Joulukalenterin 18. luukku

banaanikakku

Kylläpä joulukuun päivät hupenevat nopeasti. Tänään on jo neljäs adventti!

Missä vaiheessa teidän jouluvalmistelunne ovat? Minulla valtaosa niistä on vielä suunnittelun asteella, mutta sainpas kuitenkin leivottua eilen illalla jo jotakin jouluista – mehevän banaanikakun. Sen pitäisi vain parantua säilytyksessä, mutta saa nähdä, jääkö siitä yhtään palaa jouluajan kahvipöytään. En malttanut olla maistamatta :).

Tämä kakku sai alkunsa siitä, että huomasin hedelmävadissa muutaman banaanin, jotka eivät olleet enää ruskeapilkullisia vaan kokoruskeita. En ole tainnut koskaan leipoa banaanikakkua, joten minulla ei ollut siihen valmista, hyväksi havaittua reseptiä. Etsin siis internetistä sopivaa ohjetta ja törmäsin Maailman parhaaseen banaanikakkuun, joka kuulosti täydelliseltä eli helppotekoiselta ja herkulliselta. Se löytyy Cebicin keittiössä -blogista, vaihdoin vain alkuperäisen reseptin vanilliinisokerin tilalle vaniljasokeria, koska se on minusta paremman makuista.

Banaanikakku

  • 2 munaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 hyvin kypsää banaania soseutettuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 rkl kuohukermaa
  • 150 g voita sulatettuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • kanelia maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun (minä käytin korppujauhojen sijasta kauraleseitä) rengasvuokaan. Paista kakkua uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan. Tarkkaile kypsyyttä ja peitä kakku tarvittaessa paiston loppuvaiheessa esim. foliolla, jos se näyttää tummuvan liiaksi. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä.

Makoisaa sunnuntai-iltaa!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *