Terassipurjeen kiinnitys

Minulta on kysytty niin usein terassipurjeiden kiinnittämisestä, että päätin tehdä siitä oman postauksen. Kuvien avulla asia selkiytyy helpommin.

Kyseessä ovat siis Ikean terassipurjeet, jotka ostimme takapihan terassille parisen vuotta sitten. Ja hyvin ovat kestäneet pienistä syysmyrskyistä ja kovasta tuulen tuiverruksesta huolimatta. Talveksi otamme purjeet tietysti pois.

terassipurjeet

Purjeita ei ole sommiteltu symmetrisesti, vaan toinen on kiinni seinässä kahdesta reunasta ja toinen purje vain yhdestä. Tällä tavoin ne näyttävät minusta kivemmilta kuin niin, että ne olisivat samoin päin molemmat.

takaterassi

Sori, en siivonnut terassia kuvaa varten 😉 Pöydässä kiinni oleva aurinkovarjo on tarkoitus
siirtää saunan terassille; se on nyt vain jäänyt vielä tähän terassille.

purjeiden_kiinnitys

seinakiinnikkeet

Pakkauksen mukana tulee jouselliset kiinnikkeet, joiden avulla purjeet voi kiinnittää seinään tai tankoon. Jouset mahdollistavat sen, että purjeet pääsevät vähän joustamaan tuulessa, eivätkä sitten repeydy tuulessa. Me olemme kiinnittäneet purjeet toisesta päästä seinään jousikiinnikkeillä ja toisesta päästä metallitolppiin pelkällä narulla.

terassitolppa

ikean_terassipurjeet

Ensin metallitolppien tilalla olivat puutolpat, mutta ne eivät kestäneet. Onneksi Mankku sai hommattua metallitolpat tuttavansa kautta. Metallitolpat kaipaisivat nyt vielä vähän maalausta.

sivukiinnitys

Olemme kiinnittäneet purjeet myös purjeiden sivuilta olevista lenkeistä naruilla toisiinsa sekä toiselta puolelta terassikaiteeseen ja toiselta puolelta terassisyvennyksessä olevaan hämähäkkikiikkuun.

Terassipurjeet antavat minusta kivaa ilmettä talon julkisivulle ja tuovat myös vähän näkösuojaa. Toivottavasti nämä kuvat selkiyttivät asiaa, mutta tietysti saa vielä kysyä jos jokin jäi askarruttamaan…

 

Kommentit
 1. 1

  Tiina sanoo

  Kiitos, juuri tätä olin odottanut 🙂 Kuitenkin vielä kysyn, että kuinka ne metallitolpat ovat kiinni? Ovatko kaiteessa vai terassissa?

 2. 4

  Minna sanoo

  Aivan ihana terassi teillä!! Mistä olette tuon tummanharmaan/mustan hyllykön ostaneet, joka oli terassin seinää vasten?

 3. 5

  Minna sanoo

  Anteeksi, tuo hyllykkötietohan löytyikin jo sinun aiemmasta postauksesta 😉

  • 5.1

   sanoo

   Eipä se mitään. Tietysti saa kysyä. Jep, hylly on Ikeasta, mutta en tiedä myydäänkö niitä enää…

 4. 6

  Tuulia Litmanen sanoo

  Hei, mietittekö missään vaiheessa lapekuistia/katon ”jatkamista”? Meillä suunnitelmissa aloittaa talon rakentaminen ja nyt kovasti harkitaan lapekuistin hankkimista ns. lisävarusteena, jotta terassilla voisi istuskella suojassa/esim. grillin saisi katoksen alle jne.

  • 6.1

   sanoo

   Sellainen ei ollut vaihtoehto, koska terassin toisessa päässä on kuitenkin syvennys, joten katettuakin osuutta löytyy (ja saunan terassi on pääosin katettu). Kiinteä katos olisi kuitenkin pimentänyt olohuonetta jonkin verran, joten siksikään ei sitä harkittu.

 5. 7

  sanoo

  Kiitos Suvi postauksesta! 🙂 Meillekin on jo metallitolppa järjestymässä, joten toivottavasti pian päästäisiin kiinnitys hommiin! 🙂

 6. 8

  sanoo

  Kiitos tästä postauksesta. Olen suunnitellut meillekin tätä samaa purjetta ja kiinnitystä juuri ollaan pähkäilty.

 7. 9

  ARK sanoo

  Ihana edelleen tämä teidän koti 🙂 Mekin pääsemme vihdoin rakentamaan omaa Harmajaa, nykyinen asunto myyty ja rahoitus kunnossa, jess! Nyt kiinnotaisikin tuo kattonne, että mistä se on, otitteko tehtaan mukana tulevan? Tästäkin varmaan on oma postaus, ei vain sattunut silmiini? Entä onko teillä kattosilta (vai mikä sen virallinen nimi lie) tuolla toisella puolella vai onko sitä ollenkaan?
  Tuo olikin hyvä pointti, että jos kattaa terassin olkkarin ikkunoiden edestä, se kyllä varmasti pimentää (toisaalta myös toki vähän viilentääkin) mutta tuollaiset purjeet ois kyllä komea vaihtoehto!

  Hih, hieman intoa täynnä! .. vielä! 😉

  • 9.1

   sanoo

   Mahtavaa, että pääsette rakentamaan omaa Harmajaa! 🙂 Nauttikaa nyt, raksa-aika menee nopeasti!

   Katosta ei ole erillistä postausta, mutta juu, pellit tulivat talopaketin mukana. Saunarakennuksessa on kattosilta, mutta talossa ei, koska meillä ei talossa (vielä) ole takkaa, eikä siten piippuakaan.

   Tsemppiä rakentamiseen! 🙂

 8. 10

  Mari sanoo

  Hei!

  Selventävä postaus. Suunnitelmissa on vastaavanlainen varjo itsellekin. Olisinkin kiinnostunut tuon IKEAn varjon väristä, onko se mielestäsi kuinka kellertävä vai selkeästi valkoinen? Jyskissä vastaavaa kävin katsomassa, kun Ikeaan tulee hieman tuota matkaa… Mutta sen sävy oli todella kaukana valkoisesta, joten hankkimatta jäi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *