Blogit
Aurinko ja kuu

Epävarmaa sähellystä

IMG_8587

Saneerausjengi palaa huomenna lomaltaan. Sitä ennen oli tarkoitus siivota kellari (check) ja sävyttää lauteiden tukirakenteet (check).

Tilanne on siis melko hyvä. Olen kuivaillut myös pyykkejä kellarissa, joka mahdollistaa pyykinpesun. Ei siellä kyllä kauhean nopeasti pyykit kuivu, mutta kuivuu kuitenkin. Nyt sitä ei voi taas vähään aikaan tehdä (täytyykin muuten muistaa hakea pyykit ennen aamua, ettei meidän alusvaatekokoelma ole vastassa aamulla töihin tulevia).

No, tuo saunavahahomma meni ehkä vähän mönkään, koska en tajunnut ravistella purkkia tarpeeksi hyvin. Ensimmäisistä kerroksista tuli pelkkää likaisen väristä haaleaa litkua, joka värjäsi puun epätasaisesti tuhkan väriseksi. Kolme kertaa ehdin jo ainetta levittää, kunnes vastaan tuli jotain paksua ja valkoista. Sekoitin. Sitten vaahtomuovisiveltimeen tarttuikin jotain maalimaista ja helmenharmaata, jolloin tajusin ravistaa purkkia oikein urakalla. En nyt sitten tiedä, onko pinta oikeanlainen. Yhtäkkiä yksi kerros peitti ja sävytti puun tehokkaasti. Kun tulee aika värjätä lauteet, voi jälki olla ihan jotain muuta. Huoh. Ei pitäis päästää talon rouvaa riehumaan saunaan loman aikana…

Haluttiin siis harmaat lauteet ja seinäpaneelit jätetään tervalepän sävyisiksi. Harmaus sopii lattian ja muun kellarin kanssa. Toivon vain, ettei pinnoitteesta jää noin peittävää. (kuvassa pinta kiiltää ja näyttää kyllä maalimaisemmalta kuin mitä on, koska on vielä kostea). Täytyy myöntää, että nyt on hieman epävarma olo tästä lauteiden sävyttämisestä.

Huomenna alkaa taas kolina ja meteli. Hyvä vaan, koska se tarkoittaa sitä, että kohta on valmista -kellarin osalta. Täytyy myöntää, että on ollut remonttikavereita jopa vähän ikävä.

Viimeiset kaksi viikkoa ovat olleet todella raskaat. Isän kuolema, matka hautajaisiin ja arjen haltuunotto sen jälkeen on ollut työlästä. Ensi viikolla pitäisi pystyä täyteen suoritukseen. Alkaa uusi työprojekti, alkaa syksyn mittaiset opinnot ja keittokirjani menee painoon. Kääk.

Mut hei, tsemppiä kaikille uuteen viikkoon. Kaikilla meillä omat haasteemme ja ilomme.

IMG_8589

IMG_8590

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *