Tämän hetken lempikukkaset

Ihanaa, kun kotona on taas tuoreita kukkasia syksyn ”risukauden” jälkeen! Viikonloppuna hain kukkakaupasta kukkasia oikein urakalla stailausprojektia varten. Valitsin marjamaisia oksia, jouluruusua ja muita kukkasia, joiden nimen olen jo unohtanut. Mutta lempikombinaationi tällä hetkellä taitaa olla suuren suurten hortensian oksien ja eucalyptysten yhdistelmä.

kukat-5476

kukat-5458

kukat-5440

kukat-5455

kukat-5441

Pidän hortensioista kovasti myös siksi, että ne kuivahtavat kauniisti. Kirjahyllyssä majailee tälläkin hetkellä yksi vanha hortensianoksa, joka on niin söpö edelleen, että en ole raaskinut heittää sitä roskiin.

Luin Residence-lehden sivuilta ohjeen hortensian kuivattamiseen (vaikka minulla ne ovat kuivahtaneet nätisti ihan itsestäänkin). Kannattaa irroittaa lehdet ja jättää oksa maljakkoon, jossa on ihan vähän vettä. Kukka kuivuu sitten kauniisti huoneenlämmössä. Värikin säilyy mikäli kukka ei saa liikaa auringonvaloa. Lopuksi voi vielä suihkuttaa kukan hiuslakalla, jotta se säilyttää muotonsa.


Translation: I love the combination of hydrangea and eucalyptys brances.

Kommentit
 1. 2

  sanoo

  Yllättäen meillä on saman kukkasuosikit tällä hetkellä 🙂 Tosin eilisiltana hihkuin riemusta kun lempikukkakauppaani oli tullut jo ensimmäiset papukaijatulppaanit! Tänään menen hakemaan niitä ison kimpun piristämään loppuviikkoa 🙂 Pakko silti ehkä siepata mukaan vielä yksi hortensiakin.

  Mulla nuo hortensian kuivuvat aina puolivahingossa kun unohdan ne juurikin pieneen vesimäärään kuivumaan. Hiuslakka oli uutta – sitä suihkimaan siis 🙂

  • 2.1

   suvi m sanoo

   Voi minäkin haluaisin papukaijatulppaaneita! En ole vielä koskaan onnistunut bongaamaan niitä täältä meidän kukkakaupoista. :/ Pitää ehkä tehdä tilaus, ettei mene ohi…
   Mullakin kuivuu hortensiat aina vahingossa. 😀

 2. 3

  Hanna sanoo

  Hiuslakkaa voi suihkia myös ulkona kanerviin, säilyvät paremmin pitkän kauden! 🙂

 3. 4

  sanoo

  Näitä kuivattuja hortensioita onkin näkynyt monessa paikasa, ja siitähän tulee into kokeilla itsekin, varsinkin tuota kuivattamista 🙂 Ei muuta kuin kukkakauppaan hakemaan oma kukkanen!

  • 4.1

   suvi m sanoo

   Kyllä kannattaa, kun tämä on niin helppo ja suht. edullinenkin tapa tuoda kauneutta kotiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *