Se oikea matto

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentin jättäneille! Autoitte minua tekemään päätöksen olohuoneessamme sovituksessa olleiden mattojen suhteen. Koska epäröin niin kovasti tuota kahden maton ratkaisua, surffailin sunnuntaiaamun netissä etsien erilaisia mattovaihtoehtoja. Tavoitteena oli löytää olohuoneeseemme ajaton matto, joka sopisi yhteen monenlaisten pikkutyynyjen kanssa (joita tykkään vaihdella vuoden aikojen mukaan). En halunnut nukkamattoa, enkä tekokuitumattoa. Vihdoin eteeni tuli ”se oikea matto”. Tähän mattoon ihastuin heti ensi silmäyksellä:

Kyseessä on tanskalaisen Linie Designin ”Asko Mixed” villamatto. Pidän siitä, että tämä matto on mustavalkoinen olematta kuitenkaan liian graafinen. Näin ollen se ei ole liian hallitseva, eikä rajoita liikaa pikkutyynyjen valintaa. Olohuoneemme vaatii suurikokoista mattoa, mutta valitettavasti kookkaat matot ovat usein melko hintavia. Meille sopiva maton koko on 200×300 cm, jolloin tuon maton hinnaksi tulee vähän alle 400 €. Se on minusta ihan sopiva hinta verrattuna siihen, mitä tuon kokoisista villamatoista yleensä pyydetään (esim. HAY).

Nyt olen oikein iloinen, että tämä ongelma selvisi näin nopeasti! Huomenna palautamme sovituksessa olleet matot Iskuun ja tilaamme Länna Möbleriltä ”Asko Mixed” maton. Linie Designilla oli muitakin tosi kauniita mattoja – kannattaa kurkata heidän nettisivuilleen.

Kommentit
  • 1.2

   Marja Nummela sanoo

   Moi!
   Matto on todella kaunis ja tyylikäs ja kodikas. Itse olen painiskellut matto ongelman kanssa jo jonkin aikaa. Meillä on kulmasohva Lauritzonin Diamonds nro 134 kankaasta ja mietiskelen voisiko tuo matto sopia sen kanssa? Se on eläväpintainen beige jossa myös hieman harmaata. On tullut tehtyä niin paljon virhe ostoja, että en tiedä miten sovittamatta uskaltaisi tilata maton??? Jäin vielä miettimään sitä Iskun sinertävää mattoa joka sinulla oli sovituksessa. Muistaisitko minkä niminen matto on?
   ” solmussa mattoasian kanssa ” Matu

 1. 2

  johannas sanoo

  Matto on kaunis, oli oikea ratkaisu palauttaa ne toiset, vaikka nekin kyllä ihan hyvät olivat.

 2. 4

  Hennis sanoo

  Tosi kaunis matto! Hienoa että löytyi just se oikea, ettei tarvinnut tyytyä ihan kivaan.
  Tulin myös toivomaan postausta aiheesta ”Jos”. 😉 Eli jos rakentaisitte kolmannen, niin mitä ajatuksia siihen olisi tällä hetkellä. Taisit asiaa taannoin sivuta ja kommentoin silloin, että mielenkiintoinen ajatus, mutta ei mekään kyllä vielä. No, nyt vaan alkaakin yhtäkkiä vaikuttaa, että ehkä sittenkin… (Meidän talot on siis valmistuneet -06 ja -11 ja meidän nykyinen muistuttaa monilta osin teidän nykyistä kotia) Nyt kun täällä ollaan ihan into piukassa itse ja ajatus lentää, niin olisi äärimmäisen mielenkiintoista lukea sinunkin ajatuksiasi aiheesta!

  • 4.1

   suvi m sanoo

   Voih, en tiedä uskallanko listata konkreettisia toiveita seuraavasta talosta. Se ajankohta on kuitenkin vuosien päästä, ehkä. Sijainti on ainoa asia, jota olemme miettineet. Nykyinen kotimme sijainti valittiin ihan täysin lasten ehdoilla: paikka, joka on lähellä koulua ja muita saman ikäsiä lapsia. Sitten joskus, kun olemme kahdestaan, voisimme asua ehkä jossain vähän syrjemmässäkin. Tai ehkä sitten ajatus onkin muuttunut ja haluammekin muuttaa ihan kaupungin keskustaan…koskaan ei tiedä. 😉

  • 5.1

   suvi m sanoo

   Heh, kiva kuulla! Kerron sitten käyttökokemuksia, kun niitä kertyy… 🙂

 3. 6

  Nina sanoo

  Missasin sun mattopohdinnan, mutta lämpimästi suosittelen Linien mattoja. Meillä ollut viime syksystä käytössä ja on hyvässä kunnossa edelleen. Hinta/laatusuhde on tosi hyvä.

 4. 7

  sanoo

  Hyvältä näyttää! Itse en pitäny ollenkaan niistä kahdesta matosta, jotka teillä on sovituksessa.

  • 7.1

   suvi m sanoo

   No en minäkään niihin kahteen mattoon ollut mitenkään kovin kiintynyt. Oli vaan pakko saada matot, joten otin vain ne, jotka siinä kaupassa minua eniten miellyttivät. Onneksi sain tuumailla päätöstäni. 🙂

 5. 9

  sanoo

  Pakko sanoa, että oikeassa olit 🙂 kyllä tuo on vieläkin kivempi matto. Ja on aina tosi hyvä jos saa heti oikean koon, yhtenä kappaleena 🙂

  Kiva että löytyi se oikee!

  • 9.1

   suvi m sanoo

   Niinpä, nyt on koko ihan oikea. Ja uskon, että tulen pitämään tästä matosta todella paljon! 🙂

 6. 10

  TiinaS sanoo

  Hei, tosi kiva, että löytyi se oikea matto. Kaunis ja ajaton matto onkin. 🙂

  • 10.1

   suvi m sanoo

   Olen ihan innoissani! Kyllä sen tietää, kun se oikea osuu kohdalle. 😉

 7. 11

  sanoo

  heti ku näin tuon ni ajattelin et tuopa tietenkin! ihan sun ja teidän kodin näköinen, sinne tehty! kauniin värinen ja se saikin mut heti huomaamaan, mikä niissä Iskun matoissa hiukan mättäs: ne oli tuohon verrattuna liian pliisut, ei nähny tarpeeks selvästi et onko ne harmaat vai beiget vai mitkä… tästä sen sijaan näkee sävyn heti ja mikä tärkeintä teidän kotiin: sävy on RAIKAS.

  • 11.1

   suvi m sanoo

   Hyvin analysoitu! 🙂 Niistä Iskun matoista ei tosiaankaan voinut oikein sanoa, minkä väriset ne olivat. 😀

 8. 12

  tii sanoo

  hieno matto ja kohtuuhintainen. värikin nappas heti! harmi, kun olen omani jo ostanut, mutta pitää laittaa linkki suosikkeihin vastaisuuden varalle.

  • 12.1

   suvi m sanoo

   Aivan. Tässä täyttyivät kaikki kriteerit, joita matolle olin asettanutkin. 🙂
   Kannattaa kyllä pitää mielessä Linie Designin matot. Heillä oli niin monta kivaa mallia…

  • 14.1

   suvi m sanoo

   Jep, niin kuin aiemmin tuossa jo kommentoin: kyllä sen tietää, sitten kun se oikea osuu kohdalle. 😉

 9. 15

  marja sanoo

  Hiphei, hieno matto! Tosin mä tykkäsin niistä sovituksessakin olleista 🙂 Mutta toki aina parempi jos löytyy yksi sopivan kokoinen! Meilläkin nimittäin oli aiemmin kaksi mattoa vierekkäin – tosin karvalankamattoja eikä mattojen rajaa nähnyt ollenkaan.

  • 15.1

   suvi m sanoo

   On se kiva, että saa heti kerralla oikean kokoisen maton. 🙂 Ja tämä sopii väritykseltäänkin paljon paremmin meille. I’m happy! 🙂

 10. 16

  Tinsku sanoo

  Paljon enemmän teidän näköinen matto, itse pidin niitä kokeilumattoja aivan liian värittöminä ja hengettöminä teidän kotiinne. =D

 11. 17

  sanoo

  Oi,että mä rakastan näitä blogin luku hetkiä. Löysit meille eikun teille maton 😉 Kiitos vinkistä, mattoja on mahdottoman vaikea löytää. Yksi vaikeimpia asioita sisustuksessa, mielestäni.

  • 17.1

   suvi m sanoo

   Kiva kuulla! 🙂 Matot on kyllä niin hankalia. Ja sitten jos löytää jonkun aivan ihanan, on se sitten usein hyvin kallis. Näissä matoissa oli hintakin ihan kohtuullinen. 🙂

 12. 19

  Ode sanoo

  Hei, katsoin mattoja tuolta nettikaupasta ja koon 200×300 hinta on kylläkin yli 2600 euroa! Juuri kun innostuin, että tällainen meillekin olkkariin, on samanlainen ongelma ja samanlainen maku… Ja on myös ikävä opiskelijabudjetti tällä hetkellä 🙁 Pöh ja höh! Täällä siis täydellisen oh-maton metsästys jatkuu, vinkkejä otetaan vastaan! 🙂

 13. 20

  Ode sanoo

  Herranen aika! En huomannut KIITOSKIITOSKIITOS kun oikaisit asian! Minä jo ihmettelinkin… 😀 Nyt vaan tilausta menemään! Ihanaa!

 14. 21

  Nimetön sanoo

  Hei! Minua jäi mietityttämään tuon maton pesu… Linie Designin sivuilla lukee että kemiallinen pesu..
  onko tullut jo ajankohtaiseksi? Itse kun vien kyllä matot suosista pesulaan, mutta kaikki matot ovat vesipestäviä.

 15. 22

  Saila sanoo

  Hei,ihana matto. Onko matto kovin karkea? Sopisiko pienen vauvan temmellystä ajatellen lapsiperheeseen?

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *