Blogit
Aurinko ja kuu

Harmaan sävyjä

IMG_2933

IMG_2936

On kovin hiljaista. Mitä nyt satunnaisesti kuuluu tehoimurin ääni. Kellarissa pinnoitetaan viimeisiä pintoja.

Koko lattia kellarissa, saunaa ja vessaa myöten pinnoitetaan mikrosementillä Betonileimasimesta. Myös kellarin portaat pinnoitetaan mikrosementillä. Mikrosementissä on monta värivaihtoehtoa vihreästä harmaisiin. Me valittiin Plata -sävy, joka on tuollainen vaalea betoninharmaa, ehkä hieman beigeen menevä. Mikrosementti siis pinnoittaa betonin tasaiseksi ja kestäväksi ja antaa sementinomaisen pinnan. Betonin pinta on huokoinen ja se imee itseensä likaa. Se myös pölyttää runsaasti maalinkin alta. Tiedän, että betonipintoja myös hiotaan ja käsitellään maalein ja lakoin, mutta en tarkkaan muista miksi päädyimme mikrosementtiin.  Joku tosi fiksu syy siinä oli. Tästä muuten huomaa, että sitä tekee hulluna kokoajan päätöksiä, jotka tuntuvat järkeviltä siinä vaiheessa, mutta sitten ne perustelut helposti unohtuu. Antti on kertausharjoituksissa, joten en voi häneltäkään nyt kysyä.

Nyt on siis pinnoitettu saunan ja kylppärin lattiat. Kaikki seinät on kohta valkoisella antiikkilaastilla pinnoitettu. Sen päälle ei siis maalata. Halusin seiniin käsin tehdyn jäljen. Vanhassa talossa näyttää typerältä aivan suorat,  liian siistit pinnat. Homma oli vaikea delegoida. Ammattilaiset kun helposti haluaisivat tehdä ihan sileää ja täydellistä. Minä halusin epätäydellistä, kellarimaista elävyyttä pintoihin, enkä osannut oikein ammattitermein tahtoani ilmaista. Mutta lopulta kokeilemalla löytyi oikea jälki. Harkkojen päälle vedettiin ensin tasoitetta ja jo siihen jätettiin lastalla kerroksia näkyviin. Tässä näkyy hyvin kerrostumat. Seinä ei toki jää läikikkääksi, vaan ihan tasavalkoiseksi.

IMG_2928

Pukuhuoneen seinää. Viimeistä kerrosta vailla.

IMG_2924 (1)

Kylppärin lattiaa. Mikrosementti kuivuu.

IMG_2935

Miten haluaisinkaan pitää nämä tilat lähes tyhjinä. On niin ihanaa, kun on tyhjää, selkeää tilaa. Tiedän vaan ikäväkyllä, että väistämättä kellari on hetken verran kaaoksessa, ehkä varastonakin, kunnes saadaan koko talo valmiiksi.

Mulla on nyt seuraavaksi projektina maalata kellarin ovet valkoisiksi. Haluaisin tarttua hommaan heti, mutta ollaan lähdössä viikonlopuksi viimeistä kertaa Tammisaaren mökille. Äitini kun on sanonut vuokrasopimuksensa irti. Sen mökin aika on nyt ohi.

Edit. Unohdin, siitä mikrosementistä vielä. Mikrosementin päälle tulee lakkakerros, oikeastaan viisi. Minä valitsin mattalakan. Kiiltävänkin saa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *