Joulukalenterin 13. luukku

Kanelilla ja sitruunalla terästetty lämmin omppujuoma

Kanelilla ja sitruunalla terästetty omppujuoma lämmittää pakkaspäivässä. Taustalla näkyvät virolaismarmeladit on valmistettu punajuurikkaasta, porkkanasta ja pinaatista.

Vanhempieni puutarhan vanhat omenapuut tuottivat tänäkin vuonna niin valtavan sadon, että minäkin olen saanut nauttia syksyn mittaan pullokaupalla tuorepuristettua omenamehua.

Tänään pakkaslenkin jälkeen teki kuitenkin mieli jotakin kuumaa ja aromikasta. Niinpä lämmitin omppumehua hetken aikaa kattilassa kanelitankojen ja kuivattujen luomusitruunoiden kuoren palasten kanssa. Tulipas maukasta!

Vanhempieni omenapuut ovat ’Punakaneli’-lajiketta, joista tehty mehu on luonnostaan melko makeaa ja aromikasta, joten lämmike ei kaivannut minusta lisämakeutusta tai enempää mausteita. Vähemmän maukkaista lajikkeista valmistettuun mehuun voi tietysti lisätä vähän hunajaa tai sokeria ja maustaa sitä myös esimerkiksi neilikalla tai pienellä palalla inkivääriä.

Hyvää Lucian päivää!

 

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *