Totuus / The Truth

Sisustusblogeissa kiertää haaste, jossa ideana on ottaa kuvia todellisesta arjesta. Sehän on jotain muuta kuin mitä normaalisti sisustusblogeissa näemme. Haaste on lähtöisin White & Fresh -blogista ja minulle se napsahti Riikalta, Lumilta ja Cinnabarialta. Kiitos vain! 🙂

”Taannoin blogimaailmassa kiersi Naked Truth-haaste, jossa oli tarkoitus paljastaa omat kasvot meikittömänä. Jokainen sisustusbloggaaja tietää, että todellisuus ja arki eivät ole aina sitä, mitä sisustuskuvissa näkyy. Sisustuskuvia otettaessa siivotaan ja puunataan tai vähintäänkin rajataan pahimmat sotkut ja kaaokset tieltä pois, jotta kuvat olisivat inspiroivimpia ja nätimpiä. Nyt on aika kokeilla jotain muuta. Haastankin sisustusbloggaajat raottamaan realismin verhoa ja kuvaamaan kotiaan juuri silloin, kun koti on kaikkea muuta kuin kuvauskunnossa.” – White & Fresh

Olen vuosia sitten tehnyt tämän saman jutun ensimmäisessä blogissani ja viime aikoina on Instagramin puolellekin tainnut muutama arkikuva lipsahtaa. Mutta kun sitä pyysitte, niin raotetaan totuuden verhoa täällä Valkoisen Harmajankin puolella. Otin nämä kuvat maanantai-iltana kauppareissun jälkeen. Mies pelasi autuaan onnellisena Facebookin karkkipeliä makkarissa ja lapset leikkivät lumilinnassa pihalla, olohuoneen ikkunoiden edessä.

maja_olohuoneessa

sotkuolohuone

Lapset olivat rakentaneet majan olohuoneeseen. Olin juuri ehtinyt asetella keväisemmät tyynyt sohville, kun ne pääsivät tähän asetelmaan. Pehmis makoilee tyytyväisenä neidin vaatteissa, joita vaihdetaan monta monta kertaa päivässä. Sohvan kulmalle on jäänyt Mankun paitoja. Jos oikein tiiraatte, näette nojatuolin takana olohuoneemme katseenvangitsijan: kuntopyörän. Minun pitää saada polvi kuntoon! Makkarin ovenraosta näkyy, kun isäntä rentoutuu.

sotku_keittio

Keittiön saarekkeella on kokattu siskonmakkarakeittoa. Aamuiset puurotarvikkeetkin näyttävät vielä olevan esillä. Lapset ovat kirjoitelleet magneettikirjaimilla jääkaapin oveen ja neiti on päättänyt jättää sukkahousunsa ja hiuspompulansa tuohon lattialle.

tytto_vh

Tytön huoneessa ei tällä kertaa ole ihan niin hirveä kaaos; joskus tavaraa on niin paljon lattialla ettei sängylle pääse kunnolla kävelemään. Toisessa kuvassa näkyy meidän eteisen vaatehuone, joka ei todellakaan ole järjestyksessä – kuten ei mikään talon laatikoistakaan. Siinä olisikin urakkaa!

kodinhoitohuone

Kodinhoitohuoneessa on pussukoita ja kissanhiekkalaatikko keskellä lattiaa. Tason päällä olevat puhtaat lakanat pitäisi laittaa kaappiin. Kissanhiekkalaatikko pitäisi putsata ja kengät laittaa kenkätelineeseen. Kodinhoitohuoneen lattialta puuttuu matto, sillä kissa oli aamulla ”leiponut tortut” sen päälle. Matto odottaa pesuunpääsyä ulkona.

kylpparijalaukut

Laukkukokoelmani ei ole ihan edustavassa kunnossa ja on alahyllylle eksynyt kasa toppejakin. Kylpyhuoneen tason päällä on purkkeja ja purnukoita, mutta ei sellaisissa blogeissa tutuksi tulleissa asetelmissa. 😉

Totuus on oikeasti niin päin, että meillä on harvemmin sellaista kuin miltä blogikuvissa näyttää. Yleensä aina löytyy sotkua jostain kodin nurkasta. Lastenhuoneet, tai varsinkin neidin huone, ei pysy kovin kauan siistinä. Ja jos ei yhtenä päivänä jaksa yhtään järjestää paikkoja, lumipalloefekti on valmis.

Vai luulitteko oikeasti, että meillä on aina siistiä…? 😉

Kummasti kamera muuten suodatti kuvista pois kaikki pölypallerot.

Annan tämän haasteen eteenpäin kaikille Divaanibloggareille.

Translation: The blogger of White & Fresh blog has given out a challenge where the task is to photograph your home without any styling, as it is in real life. Our home is certainly not as clean as you could expect from the images that I usually publish. This is the truth.

Kommentit
 1. 1

  Kaisu sanoo

  Ja jos sisustusblogien pitäjien sotku on tätä luokkaa, niin voitte ehkä kuvitella kuinka sotkuista on ihan niissä tavallisisissa kodeissa, joista ei saisi blogikuvia edes hyvinä päivinä. Ystävien kanssa ollaan lähetelty kuvia kodeistamme toisillemme lohdutukseksi, että tällaista meillä on oikeasti. Terapeuttista puuhaa! Että toisilla voi olla vielä paljon sotkuisempaa – ja silti ihan hyvä elämä 🙂

 2. 3

  Pipsa sanoo

  Kiitos! Onkin jollain tasolla jo ärsyttänyt tietyt sisustus/lifestyleblogit niiiiiin valkoisella ja steriilillä sisustuksella; vaikka oltaisiinkin lapsiperheen kotona.. Juuri niin, että ”sotku” tarkoittaa sitä muutamaa hassua lehteä pois pinosta tai lapsen tarkoin valikoitua design-lelua, joka on eksynyt olohuoneeseen… Tietenkin, ymmärrän, että blogit ovat pakoa arjesta eikä toisen sotkutkaan kiinnostaisi yhtään sen pidemmälle, mutta tämä oli sellainen reality check-tyyppinen postaus. Ja nyt takaisin utopiaan!!:)

 3. 4

  SanMa sanoo

  Ihanan elämänmakuisia kuvia 🙂 minua hymyilytti erityisesti mies pelailemassa kaikessa rauhassa ja kuvailusi tytön huoneesta ”ei tällä kertaa ole ihan niin hirveä kaaos” -niin tuttua meilläkin usein, vaikka itse olen siivousintoilija kotiäiti. Lumipalloefekti meillä alkaa yleensä keittiöstä silloin, kun astianpesukone on tyhjentämättä ja aletaan ruoan laittoon -kaaos on taattu! (kannatan muuten Paanasen Markon ideaa kahdesta, ellei jopa useammasta, astianpesukoneesta.)

  Voi mikä ihana tunne se onkaan, kun kaaoksen siivoamiseen iskee inspis ja koti on jälleen putipuhdas 🙂 silloin voi todellakin palkita itsensä jollain. Kodin saa kuntoon halutessaan hyvinkin nopeasti, meillä oli kerran aikalailla tuonnäköistä, kun mies soitti työmatkalta, että 45min.kuluessa olisi tulossa rakentamista suunnitteleva pariskunta katsomaan meidän taloa..huh, sain kodin suht.edustuskuntoon ennätysajassa, mutta silloin kyllä omat hiukset ja meikit jäi laittamatta 😀

 4. 5

  Milla sanoo

  Jes, kiitos tästä!!! Ihana armahdus meille muillekin joiden koti on pyörremyrskyn jäljiltä 🙂

 5. 6

  Päivi sanoo

  Kiitos, parasta lukemaani hetkeen! Kevään ihanaisessa auringonpaisteessa ahdistaa oman kodin sotkuisuus, mutta jos perheessä on kolme lasta, molemmat vanhemmat käyvät 8h/arkipäivä töissä, kaikki harrastaa jotakin ja yhdessäkin täytyisi keritä vaan olemaan, niin onkos tuo nyt vallan kummallista ettei koti aina niin juhlavassa kunnossa ole?!

 6. 7

  Amelie sanoo

  Kiitos tästä. Nyt voin hyvillä mielin aloittaa pääsiäisen vieton. Siivota ehtii myöhemminkin. Eläköön lapsiperheet ja elämisen jäljet!

 7. 8

  Lumina sanoo

  Ihan huippu postaus! Sitä automaattisesti ajattelee että kaikki bloggaajat ovat super puunaajia ja ei heidän kodeissaan ole ikinä sotkua 😉 hyvää pääsiäistä teidän poppoolle!

 8. 9

  Heidi sanoo

  Heippa!
  Ihan huippuposti tämä. Kiva nähdä että teilläkin on normaalia sotkua kotona – tuolta meilläkin näyttää aika usein 🙂 ihanaa pääsiäistä!

 9. 10

  Elle sanoo

  Ai kauhea. En tajua. Että jollain on koti oikeasti tuossa kunnossa, ja sitten täällä vielä porukka melkein peukuttaa, että hei hienoa, ”aito koti”. Mikä aito? Likainen se on.

  ENKÄ nyt puhu lasten majoista tai leikeistä, kuivumassa olevista kengistä ym. tavaroista, vaan tuosta keittiöstä. On purkkia, pussia ja aterimia ympäriinsä. Aamupalan jäljiltäkin. Hyh hei.

  Vaikka myönnetään silti, että hämmentää tuo tavarasotkukin. Siis että kyllähän sitä tavaraa lapsen kanssa paikasta toiseen seilaa ja usein matkalle jää, mutta kyllä meillä siivotaan leikkien välissä, ei meillä koskaan ole NOIN sekaista, ja mulla on kuitenkin 3 lasta (ja kaksi koiraa).

  Uskomatonta, jos Suomalaisissa kodeissa on tavallisesti noin sotkuista.

 10. 11

  Rousku sanoo

  Ihanan rehellinen postaus lapsiperheen kodista! Samaistun kuviisi enkä ollenkaan ajattele, että kotinne olisi jotenkin erityisen sotkuinen tai likainen. Voin tunnustaa, että ennen lapsia joskus vuonna ööö… olen minäkin ollut siisteyttä ja järjestystä ylläpitävä ihminen, mutta lasten myötä sitä kummasti oppii sietämään kaaosta ja se on vain elämää. Ei vaan aika riitä siihen, että kaikki olisi paikallaan. Ja kahden lapsen jäljiltä koti on hetkessä taas kaaoksessa.

  Hyvää pääsiäistä! 🙂

 11. 13

  katerina sanoo

  Aivan IHANA postaus! Tämä toi aivan uuden ulottuvuuden blogimaailmaan ja samalla helpotusta oman kodin kunton 🙂 Mukavaa pääsiäistä!

 12. 14

  Laura E. sanoo

  Kuules Elle. Taidat olla joku kateellinen bloggari, jolla koti on kliinisen valkoinen, äiti hyörii joka välissä otsaryppyjen kanssa järjestämässä tavaroita, rätti kädessä. Lapset on koulutettu syyllistämisen voimalla joka välissä siivoamaan lelulaan, leikit jää tärkeysjärjestyksessä kakkoseksi äidin tottelulle. Miehellä ei ole sijaa kodissa viihtyä, ei ole omaa paikkaa, ei miehisiä tavaroita. Eihän ne kuulu mamman kauniiseen kotiin.

  Ihan oikeasti. Jos perheessä on useita pieniä lapsia, vanhemmilla päivätyöt, koti on aina jostakin päin epäjärjestyksen vallassa. Usein monestakin nurkasta. Se ei tarkoita, että perhe olisi siivoton tai tykkäisi liasta. Se ei tarkoita, etteikö kodissa säännöllisesti siivottaisi. Se tarkoittaa, että perheellä on prioriteetit kohdallaan, he osaavat nauttia elämästä, kodistaan ja toistensa seurasta.

 13. 18

  White sanoo

  KIITOS! Ihan huippu postaus ja ihanan rehellinen 😀
  Parasta tässä kuitenkin on se, että herätti taas mut todellisuuteen! Minä blogiton mamma tiedän ettei kodit näytä useinkaan siltä mitä kuviin taltioidaan, mutta silti ärrimurreilen kun koti ei lasten kans pysy kuosissa. Eniten rakastan lysähtää sohvalle kun on siistiä, muuten hypin laittamaan ”pikasesti” paikkoja kuntoon ennen kun voin rauhottua. Silti en tunnusta itseäni yhtä ”kireäksi elleksi” 🙂 (ehkä sielläkin oli vaan huono päivä kun murot oli kaatunut :))
  Ja totuuden nimissä sanon ettei meilläkään vaan lapset sotke, välilä ei vaan jaksa.
  Ihanaa rentouttavaa pääsiäistä sinne!

 14. 19

  Leena sanoo

  Suuret kiitokset ihanista kuvista! Käyn usein ihailemassa blogisi tunnelmaa ja nappaamassa sieltä vinkkejä ja haaveilemassa =). Ihanan elämänmakuisia kuvia, on ihana huomata, että kodissanne saavat kaikki perheenjäsenet elää elämäänsä vapautuneesti! Itse olen jotenkin aina kuitenkin luullut (vaikka muuten ihan järkevä ihminen olenkin), että blogikodeissa oikeesti on aina siistiä ja ajatellut, että olen vaan huono organisoimaan omassa elämässäni ja että minulle on suotu harvinaisen itsepäisiä lapsia ja mies ;), kun meillä näyttää usein olevan kodissa aina joku paikka kuin räjähdyksen jäljiltä.
  Ihana raikas postaus ja arvostan suuresti sinua ja rohkeuttasi, tämä haaste varmasti höllää montaa kiristävää pipoa ja perheillä tulee olemaan paljon hauskempia hetkiä, kun sotkuille voi jopa nauraa =).

  Kiitos paljon, pelastit päivän ja laitoin linkin sivuillesi eteenpäin kolmen kotihoidossa olevan pienen lapsen äidille, uskon, että tekosi parantaa meidän kaikkien mielenterveyttä 😉 ! Kiitos!

 15. 22

  sanoo

  KIITOS KAIKILLE KOMMENTEISTA! 🙂 Ilahdutitte minut tällä yllättävällä palauttella. Havahduin nyt itsekin kunnolla siihen, että lukijat ”unohtavat” sen todellisen arjen, joka ei blogin sisustuskuvista välity. Tämä blogi on minulle kuin oma sisustuslehti, jota saan toteuttaa haluamallani tavalla. Onnistunut kuva tai kaunis asetelma innostaa ja antaa lisäpotkua tähän harrastukseen. Kauniita kuvia tykkään katsella myös muiden blogeista, sillä tätä pientä kaaosta näkee kotona päivittäin. 🙂 Onneksi tärkeintä on se, että itse ja muu perhe voi hyvin myös pienen epätäydellisyyden vallitessa. 😉

 16. 23

  Elviira sanoo

  Elle, sana suomalainen kirjoitetaan pienellä.

  Esimerkki lillukanvarsiin takertumisesta, vrt. oma kommenttisi.

  Huhhuh.

 17. 24

  Satu aho sanoo

  hei onmpas ilo lukea sun blogia!Koti on todella elämistä varten ja Heleää Huhtikuuta!

 18. 25

  Maijis sanoo

  Ihana postaus, tämä ihan tosissaan piristi minua jo parin päivän ajan. Syyllistän itseäni usein siitä, ettei koti vaan millään pysy järjestyksessä. Helpottavaa huomata, että muillakin tosiaan on näin. Kiitos rehellisestä ja aidosta postauksesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *