Aurinko ja kuu
Aurinko ja kuu

Arjen (hallitsematon) kaaos

Erityisen tiukka viikko takana. Opiskelut, työt, lasten influenssa, arjen pyörittäminen, lumityöt, itsestäni huolehtiminen -ja lapsista tietty -ja koirasta, siinä tämän viikon keskeisimmät teemat. Mies on siis ollut matkoilla koko viikon. Välillä mietin, että miten olen pystynyt tähän kolmen pienen lapsen kanssa joskus viikkoja putkeen, kun mies teki pitkiä kiertueita bändin kanssa. Yksi syy on tietty se, että pistin oman eämäni holdille. Otin töitä vastaan vain satunnaisesti, olin siis käytännössä kotiäiti. Nyt lapset ovat jo paljon isompia. Nuorinkin täytti juuri kymmenen.

Silti tuntui pahalta lähteä omaan opinahjooni ennen kuin kukaan lapsista oli lähtenyt kouluun. Tässä olevat kuvat räpsäisin yhtenä tämän viikon aamuista ennen lähtöä. Olemme kaikki niin tottuneita siihen, että teen töitä enimmäkseen kotona ja aloitan hommat vasta, kun lapset ovat lähteneet. Meille ei ole syntynyt sellaisia rutiineja kuin varmaan 90 prosentille suomalaisista perheistä on, kun kaikki lähtevät aamulla kotoa omiin hommiinsa ja vanhemmat tulevat kotiin vasta alkuillasta.

Niinpä aamuisin jätin kodin karmeaan kaaokseen ja hämillään olevan Myrsky-koiran eteiseen ja lähdin bussilla ja metrolla kouluun. Matkalta soittelin pienimmälle varmistaakseni, että aamurutiinit on suoritettu ajallaan, kunnes hänkin sairastui influenssaan. Sitten olikin jo pakko lyhentää omaa koulupäivää ja pyytää äiti apuun.

Mutta hei, hengissä selvittiin. Tänään oli vielä kuvauksetkin ja nyt, kunhan saan reseptit kirjoitettua puhtaaksi, voin aloittaa ihan oikean viikonlopun. Tää arkikaaos pitää vaan saada jotenkin putsattua pois. Hyvää ja rauhaisaa viikonloppua kaikille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *