Blogit
Aurinko ja kuu

Camembert uunissa

IMG_5109

Nyt viedään viimeisiä tunnelmallisia iltoja takan edessä. Jos ei ole tarpeeksi kylmä, voi takassa poltella vaikka turhia pahveja ja fiilistellä muuten vaan. Mukaan lasillinen viiniä tai hyvää vichyä ja ihanan valuvaa, kuumaa ja järjettömän hyvää camembert-juustoa maustettuna valkoviinillä, valkosipulilla ja rosmariinilla. Miltäs kuulostais?

1 camembert puukuoressa

(jos sellaista ei löydy, voi juuston laittaa uniin pienessä vuoassakin)

1 oksa rosmariinia

1 valkosipulinkynsi

n. 2 rkl valkoviiniä

Leipää dippaamiseen

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Tee camembertin pintaan ruudukko veitsellä viiltäen.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynsi tikuiksi ja upota palat camambertiin. Leikkaa rosmariinin oksa kolmeen osaan ja upota varret juustoon. Lorauta päälle valkoviiniä ja laita uuniin noin 15-20 minuutiksi, kunnes juusto on täysin pehmennyt. Paahda ja/tai leikkaa leipä pieniksi dipattaviksi paloiksi. Tarjoa heti.

IMG_5113

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *