Sängyn ja tyynyjen valinta – voita 2 kpl Hästens-tyynyjä

Makuuhuoneen sisustuksesta olen kirjoittanut useasti, mutta sängystämme ja sängyn valinnasta en ole vielä kertonut. Sänky on tärkeä hankinta, sillä vietämme kolmasosan elämästämme sängyssä. On tärkeää, että sänky tukee vartaloa juuri oikein, jotta rentouttavat yöunet on taattu, eikä tule selkävaivoja.

Minulle sängyn valinnassa on tärkeää myös materiaalit – aivan kuten muissakin kodin hankinnoissa. Suosin luonnonmateriaaleja, jotka ovat hengittäviä ja ekologisia. Hästens-sängyt valmistetaan käsityönä ja täysin luonnollisista materiaaleista: aidosta pellavasta, villasta sekä puuvillasta, hypoallergisesta jouhesta sekä mäntypuusta. Sängyn lämpötila pysyy aina miellyttävänä, sillä sängyn pehmuste myötäilee kehoa ja antaa ilman kiertää. Näiden kriteerien perusteella hankimme Hästens-sänkymme vuonna 2005.

Parhaiten oman sängyn eron muihin sänkyihin verrattuna huomaa silloin, kun on ollut muutaman päivän pois kotoa ja tulee takaisin. Se hetki, kun saa rojahtaa ikiomaan sänkyyn on niin mahtava! Oma sänky tuntuu niin hyvältä! Sänkymallimme on Hästensin Excel, joka on minusta juuri sopiva kovuudeltaan: ei liian pehmeä ja upottava, eikä liian kovakaan. Kyllähän tässä on hyvin nämä seitsemän vuotta nukuttu! Ja vuosia on vielä paljon jäljellä, sillä sängylle luvataan 25 vuoden takuu.

Myös tyynyn valinta on hyvin tärkeää. Itse kärsin usein niska- ja hartiavaivoista, joten tyynyn on oltava todella hyvä. Kun ostimme sänkymme, hankimme samalla myös anatomiset Hästens-tyynyt. Voi kuinka ihanat ne olivatkaan! Mutta tyynyt on hyvä vaihtaa muutaman vuoden välein, joten toissa jouluna hankimme uudet tyynyt. Silloin päätimme koittaa Tempur-tyynyjä. Tyyny on vahvasti makuasia ja tottumuskysymys, ja minun on myönnettävä, että nyt kaipaan untuvanpehmoisia ja kuitenkin samalla tukevia Hästens-tyynyjä. Nyt meille on tulossa semmoiset jälleen.

Ilahduin kovasti, kun sain mahdollisuuden arpoa lukijoillenikin 2 kpl huippulaatuisista sängyistään tunnetun Hästensin anatomisia tyynyjä!

Laadun, muotoilun ja naprapatian periaatteita noudattaen suunniteltu tyyny sisältää ankan pikkuhöyheniä ja hanhenuntuvaa. Niskaa ja sen kuormitusta keventävään anatomiseen tyynyyn kuuluu sinivalkoruudullinen tyynyliina.

Osallistut kilpailuun vastaamalla kommenttilootan puolella seuraavaan kysymykseen:

 

– Mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä sängyn valinnassa?

Ilmoitathan sähköpostiosoitteen kommenttilomakkeessa, jotta tavoitamme sinut nopeammin mikäli arpa suosii sinua (sähköpostiosoitteita ei julkaista).

Vastausaikaa on viikon verran. Kilpailu päättyy ensi viikon sunnuntaina 10.6.2012 klo 23.59, jonka jälkeen arvotaan voittaja. Osallistuthan siis kilpailuun, voit voittaa itsellesi kaksi Hästensin anatomista tyynyä sinivalkoisten tyynyliinojen kera (palkinnon arvo yhteensä 310 euroa).

 

ARPAONNEA! 🙂

VASTAUSAIKA ON NYT PÄÄTTYNYT! VOITTAJA ILMOITETAAN ERIKSEEN.

 

Kommentit
 1. 1

  Liina sanoo

  Kiva arvonta!
  Ammattini puolesta olen erittäin tarkka sängyn ja tyynyjen valinnassa. Sängyn pitää ehdottomasti tukea asentoa, parisängyssä tietenkin molempien. laadukas verhoilu on myös tärkeää.

 2. 2

  Emma sanoo

  Minulle tärkeintä sängyssä on materiaalit sekä pinnallisesti ajateltuna myös ulkonäkö. 🙂 Sänky on niin iso elementti makuuhuoneessa että sen ulkonäön täytyy myös miellyttää silmää. Tottakai sängyn tulee olla laadukas ja hyvä nukkua. Itselläni on tällähetkellä vanhempien entinen Muuramen sänky joka onkin palvellut minua 10 vuotta ja vanhempia silloin 10 vuotta.

 3. 3

  Jaana Savolainen sanoo

  Sängyn valintaan eniten vaikuttaa sen tuntu omalle keholle. Sänkyä tulisikin saada koenukkua ennen ostopäätöstä muutamia öitä, jolla voisi varmistua edes jokseenkin sängyn soveltuvuudesta. Toki sängyn materiaalien tulee olla kestäviä ja soveltuvin osin pestäviäkin. Eettiset seikat on myös tärkeää huomioida, materiaalien alkuperä ja tuotteen toteutusolot.

 4. 4

  Marjukka sanoo

  Sängyn valinnassa tärkeää on, että sängyssä on hyvä nukkua ja selkä ei ole kipeä yön nukkumisen jälkeen. Nukkumehan suurimman osan elämästänne ja vietämme muutenkin sängyssä paljon aikaa.

 5. 6

  sanoo

  Sängyn valinnassa ainakin minulle on tärkeää se että se tukee selkääni, koska olen kärsinyt 13-vuotiaasta asti selkäkivuista.
  Nukun muutenkin huonosti, varsinkin nyt kun olen raskaana.

 6. 7

  sanoo

  Ehdottomasti tärkeintä on mukavuus! Lisäksi itsekin arvostan sängyssä hengittäviä luonnonmateriaaleja ja kestävyyttä. Ja isoa kokoa, heh. Vaikka molemmat aika pienikokoisia ollaankin, meillä on tapana ajautua nukkumaan leveästi ja tietysti lapsetkin usein änkee mukaan. Luulisi että 20 cm ei merkitsisi paljoa, mutta olen todella tyytyväinen kun vaihdettiin 180-leveään Iskun Wonderland-sänkyyn. Ekan yön Wonderlandissa jälkeen tuntui kuin oltaisiin vaihdettu yösija kalliolta pilvenhattaralle!

  Kunpa arpaonni osuisi kohdalle, mulla on myös vaativa niska. Vielä en ole sopivaa tyynyä löytänyt. 🙁 Hästensit vaikuttavat lupaavilta!

 7. 8

  white sanoo

  Sängyn pitää olla sopivan jämäkkä, liian pehmeässä sängyssä paikat jumiutuu. Toivon sängyltä myös kestävyyttä, kaunista ulkonäköä ja mahdollisuutta pestä ainakin petarin päällinen. Haaveissa olisi joskus panostaa kunnon laadukkaaseen ja kestävään sänkyyn. Miten sitä säästääkään just sängystä vaikka oikeastaanhan se on tärkein koko kropan hyvinvoinnille! Askel parempaan uneen ja hyvinvointiin olisi jo tyynyt 🙂

 8. 10

  Sari sanoo

  Sängyn tulee olla sopivan jämäkkä ja joustava sekä hyvälaatuinen. Laatuun kannattaa panostaa, sillä vietämmehän sängyssä kolmanneksen vuorokauden tunneista.

 9. 11

  sanoo

  Sängyn valinnassa tärkein kriteeri on mielestäni sängyn jämäkkyys, jotta se tukee tarpeeksi selkää nukkuessa. Lisäplussaa luonnonmateriaaleista. Kunnon tyynyt tulisivat tarpeeseen, sillä avomieheni tyyny alkaisi olla vaihtokunnossa. Minulla on Tempur ja olen ollut siihen tyytyväinen, niska ei enää nukkuessa kipeydy, mutta olisi hauska testata myös noita Hästensin tyynyjä!

 10. 12

  Jenifer sanoo

  Sängyn pitää olla kestävä, laadukas, mukava sekä ulkonäöltä silmää miellyttävä, myös pestävät päälliset ovat ehdottoman tärkeät.

 11. 13

  sanoo

  Ensimmäisenä valintaan vaikuttaa tietysti ulkonäkö, olkoon vaikka kuinka hyvä sänky mutta jos se on mielestäni ruma en sitä huolisi. Patjan pitää olla tarpeeksi jämäkkä, muttei kuitenkaan liian kova, sekä helppo puhdistaa (petarin helppo pestävyys ehdoton vaatimus koiraperheessä.

 12. 14

  phiil sanoo

  Hyvän sängyn tulisi olla yksinkertaisesti sellainen, missä hyvän asennon löytäminen on helppota, missä nukkuu läpi yön rentoutuneena ja mistä herätessä paikat ei ole kipeät vaan vartalo tuntuu levänneeltä. Tietty siisti verhoilu on aina vain plussaa!

  ps. Tyynyt, ne tulisivat niin tarpeen. Nimittäin lapsilla meillä on hyvät tyynyt, mutta minun ja mieheni tyynyt ovat useamman vuoden vanhat (eikä oikeastaan laadukkaat) ja kun toisesta päästä ottaa kiinni, täytteet valuvat toiseen päähän! Tälläkö päänsärkynikin helpottuisi?

 13. 16

  Riitta sanoo

  Oih, kylläpä uudet tyynyt tulisivatkin nyt hyvään saumaan kun pian on muutto upouuteen taloonkin 🙂
  Sängyn osto myös edessä uuteen taloon ja kylläpä sen valinnassa tärkeimmiksi kriteereiksi nousevat materiaalien laatu ja tietysti myös ulkonäkö!

 14. 17

  Paula sanoo

  Sängyn tulee olla materiaaleiltaan laadukas ja sopivan napakka. Kaunis verhoilu on aina plussaa.

 15. 18

  Leena sanoo

  Jos olisi paljon rahaa , niin voisin ostaa Hästens sängyt, nyt ovat Ikean ja hyvin on nukuttu, tärkeitä ovat myös hyvät peitot, tyynyt ja lakanat.

 16. 19

  Sointu sanoo

  Sängyn pitää olla hengittävä ja sellainen joka mukautuu kahden nukkujan tarpeisiin.

 17. 20

  Hanna sanoo

  Hyvä sänky on sopivan pehmeä ja se tukee vartaloa hyvin. Yön jälkeen ei ole selkä kipeä. Myös kaunis verhoilu on tärkeä.

 18. 21

  Tiina sanoo

  Sängyn valintaan vaikuttaa paljon ulkonäkö, mutta myös patjojen kovuus sekä valitettavasti myös hinta.. 🙂 Ulkonäöllisesti pidän modernin yksinkertaisista sängynrungoista.

 19. 22

  Johanna sanoo

  Sängyn ulkonäkö on todella tärkeä. Patjan kriteerit ovatkin moninaiset; laadukkuus, kestävyys, pestävyys, sopiva jämäkkyys, materiaalit…Pitkään olemme nukkuneet runkopatjoilla (ns.jenkkisänky), jossa itsetuunattu sängynpääty vain ulkonäöllisistä syistä.

 20. 23

  Johanna sanoo

  Hyvä sänky on sellainen, että aamulla tuntee olonsa virkeäksi 🙂 Eli sängyn tulee tukea hyvin vartoloa, sen tulee olla myös ulkoisesti kaunis 🙂

 21. 24

  sanoo

  Mielestäni hyvä sänky on laadukas, puhtaista ja hyvistä materiaaleista tehty, kaunis, kestävä, juuri nukkujalle sopiva ja makuuhuoneen tunnelmaan istuva. Kauniita, hyviä unia!

 22. 25

  sanoo

  Sängyn valintaan vaikuttaa pehmeys/kovuus sekä pienituloisena myöskin valitettavasti hinta. Kunpa voisikin sijoittaa sänkyyn enemmän!

 23. 26

  Leena sanoo

  Hyvä sänky ei nitise eikä natise ja on hyvän näköinen. Patjat sopivan pehmeitä nukkujan vartalon mukaan tehty.

 24. 28

  sanoo

  Tärkein kriteeri on tietysti se, että sängyssä on hyvä nukkua. Ulkonäöstä ja hyvästä hinta-laatusuhteesta plussaa.

 25. 29

  Sanna sanoo

  Hyvän sängyn kriteereinä on ehdottomasti laadukkuus ja keholle sopivuus. Ja Hänstens kyllä on juuri sitä – omassani olen nukkunut hyvin jo 14(!) vuotta!

 26. 30

  Marika sanoo

  Hankimme juuri uuden sängyn ja tärkeimmiksi ominaisuuksi nousivat sen laadukkuus ja tietysti ulkonäkö. Mielestäni on tärkeää, että huonekalu kestää aikaa sekä laadullisesti, että ulkonäöllisesti.

 27. 31

  sanoo

  Mielestäni sängyssä tärkeintä on se, että se sopii itselle. Patjan tulee olla sopivan jämäkkä, mutta ei liian kova. Hinta/laatusuhde on myös tärkeä ja jos olisi varaa satsata todella kalliiseen sänkyyn, niin hommaisin sängyn, jossa kummallekin sängyssänukkujalle olisi valittu patja oman painon mukaan.

 28. 32

  Maisu sanoo

  Meillä tärkeintä viime sängynhankintareissula oli se, että parisängyn väliin ei tulisi sitä ärsyttävää koloa keskelle;)Tyyny on myös tärkeä asia, johon panostamme.

 29. 33

  TiinaK sanoo

  Minulle sängyn täytyy ehdottomasti olla melko kova, jotta selkä ei kipeydy. Mieluiten myös reippaasti tilaa kummallekin nukkujalle ja omat peitot! Tuplapeiton vaihto kahteen erilliseen peittoon auttoi molempia nukkumaan paremmin ja parisuhde voi paljon paremmin 🙂 Sängyssä pitää olla myös isoja, mukavia nojailutyynyjä, jotta voi mukavasti uppoutua niihin lukemaan kirjaa tai lehtiä. Ja nykyään myös iPadia 🙂

 30. 34

  J sanoo

  Mahtava arvonta! Mulla on kans niska- ja hartiavaivoja ja olen kokeillut montaa eri tyynyä mm.Tempur, mutta vielä en ole löytänyt sitä parasta, joka sopisi mulle.
  Tärkeintä sängyn valinnassa on että siinä on hyvä nukkua ja patjan kovuus, eikä aamulla ole selkä kipeä.

 31. 35

  Niitta sanoo

  Sänky on tärkein kodin huonekaluista. Satsaaminen sänkyyn kannattaa sillä hyvin nukutun yön jälkeen koko maailma tuntuu paremmalta paikalta. Laatu, itselleen sopiva jämäkkyys, luonnonmateriaalit, siinä kriteerit. Hyvä ulkonäkö nämä kriteerit täyttävissä sängyissä yleensä jo onkin.

 32. 36

  p-liisa sanoo

  Samat tuntumat,kuin sinun omassa valinnassasi.Erityisesti patjan sopiva jämäkkyys on tärkeä, sekä sängyn leveys.On oltava tilaa kääntyilyyn,liikkeisiin,lisätyynyihin,jos uni ei tahdo tulla ja pitää löytää sopiva asento.

 33. 37

  Ruuturaita sanoo

  Minulle tärkeintä on kyljellä nukkujana, että selkäranka on suorassa. Eli selkärangalle oikean tuen antava patja. Luonnon materiaalit sekä ulkonäkö ovat myös tärkeitä valintaan vaikuttavia tekijöitä.

 34. 38

  sanoo

  Laadukan, mukava ja tarpeeksi iso, että siellä mahtuu nukkumaan itse mukavasti vielä silloinkin kun kaksi lasta nukkuu välissä. 🙂

 35. 39

  Maikki sanoo

  Hyvän sängyn tuntee, kun siihen rojahtaa. Eli kyllä valintaan vaikuttaa eniten sopiva kovuus.

 36. 40

  sanoo

  Itselle tärkeintä on ehdottomasti mukavuus. Meillä onkin hyvin ajankohtainen tämä sänkyasia, sillä etsiskelemme parhaillaan uutta sänkyä kotiimme. Yritän myös tyynyihin panostaa ja olenkin etsiskellyt oikeanlaista tyynyä jo hetken aikaa. Kyljellään nukkujan tyynyhän saisi olla melko muhkea, mutta monet tyynyt tuntuvat menettävän muotonsa liian nopeasti. Jospa nyt kävisi arpaonni ja tästä saisi hyvän alun paremmille yöunille. 🙂

 37. 41

  Kaisuli sanoo

  Sängyn valinnassa on erittäin tärkeää että se tukee kunnolla. Kärsin usein selkäkivusta, varsinkin sen jälkeen kun on nukkunut jossain muualla kuin omassa sängyssä. Kunnon tyynyn hakeminen on tällä hetkellä ajankohtaista, nyt on testissä unikulman tyyny.

 38. 42

  Eijamaarit sanoo

  Sängyn valinnassa tärkeintä on sen soveltuvuus omalla kropalle. Vikaostoksia on tullut tehtyä, mutta ihmekkös se kun ”koeajo” pitää tehdä huonekaluliikkeessä pikaiseen myyjän vahtiessa vieressä. Autoakin koeajetaan, monta kertaa, eri olosuhteissa ja eri teillä. Sänkyäkin pitäisi saada koenukkua, monta yötä. Hästens on ollut haaveena pitkää, jospa lähtölaukaus tulisi tyynystä 🙂

 39. 43

  Pirjo sanoo

  Kun on pieni koti, pitää hyvän sängyn myös soveltua istuimeksi. Eli ensin pitää olla hyvä nukkumiseen ja lisäksi että vieraat voivat istua sängyn reunalla niin ettei se ”petä” tai aaltoile. Tähän en kiinnittänyt huomiota kun ostin omani. Kaverin luona kuitenkin huomasin että myös sellaisia on olemassa. Nyt toivotaan arpaonnea!!

 40. 44

  Annu sanoo

  Sängyn tulee olla laadukas ja kestävä. Meillä on Hästens ja se täyttää kaikki vaatimukset. Ne tyynyt vain puuttuu 🙂

 41. 45

  Noona sanoo

  Sängyn ihan ensimmäinen valintakriteeri on kaunis ulkonäkö. Rumaa sänkyä en ostaisi, vaikka se olisi kuinka mukava (enkä tosin tietenkään myös kaunista epämukavaa).

 42. 46

  Miia sanoo

  Sängyn tulee olla kutsuva ja raikas, sopivan pehmeä mutta tukea kehoa oikeista kohdista.

 43. 47

  MiaMatleena sanoo

  Sängyn tulee olla käyttäjälleen spoiva, ergonominen, kestävä ja laadukkaista materiaaleista valmistettu. Myös kaunis ulkonäkö on plussaa. Tällä hetkellä meillä on sänkynä futon, johon olen ollut tyytyväinen. Tyynyt on vaan Ikeasta, eikä siis niin järjettömän pitkäikäiset… 🙂

 44. 48

  sanoo

  Vastaan aika lailla samalla tavalla kuin monet muutkin: ergonomia, sängyn materiaali sekä esteettisyys. Lisäksi sängyn on oltava tarpeeksi leveä kahdelle ihmiselle. Juuri nyt etsiskelen muuten kivaa vauvansänkyä, hyviä ideoita otetaan vastaan. 🙂

 45. 49

  Piijuli sanoo

  Selkävaivaiselle on tärkeää, miten sänky tukee nukkujan selkää. Harmi ettei oo varaa sellaiseen, jonka selkä vaatisi :/ ulkonäkö on mulle sivuseikka.

  Mukaan ihanaan arvontaan 🙂

 46. 50

  Anne sanoo

  Sänkyyn todella kannattaa panostaa; tärkeintä minulle on oikeanlainen kehon tukeminen, niin että se oikeasti palauttaa päivästä ja antaa virkeyttä seuraavaan päivään. Hyvä tyyny on piste iin päälle!

 47. 52

  ninja sanoo

  Kyllä ykkösenä 40 plus vuotiaana menee sängyn kovuus ettei tule selkäongelmia ainakaan sen takia. Oi kun olis huippua voittaa noi tyynyt en nimittäin malttaisi laittaa ihan noin paljoa rahaa tyynyihin..mutta kelpais kyllä.

 48. 53

  Nina sanoo

  Hyvä sänky on kauniin kutsuva, jämäkkä, raikas ja kestävä. Se on laadukkaista materiaaleista valmistettu.
  Hyvä sänky on myös tarpeeksi iso, että siinä mahtuu kunnolla kääntymään.

 49. 54

  Ossi sanoo

  Hyvä sänky on kehoon mukautuva. Se on myös raikas ja laadukas.
  Siinä on hyvä nukkua.

 50. 55

  tintti. sanoo

  Hinta-laatusuhde tällähetkellä on melkoisen tärkeä valintaperuste..

 51. 56

  Annimanni sanoo

  Tykkään, että parisänky on iso yhtenäinen vuode, ei kaksi erillistä vuodetta. Patjan jousitukseen kiinnitän huomiota, eli sen tulee olla jämäkkä ja sopivasti joustava (ei kaikki jouset samassa nipussa, riittävän tiheästi jousia). Lisäksi sänky ei saa ola liian matala eikä se saa nitistä.

 52. 57

  sanoo

  Ehdottomasti tärkein kriteeri on se, että sänky on laadukas ja hyvä nukkua. Ulkonäköseikat ovat toissijaiset. Yksi melko tärkeä kriteeri on myös se, että sänky on tarpeeksi korkea; en pidä matalista sängyistä.

 53. 58

  ode sanoo

  Meillä patja ja sänky ovat erikseen. Sängyn pitää olla tukeva, pohjaltaan hengittävä ja ulkonäöltään passeli. Aiemmin patjana oli tempur, ja se olikin aivan unelmapatja. Vaihtaessamme leveämpään sänkyyn emme raaskineet tempuriin sijoittaa vaan ostimme silloin vielä valikoimissa olleen Ikean memoryfoam-patjan. Hieman harmittaa, koska se ei pärjää tukevuudessa tempurille lainkaan.

 54. 59

  Minna sanoo

  Käyttömukavuus, laadukkuus sekä ulkonäkö on kolme asiaa jotka vaikuttavat sänkyni valinnassa.

 55. 60

  nea sanoo

  Tärkein kriteeri on se miltä sängy tuntuu. Sen pitää olla napakka ja tukeva.

 56. 61

  Iida sanoo

  Minulle sängyssä on tärkeää, että se on sopivan pehmeä! Monet vannovat melko kovankin sängyn nimeen, mutta minulla ei ole koskaan ollut selkävaivoja tai muita sellaisia ongelmia, joten pehmeä sänky sopii minulle 🙂 Toinen juttu mikä on tärkeä on se, että sänky on tarpeeksi korkea. Pidän eniten jenkkisängyistä, sellaisista oikein korkeista. Lisäksi sänky ei saa missään nimessä nitistä! Tulihan siinä jo kriteereitä, heh 🙂

 57. 62

  Karkki sanoo

  Parisängyn valinnassa on omat haasteensa – sen on palveltava molempia. Ostimme oman Jensenin muutamia vuosia sitten sillä ajatuksella, etä sängyssä nukutaan parikymmentä vuotta ja siksi kerralla voi ostaa hyvän. Sänky on molemmille sopiva, koska se on meidän painon mukaan ”rakennettu”.

 58. 63

  Nit-Nit sanoo

  Onpas kiva arvonta! 🙂
  Sängyssä on ehdottoman tärkeää hyvä muotoilu ja oikeanlainen jousitus, jotta nukkuma-asento on mahdollisimman rento ja ”paineeton”.
  Lisäksi on hyvä muistaa, että jos mies ja nainen ovat kovin erikokoiset (niin kuin usein on), pitää myös sängyn olla molemmille sopiva. Paras ratkaisu tähän mielestäni on kaksi erillistä runkopatjaa, mutta yhteinen petari – näin meillä.

 59. 64

  tytteli sanoo

  Minulle on tärkeintä, että sänky on jenkkisänky. Tykkään isoista, paksuista ja kutsuvista sängyistä. Sängyn pitää olla sopivan pehmeä mutta jämäkkä. Ostimme Askosta jenkkivuoteen ja olemme olleet tyytyväisiä. 🙂

 60. 65

  Tintti sanoo

  Sängyn pitää olla kestävä ja pitkäikäinen, laadukas materiaaleiltaan ja mikä tärkeintä, hyvä nukkua.

 61. 66

  Karoliina sanoo

  Arvostan luonnonmateriaaleja ja kestävyyttä, lisäksi mulle on ihan ehdottoman tärkeää ettei sänky ole liian pehmeä. Mikään ei ole kamalampaa kuin sänky, jossa saa käyttää kaikkia voimiaan jotta pääsisi kääntämään kylkeä!

 62. 67

  Kaisa sanoo

  Sängyssä kaikkein tärkein ominaisuus on sen laatu. Haluan sängyn olevan tukeva, olematta kuitenkaan kova. Ulkonäöllläkin on merkitystä, mutta laadukkuus ajaa senkin ohi.

 63. 68

  Helinä Keiju sanoo

  Kiitos ihanasta arvonnasta! 🙂

  Mielestäni tärkeintä on, että patja tukee sinua hyvin ja muotoutuu oman kehon mukaisesti. Tärkeää on myös, että patja on valmistettu luonnonmukaisista materiaaleista. Lisäksi sen pitäisi säilyttää muotonsa pitkään ja olla myös esteettisesti silmää miellyttävä.

 64. 69

  N sanoo

  Haluaisin panostaa sängyn hankinnassa laatuun, mutta tällä hetkellä hinta on lähes tärkein tekijä. Tulevaisuudessa aion panostaa laadukkaampiin patjoihin ja petauspatjoihin.

 65. 70

  Suvi sanoo

  Sängyn tulee olla ennen kaikkea juuri itselle sopiva, niin ettei aamulla paikkoja kolota. Suurta plussaa tuo laadukkuus, pitkäikäisyys, luonnonmateriaalit sekä ulkonäkö.

 66. 71

  Sanna sanoo

  Jossain vaiheessa taidan panostaa ja ostaa meille tempur sängyn koska kärsin selkävaivoista ja niskahartiakivuista. Nyt meillä on silmää miellyttävä sängynrunko ikeasta ja suht laadukas patja. Hyvät tyynyt puuttuu vielä! Tärkeintä olisi mielestäni kuitenkin ehdottomasti se että sänky sopisi yksilöllisesti minulle

 67. 72

  Sanna sanoo

  Jossain vaiheessa taidan panostaa ja ostaa meille tempur sängyn koska kärsin selkävaivoista ja niskahartiakivuista. Nyt meillä on silmää miellyttävä sängynrunko ikeasta ja suht laadukas patja. Hyvät tyynyt puuttuu vielä! Tärkeintä olisi mielestäni kuitenkin ehdottomasti se että sänky sopisi yksilöllisesti minulle!

 68. 73

  Villis sanoo

  Sängyssä on tärkeää laatu, jämäkkyys ja kauneus. Jokaisella meillä on niihin omat kriteerimme, mutta jo ulkonäön vuoksi olen ollut jo vuosikaudet pihkassa Hästensiin!

 69. 74

  sanoo

  Sängyn pitää olla tarpeeksi jämäkkä, pehmeät upottavat ei ole mua varten. Tyynyt onkin siinä kunnossa et tarttis laittaa vaihtoon.

 70. 75

  Anna K. sanoo

  Tällä hetkellä tärkeintä meille on sängyn leveys, kun öisin viereen kömpivä tytöntyllerö vie suuren tilan. 🙂 Tärkeänä pidän sängyssä myös sitä, että patja on jämäkkä ja tektiilit kauniit.

 71. 76

  saara. sanoo

  Itselläni tärkeimmät ominaisuudet ovat leveys ja pehmeys. En osaisi enää nukkua 120cm kapeammassa sängyssä, ja pehmeään sänkyyn on ihana upota. Sängyssä luen, katson TVtä, kuuntelen musiikkia, loikoilen ja vietän aikaa, joten sängyn on oltava mukava.

 72. 77

  Tiina sanoo

  Ehdottomasti paras paikka maailmassa on oma sänky. Tuo lause kiteyttää oikeastaan kaiken =D kestävyys ja laatu on tärkeä.

 73. 78

  sanoo

  Sängyn valintaan ehdottomasti vaikuttaa oikea soveltuvuus itselle ja vaivanloisille selälle ja hartioille. Ehkä salaa myös ulkonäkö vaikuttaa. 🙂

 74. 79

  HannaKoo sanoo

  Mielestäni tärkeintä on kestävyys. Mielellään panostaa hintavaan sänkyyn, jonka tietää kestävän useita (jopa kymmeniä) vuosia kuin halvempaan, joka pitää vaihtaa jo muutaman vuoden jälkeen kuin sänky menettää muotonsa eikä tue enää kuten ennen.

 75. 80

  elisa sanoo

  Sängyn pitää olla sopivan jämäkkä,sopivan pehmeä ja myös kaunis katsella. Ja sijauspatja pitää olla muhkea ja laadukas, ja siinä pitää olla pestävä päällinen 🙂

 76. 81

  Minna sanoo

  Sängyn pitää olla kaunis ja patjojen jämäkät ja päällisten pestäviä.

 77. 82

  sanoo

  Hinta, mukavuus, kestävyys, patjojen oikea kovuus ja miellyttävä ulkonäkö. Ne ovat oikeastaan tärkeimmät kriteerit minulle 🙂

 78. 83

  Anne sanoo

  Arvostan sängyssä luonnonmateriaaleja ja kestävyyttä. Sängyn tulee myös olla riittävän tukeva. Viime viikolla tilasimme uuden sängyn ja nyt jo innolla odotankin hevosen jouhten kotiinkuljetusta 😉

 79. 84

  LK sanoo

  Hyvä sänky on hyvä nukkujan selälle, Sängyssä tulee myös uni nopeasti. Uni ja sen laatu ovat tärkeitä terveydelle, joten sängyn laatuun ja ”nukuttavuuteen” tulee kiinnittää huomiota. Arvostan hyviä luonnonmukaisia meteriaaleja, terveellisiä ominaisuuksia ja kestävyyttä..

 80. 85

  kirsi sanoo

  Hyvän sängyn pitää olla hyvä vartalolle, materiaalit pestäviä sekä silmää mielyttävä ulkomuoto.

 81. 86

  KV sanoo

  Kun sänky tukee selkää hyvin ja toisaalta joustaa lantion ja olkapäiden kohdalta on ihanaa nukkua ilman kroppaan kohdistuvaa painetta ja vääntöä. Sellainen on hyvä sänky 🙂

 82. 87

  Satu sanoo

  Sängyn tulee olla laadukas ja käyttössä säilyttää hyvät ominaisuutensa. Patjan tulee tukea nukkujaa oikein ja sijauspatjan pestävyys/huolto otettu huomioon. Ulkonäkö myös plussaa 😉

 83. 88

  Henna sanoo

  Hei, kiitos ihanasta ja käytännöllisestä arvonnasta! Hyvä sänky ja tyyny ovat erittäin tärkeitä etenkin minunlaiselleni niska- ja hartiavaivaiselle. Hyvä sänky kestää aikaa, patja on sopivan napakka ja nukkujan tarpeet huomioon ottaen valittu. Hyvät tyynyt ovat yhtä tärkeät. Sänky on kutsuva paikka, johon tekee mieli käpertyä joka ilta ja josta herää virkeänä aamuisin :).

 84. 89

  Ninne sanoo

  Valitettavasti täytyy myöntää, että tällä hetkellä sängyn valinnassa vaikuttaa lähinnä hinta. Opiskelijabudjetilla ei ole kauheasti varaa satsata eikä yhden sängyn takia viitsi lainaakaan ottaa, pitkiin osamaksuihin en tahdo sitoutua. Tulevaisuudessa tahtoisin voida valita sellaisen sängyn joka tukee selkää mahdollisimman hyvin ja jonka kestävyyteen voisi luottaa.

 85. 92

  Priska sanoo

  Sängyssä kolme tärkeintä asiaa ovat mukavuus (se, että siinä on hyvä nukkua), laadukkuus ja luonnomateriaalit. Hästensissä nukutaan meilläkin, jo yli kymmenen vuotta vanhassa ja pois en vaihtaisi. Uusin juuri tyynyjämme, mutta valinta osui liian koviin… Jospa nyt arpaonni suosisi!

 86. 93

  tiitu sanoo

  moi!tyynyt tulisivat tarpeeseen!ja samalla voisin jostakin voittaa myös uuden sängyn!:)meillä kaunis pääty sängyssä mutta patjat vaatisivat uusimisen…ja joinakin aamuina,kun sänkyyn on hiippaillut muutama pikkuneitonen,tuntuu,että leveyttäkin saisi olla sängyssä puolet lisää.;) tiitu

 87. 94

  Lila sanoo

  Minun sänkyni pitää olla kova. 🙂 eikä mitään päätyjä tai reunoja. Haluan peittää sänkyni kauttaaltaan päiväpeitolla.

 88. 95

  AnKa sanoo

  Sängyn tärkein ominaisuus on, että se tukee kehoa kaikin puolin tasaisesti. Sänkymme on tällä hetkellä todella surkea ja olemme pitkään haaveilleet uudesta. Uudet tyynyt varmasti vauhdittaisi satsaamaan myös sänkyyn. *peukut pystyssä*

 89. 96

  Teija sanoo

  Laadukkuus materiaaleissa ja omalle keholle täydellinen sopivuus ovat avainasioita sänkyä valitessani. Esteetikkona myös sängyn ylellinen ja kaunis ulkonäkö ovat tärkeitä minulle 🙂

 90. 97

  Misty sanoo

  Tämä arvonta ei voisi tulla parempaan aikaan! Heräsin tänään selkä kipeänä ja nyt on aika miettiä parannusta. Kunpa siis voittaisin =)
  Tärkeää on, että sänky olisi laadukas ja sen hyvät ominaisuudet säilyisivät vuosia. Petariin haluaisin irrotettavan päällikankaan.

 91. 98

  Sini sanoo

  Sänky pitää olla sellainen, että kun aamulla herää, on silmäpussien tilalla raikkaat silmät ja levännyt mieli. Sängyssä ominaisuudet joita arvostan ovat ehdottomasti hengittävyys, ergonomisesti omalle painolle sopiva sekä tunne, että oma sänky on juuri paras. Ammattini puolesta tiedän, että ihmiset nukkuvat liikaa vääränlaisissa sängyissä vääränlaisilla tyynyillä. Itsellänikin olisi ajankohtaista tyynyn vaihtaminen, katsotaan suosisiko arpaonni siinä =)

 92. 99

  Marita sanoo

  Tärkeinä sängyssä on laatu ja miellyttävä ulkonäkö. Tykkään melko kovasta sängystä. Hyviä unia!

 93. 100

  Anu sanoo

  Se, että nukkuessa toisen sängyssäolijan liikkeet/ruumiinrakenne/asento tms ei vaikuta toiseen nukkujaan

 94. 101

  Hanna sanoo

  Laadukkaat unet! Myös ekologisuus ja ulkonäkö pitää olla kohdillaan! 🙂

 95. 102

  Hanna sanoo

  Tärkein ominaisuus sängyssä on mukavuus ja jämäkkyys. Tämän hetkistä sänkyäni en voi kutsua mukavaksi, joten haaveissa on hankkia se unelmien sänky. Unelmien sängyssä arvostan myös laatua, luonnonmateriaaleja ja kestävyyttä. Myös hyvällä tyynyllä ja peitolla on suuri merkitys.

  Kiitos Suvi viihdyttävästä ja laadukkaasta blogista!

 96. 103

  tiiti66 sanoo

  Sängyn pitää olla kova ja korkea. Liian pehmeä sänky kipeyttää selkäni jo yhdessä yössä. Sängyn korkeus puolestaan on ihan fiilisjuttu, on kivempi nukkua vähän korkeammalla…

 97. 104

  Pikka sanoo

  Sängyn jämäkkyys, suorastaan kovuus, on tärkeä. Myös leveys, ja se, että toinen nukkuja ei häiritse toista kääntyessään. Uudet petivaatteet olisivat jo tarpeelliset, joten tyynyistä voisi aloittaa ;). Toivottavasti arpaonni suosii!

 98. 105

  sanoo

  Tärkeintä sängyssä on käyttöikä sekä tietenkin laatu, jotta yönsä saa nukkua hyvin. Meillä on tällä hetkellä ongelmia oman sängyn kanssa vaikka on vasta 1,5 vuotta vanha! Palkinto on mielettömän hyvä, toivottavasti on arpaonnea!

 99. 106

  Meki sanoo

  Sängyn valinnassa on tärkeää laatu, ulkonäkö se olemus ”kova tai pehmeä”.

 100. 107

  Johanna sanoo

  Tärkeintä sängyssä on se, että parisängyn molemmat puolet voi valita erikseen ottaen huomioon nukkujan painon ja mieltymyksen, mutta että ne silti saa paksulla petauspatjalla yhdeksi yhtenäiseksi parisängyksi. Eikä hyvästä ulkonäöstäkään ole haittaa, sini-valkoruutuisuus vain nyt sattuu sopimaan meidän sisustukseen =).

 101. 108

  Astrid sanoo

  Sängyn valinnassa vaikuttavat eniten materiaalit ja valmistusmaa. Sänky ei saa tulla pohjoismaita kauempaa!

 102. 109

  nani sanoo

  Itselleni tärkein ominaisuus on se, ettei patja ole liian pehmeä. Sänky tosin saa peittojen puolesta näyttää pehmeältä ja kutsuvalta 🙂

 103. 110

  Lotte sanoo

  Tärkein ominaisuus on mielestäni sängyn käyttömukavuus: riittävästi tilaa, ylellisen korkeat jalat ja aamulla virkeä ja levännyt olo. -Lotte

 104. 111

  Matias sanoo

  Tärkeintä minulle on että sänky tuntuu oikealta. Sen pitää olla tarpeeksi kova ja myös hengittää hyvin. Sängyn pitää toimia hyvin sekä yksin nukkuessa, että seuran kanssa. Sen lisäksi myös sängyn ulkonäkö on tärkeä.

 105. 112

  Mindi sanoo

  Sängyn pitää olla laadukas ja sellainen että siinä nukkuu kuin tukki ! 🙂

 106. 113

  Mammu sanoo

  Tärkeintä on että patja on tarpeeksi jämäkkä ja että sänky miellyttää myös ulkonäöltään.:)

 107. 115

  hilma sanoo

  Tärkeintä on oikea koko!
  Meillä on juuri etsinnässä uusi parisänky. Pitkälle miehelleni ei sänkystandardit riitä,
  195 senttiselle 2metrinen sänky on ihan liian lyhyt.
  Tosi vaikeaa vaan löytää edes 210cm pitkää sänkyä. Kumma, eikö vaan?
  Haluaisin runkopatjojen tilalle mieluusti oikean sängyn hyvillä patjoilla.

 108. 116

  Susanna sanoo

  Sängyn pitää olla ehdottomasti riittävän leveä, mukava ja sellainen ,ettei sieltä malttaisi edes lähteä herätessä pois.Ja hyvä ulkonäkö on aina plussaa (;

 109. 117

  Suski sanoo

  Sängyn pitää olla iso ja pehmeä! 🙂 Semmonen johon on ihana kellahtaa pitkän työpäivän jälkeen lepäämään! 🙂

 110. 118

  sanoo

  Sängyn pitää olla sopivan pehmeä. Ei mikään ylipehmeä, johon uppoaa, vaan sellainen, joka myös tukee kroppaa. Lisäksi sängyn pitää olla sen kokoinen, että siihen mahtuu nukkumaan vähintään kahdestaan, mutta mielellään vielä joku päivä parin muksun ja koirankin kera. 🙂

 111. 119

  sanoo

  Haaveilen Tempur-sängystä. Hyvää tyynyä en ole vielä löytänyt ja täytyy Hästensin versiota ehkä kokeilla, vaikk ei nyt tärppäisikään.

 112. 120

  Marja Hyvönen sanoo

  Sängyn pitää olla riittävän leveä. Patja nukkujan mukaan riittävän jämäkkä/pehmeä. Laadukkaat materiaalit.

 113. 121

  Linda sanoo

  Opiskelijana ei ole paljon valinnanvaraa, halvimmasta päästä. Mutta nyt olen kyllä rakastunut jenkkisänkyyni ja matalampaa en enää suostu hankkimaan!

 114. 122

  Satu sanoo

  Ei kai tähän voi muuta todeta kuin että tärkeintä ovat laadukkaat patjat ja se että ne sopivat omalle keholle! Ja sitten sängyn täytyy tuntua mukavalta, siihen täytyy olla mukava mennä.. koenukuin viikon tempuria ja inhosin sitä miltä sänkyyn tuntui mennä kun patja oli kuin tiiliskivi, meillä kun vielä makuuhuoneessa on aika viileää!

 115. 123

  Ansku1 sanoo

  Minulle tärkeää sängyn valinnassa on, että se on tarpeeksi kova ja pehmeä yhtä aikaa.

 116. 124

  Johanna sanoo

  Mahtava palkinto! Tyynyt kaipaisivat päivitystä. Sängyssä ratkaisee hinta-laatu suhde sekä ulkonäkö. Sängyn tulee olla riittävän leveä kun välillä keskellemme kömpivät lapsetkin nukkumaan. 😉

 117. 125

  Tiinaf sanoo

  Patjan tulee olla jämäkkä ja kyllin leveä. Ja hyvät unet takaa myös mieluisa vieruskaveri 🙂

 118. 126

  Heidi sanoo

  Tärkein on tietenkin ulkonäkö!! Mutta kyllähän sängyssä pitää olla hyvä nukkua. Meidän pitäsikin jo uusia sänky ja patjat kokonaan kun ovat niin kauan jo olleet.

 119. 127

  Leenah sanoo

  Tarpeeksi jämäkkä patja on mulle tärkein omaisuus. Totta kai ulkonäöllisesti sängyn on hyvä olla kutsuva. Tyynyjen hankinta ollut liian kauan hankintalistalla, joten toivotaan et tärppää näin helpolla tavalla. 🙂

 120. 128

  Paula sanoo

  Minulle sängyssä tärkeintä on patjan sopiva kovuus, materiaalien hengittävyys ja puhtaanapito, joiden lisäksi on kiva, jos sänky vielä näyttää hyvältä. Uudet tyynyt tulisivat todelliseen tarpeeseen. 🙂

 121. 129

  sanoo

  Sängyn valinnassa tärkeimmäksi muotoutuu mahdollisuus saada henkilökohtaistettua palvelua valintaansa; ei ainoastaan listattuja patjavaihtoehtoja ja muita vaan todella toivon että myyjät ottavat asiakkaansa yksilöinä vastaan ja ottavat huomioon heidän tarpeensa. Tarvittaessa pitää voida saada yksilöllistetty patja tilaustyönä. Sängyn tärkeys arjessa kumuloituu kaikkeen muuhun terveyteen,, joten palvelun ON OLTAVA yksilöllistä! En voi ymmärtää että alan liikkeissä on edelleen töissä ihmisiä jotka uskovat asiakaspalveluprosessin käsittävän esitteen ojentamisen ja asiakkaan valinnan kirjaamisen koneelle.

 122. 131

  Mei sanoo

  Ekologisuus on minulle tärkeää ja sängyssä mahdollisimman paljon siihen siis mielellään panostettuna (teidän Hästens sängyn materiaalit kuulostivat siis todella hyvältä!) ja ulkonäkö visualistina, tieteski! Minulla on myös selkäongelmia, jo näin nuorella iällä joten pidän ennemmin kovemmasta sängystä, joka tukee selkärankaani mahdollisimman hyvin!

 123. 132

  sanoo

  Napakka ja hyvä nukkua, siinä kriittisimmät. Olen erityisen kriittinen tyynyn suhteen ja tuntuu, etten sitä oikeaa, kunnollista vielä ole löytänyt, vaikka mielestäni monia jo kokeillutkin.

 124. 133

  H:H sanoo

  Sopivan jämäkkä, ei pehmeä eikä liian kova. Hyvä kulutuksen kestävyys ja mielellään päällisiä, joita voi pestä, jos siltä tuntuu.

 125. 135

  nipsuli sanoo

  Sänky on sopiva, kun se on varsin kova, napakka, laadultaan luonnonmateriaaleista, sillä mieheni on kova hikoilemaan eli hengittävyys on tärkeää. Lakanoiden tulee olla ubersoftit. Muuten oon ihottumassa… Leveä sänky olisi tarpeen myös.

 126. 136

  Rosa sanoo

  Hyvässä sängyssä on mukava nukkua! Sänky ei saa olla pehmeä eikä liian kova. Hyvä ulkonäkö on plussaa. Pitkä käyttöikä on myös tärkeä kriteeri, joka edellyttää sängyltä erinomaista laatua.

 127. 137

  Marjo Elina sanoo

  Minulla on edessä ensi syksynä uuden sängyn valinta ja osto. Tärkeimpinä kriteereinä valintaa tehdessä ovat laadukkaat ja terveelliset materiaalit, kauneus, kutsuvuus, muhkeus, ekologisuus, hengittävyys. Hyvien unien toivossa siis! =)

 128. 138

  sanoo

  Meillä patjat ja sänky erikseen. Minun hyvä sänky muodostuu selkää sopivasti tukevasta laadukkaasta patjasta, tosin sijauspatjan vaihto olisi kohta edessä sekä juurikin laadukkaammat peitteet ja tyynyt!

 129. 139

  Tuuli sanoo

  Sängyn ergonomisuus oli meillä tärkein tekijä, kun uusimme sen jokin aika sitten. Tuolloin päädyimme Tempuriin ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä.

 130. 140

  Mape sanoo

  Minulle tärkeitä asioita sängyn valinnassa ovat jämäkkyys ja se, että patjat ovat ”personoitavissa” nukkujan mukaan. Noiden käytännön seikkojen jälkeen tulee tietysti ulkonäkö ja se, että sänky sopii sisustukseen 😉

 131. 141

  Alva sanoo

  Minulle sängyn tärkein valintakriteeri on sen sopivuus selälle ja niskalle. Tämän hetkinen sänky ei oikein näitä kriteereitä täytä ja uuden hankinta onkin pohdinnassa. Vielä ei ole selkiytynyt, mikä olisi se minulle paras vaihtoehto.

 132. 142

  Annika sanoo

  Sängyn valinnassa tärkeintä on ehdottomasti patjan sopivuus itselle, eli patjan täytyy olla sopivan pehmeä/kova. Sänkyä ei vaihdeta kovin usein, joten laadukkuus ja pitkä käyttöikä ovat myös tärkeitä kriteerejä.

 133. 143

  Marple sanoo

  Aikalailla samat kriteerit sängyvalintaan on meidän perheessä kun sinulla, siksi päädyttiin Hästenssiin kolme vuotta sitten. Enkä ole katunut!
  Tyynyt olis hyvä lisä 🙂

 134. 144

  Yorkki sanoo

  Sänky joka ”tukee” nukkujaa sopivasti kaikkialta. Riittävä levys ja reunojen jämäkkyys olisi plussaa. Säätösängystä olen haaveillut. Lukiessa ja flunnssaisena voisi pääpuolen kohottaa ja mikä olisi kohottaa jalatkin pitkän päivän päätteeksi. Tyyny on myös kaiken a ja o.

 135. 145

  Kattis sanoo

  Sopiva tuki on minunlaiselleni selkävaivaiselle sängyn tärkein ominaisuus.

 136. 146

  Tiina sanoo

  Sängyn valinnassa tärkeintä on ehdottomasti mukavuus, se että se tuntuu juuri sopivalta, ei liian kova, eikä liian pehmoinen, ja ehdottomasti riittävän leveä että pienetkin tuhisijat mahtuvat viereen.

 137. 147

  Noora sanoo

  Sängyn valintaan vaikuttaa ehdottomasti eniten se, kuinka hyvä sänky on nukkumisen kannalta. Minulle nukkuminen on yksi suurimmista nautinnoista ja päivä on ihana aloittaa hyvin nukutun yön jälkeen. Tietysti myös sängyn ulkonäöllä on väliä, mutta koska sänky kuitenkin päällystetään tyynyin, peitoin, päiväpeitoin ja koristetyynyin jää ulkonäkö kakkoseksi mukavuuden rinnalla 🙂

 138. 149

  Maria sanoo

  Sängyn pitää olla sopivan jämäkkä, mutta kuitenkin sellainen, jossa saa hyvän nukkuma-asennon ja on miellyttävä/rento nukkua 🙂 Tietysti myös sängyn ulkonäkökin vaikuttaa jossain määrin valintaan.

 139. 150

  Elina sanoo

  Minulle tärkeintä on, että sängyssä on käytetty hypoallergisia materiaaleja ( allergian vuoksi)! Sängyn pitää olla kaunis ja tientenkin mukaava ja kestävä =)

 140. 151

  Soili sanoo

  Luulin, että ostettuani moottoroidun säätösängyn säätelisin asentoja jatkuvasti, mutta kuinkas sitten kävikään: olen käyttänyt ominaisuutta vain muutaman kerran.. Säätömahdollisuuksia tärkeämpää on, että sänky on laadukas. Hyvä sänky ei hiota ja sen petauspatja tai petarin suojus on pestävissä. Jos olisin ostamassa sänkyä nyt, kiinnittäisin huomiota myös siihen, että sängyn alta mahtuu imuroimaan ilman, että menee itse makaamaan maahan ja yrittää tökkiä imurin suuttimella sängyn alle – eikä siitä sittenkään tule mitään.

 141. 152

  Tiinuli sanoo

  Sängyn pitää olla mukava, mutta kuitenkin sopivan jämäkkä ja hyvä selälle. Tietenkin myös ulkonäöllä on pieni merkitys. 🙂

 142. 153

  Lotteliina sanoo

  Sängyn pitää olla sopivan kova ja sopivan pehmeä..tukea niin, ettei tule selkävaivoja! Arvostan myös sitä, että materiaalit ovat luonnonmateriaaleja.

 143. 154

  Elina's sanoo

  Sängyn pitää olla tarpeeksi tukeva, mutta pehmeähkö. Sen tulee miellyttää silmää ja pitää tällainen vilukissa lämpimänä.

 144. 155

  sanoo

  Ensisijainen toive tietenkin on, että sängyssä on hyvä nukkua. Allergiaystävällisyys on plussaa. Toki sängyn pitää myös silmääkin miellyttää.

 145. 156

  kirsi sanoo

  Valinnan tulee olla sellainen, että se tukee molempia käyttäjiä. Joskus ruumiinrakenteiden vuoksi se on haastavaa. Meillä unelmien sänky on vielä hakusessa 🙂

 146. 157

  PaulaA sanoo

  No kyllä nuo mainitsemasi kriteerit pitää täyttyä omassa sängyssä. Oma sänky on todella henkilökohtainen juttu. Ja hyvät yöunet iso osa elämänlaatua. Hyvän sängyn lisäksi hyviin yöuniin liittyy juuri hyvä tyyny, mutta myös säännöllisesti vaihdetut puhtaat liinavaatteet, sängyn säännöllinen imurointi ja petivaatteiden tuuletus.

  – PaulaA-

 147. 158

  Sannuli sanoo

  Sänky on noussut aivan uuteen arvoonsa, kun toisella meistä todettiin vaikea selkäsairaus. Näinkin nuorella iällä sellainen pysäyttää. Nyt on vain laitettava asiat tärkeysjärjestykseen. Ensimmäisenä korjataan nukkumisolosuhteet. Tyyny on vaihtunut Tempuriin ja seuraavaksi olisi vuorossa sängyn tai ainakin patjan hankinta. Sängyn tulisi olla niin henkilökohtaisesti mitoitettu, että se palvelisi meitä molempia.

 148. 159

  Tickler sanoo

  Selkävaivaisena sängyssäni on tärkeintä, että se on hyvin selkää tukeva sekä tarpeeksi kova. Lisäksi oikeanlainen tyyny, sopivan paksuinen peitto (talvelle ja kesälle omat) sekä kauniit ja hyvälaatuiset lakanat tekevät kokonaisuuden, jossa 1/3 elämää on ilo viettää.

 149. 160

  Sini sanoo

  Selkävaivaisena minulle on todella tärkeää että sänky tukee selkää hyvin ja on sopivasti pehmeä, ei liian kova! Sängyn tulee myös miellyttää silmää ja olla allergiaystävällinen sekä helposti puhdistettava. Tällä hetkellä olen nykyiseen sänkyymme erittäin tyytyväinen. Tyynyihin en niinkään.

 150. 161

  Saara sanoo

  Hiostamattomat materiaalit ja riittävä jämäkkyys mahallaan nukkujalle ja tuki kyljellään nukkujalle – erityisesti raskausaikana.

 151. 162

  Pikkupiidu sanoo

  Mahtava arvonta! Arvostan sängyssä kestävyyttä -se on iso sijoitus, jota ei niin vain uusita vuoden välein! Selkävaivaiselle hyvä sänky ja tyyny ovat kullan arvoisia!

 152. 163

  Piritta sanoo

  Tärkein kriteeri on ehdottomasti, että sänky tuntuu hyvältä kehon alla. Kun sinne rojahtaa pitkäkseen, täytyy sängyn sulkea syleilyynsä, ei liian lujasti eikä pehmoisesti vaan sopivan jämptisti. Lisäksi materiaalit ja ulkonäkö vaikuttavat valintaani.

 153. 164

  Kirsi sanoo

  Parisuhteessa elävillä olisi tärkeää, että molemmat nukkujat saavat omalle kropalleen sopivan patjan. Sopivasti jämäkkyyttä ja pehmeyttä patjaan sekä hyvät petivaatteet ja sopiva lämpötila makuuhuoneessa parantaa unen laatua.

 154. 165

  hippupippu sanoo

  Osallistun arvontaan! Sängyn pitää olla sellainen, että siinä on hyvä olla:) Ei liian pehmeä, muttei myöskään kova! Sängyssä on tärkeää, ettei se nitise ja natise, kun nukkuja vaihtaa asentoa. Toki ulkonäkökin on sängyssä tärkeä juttu!

 155. 166

  Riikka sanoo

  Arvonnassa mukana, kunpa onnistaisi! Sängyn valinnassa otan huomioon oikean kovuuden (minulle pitää olla tosi jämäkkä), kestävyyden ja ulkonäön. Toistaiseksi on pitänyt huomioida hintakin 🙁

 156. 167

  Riikka sanoo

  Arvonnassa mukana, kunpa onnistaisi! Sängyn valinnassa otan huomioon oikean kovuuden, kestävyyden ja ulkonäön. Toistaiseksi on pitänyt huomioida hintakin 🙁

 157. 168

  Tannja sanoo

  Tärkeää sängyssä on se, että se on juuri itselle sopiva. Itselleni tärkeää on sopvia kovuus ja samalla pehmeys sekä koko, iso sänky on mielestäni mukavampi! :-)ja mielestäni sängyissä huomaa myös laadun ja hinnan välisen yhteyden. Mielestäni sängyn on hyvä olla laadultaan hyvä, eikä näin välttämättä se ole se halvin (itse olen opiskelija, joten vielä ei ole varaa kaikkein laaduikkaimpaan sänkyyn :D) kiva verhoilu on plussaa!

 158. 169

  Elina sanoo

  Sängyn valinnassa tärkeitä kriteerejä ovat sopivuus omalle vartalolle, laatu ja kestävyys.

 159. 170

  Tiina sanoo

  Nykyisessä elämäntilanteessa ykkösenä tulee hinta. Seuraavaksi katsotaan jousituksen laatu ja määrä, muiden valmistusmateriaalien laatu, mitoitus, ekologisuus ja takuuehdot. Ulkonäkö ei ole valtavan tärkeä, koska käytän vuoteissa aina helmalakanoita, jotka peittävät sekä verhoilun että jalat kokonaan.

 160. 171

  Heidi sanoo

  Meillä on tällä hetkellä testattavana Ikean runkopatja. Hinta oli tässä elämäntilanteessa ratkaiseva tekijä. Lisäksi takuu ja pitkä, 90 päivän palautusoikeus… Hyvät ovat olleet ainakin toistaiseksi!

 161. 172

  santtu sanoo

  Sängyssä tärkeintä on tietenki mukavuus, budjetin rajoissa ;)Ulkonäölläkin on esteetikolle vaikutusta 🙂

 162. 173

  irkku sanoo

  Olemme juuri ostamassa uutta sänkyä. Nykyisen huonon sänkymme ansiosta kärsimme jatkuvasti selkävaivoista ja aiomme todellakin ostaa nyt kunnon sängyn. Laadukkuuden lisäksi, minulle merkitsee sängyn ulkonäkö.

 163. 174

  sanoo

  Sängyn valinassa ratkaisee nukkumatuntu, testattu laadukkuus, tunnettu tuotemerkki, ja hinnallakin on tietenkin merkitystä. Hinnan painoarvo vaihtelee eri elämäntilanteissa ja näköjään iän myötä sitä on valmis investoimaan enemmän tähän paikkaan jossa viettää suurimman osan elämästään… niin, että nykyään ehkä miettii että mikä olisi paras hinta-laatusuhde niistä kalliimmista sängyistä. Uuden vuoteen hankinta on edessä uuteen taloon.

 164. 175

  Anne sanoo

  Mielestäni sängyssä on tärkeintä sen ergonomisuus, sillä kärsin kyös niska- ja selkävaivoista. Toki hengittävyys ja ulkonäkökin ovat tärkeitä. Meillä on käytössä Hästensin untuvatyynyt, mutta ne ovat jo useita vuosia vanhat, joten uudet täytyisi hankkia pikimmiten…

 165. 176

  Lululemon sanoo

  Patjan pitää olla riittävän jämäkkä ja luonnonmateriaaliesta valmistettu!

 166. 177

  Vea sanoo

  Mulle sängyn valitsemisessa tärkeää on se, ettei sänky sisällä minkäänlaisia jousia. Ne on ollu tosi ärsyttäviä kaikissa jousitetuissa sängyissä, joita oon testannut. Sitten se on tietysti tärkeää, että sänky tuntuu heti mukavalta. Itse olen aika kovan sängyn ystävä. Lisäksi kestävyys plussaa, ettei viiden vuoden jälkeen tarvitse olla vaihtamassa sänkyä!

 167. 178

  Pia sanoo

  Tärkeää minulle että sänky tukee selkääni, monesti herään yöllä siihen että paikat ovat puutuneet. Samoin huomaan tyynyn merkityksen,tyynyn pitää tukea niskaa jotta aamu lähtisi ”rennosti” käyntiin 🙂

  Eli materiaali + tukevuus ovat minulle tärkeämpi kuin ulkonäkö (ulkonäkö on sitten vain plussaa päälle).

 168. 179

  Jomaisa sanoo

  Ensisijaisesti nukkumismukavuus ja sitten toisena sängyn ulkonäkö. Hinta-laatusuhde tietty vielä kohdillaan niin jes. Uusi sänky meillä hankinnassa kunhan talo saadaan ensin valmiiksi asti 🙂

 169. 180

  sanoo

  Meidän sängyn tulee olla erinomainen hinta-laatu -suhteeltaan! Kriteereinä näyttävännäköisyys, ergonomisuus, ekologisuus. Se, että molemmilla on oman kropan suhteen mitoitetut patjat, jotta on hyvä nukkua! Mitä parempi uni, sen paremmin jaksaa 🙂

 170. 181

  Leena-A sanoo

  Meillä on haasteena löytää sopiva sänky kun nukkujien paino ero on reilu 40kg. Itse nyt nukun missä vain mutta mies on tarkempi mukavuuden suhteen. Lisäksi sängyssä nukkuu ajoittain pari pientä lasta joten leveyttä ei voi koskaan olla liikaa. Täytyisikin suunnata lähiaikoina sänkykaupoille.

 171. 182

  Pia sanoo

  Nukkumismukavuus ennen kaikkea:) Tietysti materiaalit ja ulkonäkökin vaikuttavat. Ja hinta-laatu -suhde oltava kohdillaan:)

 172. 183

  Riitta sanoo

  Minun sänkyni pitää olla sopiva juuri MINULLE: hyvässä sängyssä selkä ja hartiat lepäävät ja uni on rauhallista.

 173. 185

  Anna R.K sanoo

  Ulkonäkö on tärkeä, mutta ennen kaikkea nukkumismukavuus. Ei ole aamulla kiva herätä ja todeta ensimmäiseksi, että selkä on kipeä.

 174. 186

  Heljä sanoo

  Tärkeintä sängunvalinnassa on sen sopivuus juuri minulle ja tietenkin myös miehelle.

 175. 187

  Marjatta sanoo

  Tärkeintä on että sängyn patja on juuri sopivan pehmeä ja kuitenkin tukea antava olipa nukkuma-asento mikä tahansa.

 176. 188

  Kata sanoo

  Laatu ja se että siinä on yksinkertaisesti hyvä nukkua, eli ei liian pehmeä, muttei myöskään liian kova.

 177. 189

  Ulla sanoo

  Tärkeintä on, että sängyssä on hyvä nukkua. Hyvästä sängystä herää aamulla hyvin levänneenä ja virkeänä.

 178. 190

  Tint sanoo

  En ole vielä koskaan päässyt valitsemaan sänkyä, sillä olen aina saanut sänkyni jostain muualta second handina. Haluan kuitenkin uskoa, että joskus tulevaisuudessa minulla tulee olemaan mahdollisuus panostaa enemmän parempiin yöuniin, ja silloin aion ehdottomasti kiinnittää huomiota sängyn kokoon ja materiaaleihin. Tuttavilla on Tempurin sänky ja voi ei, miten kateellinen olenkaan siitä. Meidän 120cm maailmaa nähnyt rääpäle kyllä kalpenee sen rinnalla.

 179. 193

  M sanoo

  Ylellisyyttä on tarpeeksi leveä sänky kahdelle, laadukkaat materiaalit ja kaunis ulkonäkö – sellainen kuin viiden tähden hotellissa. Nukkuminen on ihanaa! Hyvin levätyn yön jälkeen on energiaa tehdä töitä ja pitää hauskaa! Kyllä sänkyyn kannattaa satsata.

 180. 194

  Empula sanoo

  Sängyn pitää tukea tarpeeksi nukkuessa, mutta tuntua myös ylellisen pehmeältä ja tottakai kaunis ulkomuoto on plussaa.

 181. 195

  Riikka sanoo

  Sänky ei saa olla liian pehmeä.
  Myös ulkonäkö vaikuttaa ja sängyn korkeus.
  Hästens olisi kyllä unelmien sänky…. mutta voin hyvin aloittaa tyynyistä 😉

 182. 196

  Reetta sanoo

  Tärkeintä sängyssä on, että siinä on hyvä patja, jolla on hyvä nukkua. Sen pitää tukea rankaa oikealla tavalla, jolloin sängyssä saisi levolliset ja makoisat unet. Sängyn ulkonäkökin on tärkeä, pitäähän sen istua kauniisti sisustukseen. Nykyisessä sängyssäni ratkaisevaa oli se, että siinä on runsaasti säilytystilaa, koska isompi asunto on vasta suunnitteluasteella 🙂

  Hästensin tyynyyn täytyykin tutustua tarkemmin, niskani ei ole vielä sopivaa muista vaihtoehdoista löytänyt.

 183. 197

  Pipsa sanoo

  Tykkään nykyisestä sängystämme…tukee selkää, olematta kuitenkaan liian kova, toisinsanoen ihanan pehmeä ja tukeva. Tyynyinä meillä on tällähetkellä tempurit, mutta olis välillä kiva kokeilla myös muita hyviä tyynyjä ;)Arpaonnea toivoen Pipsa

 184. 199

  Satu sanoo

  Minun sänkyni ei saa olla liian pehmeä, mieluummin nukun vaikka lattialla, kuin liian pehmeällä.

 185. 201

  sari sanoo

  Meillä ratkaisi asian se, että sängyn piti olla omalle selälle hyvä, kun kärsin selkä ja niskavaivoista. Ekologisuus, luonnonmateriaalit siihen lisättynä ratkaisivat sen, että ostimme Hästensin viime joununa. Enkä ole katunut lainkaan, päinvastoin. Tosin tyynyt olisivat nyt hakusessa, tyyny on todella tärkeä osa nukkumisessa, etenkin kun näitä vaivoja on. Eihän se sänky yksistään ihmeitä tee, pitää muistaa huolehtia omasta olostaan ja levätä tarpeeksi. Helppohan se on sanoa kolmen lapsen työssäkäyvänä äitinä;) Ihana blogi sinulla,

  terkuin Sari

 186. 202

  sanoo

  Sängyssä on tärkeintä, että siinä saa hyvät unet.
  Meillä saa. Runkona on vanha mäntysänky 70-luvulta; sänkyä on tuunattu ja se on maalattu valkoiseksi. Patjat ovat Askosta, viime vuonna uusitut. Ei ole ollut valittamista – paitsi joskus aamulla on vaikea nousta ylös, kun tekisi mieli jäädä vielä köllöttämään…

 187. 203

  anna sanoo

  Tärkein sängyn ominaisuus on sen ergonomisuus tottakai. Tarpeeksi tukeva, hyvällä rungolla ja patja omalle painolle sopiva. Eiköhän ne siinä. Kauniita unia.

 188. 204

  viivi sanoo

  Sängyn valinnassa minulle on tärkeää että sänky on kova! Petauspatja saa olla muhkea ja kutsuva, mutta rungon täytyy olla niin kiinteä, ettei se jousta kauheasti oman painon alla. 🙂

 189. 205

  Anna sanoo

  Sänkyyn satsaan mielelläni. Tällä hetkellä meillä on futon, jossa patja on luonnonkuiduista tehty ja hengittää & on hyvä selälle. Haluan myös, että sänky on kaunis, selkeä ja simppeli. Hästens on ollut haaveena myös 🙂

 190. 206

  Varpu sanoo

  Tärkein ominaisuus on patjan kovuus, ei liian pehmeä kipeälle selälle.Ulkonäkö tietenkin plussaa, vaan ei tärkein.

 191. 207

  Minna sanoo

  Ihana kisa!
  Ulkonäön lisäksi tärkeä ominaisuus on mukavuus. Se ”hotelli-fiilis” olisi ihana saada myös kotiin!

 192. 208

  Pikkumyy sanoo

  Hyvä sänky on ergonominen, sopivan kova ja laadukas . Hyvään sänkyyn odottaa pääsevänsä nukkumaan.

 193. 209

  Oskari sanoo

  Sänky on osto mihin mielellään sijoittaa enemmänkin rahaa. Hyvä sänky on laadukas, mukava nukkua ja kutsuva ulkonäöltään.

 194. 210

  Sarah sanoo

  Sängyn täytyy olla laadukas, sillä sängyssä vietetään suurimman osan ajasta, joten siihen täytyy satsata! Ergonomia ja ulkonäkö merkkaa!

 195. 211

  sini sanoo

  Tärkeintä on se, että tyynyllä on hyvä nukkua! Harmi, ettei niitä voi yleensä etukäteen testata…

 196. 212

  Katja sanoo

  Tärkeintä sängyssä on tietysti se, että se on mukava käyttäjälleen, eikä aiheuta selkäsärkyjä. Toisekseen täytyy olla hyvät tyynyt ja mieluiten untuvapeitto. Ja tottakai on myös tärkeää, että sängyn ulkonäkö miellyttää.

 197. 213

  Maria sanoo

  Laadukas ja tukeva sänky, toki myös tyylikäs ulkoasu. Sänky, josta aamulla herätessä on hyvä nousta levänneenä. Kiitos kauniista blogistasi, olen saadut uuteen kotiimme paljon ideoita bloggauksistasi 🙂

 198. 214

  Anu sanoo

  Sängyn täytyy ollaa ergonominen ja laadukas. Ja kivan näköinenkin. Ja hei, me just oltais uusien tyynyjen tarpeessa. 🙂

 199. 215

  hannuli sanoo

  Tärkeintä sängyssä (patjassa) on se, että siinä on hyvä nukkua. 10 v ajan meille sellainen patja on ollut futon.

 200. 216

  KaRo sanoo

  Laatu, näkö ja se että patja on aika kova. 🙂 Uudet tyynyt tulisivat todella tarpeeseen. Kiva arvonta!

 201. 217

  Arjuska sanoo

  Teen todella rankkaa vuorotyötä ja aika usein jää todella vähän aikaa nukkumiseen. Silloin korostuu hyvän sängyn/patjan merkitys. On ihana herätä jos edes kroppa on levännyt =) Ihanaa olisi saada myös uudet hyvät tyynyt

 202. 218

  Piia sanoo

  Sänky pitää olla laadukas ja jämäkkä, tietenkin omalle vartalolle sopiva. En pidä liian pehmoisesta ja upottavasta. Laadukas verhoilu ja ulkonäkö on myös tärkeä.
  Voi, ja juuri kun ajattelin että uudet tyynyt pitäisi hankkia, onpa huippuhyvä arvonta… 🙂

 203. 219

  Heidi sanoo

  Hyvällä sängyllä nukkuessa uni on syvää ja hyvää, pääsee eroon unettomuudesta ja koko vartalo lepää! Aamukin on herätessä aurinkoisempi…mutta hyvää tyynyä on paljon vaikeampi löytää…nuo hästensit vaikuttavatkin todella lupaavilta 🙂

 204. 220

  Maija sanoo

  Sänkyyn olisi hienoa panostaa, koska siinä vietetty aika on aikas
  Paljon!!!!! Mikä ihanampaa kun reissusta palattua saa käpertyä omaan
  Pehmoiseen, riittävän leveään sänkyyn! Sängyssämme pyörii välillä kaksi
  lasta, joten tila on tarpeen! Sängynpääty pitää olla käytännöllinen ja
  Hyvät lukulamput ja raikkaat vuodevaatteet pehmeissä tyynyissä ja peitteissä
  kruunaisi nautinnon!!!

 205. 221

  anadigi sanoo

  Sänky ei missään tapauksessa saa olla liian pehmeä! Vain jämäkkä ja hienon ulkonäön omaava sänky kelpaa!=)

 206. 222

  Meän Satu sanoo

  Oi mikä arvonta! Tulispa voitto! Tulispa voitto! 🙂
  Mulle sänky on periaatteessa toissijanen mutta patjan pittää olla hyvä. Nykyset joustinpatjat koemaattiin (Ikea) ja aikaa meni yli 4h 😀 Saatto jokku ohikulkijat kattoa silloin pitkään ku me miehen kans testailtiin patjoja 🙂 Meillä molemmilla on omille vartaloille sopivat ja hyvät joustinpatjat mutta yhteinen sijauspatja 🙂 ja tosiaan koemaattiin tarkkaan mikä tuntuu parhaimmalta ja erittäin hyvät löyvettiinki 🙂 Tällä hetkellä sängynrunko pittää olla valkonen ja se onki 🙂 Huuto.netistä joku vuosi sitte huuettu Muuramen parisänky 🙂 Tyynyjä on yhteensä 6 mutta vielä ei oo löytyny niskaan sopivaa tyynyä (autokolarista jääny niskavaiva), jospas nyt voittais ja sais kunnon tyynyt 🙂 Nyt kesäksi vaihettiin ohkaset täkitki että on mukava nukkua. Unelmana ois saaha 2m leveä sänky, meillä ku on sängyssä myös 2 kissaa, joista kolli vaatii tilaa potkimalla 🙂 joillaki muilla ne on lapset jokka vääntyy sänkyyn, meillä ne on nuo kaks kisua 🙂

 207. 223

  Anna Teresia sanoo

  Sängyn tulee olla jämäkkä ja tyynyn sopivan korkea. Pehmeä peitto ja pehmeät lakanat kruunaavat mukavuuden tunnetta, mutta surkeaa patjaa ei kyllä oman kokemukseni mukaan pelasta mikään. Eli jämäkkyyttä ja pehmeyttä samaan aikaan, niin kyllä uni maittaa 🙂

 208. 224

  Hanna sanoo

  Tärkeintä sängyssä on hyvät patjat ja tyynyt! Että saa hyvät unet, selkä ei puudu eikä tarvitse herätä vaihtaakseen asentoa, eikä aamulla ole hartiat jumissa. Muutimme juuri uuteen kotiin ja sängyn ja/tai patjojen sekä petivaatteiden osto olisi edessä. Olisipa ihanaa jos tällaisessa arvonnassa olisi onni myötä ja saisimme uuteen kotiin nämä tyynyt! 🙂

 209. 225

  sanoo

  Tärkeintä sängyssä on helppohoitoisuus, hyvät patjat.
  Puhdas sänky ja liinavaatteet ovat parasta mitä tiedän:D

 210. 226

  Taina sanoo

  Mulle tärkeimpiä asioita sängyn valinnassa on hyvä tuki koko kropalle sekä pitkäikäisyys.

 211. 227

  Hanm sanoo

  Minulle tärkeintä sängyssä on että siinä on hyvä nukkua.. voiko näin sanoa että ergonominen(?). Myös ulkonäkö on jokseenkin sängyssä tärkeää.
  Äh, nyt ei jotenkin irtoa väsyneenä mutta toivottavasti onni suosisi kerrankin! 🙂

 212. 228

  Anni sanoo

  Jousiston pitää tukea selkää ja myös pääosiota oikein. Päälliskankaan tulee olla kestävä ja petauspatjan jämäkkä ja viileä. Inhoan nihkeitä muovisia sänkyjä! Vielä sänkyyn tukevat jalat, jotta sänky pysyy paikoillaan heilumatta mun heitellessä siinä akselini ympäri!

 213. 229

  Jon sanoo

  Itselleni sängyssä tärkeintä on hyvä ergonomia, että sänky on sopivan pehmeä/kova ja että siinä on laadukas, nukkaantumaton verhoilu. Lisäksi tärkeää on, että sänky pysyy tukevasti paikoillaan eikä seilaa ympäri huonetta, kuten heppoisissa malleissa tuppaa käymään 🙂

 214. 230

  Kata sanoo

  Tärkeintä on että sänky on jämäkkä, laadukas ja tietenkin ulkonäky. Itse olen joustinpatjasängyn ystävä =) Patjan pitää olla kropalla sopiva, itse ollaan tykästytty Tempur tyyppiseen patjaan.

 215. 231

  annukka sanoo

  Sänkyä valitessamme kävimme koemakaamassa monta erilaista, piti olla sopivan muhkea, tukeva oikeista kohdista ja myös laatu vaikutti. Ja petariksi sellainen, mikä ei hiosta. Ja tietysti runkopatjan värikin oli tärkeä tekijä 🙂

 216. 232

  Mimmi sanoo

  Hyvä tukevuus, mukavuus ja ergonomia. Tyylikkyyttä unohtamatta.
  Näistä on hyvät unet tehty!

 217. 233

  Tara sanoo

  Sängyn tulee olla laadukas, tyylikäs ja nukkujalleen sopiva sekä hyvistä materiaaleista tehty. Itse nukun myös Hästens-sängyssä ja muuhun en vaihtaisi.

 218. 234

  Sanna sanoo

  Tärkeimpiä ominaisuuksia sängyn valinnassa on sen sopivuus omalle kropalleni, tietenkin mukavuus ja se, että sänky näyttää hyvältä 🙂

 219. 236

  Pirpu sanoo

  Oi, onpa ajankohtainen aihe, tuskailen juuri sänkyni kanssa joka saa selkäni jumiin… Eli seuraavaa sänkyä hankkiessa painotan ehdottomasti laadukkuutta ja sängyn sopivuutta juuri minulle (ja miehelleni), tyylikkäästä ulkonäöstä tietysti plussaa!

 220. 237

  Hennis sanoo

  Ehdottomasti sängyn valinnassa on tärkeintä sen sopivuus omalle vartalolle ja omiin mieltymyksiin (itse pidän enemmänkin tukevasta kuin pehmeästä). Laadukkaista materiaaleista ei ole haittaa, ja ulkonäöllä ei ole oikeastaan mitään merkitystä (siis ihan perusrunkopatjatyyli on vallan jees).

 221. 238

  Sari sanoo

  Minusta parhaassa sängyssä on selkäätukeva, sopivan jämäkkä patja, riittävästi leveyttä ja sängyn jalkojen on oltava tukevat, ei lenkkase eikä raavi lattiaa.
  petivaatteet väreiltään kauniisti makkariin tai tunnelmaan sopivat ja raikkaat.

 222. 239

  M sanoo

  Hui, kuinka paljon osallistujia! No osallistunpas nyt kerrankin, kun aihe on ajankohtainen 🙂 Minulle tärkeintä on vuodesta toiseen pysyvä jämäkkyys ja verhoilun todellinen kestävyys, koska meillä kissa terottaa kynnet sängyn reunaan, eli silloin sänkyjämme ostaessa ei ollut mahdollisuutta saada kissankynsien kestävää verhousta sänkyyn, sohvaan kyllä sai ja useampia 🙂

 223. 240

  Asta sanoo

  Niskani vaivaavat aina välillä ja istumatyötä koneen ääressä tehdessä hartiat rasittuvat ja silloin yöllä on parasta lepuuttaa päätä hyvin lihaksia tukevalla ja pehmeällä tyynyllä. Nukun sekä selällään, että kyjellään, eli tyynyt tulisi tukea myös niskaa hyvin kyjellään ollessa.
  Itse olen tottunut nukkumaan suhteellisen matalalla tyynyllä, mutta en ole varma onko se kuitenkaan minulle paras. Oikein lempparityynyä en ole löytänyt vielä, etsintä jatkuu…josko se olisi tämä Hästens tyyny!?

 224. 241

  Asta sanoo

  heh, vastasinkin ihan väärin. Eli siis sängyn valinnasta oli kyse eikä tyynyn 🙂 Otetaan uusiksi, ylemmän kommenttini voi poistaa!

  No sängyn valintaan siis…siihen vaikuttaa laatu, tuntu ja tietysti ulkonäkökin. Ulkonäkö siis tulee esille esim. materiaalien värien valinnassa. Nyt meillä on käytössä alle puolivuotta ollut vyöhykejousitettu sänky ja lämpöönreagoiva petari. Olen todella tyytyväinen sängyn sopivaan jämäkkyyteen, mutta kuitenkin pehmeään pintaan. Sänky joustaa sopivasti, ja mukautuu nukkujan mukaan.

 225. 242

  sanoo

  Sängyn tulee olla laadukas, jämäkkä ja muotonsa pitävä. Sellainen, että siinä voi huoletta nukkua hyvät yöunet usean vuoden ajan, ilman, että sänky löystyy tai muuten muuttaa muotoaan alkuperäisestä.

 226. 243

  sanoo

  Mukavuus, kestävys ja tilavuus. Mutta ilman hyvää tyynyä ja peittoa unistakaan ei tule mitään vaikka kyseessä olisi unelmasänky 🙂

 227. 244

  Jenni sanoo

  Sänkyä ostaessa kriteerini oli sopiva jämäkkyys: vaikka pehmoinen peti kuinka houkuttelisi kaupassa, karu tosiasia on, että jämäkällä nukkuu paremmin. Sänky on myös harvoja asioita, joissa hintalappu on toissijainen tekijä. Sänky olisi väärä paikka säästää. Muualla nukuttujen öiden jälkeen on niin parasta kömpiä omaan sänkyyn. Se osoittanee, että sänkyvalinta on onnistunut.

 228. 245

  sanoo

  Sängyssä pitää olla hyvät patjat 🙂 ja ulkonäkö tulee heti toisena.
  Nykyinen Ikean sänkymme on ulkonäöllisesti miellyttävä ja ajaton. Kovin pitkäikäiseltä se ei ikävä kyllä vaikuta.

 229. 246

  Ann sanoo

  Sängyn pitää olla mukava ja kutsua nukkumaan 🙂 Tässä jälkimmäisessä auttaa vuodevaatteet ja ensimmäisen osalta olennaista on, että patja tukee hyvää nukkuma-asentoa.

 230. 247

  Diva sanoo

  Pidän pehmeästä sängystä! Meillä on vanhempien mökillä tosi kova sänky,jolla nukumme pari-kolme viikkoa kesällä. Virittelen aina alleni pyyhkeitä tai peittoja, jotta olisi vähän pehmeämpää. Muuten en meinaa päästä aamulla sängystä ylös.

  Aika kokemus oli myös nukkua pelkällä matolla pari viikkoa, kun odottelimme muuttolupaa uuteen kotiin, jonne sänky oli jo muutettu 🙂

 231. 248

  Esmis sanoo

  Sängyn patja ei saa olla liian kova eikä liian pehmeä. Ja haluan myös tietysti että sängyn ulkonäky miellyttää silmää 🙂 että se oikein kutsuu nukkumaan!

 232. 249

  Marja sanoo

  Laadukkaat materiaalit sekä sängyssä että petivaatteissa ovat tärkeitä. Hyvät unet ja aamulla pirteänä ylös- siinäpä hyvän sängyn vaatimukset tiivistetysti! Puhtaat lakanat ovat arjen ylellisyyttä, siksi vaihdan petivaatteet vähintään kerran viikossa. Noita tyynyjä kokeilisin tosi mielelläni!

 233. 250

  Inge sanoo

  Sängyn tulee olla laadukas ja kestää aikaa – niin ulkonäkönsä kuin rakenteensa puolesta. Jykevät patjat ja yksinkertainen ulkomuoto takaavat sellaista ajattomuutta josta opiskelijabudjetilla toistaiseksi vain haaveilen 🙂
  Sängyn ulkonäköä on mukava muuttaa petivaatteilla, päiväpeitolla ja erilaisilla tyynyillä. Nukkujan mieltymysten mukaan valittu tyyny vaikuttaa unen laatun paljon ainakin meidän perheessä. Ihanaa olisi voittaa nuo Hästensit kokkareille mytättyjen tyynynkuvatustemme tilalle 🙂

 234. 251

  Liana sanoo

  Sängyn ulkonäkö, koko ja tukevuus (kova/pehmeä) merkitsevät eniten.

 235. 253

  jossu sanoo

  Sängyssä tärkeintä että se on selälle hyvvä nukkua. Tottakai ulkonäönkin pitää mätsätä omaan makuun.

 236. 254

  Katja sanoo

  Tätä mietin tällä hetkellä juuri itsekin. Tällä hetkellä on sänkynä ihana kunnostettu funkis-löytö, mutta koska sen koko ei ole standardi, oli otettavat ne patjat, jotka siinä koossa sattui löytymään. Patjat ovat kuitenkin liian pehmeät eikä niitä kestä sen paremmin minun kuin miehenikään selkä ja meillä on edessä uuden sängyn osto. Harmittaa luopua kauniista sängystä, mutta on se kyllä todettu, että kyllä se mukavuus on se tärkein ominaisuus!

 237. 255

  Mertsi sanoo

  Nukkuma mukavuus on tärkein ominaisuus. Valitettavasti myös hinnalla on iso merkitys. Ikeasta löytyi hyvä sänky, jossa nämä ominaisuudet kohtaavat.

 238. 256

  maija sanoo

  Ihana arvonta! 🙂 Meillä olisi juuri vuorossa uusien tyynyjen hankinta, koska vanhat ovat jo aikansa eläneet ja menettäneet muotonta, eivätkä anna enää kovin hyviä yöunia, koska tuppaa niskat olemaan jumissa. Hyvän sängyn valinnassa ei kannata tinkiä liikoja, koska viettäähän siinä niin suuren osan elämästään ja hyvien yöunien jälkeen on pirteämpi ja jaksaa touhuta pitkän päivän ahkerasti. Tukeva ja allergiaystävällisistä materiaaleista valmistettu sänky ja tietenkin hyvä hinta-laatu suhde ovat tärkeimmät valitsemiskriteerini!

 239. 257

  Anne H. sanoo

  Ajankohtainen asia myös tässä osoitteessa, sillä tänä aamuna ei pää kääntynyt kiitos vanhan tyynyn 🙁 Pienten lasten äitinä kunnon yöunia ei voi tarpeeksi arvostaa, joten satsaisin mielelläni laadukkaaseen tyynyyn. Toivottavasti onni potkaisee!

 240. 258

  Pia sanoo

  Minulle tärkeitä ominaisuuksia ovat ainakin nukkumamukavuus,ulkonäkö sekä se, että sänky on helppo pitää puhtaana!

 241. 259

  Piiku sanoo

  Nykyisin en herää aamulla alaselkä kipeänä kuten ennen patjojen uusimista puoli vuotta sitten. Sanon siis sängyn tärkeimmän ominaisuuden olevan laadukas ja käyttäjälleen sopiva patja.
  Myös sängyn ulkonäollä on merkitystä.

 242. 260

  Emmi sanoo

  Mieluisa sänky on pitkäikäinen, sopivan kova, semmoinen missä aluslakana pysyy paikoillaan ja tietenkin mukava nukkua.

 243. 261

  Anniina sanoo

  Sängyn tärkein ominaisuus on mielestäni se, että se on nukkujalleen sopiva; tukee, mutta on kuitenkin pehmeä. Sänky on iso hankinta ja mielestäni sänkyä ostettaessa kannattaakin satsata laatuun. Sängyn tulee olla oikean kokoinen sekä siihen tilaan, minne se tulee, mutta myös käyttäjälleen -paljon pyörivä tarvitsee enemmän tilaa.

 244. 262

  anna-liisa sanoo

  arvostan luonnonmateriaaleja kaikessa, myös sängyssä. Hyvä, jämäkkä nukkua ja kaunis katsella; siinä lyhyesti.

 245. 263

  Asta sanoo

  Sängyn tulee olla selälle ”sopiva”. Tietenkin myös kaunis ja hintakin kohdillaan.

 246. 264

  Leena sanoo

  Meillä uuden sängyn hankinta on juuri nyt ajankohtainen. Tärkeintä on löytää sopivan napakka, ei liian kova sänky. Myös tyylikäs, neutraali verhoilu on tärkeä.

 247. 265

  Saikki sanoo

  Minulle tärkeää sängyn valinnassa on ennen kaikkea sen allergiaystävällisyys ja tietysti se, että siinä näkee vain lempeitä ja rentouttavia unia. 🙂

 248. 266

  Saija sanoo

  Sängyn tulee olla tietysti hyvä nukkua, parisängyn tulee olla molemmille nukkujille hyvä. Hyvän sängyn tulee olla tarpeeksi iso,(aamulla kun herään, sängyssämme saattaa olla kuusikin nukkujaa + unikaverit). Hyvä sänky on tyylikäs ja materiaaleiltaan helppo puhdistaa.

 249. 267

  Annamaija sanoo

  Sängyn valinnassa tähän asti on hinta ratkaissut ja yhtäkään erityisen hyvää sänkyä en ole omistanut. Nyt tulee pian uuden sängyn ostaminen meille ajankohtaiseksi. Tällä kertaa laatu ja nukkumismukavuus ratkaisee valinnan. Juurikin Hästens-sänkyä olen ajatellut. Vielä pitäisi saada miehelleni perusteltua kalliin sängyn ostoa. Hintaluokkia kun on sängyissä niin paljon. Myös ulkonäkö toki vaikuttaa valintaan ja sängyn tulee sopia muun makuuhuoneen sisustukseen. Kiva kilpailu 🙂

 250. 268

  Minnipinni sanoo

  Sängyssä arvostan laatua, ulkonäköä ja ennen kaikkea hyvää unta. Tällä hetkellä meillä on Jensenin runkopatjat, joihin olen ollut todella tyytyväinen.

 251. 270

  Jenni sanoo

  Sängyn pitää olla tarpeeksi leveä ja tukeva. Opiskelijabudjetilla ei vielä valitettavasti ole ollut mahdollisuutta sijoittaa kunnon sänkyyn, mutta hankintalistalla on 🙂

 252. 271

  iida sanoo

  Itselleni hyvä sänky on todella tärkeä! Kärsin helposti niska- ja hartiaseudun vaivoista, joten sängyn täytyy tukea hyvin, mutta se ei tietenkään saa olla liian kovakaan. Plussaa tulee sängyn materiaaleista, mutta opiskelijana ei ole ollut vielä mahdollista laittaa sänkyyn useita tuhansia euroja. Tärkeää on myös hyvä hinta-laatu-suhde. Hampaiden narskuttelijalle on myös hyvä tyyny pakollinen, nuo Hästensin tyynyt ovatkin vielä kokeilematta 😉

 253. 272

  Janica sanoo

  Sängyn valinnassa tärkeitä ominaisuuksia ovat tietenkin sängyn kovuus/pehmeys omalle painolle ja keholle, hyvät materiaalit sekä tietenkin ulkonäkö. Sänkymme ovat ”eriparia” tällä hetkellä, joten sängyn osto on edessä. Sitä ennen voisimme testata Hästensin tyynyjä 😉

 254. 273

  Jossu sanoo

  Olen huomannut että sängyllä on suuri vaikutus uneni laatuun, samoin kuin tyynylläkin. Sänky ei saa olla liian pehmeä, joka imaisee sisäänsä eikä taas liaan kova sillä silloin en pysty rentoutumaan ja selkäni tulee kipeäksi. Siis sopivasti pehmeä ja myötäilevä mutta kuitenkin tukeva jos niin voi sanoa:) Olisi ihana saada tuollainen ”kunnon” tyyny. Nimittäin en ole vielä löytänyt kunnollista ja kahmin pääni alle hyvin usein liian monta tyytyä että se olis tarpeeksi korkea ja sitten onkin niskat jumissa. Ehkä nuo pelastaisivat vaivani 😉

 255. 274

  Sisukko sanoo

  Sängyn tulee olla itselle sopivan tuntoinen ja tietenkin tyylikäs! 🙂

 256. 275

  Eeva sanoo

  Opiskeluaikoina riitti kunhan joku rötiskö oli, mutta mitä enemmän ikää tulee, sitä suuremmat ovat laatuvaatimukset sängylle. Nyt arvostan jämäkkää patjaa, joka tekee hyvää selälleni. Vaadin sängyltä myös kaunista ulkonäköä, sillä onhan se keskeinen osa makuuhuoneen sisustusta.

 257. 276

  Matilda sanoo

  Ulkonäön ja laadun rinnalle on perheen kasvaessa kirinyt kolmas kriteeri: sängyn koko. Parhaina öinä sänky täyttyy yön tunteina pienistä tuhisijoista ja aamulla heräilee vieretysten 4pikkuihmistä meidän vanhempien vierestä. Joten 180cm sänky on haaveeni, 2metrinenkin olisi käytännössä mukava mutta sitten sänkyyn pitäisi pompata suoraan olohuoneen ovesta! 🙂

 258. 277

  sanoo

  Sängyn valinta menee meillä puoliksi. Pohjana on runko; tällä hetkellä Ikeaa, jonain päivänä jotain ihan muuta. Nykyisessä Trondheim-rungossamme tärkeää oli selkeä muoto, jalkopäädyn levyn puuttuminen (kaksimetrinen mieheni kun ei mahdu sen kanssa nukkumaan suorassa) sekä erityisesti patjojen säätömahdollisuus normaalia korkeammalle. Korkea sänky on ihanaa luksusta, pois lattianrajasta, vedosta ja pölystä, ja näyttääkin vielä kivalta.

  Patjat sen sijaan ovat sitten kaikkea muuta kuin ulkonäkökysymys. Sängyn pitää ehdottomasti olla pussijousitettu ja mahdollisimman tukeva, mutta silti muotouduttava kropan mittoihin. Viimeisen silauksen, sen tärkeimmän, tekee petauspatja. Hyvätkin patjat pilaa huonolla petarilla, huonot parantuvat hurjasti laadukkaalla petauspatjalla. Meidän petari maksoi enemmän kuin kaksi patjaa, mutta lämpöön reagoivana on aivan mahtava nukkua.

 259. 278

  mlene sanoo

  Sängyn tulee olla kaunis ja yksinkertainen. Lisäksi se ei saa olla liian pehmeä…

 260. 279

  Suvi sanoo

  Anatomisesti sopiva nukkujalleen, ja toki esteettisesti omaan tyyliin sopiva!

 261. 281

  venla sanoo

  Oi mikä palkinto 🙂 Sängyn valintaan vaikuttaa näin opiskelijabudjetilla hinta-laatu-kombo, ihan vielä ei Hästensiä ostella.

 262. 282

  Laura sanoo

  Tärkeitä kriteereitä ovat materiaalien laatu (hengittävyys, kestävyys, ekologisuus) sekä tietysti ennen muuta miellyttävää nukkumisasentoa tukevat tekijät (oikea pehmeys/jämäkkyys, jonka tulee olla räätälöitävissä erikseen sängynpuoliskojen eripainoisille nukkujille). Kroonisesti uniongelmaisena en voi korostaa näiden merkitystä liiaksi. Toki hyvällä hinta-laatu-suhteellakin on valintatilanteessa merkitystä. Päätetyöntekijänä ja mahallaan nukkujana kärsin jatkuvista niskakivuista, joten laadukas tyynypaketti olisi meille todella tervetullut!

 263. 283

  Sonttu sanoo

  Sängyn valintaan vaikuttavat tekijät ovat mukavuus, mahdollisuus erilaisiin sänkykomboihin (mies/vaimo) sekä sängyn pituus 🙂 mies kun on noin 2 metrinen (ja itse siis 162cm, hih) niin tavallista pidemmälle sängylle on meillä tarve. Sängyn tulee olla myös niin iso, että sinne mahtuu 4 henkilöä vierekkäin nukkumaan.. Toki myös hinta vaikuttaa hankintaan. Meillä tällä hetkellä hieman tungosta sängyssä, joten niskat ja sälkä alituiseen jumissa 😉

 264. 284

  Kikka sanoo

  Valintaan vaikuttaa eniten sopivuus nukkujan selälle. Plussana tietty myös sängyn ulkonäkö 🙂

 265. 285

  Merja sanoo

  Sängyssä tärkeintä on, että siinä tuntuu hyvältä maata, että sänky tukee sopivasti ja että se on riittävän leveä.

 266. 287

  Matonen sanoo

  Minulle ehdottomana ykkösvaatimuksena on selälle mukava ja hyvä, riittävän kova patja. Meidän kahden hengen perhettä on jo opiskeluajoista palvellut edullinen runkopatjasänky, josta tosin olemme nyt luopumassa. Edullinenkin voi olla hyvä, eikä hyvästä ole kannattanut luopua! Nyt vähän jännittääkin, miten uuden sängyn kanssa käy – palveleekohan senkin meitä hyvine ominaisuuksineen sauraavat kymmenen vuotta.

 267. 289

  Outsa sanoo

  Sängyn valinnassa on tärkeintä sen mukavuus ja sen jälkeen ulkonäkö. Selkävaivaisena ihmisenä hyvän sängyn merkitys vain korostuu, kun ikää tulee lisää 😉

 268. 291

  kati sanoo

  Minulle tärkeintä on sängyn materiaalit. Suosin luonnollisia materiaaleja. Toki sängyn täytyy olla yksilöllisesti valittu.

 269. 292

  Iiris sanoo

  Olen allerginen pölylle ja erityisesti sänky sekä petivaatteet keräävät paljon pölyä. Ominaisuudet, jotka vähentävät pölyämistä vaikuttavat eniten minun ostopäätökseeni sekä se että sänky on helposti siivottava. 🙂

 270. 293

  Hannele sanoo

  Patjan tulisi olla napakka ja koko kroppaa tukeva. Hyvä sänky on tarpeeksi korkea, jotta siihen on helppo mennä ja sen alusta on helppo pitää puhtaana. Kaunis ulkonäkö on plussaa.

  Hannele

 271. 294

  Tuppeli sanoo

  Sängyn pitää olla sopiva selälle, ei liian pehmeä eikä liian napakka. Hotelleissa on usein hiukan liian pehmeät sängyt.
  Estetiikka on tärkeää – kauniita unia kauniissa huoneessa 🙂 Upeat lakanat kruunaavat unen.

 272. 295

  Mari sanoo

  Poden usein selkävaivoja, joten osaan arvostaa hyvää sänkyä. Sängyn pitää tukea ja joustaa oikeista paikoista ja olla laadukas/ kestävä eli pysyä ryhdikkäänä. Petauspatjan pitää myös olla laadukas ja pestävällä päällisellä. Pesua pitää kestää vähintään sen 60 astetta.

 273. 296

  Mimma sanoo

  Minulle tärkeimpiä kriteerejä ovat kestävyys, tukevuus ja tietynlainen pehmeys. Itse kärsin usein selkä- ja niskavaivoista, joten sängyn tulee olla jämäkkä, oikeista kohdista kuitenkin pehmeä.

 274. 297

  Aalto sanoo

  Kriteerejäni ovat, omalle vartalolle sopiva tukevuus (itse pidän hieman pehmeästä patjasta, vartaloa sopivasti myötäilevästä) ja hengittävyys sekä mahdollisuus hyvään puhdistukseen, siivoukseen kotikonstein.
  Tämän hetkinen sänky sijaitsee alkovissa ja leveyttä on juuri sen verran eli 140cm. Täytyy tässä samalla todeta että, tarjonta tuolla leveydellä ei ole kovin hyvä. Onneksi löytyi kuitenkin edellistä parempi malli. Edellinen kun oli niin kova, etten aamulla selän kivun ja jäykkyyden takia tahtonut päästä ylös. Kaikenlaisilla vuoteilla sitä tuleekin elämässään nukuttua (tai yritettyä nukkua).
  Haaveissa olisi ihana iso ja muhke vuode…ehkä seuraavaan kotiin sitten 🙂

 275. 298

  MinnaK sanoo

  Minä tykkään ja arvostan sängyssä suuruutta eli mitä leveämpi punkka sen parempi. Pidän myös siitä, että parisängyssä on yksi iso patja eikä kahta, yhden hengen patjaa. Patja ei saa olla myöskään liian kova eikä pehmeä, sellainen juuri sopiva. Ja puhtaat valkoiset lakanat ovat arjen luksusta!

 276. 299

  Anne sanoo

  No tietysti mukavuus! Laatu, ulkonäkö jne. on tietysti tärkeitä, mutta ehdoton ykkönen on että sänky on M-U-K-A-V-A.

 277. 300

  Jana sanoo

  Sängyn tulee olla mukava, tukeva ja tarpeeksi jämäkkä, kärsin helposti selkävaivoista. Ja ulkonäöltään selkeä ja yksinkertainen.

 278. 301

  Mikkeli sanoo

  Sängyn pitää olla mukava nukkua eli jämäkkä, tukeva ja mahdollisimman leveä.

 279. 302

  Jenni sanoo

  Ergonomisuus, riittävä leveys, oikeat ominaisuudet löytyvät Tempuristamme 🙂

 280. 303

  sanoo

  Tärkein mielestäni on tyynyn muotoilu eri asennoissa nukkuessa.Itse nukun melkein aina kyljellään, niin tyynyn täytyy olla tietynlailla korkea, niin että tyyny tukee päätä.

 281. 305

  Maria sanoo

  Mielestäni hyvän sängyn tunnistaa siitä, että sitä todella kaipaa kun nukkuu jossain muualla =) Eli sopii kahdelle eri kokoiselle nukkujalle, muotoutuu oman vartalon mukaan, eikä saa missään nimessä olla liian pehmeä. Myös materiaalia arvostan.

 282. 306

  Jenna sanoo

  Olen varsinainen ongelmanukkuja, matkoillekin raahaan aina oman tyynyn mukaan. Sängyn on oltava sopivan kova, mutta muotoutuva eikä selkä saa olla ”kuopassa” tai muutoin tuntuu seuraavana päivänä.

 283. 307

  Outi sanoo

  Sängyssä on tärkeintä mukavuus, joka on aika yksilöllinen juttu – mistä kukin pitää. Pidän itse jämäkästä sängystä, sänky ei saa olla missään nimessä liian pehmeä. Tietynlainen hengittävyys, jota luonnonkuidut tuovat on iso plussa 🙂 Olisipa ihanaa jos arpaonni suosisi. Minä kun en tunnu ikinä löytävän sopivaa tyynyä. Kokeiltu on jos minkälaista ja rahaakin on palanut tyynykokeiluihin ihan kiitettävästi…

 284. 308

  Maisie sanoo

  Tärkeintä minulle on ehdottomasti laadukas patja joka muotoutuu nukkujan mukaan ja tukee koko vartaloa.
  Pitääkin pitää peukkuja josko arpaonni suosisi ja vihdoin löytyisi oikeanlainen tyyny ongelmaniskaiselle 🙂

 285. 309

  JL sanoo

  Uuden sängyn juuri hankkineena ja vertailuja tehneenä, tärkeimmiksi kriteereiksi valikoituivat patjan tuki vartalolle ja ulkonäkö: Me hankimme kovan patjan edellisen todella pehmeän tilalle ja olemme nukkuneet kaksi viikkoa kuin tukit ja mieheni selkäongelmatkin ovat historiaa.

 286. 310

  Minnuli sanoo

  Ennen ei ollut oikeastaan mitään väliä sängyllä; se oli vain paikka, jossa nukkua. Kaikki kelpasi. Nyt vanhempana olen havainnut, että sängyllä ja patjalla on väliä. Itse pidän siitä, että sänkyyn ei uppoa vaan se on riittävän jämäkkä. Luonnonmateriaalit ovat ihania. Toki pelkistetty, tyylikäs ulkonäkökin miellyttää. Laatu maksaa. – Ehdottomasti sängyn tulee olla riittävän leveää, jotta sinne mahtuu kaksi lasta ja koiruli mieheni ja itseni lisäksi. Haaveilen ajasta, jolloin saisin nukkua ”yksikseni”, eikä kukaan varastaisi tyynyä ja peittoa. Nukkuminen on ihanaa!

 287. 311

  Miia sanoo

  Sänky on ainut huonekalu, jonka ulkonäöllä ei ole minulle mitään väliä. Senhän saa kuorrutettua koristetyynyillä, huovilla päiväpeitolla ym. juuri sellaiseksi kuin haluaa.
  Sängyn valinnassa minulle tärkeintä on patjojen napakkuus. Mahdollisimman kova, joka silti muotoutuu hieman kehon mukaan. Ehdoton ei pehmoisille ja upottaville sängyille, ne tietävät selkävaivoja minulle. Materiaaleihin tulee myös kiinnitettyä huomiota. Olemmekin itseasiassa juuri parhaillaan pohtimassa uuden sängyn ostoa ja kyllä päätä huimaa hinnat 🙂

 288. 313

  Harriet sanoo

  Sängyssä patjojen täytyy tukea vartaloa sopivasti. Sen täytyy olla sopivan leveä ja kuosin tulee olla ajaton. Niin, ja tyynyt eivät saa olla liian kovat. Untuvaisia en ole vielä kokeillutkaan…

 289. 315

  Nina sanoo

  Iän mukaan kasvaa myös odotukset sängyltä. Laadukas patja on myös sijoitus omaan hyvinvointiin. Patjan tulee olla laadukasta, hengittävää luonnonmateriaalia. Joo, ja sitten vielä tietenkin sopivan napakka. Tyyny on myös tärkeä patjan ”jatke” joka kruunaa kokonaisuuden.

 290. 316

  Els sanoo

  Tärkeimmät valinta kriteerit sänkyä valitessani on, että se tukee selkää, eli liian pehmeä sänky ei ole ainakaan omalle selälleni/ryhdille hyvä vaihtoehto. Pidän suht korkeista sängyistä, eli sängyssä täytyisi olla ’ryhdikäs lookki’,jota voi pehmentää sitten pumpulisen pehmeillä ja laadukkailla liinavaatteilla 🙂

 291. 317

  TiinaR sanoo

  Minulle on tärkeää, ettei sänky ole liian pehmeä. Sängyssä täytyy olla hyvä nukkua, koska vietämme siellä niin paljon aikaa elämästämme. Ulkonäön täytyy myös olla kaunis, että sänkyä jaksaa katella monta vuotta 😉

 292. 318

  Juttis sanoo

  Sängyn valinnassa toki tärkeintä on se tunne mikä vuoteessa pötköttämisestä tulee! Vuode joka on tukeva selälle on ehdoton, liian pehmeä ei tunnu hyvälle. Tietysti myös materiaalit täytyy olla laadukkaita ja vuoteen huoltamisen täytyy onnistua ilman suurempia ponnisteluita.

 293. 319

  josefina sanoo

  Ehdottomasti laadukkaat patjat ja tyynyt. Nyt ovat molemmat hieman rapakunnossa, samoin kuin selkä…

 294. 320

  Päkä sanoo

  Sängyn on miellytettävä silmää, mielellään myös kotimaista tekoa.

  Patjan pitää taas olla riittävän jämäkkä vielä vuodenkin käytön jälkeen.

 295. 321

  Leea sanoo

  Sängyn tulee olla laadukas ja tukea kehoa oikealla tavalla. Itse pidän jämäkästä, lähes kovasta sängystä. Tietysti valintaan vaikuttaa myös silmää miellyttävä ulkonäkö 😉

 296. 322

  sanoo

  Sängyn tulee olla tarpeeksi pehmeä ja tarpeeksi napakka, jotta se tukee hyvin mutta on kuitenkin mukava. Sen pitää myös pitää muotonsa käytössä.

 297. 323

  m sanoo

  Sänky on paikka jossa ihminen viettää ison ajan elämästään, siksi arvostan sängyssä sopivaa pehmeysastetta,lämpötilaan vaikuttavaa petauspatjaa ja ennenkaikkea ulkonäköä,hih :). – Kyllä ulkonäkö tekee sängyssä paljon, sillä senhän pitää houkutella nukkujaansa tulemaan unten ihmeelliseen maailmaan, käpertymään ihanaan lämpöön ja pehmeyteen, jotta ihminen voisi nauttia unesta niin vain hyvä ja miellyttävä sänky sen voi antaa, iso osa joka vaikuttaa hyvään unenlaatuun ovat hyvät tyynyt ja peitto. PILLOWS COME TO US, I GIVE YOU A GOOD HOME <3

 298. 326

  sanoo

  Sängyssä tärkeintä on hyvä patja. Meillä on ollut useamman vuoden Ikeasta hankitut patjat ja olen kyllä ollut niihin hyvin tyytyväinen. Jossain vaiheessa aiomme kuitenkin hankkia futonin. Myös petivaatteet on tärkeä juttu! Omat lempparit sillä saralla on H&M:n pellavaiset ja Marimekon trikoolakanat. Ja bonuksia tulee pakkasilla ulkona tuuletetuista petivaatteista, se tuoksu!

 299. 327

  Johanna sanoo

  Sängyn pitää olla laadukas ja ulkonäkön pitää mielyttää silmää!

 300. 328

  Marja K. sanoo

  Hinta – valitettavasti ei ole varaa kovin kalliiseen. Laatu – sängyn pitäisi kuitenkin kestää tässä taloudessa vuosia.. Ulkonäkö – ks. edellinen kohta, kestäävyden lisäksi sitä pitää myös jaksaa katsella vuosia.

 301. 329

  LeAnn sanoo

  Sängyssä pitää olla hyvä nukkua. Sen tulee olla laadukas ja kestävä. 🙂

 302. 330

  Ansku sanoo

  Sängyssä tärkeää on oikea koko sekä sopiva pehmeys-aste. Eikä silmää miellyttävä ulkonäkökään ole haittatekijä 🙂

 303. 331

  Minna sanoo

  Minulle tärkeintä sängyssä on mahdollisuus saada sen ominaisuudet räätälöityä omiin tarpeisiin. Olen vuosikaudet toivonut rikastuvani sen verran, että saisin ostettua hästensin vaan antaa vielä odotuttaa…

  Olisin ikionnellinen jo pelkästään arvottavana olevista tyynyliinoista. Jospa arpaonnea olisi mukana.

 304. 332

  Iina sanoo

  Nykyinen runkopatjasänky on valittu sopivan jämäkkyyden ja siistin ulkonäön takia. Sitten kun uuden sängyn hankinta tulee ajankohtaiseksi, luonnonmateriaalit ja vähän laadukkaampi sänky houkuttavat kyllä.

 305. 334

  Anne-Maarit V. sanoo

  Hei!

  Tärkeintä uuden sängyn valinnassa olisi sen tukevuus juuri omalle kropalle. Nykyisessä sängyssä nukkuessa kipeytyy usein selkä, eikä tällöin ole yhtään levännyt olo. Uudesta ihanasta laatusängystä haaveillen, ehkä vielä joskus 🙂

 306. 335

  Anessa sanoo

  Sopivuus omalle vartalolle ja laadukkuus, tietenkään sängyn ulkonäköä unohtamatta.

 307. 336

  Hanna sanoo

  Jos ei olisi rahasta kiinni niin valitsisin sängyn melko varmasti Tempurilta/Hästensiltä. Tempurin muotoiltu tyyny on ollut käytössäni jo useamman vuoden, eikä niska-hartiakivuista ole enää tietoakaan! Patjan pitää olla jämäkkä. Pehmeä patja tuo minulle selkäkivut välittömästi.

 308. 337

  Saija sanoo

  Sängyssä tärkeintä on että se on mukava, samalla joustava ja tukeva ja että siinä löytyy helposti hyvä asento nukkua.

 309. 338

  Paula sanoo

  Mukavuus..mitäpä tuohon muuta osaisi sanoa. Se että kylkeä ei tarvitse erikseen tukea peitto ja tyynymytyillä.

 310. 339

  Suvi sanoo

  Ehdoton kriteeri numero 1 on tarpeeksi ”kova” sänky! Selkä kiittää!

 311. 341

  K sanoo

  Sängyn on oltava tarpeeksi ”jämäkkä” ja ilmanmuuta laadukas. Ajaton ja klassinen valinta kulkevat myös käsikädessä. Hyvät unet, parempi mieli ja koko elämä – niinhän se menee 🙂

 312. 342

  Maija sanoo

  En ole oikeastaan koskaan päässyt valitsemaan itse sänkyäni, nyt nukumme mieheni itse tekemässä sängyssä.Sängyn ulkonäkö on melko kulahtanut, mutta siinä saa hyvät unet ja sen korkeus tekee siitä mukavan käyttää!

 313. 343

  Kaisa sanoo

  Ajankohtainen aihe taloudessamme: uuden sängyn osto olisi edessä ja valinta on vaikea. Juurikin Hästens on ollut yksi vaihtoehdoista, muita mahdollisia Tempur ja Jensen. Sängyn tärkein ominaisuus on ehdottomasti patjan sopivuus juuri omalle kropalle.

 314. 344

  Kirsi sanoo

  Sänkyä ostaessa olisi ehdottomasti tärkein että se se sopisi huonolle selälleni.
  T: k.k

 315. 345

  ahle sanoo

  Olisi kiva selittää valintaperusteiden olevan laadussa ja jousituksessa ja sopivuudessa, vaan hintahan se nyt vaan valitettavasti on se ensisijainen ratkaisija ostohetkellä.

 316. 346

  Lenni sanoo

  Tärkeintä sängyn valinnassa minulle on ulkonäkö. Uusimme vanhan runkopatjan puolisen vuotta sitten ja tärkeintä uuden sängyn valinnassa oli juurikin ulkonäkö. Ulkonäön lisäksi toki vaakakupisssa painoi hinta. Halusimme juurikin sängyn ja erilliset patjat emmekä runkopatjaa edellisen huonon kokemuksen takia. Patjoissa sitten tärkeintä oli hyvä hinta-laatusuhde: jämäkät ja laadukkaat patjat kohtuu hinnalla.

 317. 347

  tannA sanoo

  Sänkyni on oltava tarpeeksi kova, mutta silti ihanan pehmoinen ja hengittävä. Liian korkea se ei saa olla, mutta sen alta on pystyttävä imuroimaan. Runkopatja on mieleiseni, en kaipaa mitään ”ylimääräistä” patjan ympärille 🙂

 318. 348

  Peppi sanoo

  Sänkyn pitää olla sellainen että siinä nukkuu läpi yön heräilemättä, ja niin että aamulla on virkeä ja vetreä olo eikä selkää tai muuta kolottele 🙂

 319. 349

  Taru sanoo

  Hyvien unenlahjojeni ansiosta nukun kyllä hyvin missä vain ja harvoin on tullut mitään vaivoja. Toisaalta olen alkanut viime aikoina ymmärtämään, etten ole nuori ikuisesti ja yhä helpommin tulee paikat kipeäksi. Eli sänkyynkin on hyvä panostaa. Onnekseni poikaystäväni oli ostanut aivan loistavan sängyn juuri ennen kuin tapasimme. Arvostan siinä ehkä eniten jämäkkyyttä ja sitä ettei toisen pyöriminen tunnu laisinkaan toisella puolella sänkyä. Myös ulkonäkö on tosi tärkeä.

  Peitto- ja tyynypuolella asiat eivät ole vielä niin hyvin, joten olisi mahtavaa jos arpaonni suosisi!

 320. 350

  ynni sanoo

  jos hinnalla ei olisi väliä niin unelma sänkyni olisi oman painoni mukaan rakennettu moottoroitu sänky (puolisolla olisi oma puoli), olisi ihana lukea sängyssä eikä tarvitsisi aina kasata suurta pinoa tyynyjä pään alle. sängyn verhoilu olisi tyylikkään harmaa ja tietenkin ihanilla petivaatteilla höystettyinä. hyvä tyyny on todella tärkeä. nukkua voi melkein missä vaan jos on hyvä tyyny ja nyt olisikin aika taas hankkia uudet.

 321. 351

  Nessu sanoo

  Jos hankkisin uuden sängyn, niin sen pitäisi olla laadukas (hyvät materiaalit), kaunis ja nukkumismukavuudeltaan minulle sopiva.

 322. 353

  sanoo

  Laadukas ja nukkujan ominaisuuksiin parhaiten sopiva patja. Meillä on miehen kanssa painoeroa, joten patjan vaatimus on kova, että pysyy tasaisena sänky. Kärsin usein niskahartiaseudun vaivosta, joten tyynyt pitävät olla myös laadukkaat. 🙂

 323. 354

  HannaHoo sanoo

  Sängyn on oltava hyvä selälle. Lisäksi luonnon materiaali ja kemikaalittomuus tärkeää.

  Onnea minulle arvontaan! 🙂

 324. 355

  nooraA sanoo

  Hyvä sänky on sellainen, kun aamulla herää ei selkään satu!

  Kiitos mukavasta blogista!

 325. 356

  Heini sanoo

  Laadukkuus ja ulkonäkö. Itse en myöskään tykkää liian pehmeästä patjasta. Tällä hetkellä meillä tosin on Ikean edullinen runkopatja, mutta seuraavassa sängyssä olisi kiva panostaa em. asioihin. Ja jospa onni suosisi ja laatuun satsaaminen alkaisi tyynyistä! 🙂

 326. 357

  Hanna sanoo

  Mukavuus sekä ulkonäkö. Sängyn täytyy olla selkää tukeva, mutta silti mukavan pehmeä. Nyt käytössä suht halpa jenkkisänky, joka on menettänyt muotonsa viiden vuoden käytön jälkeen 🙁 Jos olisi rahaa panostaisimme laadukkaampaan sänkyyn. Hyvät tyynyt tulisivat tällä hetkellä todella tarpeeseen, jos onni suosii 🙂

 327. 358

  Heidi A. sanoo

  Ykkösenä mukavuus. Patjan pitää olla sopivan jämäkkä. Myös ulkonäkö on tärkeä. Myös tyyny on tärkeä. Ja itsellä menee helposti unet pilalle huonon tyynyn takia. Siispä hyvää tyynyä lähdetään tavoittelemaan. Palkinto onkin aivan mahtava. =D

 328. 360

  M sanoo

  Laatu – sekä unen että sängyn 🙂 Myös visuaalinen puoli on tärkeä, kauniista sängystä on mukava herätä.

 329. 361

  Anski sanoo

  Tärkeintä sängyssä on sen sopivuus juuri minulle, patjan täytyy olla jämäkkä ja tyynystä olen todella tarkka. Hyvä ulkonäkö on aina plussaa!

 330. 362

  Veera sanoo

  Sängyn pitää olla mukava! Jämäkkä ja tarpeeksi(muttei liian) pehmeä. Hyvästä ulkonäöstä plussaa. 🙂

 331. 363

  Elina sanoo

  Hei! Ihan paras arvonta! Meidän hästens-sängyn valinnassa vaikutti eniten luonnollisten materiaalien käyttö. Ja seuraavaksi eniten laatu, ei toi takuujuttukaan huono ole:). Ei olla kaduttu!

 332. 364

  Eelinn sanoo

  Ylellisen pehmeät unet houkutteli kun ostin nykyisen sänkyni. Nyt tiedän että minulle sopivaa laatua onkin napakkuus. Tärkeää on myös aikaa kestävä verhoilu ja ilo silmälle!

 333. 365

  heidi sanoo

  minäkin olen kärsinyt pienestä saakka niska- ja hartiavaivoista ja siksi sängyn pitää olla jämäkkä ja laadukas. sen täytyis kestää myös pienten lasten meiskaamista. nyt kun ollaan löydetty se täydellinen sänky, tartteis vielä täydelliset tyynyt, mitä ei olla vielä löydetty.:)

 334. 366

  sanoo

  Vielä ehdin osallistumaan! Meillä on ollut vuosikaudet suhteellisen kova futon-patja enkä enää toisiin vaihda! Selkäjumit jäivät samantien. Liian pehmeiden hotellisänkyjen jälkeen on aina selkä ja niskat jumissa. Eli kova ja vakaa täytyy minun patjan olla 🙂

 335. 368

  Nina sanoo

  Tärkeintä on se että sängyn voi kokonaan unohtaa! Se on niin hyvä ja mukava, että se on vain sänky. Jos sängystä puhutaan, useimmiten siinä on vikaa. Selkään sattuu, nukkuu huonosti tai jotain. Nukkuminen on tärkeää ja hyvät unet takaavat aina loistavan päivän : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *