Uusi arki

Aloitin nyt elokuussa tehdä nelipäiväistä työviikkoa. Esikoisemme aloitti koulun, joten minulle tarjoutui mahdollisuus lyhenettyyn työaikaan (Kelan näkökulmasta). Elämme ruuhkavuosia ja ajattelin, että nyt jos milloinkaan kannattaa hyödyntää tämä etu. Täytyy kyllä myöntää, että olen vähän hukassa tämän uudenlaisen arjen kanssa. Työviikko loppuu ikään kuin kesken ja tänä aamunakin haahuilin kotona miettien, että ”mitäs minä nyt teen” (niin kuin olisi muka tekemisen puutetta…? ;)). Uudenlainen rytmi löytyy varmasti ajan kanssa.

oh_elokuu

hopeatoffeekulho

hopeatoffee

sinnemeni

Minä laitoin sitten pyykit koneesen ja keitin aamukahvit. Sitten käperryin kahvittelemaan sohvannurkaan. Muutama pala hopeatoffeetakin* meni. Olohuoneessa on muuten taas ”vanha” järjestys, eli toinen sohva on siiretty ikkunoiden eteen. Tyynyjäkin vähän vaihtelin taas.

*Hopeatoffee saatu blogilahjaksi Cloettalta, kiitos. Hopeatoffee palaa kauppoihin taas syyskuussa! Jee!

 

Kommentit
 1. 2

  Murkinamasu sanoo

  Ihana tuo Artemiden valaisin. Voisitko neuvoa, mikä sen mallinimi on ja mistä olet sen hankkinut?

  • 2.1

   sanoo

   Valaisin on Tolomeo Mega. Olen hankkinut sen Sisustuksen Koodista. Tykkään siitä kovasti! Ajaton ja kaunis aina. 🙂

 2. 5

  sanoo

  Täällä kans ekaluokkalaisen myötä mahdollisuus lyhennettyyn työaikaan. Itse teen 6h päiviä. Meitä palvelee näin paremmin kun vuorotyön takia voi olla muutenkin viikolla vapaata. Tuntuu että näistä mahdollisuuksista kerrotaan aika vähän.
  Ihanaa herkkuketkeä olet viettänyt:)

  • 5.1

   sanoo

   Muistan, että ajattelin jo lasten ollessa vauvoja, että sitten kun menevät kouluun, niin alan taas tehdä 4-päiväistä työviikkoa. Tämä vaihtoehto sopii minulle paremmin. On hienoa, että voi valita tekeekö lyhennettyä päivää vai 4-päiväistä (30 h) viikkoa. Kyllä se rytmikin varmasti löytyy taas..

 3. 6

  Rouva S sanoo

  Samoin minä teen 6h päiviä, tulen ekaluokkalaisen kaveriksi aina ajoissa. Olisi se vapaapäivä ollut luksusta ja saisi omaa aikaa tai asioiden hoito päivän, mutta haahuilisin vaan kotona tekemättä mitään.. 6h päiväkin tuntui aluksi kuin olisi lähtenyt kesken päivän ”pummille”.

  • 6.1

   sanoo

   Minustakin tuntui vähän lintsaamiselta olla perjantaina kotona! 😀 Hassua, vaikka asiasta on sovittu. Meillä saa pienin olla sitten myös perjantaisin kotona (ellei minulla ole jotain pakollista menoa), joten siinä mielessä hänenkin kannalta ihana ratkaisu. <3

 4. 8

  sanoo

  Tein lyhennettyä työviikkoa maanantaista torstaihin ennen kuin jäin äitiyslomalle. Alkuun lyhyempi työviikko tuntui haastavalta, sillä samat työt piti kuitenkin tehdä. Mutta ajan kanssa tosiaan rytmi löytyi ja itsekin tottui siihen, että ei ne työt tekemällä lopu. Lasten myötä olen oppinut enemmän ja enemmän arvostamaan omaa aikaa perheen parissa. Varsinkin nyt kun lapset ovat pieniä. Perjantaiaamuisin minulla oli tapana nauttia aamukahvi vasta kymmeneltä. Ne olivat ihania hetkiä!

  • 8.1

   sanoo

   Mukava kuulla! Niin minäkin ajattelen, että lapset ovat vain hetken pieniä ja sitä aikaa ei enää takaisin saa. Ei ole äidinkään pinna niin kireällä, kun jää enemmän aikaa kodille ja perheelle. 😉 Ei mene koko viikonloppu siivoamiseen ja pyykkäämiseen.

 5. 10

  sanoo

  Voi, neljäpäivänen työviikko kuulostaa ihanalta ja ihan varmasti siihen pian tottuu! 🙂
  Oletteko muuten olleet tyytyväisiä tuohon mattoonne? Klikkasin viikonloppuna samaisen maton ostoskoriin verkkokaupasta. Olohuoneemme kaipaa isompaa mattoa ja kokoluokassaan tämän hinta oli vielä inhimillinen.

  • 10.1

   sanoo

   Niin, ja sitten joskus on varmaan vaikea tottua taas 5-päiväiseen viikkoon… 😉
   Olohuoneen matto on ollut aivan ihana. Ei mitään moitteen sanaa siitä. 🙂 Loistava hinta-laatu-suhde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *