Joulukalenterin 8. luukku

Granola

Rapeasti rouskuva, mehevästi kanelilta tuoksuva ja sopivasti hedelmäisiä sattumia sisältävä granola herättelee lempeästi pimeään talviaamuun.

Uunissa paahdettavaan myslimäiseen seokseen voi käyttää oman makunsa mukaan erilaisia viljatuotteita, siemeniä, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä, myös glögi-illasta yli jääneitä rusinoita ja maapähkinöitä.

Mukailin tämän ohjeen K-Ruoka-reseptistä:

Joululta tuoksuva granola

1,5 dl kaurahiutaleita

1,5 dl neljän viljan hiutaleita

0,5 dl kauraleseitä

0,5 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä

1 dl rouhittuja manteleita

1 dl maapähkinöitä

0,25 dl rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä

0,25 dl juoksevaa hunajaa

0,5 tl jauhettua kanelia

ropsaus jauhettua inkivääriä

ripsaus suolaa

2 dl rusinoita ja muita kuivattuja hedelmiä

 (minä käytin rusinoiden lisäksi myös äitini kuivaamia kaneliomenan siivuja sekä kaupan kuivattuja päärynöitä, aprikooseja ja luumuja)

Sekoita viljatuotteet, auringonkukansiemenet ja pähkinät sekaisin ja lisää joukkoon mausteet sekä öljy ja hunaja. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja levitä granolaseos sille tasaisesti. Paahda seosta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan ja sekoittele sitä ainakin muutaman kerran paahtamisen aikana.

Granola on valmista, kun seos muuttuu kauniin kullankeltaiseksi. Anna granolan jäähtyä ja sekoita lopuksi joukkoon rusinat ja pieneksi paloitellut kuivahedelmät. Granola on herkkua maustamattoman jogurtin lisukkeena. Säilytä granolaa kuivassa paikassa, jotta se pysyy rapsakkana.

 

 

Kommentit
  1. 1

    sanoo

    Ihanan näköistä ja varmasti hyvää! On jo pitkään pitänyt tehdä itse tällaisia sekoituksia, mutta kaupasta ostaminen on niin paljon nopeampaa. Ehkäpä teen uuden vuoden lupauksen ja päätän alkaa kotikokiksi 😀

    • 1.1

      heidihaa sanoo

      Tätä voi tehdä kerralla vähän isommankin satsin, niin ei tarvitse edes joka viikko paahtaa uutta :)!

    • 1.2

      heidihaa sanoo

      Tätä voi tehdä kerralla vähän isommankin satsin, niin ei tarvitse edes joka viikko paahtaa uutta :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *