Blogit
Aurinko ja kuu

Evakosta kotiin

IMG_9720

IMG_9755

Evakkoretki oli oikein rentouttava kiitos vain. Turkoosi vesi, huumaava lämpö ja kokonaista kaksi viikkoa perheen kesken pois kaikesta teki todella hyvää. Kyllä lomailun voima ja tärkeys taas todistettiin. Lomailkaa ihmiset! Koskaan ei tule ”se oikea hetki”. Aina on huono hetki, eikä rahaa ole koskaan tarpeeksi, mutta loma tuo rahansa kyllä takaisin monin kerroin. Sen meinaa usein unohtaa. Lisää kuvia meidän evakkomatkasta löytyy mun Insta-tililtä @priscame.

Mutta mitä kotiin palattua tapahtui, onkin oma juttunsa.

Kotona oli tehty kaikki mitä sovittiinkin. Lämmitysputket, uudet patterit, uusi lattia ja lattian maalaus, seinien ja kattojen maalaus, portaikon tapetointi ja keskikerroksen vessa -joitakin luetellakseni. Sain evakkoon tekstareita mm. Listojen leveydestä, tapettipohjien tekemisestä ja siitä, että keskikerroksen sähköt oli pakko tehdä kokonaan uusiksi. Oli kuulemma ihme, ettei talo ole palanut. Tapettien alta löytyi teippiliitoksin tehtyjä sähkövetoja ja avonaisia jakorasioita.

Kotiinpaluu oli kyllä aika karu. 40 asteen lämmöstä 10 asteen pakkaseen (onneksi ne pahimmat pakkaset ehtivät mennä ohi) . Ei keittiötä, eikä sähköjä keskikerroksessa. Ei mitään arkitavaroita esillä paitsi vaatteet. Sauna niin täynnä laatikoita, ettei sinnekään päässyt, puhumattakkaan pyykin pesemisestä. Onneksi remppaporukka oli ymmärtänyt jättää jääkaapin seinään, jota itse en tajunnut. Saatiin maitoa jääkaappiin. Ulkona se olisi jäätynyt. Mikron ja jääkaapin voimalla mentiin.

Poikasella oli paluupäivänä synttäritkin. Levitimme keskelle olkkarin tyhjää lattiaa pöytäliinan pöydäksi ja juhlistimme 8-vuotis synttäreitä mud caken, purkkikermavaahdon, keksien, poppareiden ja limun voimin. Pidin lapset koulusta kotona vielä seuraavan päivän, sillä kaikki talvivaatteet olivat hukassa talviurheiluvälineistä puhumattakaan (kun lähdettiin ei ollut talvikeli, eikä mun aivot riittäneet siihen, että olisin talven varalle kasannut kaikille kaiken tapeellisen etukäteen).

Pahinta on ehkä kuitenkin se, että en voi keittää kunnon kahvia, mulla ei ole kahvinkeitintä, vaan keitän kahvit aina espressopannulla. Pikakahvilla siis mennään.

IMG_9840

IMG_9839

IMG_0725

28-tuntinen kotimatka tuntui jäsenissä ja jouduinkin terveyskeskuslääkärin toimesta pikaisiin tutkimuksiin veritulppaepäilyn takia. Veritulppa siellä varmaan olikin, mutta ehti liueta verenohennuslääkkeellä ennen ultraääntä. Että tervetuloa vaan kotiin. Ensimmäinen päivä kotona muuttuikin päiväksi terveyskeskuksissa.

Nämä loppuhommat etenevät nopeasti, joten poistun nyt kantamaan pahvilaatikoita ja kasaamaan vaatekaappeja .

Postaukset tulevat hieman jälkijättöisesti, Meillä kotona –brändin alustalle siirtymisen vuoksi. Mutta täällä ollaan ja homma jatkuu.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *