Ripaus joulua

Minä aloitin joulufiilistelyt jo hyvissä ajoin ennen joulua. Minusta aika ennen aattoa on melkeinpä sitä parasta aikaa – ilmassa on kutkuttavaa odotusta ja on kiva laitella kotiin jouluista fiilistä. Silloin käy helposti niin, että jouluinen ilme alkaa kyllästyttää jo aika pian joulun jälkeen ja tekee mieli karsia. Joulun pääelementtiä, eli joulukuusta, en vielä halunnut laittaa pois, mutta karsin siitä koristeet. Minusta joulukuusi pelkkien valojen ja latvatähden kanssa on kaunis. Myös joulunpunaiset koristetyynyt saivat nyt väistyä.

kuusi_valot

oh_joulunjalk

pehmis_relaa

joulutahtijakuusi

joulutahti

joulukuusi_ilmankoristeita

sohvankulma

pehmis

poydalla

nojatuoli

mh_kuusi

Totuushan on se, että vielä pari päivää aaton jälkeen kaikki joululahjat ja kääreet lojuivat pitkin olohuoneen lattiaa. Ei siis ihmekään, että teki mieli siivota ja karsia. Joulutunnelmat jatkuvat kyllä vielä lastenhuoneissa, jossa leikit saavat olla levitettyinä ja joulukoristeet koristaa hyllyjä ja tasoja. Iskä ja poika rakensivat suuren autoradan, joka ulottuu pojan huoneesta olohuoneen kulmalle saakka. Tämä olohuone-ruokailutila on sitten enemmän minun valtakuntaani.

Translation: Still a hint of Christmas in our home, although I put most of the Christmas ornaments away.

 

Kommentit
 1. 1

  Henni sanoo

  Kaunista, todella hauska idea karsia joulukoristeet pois ja jättää pelkkä kuusi!

 2. 3

  Nimetön sanoo

  No, mutta jouluahan kestää Loppisiseen saakka?
  Miksi kaikki vaivannäkö pitää het aatonjälkeen riisua pois????

  • 3.1

   sanoo

   Jokainen tehköön tyylillään. 🙂 Ei kai niitä koristeita tarvitse esillä pitää jos ei halua. 😉

 3. 4

  sanoo

  Jostain syystä tänä vuonna joulujuttuihin tuli kyllästyminen täälläkin jo heti tapaninpäivänä, mutta annoin nyt juttujen olla vielä muutaman päivän. Huomenna siivoillaan pois enin osa ja siirrytään Uuteen Vuoteen hiljalleen 🙂 Ihan kohta alkaa kevätaurinko paistaa, jippii!!!

  • 4.1

   sanoo

   Niinpä, kohta aurinko tulee esiin ja alkaa vuoden paras aika! 🙂 Onhan joulukin ihanaa aikaa, mutta mieluusti fiilistelen sitä etukäteen jo ja näin joulun jälkeen teen mieluusti nopeasti tilaa taas uusille jutuille.

  • 5.1

   sanoo

   Se on muistaakseni Sisustuksen Koodista. Tähti on varmaan ainakin kymmenen vuotta vanha, joten en enää kunnolla muista. 😉

 4. 6

  sanoo

  Minäkin tein saman homman, eli palasin tilanteeseen, joka vallitsi joulukuun alussa;) Keräilin kuusesta koristeet ja muutenkin nappailin koristeita pois sieltä täältä. Alkoi ahdistaa se lasten lahja- ja tavaramäärä olohuone/keittiössä;) Uusi vuosi on kiva ottaa vastaan siistimmässä kodissa. Onnellista uutta vuotta!

 5. 7

  Tuuli sanoo

  Hei Suvi! Mikä tuo ekassa kuvassa näkyvä valospottisysteemi on? Kivan näköinen. T. Ikuinen lampunmetsästelijä.

  • 7.1

   sanoo

   Ne on Marsetin Atlas-spotit. Aikoinaan Sisustuksen Koodista hankittu ekaan taloon. Kivoja spotteja on vaikea löytää ja näihin tykästyin. 🙂

  • 8.1

   sanoo

   Voi tsiisus, mikä typo ja sitten puhelin vielä sekosi ja julkaisi kommentin. 😀 Siis minulle kävi juuri samoin ja otin jo useita joulun elementtejä pois. Kuusi joutuu nyt kuitenkin pitämään vielä koristeensa, sillä meidän nelivuotias rakastaa niitä.

   • 8.1.1

    sanoo

    Heh, eipä tuo mitään. 😀 Meillä kuusi varisee nyt siihen malliin, että se pitää laittaa pois jo lähipäivinä. Mutta alkaahan nämä pyhätkin olla ohi jo…

 6. 9

  sanoo

  Minulla tuli kyllästyminen jo jouluaattona, mutta maltoin mieleni ja pistin joulun pakettiin ’vasta’ joulupäivänä :D. Fiilistely ja kutkuttavan odottava tunnelma ennen joulua on itselleni mieluisampi :).

  • 9.1

   sanoo

   Kyllästyminen tulee tosiaan nopeammin, kun aloittaa fiilistelyn jo joulukuun alussa. Minusta tuntuu, että koko joulukuu meni niin joulufiiliksissä, että välipäivinä alkoi jo tuntua että nyt riittää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *