Pihistä – panosta: ritilävalaisin

Näitä ”pihistä-panosta” -juttuja on aina kiva bongailla lehdistä ja ajattelin, että ehkäpä samaa ideaa voisi toteuttaa täällä blogissakin. Samantapaisia tuotteita on jännä bongailla ja hintojen vertailu on mielenkiintoista. Sitten voi miettiä, missä tapauksessa olisi valmis panostamaan ja milloin pihistämään. Ensimmäinen pihistä-panosta-parivaljakko tulee tässä:

pihista_panosta_ritilavalaisinDesign House Stockholmin ”Work” -valaisimen muotoilija on varmaankin saanut ideansa alunperin perinteisistä roikkalampuista. Tämä malli on vain hienostuneempi versio, josta on hyvää vauhtia muodostumassa designklassikko. Mutta hyville ideoille käy usein niin, että niitä kopioidaan. Clas Ohlsonille on hiljattain tullut myyntiin lampunritilöitä, joiden muoto muistuttaa erehdyttävästi ”Work” -valaisimen kehikkoa, vaikka onkin hieman hennompi versio. Lieneekö tämä kopiointi syynä, että Work-valaisinta myydään nyt alennettuun hintaan monessa verkkokaupassa (norm. hinta 189 €)…?

Mitä sinä tekisit tässä tapauksessa: pihistäisitkö vai panostaisitko?

 

tuotekuvat: Finnish Design Shop & Clas Ohlson

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Tässä tapauksessa panostaisin, sillä tuo Clas Ohlsonin versio ei vaan oikein miellytä silmääni.

  Ehkä voisin tätä pihistä-ajatusta mieltää käyttäväni sellaisiin uusiin muoti-ilmiöksi nousseisiin juttuihin, joista ei ole aivan täysin varma ovatko ne sittenkään oma juttu, vaikka kiinnostaisikin kokeilla. Budjetti ei kärsisi tällöin liian isoista virheostoksista, jos juttu ei tunnukaan ihan siltä omalta.

  • 3.1

   sanoo

   Hyviä pointteja. 🙂 Minäkin kyllä varmaan panostaisin, ainakin tässä elämäntilanteessa. Jos olisin opiskelija tms… voisin ehkä pihistääkin.

 2. 6

  sanoo

  Taitaisin panostaa. Work-lamppu on himotuksen kohteena ollut muutenkin jo jonkun aikaa, ja kilpailee nyt Blockin kanssa paikasta lukunurkassa. Vielä en ole osannut päättää, kumman hankkisin.

 3. 7

  Tuuli sanoo

  Tosi kivoja postauksia sinulla. Ansaitsisit kyllä voiton paras sisustusblogi-kisassa!

  Jos minulla olisi sopiva paikka ko. valaisimelle, ostaisin alkuperäisen. Kun ei ole kuitenkaan pakko saada, taitavat jäädä molemmat kauppaan.

  • 7.1

   sanoo

   Voi kuinka mukava kuulla! 🙂 Viikon päästä on selvillä miten kävi. 😀 Olen kyllä jo kiitollinen siitä, että saan edes olla ehdolla.

   Ei minunkaan ole pakko saada näistä kumpaakaan, joten kauppaan jäävät. 🙂

 4. 9

  sanoo

  Panostin. Tuo alkuperäisenkään hinta ei ole mielestäni paha, ja tarkoitus on kuitenkin panostaa sisustuksessa pitkäaikaisiin hankintoihin.

 5. 10

  Suski sanoo

  Pihistin 😀

  Sopii paremmin opiskelijabudjettiin, ja on tuo muutenkin kauniimpi omaan silmään.

 6. 11

  sanoo

  Panostin. Oli aikomus ostaa Clasulta, mutta kun näin sen livenä valinta oli selvä. Minusta kopiointi pilasi halpisversion lopullisesti, olin nimittäin katsellut Workia. Room21 nettikaupasta tilasin hintaan 110 + rahti 5 euroa.
  Valaisimissa kannattaa satsata laatuun ja aitouteen, niitä uusitaan erittäin harvoin, ne vain jäävät sinne minne ne on asennettu. Valaistusteho on myös ratkaiseva ja himmennin, kuten Workissa on.

  • 11.1

   sanoo

   Juuri niin. 🙂 Valaisimet ovat pitkäikäinen hankinta, joten panostaminen kannattaa jos vain mahdollista. Ja himmennin on tärkeä asia käytettävyyden kannalta.

 7. 12

  Heli sanoo

  Täälläkin panostettu! 😉 Muutenkin panostaminen kannattaa, laatu ja design kestää paremmin aikaa!

 8. 13

  sanoo

  Hmm, mielenkiintoista, kiitos vinkistä! Ihan pari päivää sitten nimittäin kiinnostuin juuri tuosta mustasta Workistä, mutta toisaalta hinta mietityttää, koska mies tuskin lämpenee edes valaisimen ulkonäölle… 🙂 Täytyypä tutkia, missä nuo on valmistettu ja onko alkuperäinen siinä suhteessa yhtään fiksumpi valinta.

  • 13.1

   sanoo

   Niin, voisin kuvitella, että alkuperäinen olisi juuri tuossa mielessä parempi valinta, mutta en ole tutkinut taustoja tarkemmin…

 9. 14

  sanoo

  Panostin. Minäkin olen omassa blogissa pohtinut näiden välillä :). Sen ratkaisi ulkonäkö ja ei kuitenkaan niin paha hinta (135€). Ja nyt work lampia sai täysi mustana/valkoisena finnish design shopista.

  • 14.1

   sanoo

   Hyvä panostus. 🙂 Näitä on kiva miettiä, mutta yleisesti ottaen olen kyllä aina sillä kannalla, että alkuperäinen kannattaa hankkia. Mutta on kiva nostaa näitä juttuja esiin ja herättää keskustelua.

 10. 15

  sanoo

  Molemmat kivoja, enkä heti osaa sanoa kumman ottaisin. Enemmän nyt miellyttää tuo Design Housen malli, mutta ei tuo Clasunkaan paha ole 🙂 Kiva lamppu,kiitti vinkistä

 11. 17

  sanoo

  Minäkin olen panostanut hopeiseen Workiin. Ja se himmennin on ihan ehdoton, valo on niin häikäisevän kirkas ilman sitä.
  Meillä on yksi Clasun iso pallolamppu (kopio Muuton valaisimesta) ja se on ihan järkkykirkas.

 12. 18

  Johanna V sanoo

  Todennäköisesti pihistäisin. Mietin käyttötarkoitusta ja minä laittaisin sen vain varaston tai autotallin valaisimeksi, sillä suora valo päin silmiä ei miellytä ollenkaan. Tyylillisesti lamppu on kyllä ihan ok loft-henkinen.

 13. 19

  riikka sanoo

  tilasin jo tuon mustan workin mutta palautin koska en tajunnut, että siinä oli tosiaan seinäpistokepää ja olin varannut jo sille paikan keittiön katosta..en jaksanut alkaa suunnitella pistokkeen vaihtoa ja sopivan kattokuvun ostoa..ulkonäöllisesti tykkään enemmän workista,on vähän pienempikin..

  • 19.1

   sanoo

   No voi hitsi, harmi että jouduit palauttamaan valaisimen. Mutta ehkä löysit kivemman tilalle…? 🙂

   Minäkin tykkään ulkonäöllisesti enemmän Workista. Se on selvästi viimeistellymmän ja laadukkaamman näköinen.

 14. 21

  Jessy sanoo

  Tämä on vaikeampi kuin yleensä. Itsestään selvät kopiot ärsyttää kuten Tiimarin Mari-skoolit tai Kodin1:n Bourgie-kopiot, jotka on kerrassaan härskejä. Tässä on kuitenkin eri tyyli, ja itse Work light’han on tavallaan myös kopio, joten voisin pihistääkin. Toki tuo dimmeri tukee ”alkuperäistä”.

  Tietääkö joku noiden johtojen pituudesta? En löytänyt infoa Work Lightista.

  • 21.1

   sanoo

   Olen aivan samaa mieltä! Mariskooli ja Bourgie kopiot ovat aivan järkkyjä!

   Pitäisi googlettaa tuota johdon pituutta. Kun en valitettavasti osaa auttaa sen suhteen…tai ehkä joku lukija rientää apuun…?

 15. 22

  Pauliina sanoo

  Panostaisin, olen ihaillut tota Work-lamppua jo pitkään 🙂 Laatu on aina laatua!

 16. 23

  sanoo

  Ehkä näissä ”kopio” -jutuissa tuntuis pahalta pihistää. Kiva postausidea, näitä jatkossakin! 🙂 Hei sulle ois haaste blogissani <3

  • 23.1

   sanoo

   Niin, riippuu käyttökohteesta ja elämäntilanteesta. Mutta kyllä minäkin yleensä panostaisin. 🙂

   Ja kiitos mukavasta haasteesta. 🙂

 17. 25

  Saila sanoo

  Panostaisin ehdottomasti. En tykkää tuosta halpisversiosta yhtään.

  Hyvä postausajatus!

 18. 26

  Tiina sanoo

  Tässä kohdassa minusta ei oikein voi puhua kopioinnista, koska työlamppu on ”aina” ollut olemassa (meillä on mökillä roikkunut vuosikymmenet saunan terassilla), joten eikö sitten panostusversiokin ole sitten kopio? Kopioinnista on mielestäni kyse silloin kun joku härskisti tekee alkuperältään täysin uniikista tuotteesta kopion. Vähän tässä menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Vähän kuin väittäisi ensimmäisen tuolin keksijän seuraajia tuolikopioijiksi. Ja jos aletaan kääntää jokaista kiveä niin eikö noi Ikean lipastot oo kopioita Muuramesta?

  • 26.1

   sanoo

   Minusta panostusversio ei ole suora kopio työmaavalaisimesta. Tässä idea on saatu sieltä, mutta sitä on jalostettu eteenpäin ja kehikko on muotoiltu uudelleen ja yksityiskohtiin sekä mittasuhteisiin on panostettu enemmän.

   Ja kyllä minusta Ikean Malmit ovat kopioita Muuramesta. :/

 19. 27

  sanoo

  Minusta jokin tuossa clas ohlsonin versiossa viehättää enemmän kuin tuossa kallimmaassa design versiossa. Eli pihistelisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *