Upeat hortensiat

Hortensia on yksi lempikukistani. Kesäisin minulla on ollut tapana ostaa suuri ruukkuhortensia meidän sisäänkäynnin yhteyteen ja napsia siitä sitten tarpeen mukaan oksa myös maljakkoon sisälle. Hortensia menestyy ihan mukavasti jos sitä vain muistaa kastella tarpeeksi. Tänä kesänä saimme lahjaksi vielä upean, suuren amppelihortensiankin ja se sopii hienosti saunan sisäänkäynnin yhteyteen.

hortensia_muuto

hortensia_poydalla

hortensian_oksa

amppelihortensia

amppelihortensia_terassilla

hortensia_maljakossa

hortensia_ruukussa

hortensiat

Olemme olleet oikein lomamoodissa ja kun on ollut kaikenlaisia juhlia (häitä ja ristiäisiä) ei ole ehtinyt siivotakaan normaaliin tapaan. Eilen pidin pitkästä aikaa siivouspäivän ja puhtaan olohuoneen viimeistelee ovensuun hortensiasta napattu oksa. On muuten jännä miten hortensian väri vaihtelee. Alunperin molemmat hortensiat olivat liloja (osa ulkokuvista on otettu joitakin viikkoja sitten, joten niistä näette kuinka lila amppelihortensia olikaan), mutta nyt niiden väri alkaa muuttua vaaleammaksi.

Translation: Hydrangea is one of my favourite flowers. I usually buy one large hydrangea for our terrace and now and then I cut branches out of it into a vase in our living room. This summer we got also one large hanging hydrangea as a present. They are so beautiful!

Kommentit
 1. 1

  Leena sanoo

  Tiesitkö jo mistä se värin muuttuminen johtuu? Happamassa maassa hortensia kukkii sinisenä ja kalkitussa neutraalimmassa maassa hortensian väri muuttuu vaaleanpunaiseksi.
  Itse olen myös hortensian ystävä, varsinkin vaaleanpunaisena.

  • 1.1

   sanoo

   Juu, olen joskus kuullut tuon. Mutta väri muuttuu vaikka kasvi on koko ajan samassa ruukussa…kai kasteluvesi sitten tekee sen…? Hortensiat on niin ihania! 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Hmm…meidän sisälläkö? Siellä on valkoöljyttyä tammiparkettia. Terassit on siperian lehtikuusta. 🙂

 2. 3

  sanoo

  Täälläkin yksi hortensian ihailija. Värin vaihtelu on metka juttu enkä ole saanut selville mikä oikein vaikuttaa, kun ruukussakin saattaa olla kahta eri väriä… Tuo riippuversio on hieno! Pitää etsiä viim ensi kesänä 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Värivaihtelu on kyllä hauska juttu. Varmaan se kasteluvesi vaikuttaa… Amppelihortensia on ihana! Voi ei, pitääkin nyt heti mennä kastelemaan se (unohdin eilen)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *