Blogit
Aurinko ja kuu

Synttärit -gluteeniton täytekakku

IMG_5211

Meillä kävi niin kurjasti, että keskimmäisen synttärit piti perua sairastelumme vuoksi. Sitten tapahtui Panda ja mieskin lähti kiertueelle. Synttäreiden päivämäärää siirrettiin ja järjestin kutsut kaikesta huolimatta. Tietenkin.

Talon remontoinnin jälkeen on siivoaminen ollut helpompaa ja mielekkäämpää. Tavaroilla on paikkansa ja koska nurkat eivät ole täynnä huonekaluja ja tavaraa. Jaksan jauhaa ja iloita tästä siivoamisjutusta, sillä en todellakaan tykkää siivoamisesta, enkä ole siinä kovin hyväkään. Pitäisi varmaan mennä jollekin siivouskurssille ja kunnolliset välineetkin saattaisivat auttaa. Ja vaikka kuinka Pandaa kaipaankin, täytyy myöntää, että siivoaminen on nyt parin viikon ajan ollut paljon helpompaa, kun karvapalloja ei enää kerry joka nurkkaan kaksi tuntia siivoamisen jälkeen.

IMG_5188

Mutta juhlien järjestäminen olikin siis yllättävän mutkatonta. Pyysin äitiäni tulemaan varmuudeksi apuun ja kun hän tuli, ei tekemistä enää ollutkaan. No, henkinen tuki kuitenkin. Tärkeintä oli saada juhlia keskimmäisen 13-vuotis synttäreitä.

Meillä järjestetään vuodessa aika monet juhlat. Lähipiirissä on paljon keliaakikkoja, joten olen opetellut tekemään tavalliset kakkupohjat ja piirakat gluteenittomina. Tämä peruskermakakku on siis gluteeniton. Täytteenä on lime-sitruunarahkaa, kermavaahtoa ja pakastemansikoita. Kakkupohja on suklainen. Kakun päällä oli nyt vadelmia, sillä kaupassa ei ollut tuoreita mansikoita. En ehtinyt ottaa kakusta kuvaa avattuna, mutta kakkupohja on kuohkea ja kostea.

IMG_5201

IMG_5223 (1)

Suklainen, gluteeniton täytekakku

0,5 dl kaakaojauhetta

0,5 dl kiehuvaa vettä

225 g pehmennyttä voita (ota ajoissa pehmenemään)

2,75 dl sokeria

4 kananmunaa

2,75 dl sunnuntai gluteeniton jauhoseos

0,5 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

voita vuoan voiteluun

gluteenitonta korppujauhoa

Täyte ja kuorrute

Sitruunavichy

Arlan lime-sitruunarahka

n. 7,5 dl kuohukermaa

1 pieni pussi pakastemansikoita

1 rkl sokeria

Koristeeksi mansikoita tai vadelmia

Kuumenna uuni 180c. Voitele vuoka (n. 25 cm halkaisijaltaan) ja korppujauhota. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon kaakaojauho. Kaada kaikki muut ainekset isoon kulhoon. Kaada joukkoon kaakaomassa ja sekoita taikinasta tasainen sähkövatkaimella.

Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin 25 minuutiksi. Tarkista kypsyys puutikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

Kumoa kakku lautaselle. Kun kakku on jäähtynyt, halkaise se kahtia ja kostuta puoliskot sitruunavichyllä.

Muussaa sulaneet mansikat haarukalla ja lisää 1 rkl sokeria.

Vispaa 2,5-3 dl kermaa vaahdoksi ja sekoita siihen sitruuna-limerahka

Aseta kakun pohja tarjoiluastialle. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja sitten kerma-rahkaseos. Laita kakkupohjan toinen puoli päälle tiiviisti ja siisti sivut lusikalla. Laita kakku jääkaappiin odottamaan kuorrutusta vaikka yönkin yli. Näin kakku saa mukavasti makua. Kuorrutukseen tarvitset noin 7 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna.

Ennen kakun täyttämistä, aseta kakun alle leivinpaperisuikaleita reunojen alle, jotta tarjoiluastia pysyy puhtaana. Ota leivinpaperit pois ihan viimeiseksi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *