Uutta ilmettä päiväpeitteellä

Sisustusinspiraation iskemiseen ei paljon tarvita: sen voi herätellä jokin väri, muoto tai materiaali. Tällä kertaa sisustusinnostukseni herätti sekä väri että materiaali. Päätin nimittäin sovitella meidän makuuhuoneeseen roosan väristä Lexingtonin päiväpeitettä, jonka olen saanut vuosia sitten siskoltani. Tummansininen ja roosa muodostavat minusta aika herkullisen väriparin.

roosaa_mh-8893

roosaa_mh-8763

roosaa_mh-8858

roosaa_mh-8727

roosaa_mh-8796

roosaa_mh-8737

roosaa_mh-8780

roosaa_mh-8940

roosaa_mh-8741

Vaikka päiväpeite on tyttömäisen roosa, ei lopputulos ole minusta kuitenkaan liian hempeä – tummat seinät tuovat niin vahvan kontrastin. Olohuoneesta makuuhuoneeseen päin katsottuna sohvalla oleva Marimekon koristetyyny nappaa kivasti samaa sävyä kuin taustalla näkyvä päiväpeite.

Laadukkaat materiaalit tunnistaa usein kosketuksesta. Tämä päiväpeite on hyvin raskas ja pidän todella paljon sen tekstuurista. Materiaali on 100% puuvillaa. Raskas peitto laskeutuu kauniisti ja tuntuu todella laadukkaalta. Olisin toki voinut silittää peitteen ennen käyttöönottoa, mutta en malttanut. Petauskin on tuollainen rennon oloinen, joten ei muutama ryppy haittaa.

On muuten hassua, kuinka meidän vanhempi kissaneiti rakastaa pedattuja sänkyjä ja puhtaita lakanoita. Lähes aina kun olen saanut petauksen valmiiksi, hyppää kisu sängynpäälle nukkumaan. Toinen lempipaikka on meidän yläkaapeissa sijaisevat lakanahyllyt; sinne hän pyytää pääsyä naukumalla ja kurkottelemalla ylös. Suloinen Viivi.


Translation: I am often inspired by colours, shapes and textures. This time I got inspired by both colour and texture. I love the texture of this old bedspread that my sister gave me years ago. It is from Lexington. The pink colour does not look too girly when it is coupled with dark blue walls.

Kommentit
 1. 1

  Emma sanoo

  Aivan ihanan näköistä! Siedän yleensä vaaleanpunaista ja roosaa vain pienissä määrissä, mutta nyt kyllä sopii aivan upeasti noiden tummien seinien kanssa. Pitäisi itsekin uskaltaa yhdistellä rohkeammin eri värejä, ei olisi nimittäin tämmöinen väripari tullut mieleen.

  • 1.1

   suvi m sanoo

   Kun omasta kaapista löytyy vaihtoehtoja, niin tulee ehkä rohkeammin kokeiltua kaikenlaista. En minäkään oikein suurissa määrin tykkäisi sisustella vaaleanpunaisella, mutta pienet ripaukset ovat ok ja tässä tapauksessa ei äklötä, kun seinien väri on niin voimakas. 🙂

  • 2.1

   suvi m sanoo

   Niinpä! Ja kun on tällainen jemmari, niin valinnanvaraa löytyy omien kaappien perukoilta. ;D

  • 3.1

   suvi m sanoo

   Kissa sopii tietysti sisustukseen. 😉 Molemmat kisut ovat hassuja tapauksia, kun monesti tuntuu siltä, että oikein nauttivat olla kameran edessä.

 2. 4

  Piitu sanoo

  Ihana Viivi. Meillä sama homma. Tykkää mennä sängylle varsinkin, kun ollut lakanan vaihto päivä.

  • 5.1

   suvi m sanoo

   Minustakin tämä väripari on jotenkin kiva. Vaikka en varmasti olisi ostanut tällaista päiväpäittoa tähän nykyiseen makkariin… joskus on kiva, että on säilyttänyt kaikenlaista. 🙂

 3. 6

  sanoo

  Tummansininen ja roosa ovat yksi minun suosikkiyhdistelmistä ja varsinkin neuloessa olen käyttänyt paljon tuota väriparia!
  Päiväpeitto sopii teidän makuuhuoneeseen kauniisti ja tuo ihana Marimekon tyyny toistaa kyllä kauniisti tuota sävyä! <3

  • 6.1

   suvi m sanoo

   Nämä ovat kyllä kiva väripari. 🙂 Minäkin olen aiemmin yhdistänyt puuterisen roosaa tähän tummansiniseen makkariin, mutta tämä marjapuuron väri on pikkuisen erilainen.

  • 7.1

   suvi m sanoo

   Kiva kuulla! 🙂 Vaaleanpunainen on oikein ihana väri sopivissa määrin. 😉

 4. 8

  sanoo

  Näyttää kyllä hyvältä tummaa seinää vasten!

  Mulla vielä vähän särkee silmiä jos näen roosaa väriä oikein isoina annoksina…ekassa yhteisessä kodissa oli sitä väriä ihan liikaa. Joskus melkein itkettää kun katsoo vanhoja valokuvia 😀

  • 8.1

   suvi m sanoo

   Heh, olet tainut saada yliannostuksen vaaleanpunaista. 😀 En minäkään haluaisi omaan kotiin sitä kovinkaan suuria annoksia. Tämä yksi päiväpeite nyt menee, kun ympäristö ei ole liian hempeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *