Tauluasetelman luominen

 

Nyt kun sain uusia tauluja isiltä, voin alkaa suunnitella taulukollaasia ruokailutilaamme. Minulla on tapana asetella taulut ensin lattialle ja sommitella siinä mieleinen kokoelma. Niin tein nytkin.

Vaihtoehto 1

 

Vaihtoehto 2 – pienempi asetelma

 

Vaihtoehto 3

Minusta taulukollaasien ei tarvitse olla täysin symmetrisiä niin, että taulujen ylä- tai alareunat ovat samassa tasossa. Tykkään rennoista sommitelmista, joissa on tietty harmonia. Nyt tavoitteenani oli sommitella kiilakehystaulut nätisti kehystettyjen taulujen kanssa. Oma silmä vaan sanoo, mikä sommitelma näyttää hyvältä – en osaa sitä tarkemmin selittää.

Taulut ovat vieläkin lattialla; täytyy odottaa, että isäntä tulee kotiin, ja sanoo mielipiteensä ja auttaa minua taulujen ripustuksessa. Taulujen ripustuksessa on muuten tärkeää etteivät taulut tule liian korkealle; sitä näkee monessa paikassa.

Mikä sommitelma olisi sinusta paras?

P.S. Minulla on teille yksi tosi kiva juttu luvassa lähipäivinä, pysykäähän kuulolla! 😉

Kommentit
 1. 1

  Anonymous sanoo

  >Minusta ykkösvaihtoehto on paras, ehkä sen takia, kun ylärivi on eheä. Kauniita tauluja ja nätit sävyt niissä, sopivat varmaan tosi kivasti teidän vaaleaan sisustukseen!Mukavaa helatorstaita!-I-

 2. 2

  Hanna sanoo

  >Tykkään myös ylärivistä ja samoilla perusteilla eli ylärivi on harmooninen. Kivoja tauluja, sopivat teille tosi hyvin.ps. miten talon maalaus on edistynyt, onko jo valmista?

 3. 3

  Evi sanoo

  >Kaikki asetelmat ovat kauniita! Itseäni mielyttää eniten 2. vaihtoehto. Vaikka riippuu vähän seinän koosta ja asetelman koosta… Uusi talonne on muutenkin tosi hieno!

 4. 4

  Piiju sanoo

  >Kakkonen tai kolmonen, en osannut päättää:)) Teidän uusi koti on kyllä niin upea!

 5. 5

  RUMBO sanoo

  >Nuo taulut on kyllä upeita ja ihanaa värien käyttöä. Minä laittaisin numero 3-tyyliin. näyttää vaan omaan silmään kivoimmalta.

 6. 8

  Mia sanoo

  >1 tai 3.. Todella kivoja noi sun isän taulut, tykkään kovasti. Olen ihan samaa mieltä muuten tosta taulujen liian korkealle ripustuksesta, sitä näkee valitettavan usein.

 7. 9

  Anu ja Ninja sanoo

  >Ykkönen näytti munkin silmääni parhaalta. Ehkä aavistuksen häiritsee, että tauluja on tasajaollinen määrä, kun yksi on selvästi isompi. Olisiko ryhmä kiinnostavampi seitsemällä tai kymmenellä taululla?Tuumailee, Anu (Taulut ovat ihanan raikkaat!)

 8. 11

  Nea sanoo

  >Kolmannessa värikkäämmät työt kuljettavat katsetta koko asetalman läpi. Se siis ehdottomasti!

 9. 12

  Anonymous sanoo

  >Kolmonen, vaikka olenkin sitä mieltä, että ylipäänsä sommitelmissa alarivin taulujen alareunat saisivat olla samassa linjassa… Makuasia tämäkin :)-J

 10. 14

  Anonymous sanoo

  >vaihtoehto 1,itse pidän eniten juuri "epäsymmetrisen" symmetrisestä. 😉

 11. 15

  Anonymous sanoo

  >Aivan ihania tauluja kaikki. Niin keveitä ja iloisia. Kaikissa taulukollaseissa minua häiritsee kuitenkin vasemman alareunan suurin taulu; tulee tunne, että se reuna on jotenkin raskaampi kuin muut, että koko asetelma on kellahtamaisillaan.Sirppa

 12. 16

  Hannis sanoo

  >En lukenut muiden kommentteja, mutta musta ylin on paras ihan siksi, että se on ainakin mun silmään tasapainoisin kokonaisuus 🙂 Tykkään tosi paljon tuosta alavasemmalla kulmassa olevasta.

 13. 17

  Anna M. sanoo

  >Mä laittaisin kolmosen, mun mielestä pienin kiilakehystaulu sopii yläriviin, ja kolmosessa myös värikkäät taulut jakautuvat tasaisemmin. 🙂

 14. 18

  Susanna sanoo

  >3 miellyttää mun silmää, en vaan osaa perustella. Jotenkin rytmi vaan toimii! Tosi kauniit värit tauluissa.

 15. 19

  myyrä sanoo

  >aivan ihania tauluja! mua hieman itteä häiritsee tuo oikean alakulman taulu, voisiko se olla keskellä tai taidat haluta sen just tuonne alas kun se on siellä joka vaihtoehdossa ;D

 16. 20

  Kinnarkoto sanoo

  >Tosi kivat taulut! Vaihtoehto kolmonen jostain syystä iskee parhaiten minuun.

 17. 21

  Malia sanoo

  >Ihana postaus ja ihanat isin taulut <3Mä tykkäsin eniten asetelmasta nro 3. Ja heeh, samat perustelut kun Maijalla 🙂

 18. 23

  Anonymous sanoo

  >Oijoi, kauniita tauluja! 3. on mun suosikki :). Osaisitko auttaa mua keittiön välitilan korkeuden kans? Meidän yläkaapit on normaalia hieman matalemmat (64cm), ja mietin et voisko 55 cm olla sopiva.. Paljonko teidän välitila ja yläkaappien korkeus on? Kokonaisuus on nimittäin kiva! Kiitos, jos ehdit vastata :)!Sara

 19. 25

  Johanna sanoo

  >Hienot taulut! Vaihtoehto 3 on paras, itse jättäisin kyllä alarivin isoimman taulun pois ja ripustaisin sen erikseen. Tai sitten leveäpi asetelma, missä taulut oliso vain kahdessa rivissä, riippuen tietysti ripustuspaikasta.

 20. 26

  Jessica sanoo

  >Mielestäni vaihtoehto 1 on erittäin kiva, vaihtoehto 3 sen jälkeen 🙂 Onko isänne tauluja saatavilla myös muualla kuin Sisustuksen koodissa? Pidän niistä todella paljon!

 21. 28

  suvi m sanoo

  >KIITOS OIKEIN PALJON KAIKILLE MIELIPITEISTÄ! :)Taulukollaasi päätyi jo eilen seinälle. Valinnaksi tuli nro 3, sillä se vaan jotenkin miellytti meitä molempia eniten (pieni värikäs taulu kuuluu ylös mielummin kuin alas).Kommentteja tuli niin monta, että vastailen vain kysymyksiin nyt. Hanna: Talon maalaus edistyy pikkuhiljaa. Saunarakennus on lähes maalattu kokonaan ja taloa takapuolelta jonkin verran. :)Sara: Meidän keittiön välitila on normaalia korkeampi: 60 cm. Minusta korkea välitila näyttää paremmalta ja on käytännöllinenkin.Jessica: Koodin lisäksi meidän isin tauluja saa myös Turun taidelainaamosta sekä suoraa häneltä itseltään. 🙂

 22. 29

  S sanoo

  >ihanat sommitelmat tosi herkullisista tauluista!!! aivan rakastuin tuohon joka on vasemmalla alareunassa <3. löydänkö taulujen hinnat jostain?

 23. 30

  suvi m sanoo

  >S: Kiva kuulla! 🙂 Taulujen hintoja ei taida olla missään näkyvillä netissä. Koodissa on ja Turun taidelainaamossa. Ja jos joku tietty taulu kiinnostaa, niin voi laittaa meiliä Koodiin tai meidän isille suoraa (osoitteet löytyy kummankin nettisivuilta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *