Trendikkäät korallit

En enää muista minkä vuoden trendiennusteessa kirjoitin, että merihenkiset sisustusesineet nousevat trendikkäiksi. Silloin tuo ajatus tuntui melko kaukaiselta, mutta nykyään esimerkiksi koralleja näkee paljon sisustuskuvissa. Ja näyttäväthän ne aivan ihanilta sisustusasetelmissa!

elisabeth_heier_040417_4-2

lotta-agaton3-1-749x1024

FotorCreated1

elisabeth_heier_040417_5

Ja kyllä, minäkin haluaisin tuollaisen korallin meidän kotiin. Löysin koralli-koristeen Elloksen valikoimasta, mutta kyllä mielummin hankkisin korallin mieluimmin matkamuistona ihanalta lomareissulta. 😉 Täytyisi vaan ensin varata se matka…

EDIT: Korallit ovat uhanalaisia, enkä tietenkään tarkoittanut että repisin elävän korallin merestä – vaan tarkoitin esim. matkamuistomyymälästä hankittua korallikoristetta tai rannalle huuhtoutunutta korallia (mikäli niitä on lupa kerätä).

P.S. Oli pakko käydä kaivamassa esiin se trendiennuste: kyseessä oli vuoden 2015 trendiennuste.


Translation: Corals seem to be everywhere right now. They certainly look lovely in still life combinations. I would like to get one for our home as well, but it would be nice it was a genuine souvenier from a trip. I just have to book the trip…

Photos: Elisabeth Heier / Lotta Agaton’s home (via Esny) / Elv’s / Elisabeth Heier

Kommentit
 1. 1

  Mimmi sanoo

  Kannattaa muistaa, että oikeita koralleja koskevat CITES-maahantuontirajoitukset, ettei Tullissa tule ikävää yllätystä.

  • 2.1

   suvi m sanoo

   Lähinnä tarkoitin matkamuistoa, ei oikeaa korallia, eikä todellakaan mitään merestä poimittua – nehän ovat rauhoitettuja.

 2. 3

  sanoo

  Mie olen myös ihaillu koralleja sisustuksessa. Tulee vaan koristeelle hintaa kun kylkeen täytyy hankkia se lomamatka 😀 Myös nuo kirjahyllyt ihastuttaa ja niistä olenkin postausta tekemässä…

  Sateiset kevätterkut pohjoisesta ❤

  • 3.1

   suvi m sanoo

   Niinpä. 😉 Minulla on ihan hirveä matkakuume, joten tuo oli tavallaan aasinsilta siihen.
   Oi, odottelen innoissani sinun kirjahyllypostausta. 🙂

   Täältäkin sadeterkut, tai pikemminkin rakeiset kevätterkut. Äsken oli melkoinen raekuuro. 🙂

 3. 4

  sanoo

  Minä päädyin hankkimaan korallinnäköiset valekorallit Lontoon luonnontieteellisestä museosta viime talvena. Katselin aikani oikeita kuolleita koralleja edellisellä lomareissulla Kap Verdellä, mutta kuten ylempänäkin jo sanottiin, tuntui todella epäeettiseltä sellainen hankkia. Todella kauniitahan ne ovat, mutta toki kauniimpia siellä merenpohjassa (vielä kun niitä siellä on). Vuosia sitten Australiassa seikkaillessani toin mukanani pussillisen rantaan huuhtoutunutta pienempää kuollutta korallin osaa, joiden peitossa koko ranta oli.

  • 4.1

   suvi m sanoo

   Aivan, sellaiset valekorallit olisikin juuri ihanat. Ei tuntuisi kivalta pitää kodissa esillä korallia, joka ei ole hankittu luvallisesti. Minäkin luulin, että huuhtoutuneita koralleja saisi kerätä rannalta (kun eivät enää siellä merenpohjassa ole), mutta ilmeisesti niitäkään ei saa kerätä.

 4. 5

  Mari sanoo

  Lähes kaikessa olen minäkin sen aidon kannattaja, mutta korallin ostaisin vain feikkikoristeena. Aidot uikoon turkooseissa vesissä. Ne eivät kuulu kirjahyllyyn!

  • 5.1

   suvi m sanoo

   Olen kyllä samaa mieltä. En tietenkään tarkoittanut, että niitä pitäisi merenpohjasta hakea. Mutta mielummin feikkikoralli matkamuistona, kuin verkkokaupasta tilattuna – että sisustusesineellä olisi jokin tarina taustalla, sitä ajoin takaa… 🙂

 5. 6

  Liisa sanoo

  Ei todellakaan aitoa korallia!! Merissä koralliriutat tuohoutuvat muutenkin saasteista ja ilmastonmuutoksesta, se vielä puuttuisi että länsimaalaiset alkaisivat sisustamaan niillä… Huono idea!

  • 6.1

   suvi m sanoo

   En tietenkään tarkoittanut tuota. Jos rantaan huuhtoutuneitakaan korallin osia ei saa ottaa muistoksi, niin sitten vaikka posliinikoralli matkamuistomyymälästä tms.

 6. 7

  Mari sanoo

  Niissä maissa, joissa olen snorklaillut koralliriutoilla, saa tuntuvan sakon jos poimii mukaansa koralleja. Jo koskeminenkin on kiellettyä. Koralliriutat ovat hyvin uhanalaisia – toivottavasti sisustat kirjahyllysi feikkikoralleilla.

  • 7.1

   suvi m sanoo

   Kyllä, en missään nimessä tarkoittanut, että niitä merenpohjasta käytäisiin hakemassa.

 7. 8

  sanoo

  Mä olen siinä käsityksessä ollut että koralleja ei saa kuljettaa alkuperäisestä paikastaan pois. Kauniita ne kyllä ovat. 🙂

  • 8.1

   suvi m sanoo

   Niin, niitä ei siis ilmeisesti saa edes rannalta kerätä jos ovat sinne huuhtoutuneet…? Merenpohjassa ne tietysti pitää antaa olla rauhassa. <3

  • 9.1

   suvi m sanoo

   Niinpä, ihania ovat jos on vastuullisesti hankittu.
   Luulen, että Elisabeth on maalannut Jotunin maaleilla kodissaan. Valitettavasti niitä ei saa Suomesta…

 8. 10

  Jen sanoo

  Ei kai niitä rantaan huuhtouneitakaan saisi mukaan ottaa, nehän kuuluvat rannalle ja ekosysteemiin. Muuttuvat ajan saatossa murskaksi ja ovat osa hiekkaa. Kauniita ovat ja Thaimaan reissusta mukaana otin pienen korallin rannalta, ku en miettinyt asiaa tarkemmin. Eivät ne paikalliset niitä muuten vain rannoilta keräile, jos niistä turistit on valmiita maksamaan..

  • 10.1

   suvi m sanoo

   Niinpä. En minäkään tuota miettinyt pidemmälle – luulin, että rantaan huuhtoutuneita koralleita saisi ottaa mukaan. :/

  • 11.1

   suvi m sanoo

   Niinpä. Kärsin hirveästä matkakuumeesta! Riuttojen korallit täytyy tietysti jättää rauhaan. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *