Ripaus joulun punaista

Sattumien kautta sain viime viikolla ylimääräisen kukkakimpun eräästä tilaisuudesta. Tällaiset runsaat kimput ovat kyllä kauniita, mutta eivät välttämättä ihan meidän tyylisiä. Niinpä rikoin kimpun ja tein yksinkertaisempia kukka-asetelmia ympäri kotia.

Isosta kimpusta riitti kukkia niin olohuoneeseen kuin ruokailutilaankin. Makkariin sijoitin valkoiset gerberat – ne eivät ole kovin jouluisia, mutta sopivat meidän valkoiseen makuuhuoneeseen nätisti.

Ruokailutilassa ollut pikkukuusi varisti jo niin paljon neulasia, että se piti hävittää. Onneksi oli jouluisia kukkia tilalle.

Tykkäättekö te valmiista kukkakimpuista vai viehättääkö yksittäiset kukka-asetelmat enemmän?

 

Translation: I got a bouquet last week by chance from a certain event (it was a leftover bouquet). The bouquet was not exactly my style, so I decided to brake it and create several smaller flower arrangements instead. Now we have fresh flowers around the house; in the living room, dining room and bedroom, where I placed the white gerberas which are not so typical for this time of the year.

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Yleensä tykkään valmiista, tosin tuo sinun saamasi on kyllä ehdottomasti nätimpi paloina! En ole ennen nähnyt kimppua, jossa olisi noin paljon kaikkea. Yksinkertaisuus kunniaan myös kukkakimpuissa 🙂

 2. 2

  sanoo

  Olihan se kimppu ihan kaunis, mutta kyllä itsekin olisin sen räjäyttänyt. Etenkin korkeat kimput tuntuvat olevan usein ongelmallisia ja siksi hakevat aina kotona paikkaansa. Tiedä sitten onko vika katsojan silmässä vai enkö omista oikeanlaista maljakkoa (tai nurkkausta kotona) johon kimpun lykkäisin. Yksittäiset kukat kun vain minusta tuovat luksusta useampaan eri kohteeseen ja ovat helposti vaihdettavissa.

  • 2.1

   sanoo

   Juuri mietin, että kimppu olisi ollut kauniimpi jos kaikki kukat olisivat olleet saman korkuisia. Korkeat, pitkulaiset kimput eivät oikein viehätä minua. Mielummin matalat ja pyöreät. Esim. se ”blogikimppu” oli minusta kaunis.

 3. 3

  sanoo

  Jos saan kimpun, en raski avata, en ainakaan heti.
  Monesti kukkakimppu vanhenee epätasaisesti ja silloin laitan kuolleet pois ja hyvät säilytän.
  Pidän kyllä enempi tuollaisista epämuodollisista ”vain pari kukkaa ja maljakko”.
  Tuo amaryllis ja sen maljakko ovat upea pari.

  • 3.1

   sanoo

   En minäkään heti tuota raaskinut räjäyttää. Pari päivää katselin kokonaista kimppua, kunnes päätin että nyt räjähtää. 😉

 4. 5

  HannaKoo sanoo

  Yksittäiset kukka-asetelmat on yleensä mielestäni kauniimpia, niin myös tässäkin tapauksessa. Mitä yksinkertaisempi, sen kauniimpi 🙂

 5. 6

  sanoo

  Paloina parempi! Isompia kimppuja on kyllä vaikea tehdä mielestäni, helpommin saa kivoja asetelmia kun on vähemmän lajikkeita mitä yhdistää.

  • 6.1

   sanoo

   Niin, ja jos kimpun pitää olla iso, niin voisihan sitten käyttää vain muutamaa lajiketta, mutta runsaita määriä. En itse sekoittelisi kauhean montaa, eri tyylistä kasvia. Makuasioita… 🙂

 6. 7

  Matu sanoo

  Pidän sekä kimpuista että yksittäisistä kukista. Arvostan kimpun tekijän käsityötä sen verran että en raaski purkaa, ja jos itse ostan niin ostan irtona.

  • 7.1

   sanoo

   Jos tämä kimppu olisi alunperin ollut minulle tarkoitettu, en varmaankaan olisi raaskinut sitä purkaa. Mutta kun sain sen sattumien kautta, hennoin paremmin tehdä näin. 🙂

 7. 8

  sanoo

  Valmiskimpuissa on tosiaan usein liikaa tavaraa, ja kukat tulevat kauniimmin esiin, kun ne jakaa useaan eri maljakkoon. Etenkin amaryllis on noin yksistään todella kaunis!

 8. 9

  sanoo

  Tässä tapauksessa hajoitettuna ehdottomasti. Onhan tietysti tosi taitavia sitojia ja upeita näyttäviä kimppuja eri lajikkeista.

 9. 10

  Tiina sanoo

  Heh, edellisen postauksen kuvien perusteella en yhtään ihmettele, että kuusi kuivui pois :-/
  ei tainnut saada vettä?

  • 10.1

   sanoo

   Kyllä se sai vettä, mutta kisu kaatoi maljakon pari kertaa ja kävi ravistelemassa oksia. Oli parempi siksikin hävittää koko kuusi. Saa nähdä miten käy joulukuusen kanssa… 😀

 10. 11

  Helinä sanoo

  Itse tein saman jouluasetelman kanssa, jonka mies sai eilen työpaikaltaan. Rumaan ruukkuun istutettu joulutähti, tulilatva ja sellainen lumiseksi suihkutettu puu. Pieni joulutähti oli ainoa, jonka kaivoin ylös. Muut odottaa vielä paikkaansa. Taidan viedä taloyhtiön rappuun ikkunalaidalle. =) Ja tuosta kimpusta sanoisin, näin nuorena tyttöjä monet vuoden kukkakaupassa työskennelleenä ja sitojan taitoja kartuttaneena, että siinä on aika paljonnkin pielessä noin sidontateknisessä mielessä. 😉

  • 11.1

   sanoo

   Niin…makuja on niin monenlaisia. Ehkä joku tykkää siitä, että kimpussa on vaikka mitä ”härpäkettä”. 😉
   Mutta tuo rappukäytävähän on kätevä ratkaisu. 😉

 11. 12

  sanoo

  Mä teen tota ihan samaa! Ihan surutta avaan vaikkapa merkkipäivänä saamani härpäkkeet ja käytän osaset oman mielen mukaan. Tietty vasta sen jälkeen kun kimpun antaja on lähtenyt. 😉
  Mun sisko on floristi ja hän sanoo tuon saamasi kimpun kaltaisia järkyttäviä viritelmiä tursakkeiksi. Se kuvaa noita mielestäni aika hyvin.

  • 12.1

   sanoo

   Tursake on kyllä hyvä sana. Kuvaava. 🙂
   Kyllähän kimppuja pitää saada tuunata oman näköiseksi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *