Blogit
Aurinko ja kuu

Brunssilla keittiön ammattilaisia kuuntelemassa

Hanna Sumari on oikeassa. Keittiö on kodin käytetyin ja kallein huone.
Minut kutsuttiin Topi keittiön ja Electroluxin brunssille kuulemaan heidän yhteistyöstään ja ammattimaisten kodinkoneiden rantautumisesta kotikeittiöihin.

Olo -ravintolan keittiömestari Pekka Terävä on aikaisemmin ollut sitä mieltä, että kotikeittiöön on turha panostaa rahallisesti. Rahat kannattaisi mieluummin käyttää ravintoloissa syömiseen.
Toisin on käynyt. Kun kodeissa kokataan enemmän ja sinne hankitaan puitteet kunnollisen ruoan valmistamiselle, nousevat ravintolaruoan tasovaatimukset ja ravintolasta haetaan elämyksiä ja ideoita toteutettavaksi myös kotiin.
Pekka on joutunut siis perumaan sanansa ja on tyytyväinen kehityksen suuntaan.

Brunssilla liputettiin induktioliesien puolesta niiden turvallisuuden ja käytännöllisyyden vuoksi. En silti edelleenkään suostu luopumaan haaveestani saada kaasuliesi. Olon tilauskeittiö oli käytännöllinen ja kaunis, pätevän oloinen keittiö. Tyylisuuntansa terävä suunnannäyttäjä.
Hieno tila Helenankadulla Helsingissä pitää painaa mieleen.

Ammattilaisia on aina mukava käydä kuulemassa, etenkin keittiöiden ja ruoanlaittokulttuurin uusien tuulien kuuleminen on mielenkiintoista ja inspiroivaa. Messuista en oikein välitä, mutta tällaiset tilaisuudet ovat kyllä mukavia.

Hannalla on kaksikin blogia. Kannattaa käydä kurkkaamaassa: Keittiön kautta ja Hanna Sumari

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *