Kevätkarkelot Valkoisessa Harmajassa Finlaysonin tapaan

Pitkän hämärän kauden jälkeen kirkkaat kevätauringon säteet antavat uskomattoman paljon energiaa ja kaikenlainen keväthääräily alkaa innostaa. Vaikka luonto ei vielä olekaan herännyt ja puutarha on aikalailla horroksessa näillä leveysasteilla, voi keväistä ilmettä luoda aurinkoiselle terassille ja kotiin helposti herkullisen värikkäin tekstiilein.

Olinkin ihan fiiliksissä, kun pääsin stailaamaan kotiamme Finlaysonin uutuustekstiileillä! Blogiyhteistyön myötä sain somistaa kotimme Finlaysonin Veranta ja Kodinonni -tekstiileillä sekä uudella, hehkuvan punaisen sävyisellä Coronna-malliston klassikkokuosilla. Kuvia on jälleen paljon, mutta olen koostanut postauksen ikäänkuin moneksi pienemmäksi postaukseksi. Ja lopussa on tietysti luvassa arvonta.

Tämän vuoden ensimmäiset terassikahvit

Aloitetaan terassilta. Kuten olen kertonut, makuuhuoneemme eteen aukeava suojainen terassi on jo varhain keväällä todella lämmin, eikä sinne tuulenvire juurikaan osu. Niinpä se on mitä oivallisin paikka aloittaa terassikausi. Keväinen ilme korostuu Finlaysonin uutuustekstiileillä.

finlayson_terassikaffit

finlayson_terassilla

finlayson_veranta_kodinonni

finlayson_terassilla2
finlayson_terassi_pehmis

Anopilta saimme vähän jämäkakkua, jota oli jäänyt Mankun veljen kolmikymppisiltä ja sitä sitten nautittiin terassilla värikkäässä kukkaloistossa. Puisella penkillä on paljon mukavampi olla, kun tekstiilit pehmentävät ja auttavat löytämään paremman löhöilyasennon. Asettelin Kodinonni-sarjan tabletit havainnollistamaan kuinka kivalta istuintyynyt tuosta kuosista näyttäisivät penkin päällä. Ehkäpä voisi ommella kaksi tablettia yhteen ja näin saisi istuintyynyn…? Noh, ehkä kannattaisi mielummin ostaa Kodinonni-kangasta metritavarana, sillä niinkin sitä on saatavilla. Veranta-sarjan koristetyynyt toimivat selkänojina ja pikkupöytää koristaa Coronna-sarjan tabletti uutuusvärissä.

Näin alkukeväästä sää vaihtelee nopeastikin ja yhtäkkiä satoikin räntää. Mutta kevätkarkelot voi toteuttaa myös sisätiloissa, joten siirrytään sinne ja leivotaan vähän mustikkapiirakkaa…

Kodin keväiset kakkukestit

Anu Kanervon suunnittelemasta Veranta-sarjan värikkäästä kuosista tuli minulle mieleen keväiset kakkukestit. Alkoi tehdä mieli mustikkapiirakkaa, joten sitä sitten leipomaan. Pojallamme oli kuumetta, joten mustikkapiirakka piristäisi pientä potilastakin. Meillä leipomishommat sujuvat paremmin isännältä; minulle sattuu keittiössä usein kaikenlaisia kommelluksia. Nyt sai siis isä ja tytär ryhtyä yhdessä leipomaan ja testaamaan Finlaysonin keittiötekstiileitä käytännössä. Keittiö somistui Finlaysonin punaisella Coronna-sarjalla, Kodinonni-sarjalla sekä Veranta, Kodinonni ja Pipsa -keittiöpyyhkeillä.

finlayson_leipomaan2Pikkuneiti tykkää kovasti värikkäistä kukkakuoseista, joten taittelin hänelle essuksi Veranta-sarjan keittiöpyyhkeen.
”Nyt näyttää kauniilta!”

finlayson_leipomassa3

finlayson_leivotaan

finlayson_uuniin

finlayson_keittiossa

finlayson_keittiossa2

finlayson_coronna_patalaput

finlayson_keittiopyyhkeet

Sillä välin kun kakku paistui uunissa, minä katoin pöydän. Liinaksi levitin Veranta-sarjan näyttävän pöytäliinan. Muuten jätin kattauksen melko yksinkertaiseksi, sillä pöytäliinan kuvio on itsessään jo niin näyttävä.

finlayson_katetaan_poytaMuuton hempeän lila kannu sopii kauniisti yhteen Veranta-sarjan kanssa. Coronna-essu on ihana!

finlayson_veranta_rt_k

finlayson_veranta_kattaus

finlayson_veranta

Eli näyttävällä pöytäliinalla saa hyvin ”huijattua” tällaisen rennon kattauksenkin juhlavammaksi. Pidän muutenkin enemmän tämän tyyppisistä kattauksista, joissa vieraat voivat itse valita kuppinsa ja paikkansa. Lasten paikkoja ei ole päätetty etukäteen laittamalla lapsille lasit ja aikuisille kahvikupit.

finlayson_kakku_uunistaOlisiko nyt aika ottaa kakku uunista…

finlayson_kakkua

finlayson_veranta_coronna

finlayson_veranta_ruokailutilassa

finlayson_mustikkapiirakka

finlayson_veranta_poytaliina

Veranta-kuosi hyppäsi myös sohvalle ja nojatuoliin koristetyynyn muodossa. Hyvältä näyttää sielläkin:

finlayson_veranta_oh_rt_2

finlayson_oh_rt_mh

Uutta ilmettä tablettien avulla

En malttanut olla vielä testaamatta miten kattauksen (ja koko ruokailutilan/saarekkeen) ilme muuttuu ihan vain keittiötabletteja vaihtamalla. Tein kaksi erilaista versiota: Coronna-sarjan ja Kodinonni-sarjan tableteilla.

Keväinen Kodinonni:

finlayson_kodinonni2

finlayson_kodinonni

finlayson_aamupala_saareke

Pirteä ja ajaton Coronna:

finlayson_coronna_ylh

finlayson_coronna_kattaus

finlayson_coronna_ylh2

finlayson_coronna_pun

finlayson_coronna_flos

FINLAYSON-ARVONTA

Ja vihdoin: saan myös ilahduttaa teitä arvonnalla. Palkinnoksi arvotaan upea Finlayson-keittiötekstiilisetti, johon kuuluvat seuraavat tuotteet:

finlayson_palkintoNäin osallistut arvontaan:
Vastaa kommenttiboxissa seuraavaan kysymykseen:

Miten päivität kotisi kevääseen?

Arvontaan on mahdollista osallistua 30.4.2014 klo 23.59 saakka.

Muista täyttää kommenttilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitamme sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua.
Sähköpostiosoitteita ei julkaista mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

ARPAONNEA!

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

Uutuuskuoseja on saatavilla vaihtelevasti pussilakanoina, satiinipussilakanoina, keittiö- ja kattaustekstiileinä sekä metrikankaana. Finlaysonin malliston tuotteet ovat saatavilla Finlaysonin verkkokaupasta, Finlayson-myymälöistä sekä vaihtelevasti Finlaysonin jälleenmyyjiltä kautta maan.

Vuonna 1820 perustettu Finlayson suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia sisustustekstiilejä sekä nukkumiseen liittyviä tuotteita Finlayson- ja Familon-brändin alla. Finlaysonilla on yhteensä 22 omaa myymälää, tehtaanmyymälää ja shop-in-shopia Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. 

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

finlayson_logo

Translation: My styling with textiles sponsored by Finlayson (co-operation).

Kommentit
 1. 2

  Cata sanoo

  Raikkailla tekstiileillä; verhot vaihtuvat keveämpiin ja tyynynpäälliset ja keittiötekstiilit raikkaampiin väreihin. Muutenkin enemmän vihreyttä tulee kotiin hankittua, niin luonnosta kuin kaupastakin 🙂

 2. 4

  Sanna sanoo

  Verhot vaihtuu kevyemmiksi, leikkokukkia kynttilöiden tilalle, terassi kesäkuntoon, tyynynpäälliset raikkaamman värisiksi.

 3. 8

  Reetta sanoo

  Kevätsiivouksella (myös ikkunoiden pesu!), vaihtamalla tekstiilit keväisiin ja tuoreilla kukilla 🙂

 4. 9

  Punajuuri sanoo

  En erityisesti millään tavaroilla tai sisustuksella. Ainakaan tietoisesti.

 5. 10

  Laura sanoo

  Kukilla, väreillä ja fiiliksellä. Jos voitan, lupaan myös leipoa jotain keväistä. 🙂

 6. 11

  Pautz sanoo

  Kodin kevääseen päivitys lähtee ah niin kamalasta hommasta kuin ikkunoiden pesu. Siihen hommaan on kyllä kehittynyt oikea viha-rakkaussuhde. Hyi ja Aah! 🙂

 7. 12

  Leena sanoo

  Verhot, matot menevät vaihtoon. Vaaleita, valkoista tai hempeitä värejä. Ikkunalla kasvaa versoja ja taimia.
  Juuri eilen kannoin puutarhapöydät talviteloilta käyttöön, ja myös grilli tuli testattua.
  Talven aikana tuntuu aina tavaraa kerääntyvän, kun paljon sisällä tulee oltua ja touhuttua, joten pieni ”raivaus” kesäksi, kun taas enempi tulee oltua ulkona.

 8. 13

  Anu sanoo

  Ikkunoiden pesu ja vaaleiden kesäverhojen vaihto. Siitä lähtee valmistautuminen kesään…

 9. 16

  Elina sanoo

  pienillä tekstiilien muutoksilla ja pirteämmillä väreillä. nyt on ensimmäinen keväämme maatasossa kerrostaloasumisen jälkeen joten tämän kevään suurin muutos on terassi ja piha. nyt onkin terassikin valmis ottamaan kesän vastaan 🙂

 10. 17

  virpi sanoo

  Mä olen perinteisesti laittanut pienen ripauksen auringonkeltaista muutaman tyynyn ja kukkien muodossa. Mutta kyllähän punainenkin saattaisi toimia! Mukana arvonnassa siis. -Virpi

 11. 18

  taru sanoo

  Sisustustustyynyt ja pöytätabletit vaihtuvat pirteään pinkkiin sekä kukkakimppuja on pöydässä useammin kuin talvella. Terassi on myös pesty ja kalusteet saavat pehmustetyynyt ja pöytäliinat.

 12. 19

  Jonna sanoo

  Tulppaanit maljakkoon, kevyemmät värit wc- ja muihin pyyhkeisiin , ikkunoiden pesu ja puutarhakalusteet terassille.

 13. 20

  Kristal sanoo

  Uusilla tekstiileillä, keväsillä ja kepeillä väreillä, kukkasilla ja puhtaalla tuoksulla

 14. 23

  Mariamaria sanoo

  Jotain uutta ja värikästä tekstiiliä sisustukseen niin kesä saa tulla

 15. 24

  Nellukka sanoo

  Usein keväällä vaihdan huonekalujen järjestystä, se aina piristää. Ja vaihdon verhot vaaleampiin, jotta valo sa paistaa sisään

 16. 25

  Sipe sanoo

  PÄivitän kotiini keväällä kirpeitä keltaisen ja vihreän sävyjä, joista pidän muuten vaalean sisustuksen rinnalla.

 17. 33

  sanoo

  Tekstiileillä.Sekä uusilla viherkasveilla ja kukilla. Tekstiilit ovat kasveja helpompia 🙂 Vain pesu silloin tällöin riittää..KAsveille ei tekohengitys aina enää auta 🙂

 18. 34

  Miisa sanoo

  Vaihtamalla vaaleampia tekstiilejä, tyynyt, matot ym. ja pesemällä ikkunat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *