Blogit
Aurinko ja kuu

Ystävänpäiväksi: Popcorn-kinuski-suklaasydämet á la Mokkapala.

Follow my blog with Bloglovin

PopcornKinuskiSydan_Mokkapala01

Kuva, Viola Virtamo

Ystävänpäivä häämöttää ja haluan ehdottomasti jakaa teille tämän suussasulavan Popcorn-Omarkinuski-suklaasydän -reseptin, joka on yksi lempiresepteistäni uudesta Mokkapala-kirjastani. Sanonta ”tie sydämeen vie vatsan kautta” toteutuu kirjaimellisesti tässä täydellisessä kombossa makeutta, rapeutta, suolaisuutta ja tahmeutta.

Mokkapala-kirja on saanut inspiraationsa mokkapalakierteestäni, jota on kestänyt jo kymmenisen vuotta, leivottuani mokkapaloja lasten harrastusten ja koulun erinäisiin buffetteihin. Kirja on oodi tälle klassikkoleivonnaiselle, jota niin monet suomalaiset himoitsevat ja lukemattomat vanhemmat leipovat arki-iltana yömyöhään, lapsen luokan tai joukkueen hyväksi. Kirja sisältää inspiraatiota ja ideoita, sekä vaihtelua arjen tuoksinassa tapahtuvaan leivontaan. Sen kansien sisällä on monenlaisia versioita mokkapaloista ja ideoita vaihteluntarpeeseen. On siellä muutama vinkki juhlatarjoiluihinkin. Mokkapala-kirja tulee kauppoihin maaliskuun aikana. Toivon, että pidätte! Kirjan kustantaa Cozy Publishing ja se on myynnissä Adlibris, Prisma, Sokos, Suomalainen kirjakauppa ja Akateeminen.

Popcorn-kinuski-suklaasydämet

9 kpl sydämiä tai 20 kpl ruutuja

275 g voita

5 dl vehnäjauhoja

¾ dl tummaa kaakaojauhetta

4 tl leivinjauhetta

5 kananmunaa

4 dl sokeria

2½ dl maitoa

Kuorrute

1 ps suolattuja mikropopcorneja (noin 1 l valmiina)

2 ps (440 g) omar-kermakaramelleja

4 dl kuohukermaa

1 ps (15 g) pakastekuivattuja vadelmia tai nonparelleja

Ota munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön mikäli ehdit, se parantaa taikinan rakennetta.

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä.

Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään omassa astiassa.

Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokerit kulhossa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen jauhot, voi ja maito, neljässä osassa, koko ajan vatkaten.

Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja laita uuniin 12–15 minuutiksi. Ota pelti uunista jäähtymään ja tee kuorrute.

Valmista popcornit. Kuori karamellit ja laita kerman kera kattilaan. Kuumenna, kunnes karamellit ovat sulaneet ja keitä keskilämmöllä niin, että muodostuu isoja kuplia noin 8–10 minuuttia, välillä vispilällä sekoittaen.

Kinuskin kiehuessa, leikkaa pohjasta 9 sydämenmuotoista palaa (käytä max. ø 9 cm sydänmuottia tai terävää pientä veistä) ja irrota ympärille jäävät palat. Kaada kerros valmista kinuskia sydämien päälle ja levitä lusikalla. Ripottele päälle popcornit ja painele hellästi kinuskiin kiinni. Kaada popcornien päälle vielä hieman kinuskia ja ripottele päälle vielä hieman popcorneja ja pakastekuivattua vadelmamurua tai nonparelleja. Jos et halua, että pohjaa jää hukkaan, voit tehdä sydänten sijaan myös 20 neliön muotoista palaa. Leikkaa neliöt ennen kinuskin levittämistä. Kinuski riittää koko pellilliselle.

IMG_8035

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *