Blogit
Aurinko ja kuu

Belfast ja ahaa -elämys

Olin reissussa Belfastissa ystäväni kanssa. Alkuperäinen syy matkakohteelle oli Stingin ja Paul Simonin yhteiskeikka (aaaaah!), mutta itse kohde osoittautui varsin viehättäväksi kaupungiksi.
Ei se kaunis kaupunki ole, mutta persoonallinen. Katolisten ja Protestanttien riidat kuplivat yhä pinnan alla. Siitä voisi kirjoittaa ihan oman postauksen.

Miksi olette täällä? Työmatkallako? Ai, lomamatkalla? Nooooh, viihdyttekö?
Nämä epäuskoiset kysymykset saimme kuulla joka paikassa, missä pysähdyimme syömään. Tuli ihan koto-Suomi mieleen.

Koska varsinaista turismiagendaa ei ollut, päätimme keskittyä syömiseen. Netistä googlatut ruokapaikat olivat kaikki onnistuneita valintoja. Harvinaista.
Mutta yksi ravintola nousi ylitse muiden. Made in Belfast. Ympäristötietoinen ravintola oli herkkua sekä makuhermoille että visualistin aisteille.

On nimittäin niin (nyt seuraa tunnustus), että olin jotensakin päättänyt ohjata kotimme sisustusta hieman scandinavian style -tyylin suuntaan. Ihmettelin, kun ideointi ei vain lähtenyt. Värien ja materiaalien valinta tuntui hankalalta, eikä mikään oikein loksahtanut paikalleen.
Kun astuin Made in Belfast -ravintolaan oivalsin miksi: minimalismi ei vain ole mun juttu.
Tunsin oloni ravintolassa heti kotoisaksi. Olisin voinut ottaa mukaani jokaisen tuolin, astian ja kaakelin. Tätä minä haluan!

Ruokailun jälkeen lähdimme eteenpäin ja löysimme Irlantilaisen Avoca -ketjun liikkeen (kantsii kurkata nettikauppaa, jos uskaltaa). Ostin heti jotain, joka veisi minua askeleen lähemmäs keittiömme ja kotimme sisustusmaailmaan. Maksoin itseni kipeäksi keittiönkaappien nupeista mutta ajattelin, että tästä kun pidän kiinni, niin keittiöstä tulee täydellinen.

Näin ne asiat joskus menevät. Inspiraatio voi löytyä ykskaks mistä vain.
Ei se aina vaadi matkustamistakaan. Taidenäyttely, Pinterestin selaaminen, käyminen uudessa kahvilassa, kirjojen lukeminen, mikä vaan voi tuoda eteesi vahvojakin visuaalisia maailmoja, joista sitten ammentaa omaan elämäänsä.

Kommentit (2)

  1. Anonyymi

    Kävis mullekkin nuo nupit! Oli kiva nähdä lautalla. t Hanna

  2. admin

    Hanna, no niin olikin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *