Pihasuunnitelma sekä Fiskars-arvonta

Aurinko lämmittää jo kivasti ja lumi sulaa. Me olemme avanneet terassikauden laittamalla terassille riippukeinun sekä kiikun lapsille. On siellä jo grillattu makkaraakin. Mielessä pyörii kovasti pihasuunnitelmat ja olen saanut niistä jo kyselyitäkin. Rustasin pienen suunnitelman siitä, mitä olemme ajatelleet pihalle. Haluamme helppohoitoisen pihan, jossa on myös tilaa lasten leikeille. Siksi olemme suunnitelleet paljon erilaisia pensasistutuksia (mm. lumipalloheisiä haluaisin). Kukat tulevat vain ruukkuihin. Pihan perälle olisi toiveissa saada myös leikkimökki.

Tontin rajalle olemme ajatelleet istuttaa pensasaidan. Lisäksi toiveissa olisi istuttaa muutama terijoensalava-puu, sillä pidämme kovasti kyseisen puun mallista ja minä olen henkilökohtaisesti jotenkin ihastunut siihen siksi, että lapsuuteni kodin pihalla oli terijoensalavoja. Saunan sivustalle olisi tarkoitus istuttaa muutama marjapensas. Talon eteen olen suunnitellut aitaa, mutta kypsyttelen ideaani vielä vähän pidemmälle ennen kuin kerron teille siitä enemmän. Julkisivun toiseen reunaan (jossa ei ole ikkunoita) olisi kiva istuttaa jokin köynnös kulkemaan seinää pitkin.

Kuten huomaatte, pihasuunnitelmamme ei vielä ole niin pitkällä, että kaikki kasvilajit olisivat selvillä – siihen tarvitsen ammattilaisen apua. Pihasuunnitelmamme on kuitenkin hyvin samanlainen kuin edellisessä talossamme: sinnekin istutimme terijoensalavat, pensasaidan ja lumipalloheisiä. Ei ole mieli muuttunut sen suhteen. 😉

Pihatöissä tärkeää ovat tietysti myös pihatyökalut. Fiskars on tuonut markkinoille uuden Fiskars Inspiration -puutarhakalutyösarjan, jonka sain arvottavaksi teidän kesken! Sarjan työkaluja on saatavilla kahdessa värissä, valkoisena ja lilana, ja tuumasin, että minun blogini lukijoiden mieleen saattaisi olla nimenomaan valkoinen sarja.

Fiskars Inspiration -sarja vastaa kaupunkipuutarhurien perusvaatimuksiin ja tuotteet sopivat erinomaisesti niin pienten puutarha- ja viljelyspalstojen kuin parvekeistutusten, ruukkuistutusten ja jopa sisäkasvien hoitoon. Inspiration tuotevalikoimaan kuuluu kahdentyyppisiä yhden käden oksasaksia (alasinmalli ja ohileikkaava malli) sekä viisi istutustyökalua molemmissa väreissä. Sarjan oksasakset palkittiin Red dot -muotoilupalkinnolla vuonna 2011.

Osallistut arvontaan jättämällä tähän postaukseen kommentin, jossa kerrot millainen olisi sinun unelmien puutarhasi? Muistathan jättää myös sähköpostiosoitteesi (se ei tule näkyviin), jotta minun on helppo tavoittaa sinut mikäli satut voittamaan.

EDIT: Tarkennusta vielä, että arvottavaan Inspiration™ – sarjaan kuuluu: oksasakset (ohileikkaava malli), leveä istutuslapio, kuokka ja möyhennyskuokka.

Arvonta päättyy sunnuntaina 18.3.2012 klo 23.59. Arvon voittajan maanantaina 19.3.2012.

EDIT: ARVONTA ON NYT PÄÄTTYNYT. VOITTAJA ARVOTAAN PIAN JA ILMOITETAAN OMASSA POSTTAUKSESSAAN. KIITOS KAIKILLE ARVONTAAN OSALLISTUNEILLE! 🙂

Onnea arvontaan!

Kommentit
 1. 1

  AnnaH sanoo

  Unelmieni puutarha on tietysti helppohoitoinen ja sopii ympäristöönsä. Havuista pidän, samoin kuin isoista luonnon kivistä, osa pihasta saa olla metsäpohjalla. Isot ja runsaat kukkapenkit – ei kiitos. Hyötykasveja saisi olla mahdollisimman paljon- salaatit ja yrtit laatikoihin. Ja tietysti lapsille tilaa touhuta, pihan pitää olla sellainen, että siellä saa leikkiä vapaasti!

 2. 2

  Nipsu sanoo

  Unelmieni puutarha sisältäisi sopivassa suhteessa vähän kaikkea eli ikivihreitä kasveja, luonnonkiviä sekä kerroksellisuutta köynnöskasvien ja perennojen avulla. Kukkien värit pitäisin mahd. yhtenäisinä. Haluisin sinne hyötykasveja kuten vihanneksia ja yrttejä sekä mielellään Kekkilän kasvi/viherhuonemökin. Puutarhani olisi aika selkeä, mutta silti salaperäinen.

 3. 3

  Maija sanoo

  Unelmieni puutarha on helppohoitoinen ja rento ja siellä ei ole lehtokotiloita!! Siellä voisi olla pienen pieni kasvimaa hyötykasveille ja lisäksi perennoja. Myös miellyttävä oleilu- ja grillauspaikka olisi ihana :)!

 4. 4

  sanoo

  Mielikuvani unelmieni puutarhasta on selkeä, olenhan saanut mielessäni ahertaa siellä jo kahden vuoden ajan:

  -tontin kolmella sivulla olisi marja-aroniasta aita. Neljännellä sivulla olisi sitten vuorotellen punaviinimarja- ja mustaviinimarjapensaita

  -pihalla olisi hyvä olla pieni hyötypuutarha, vaikka yksi istutuslaatikollinen salaatteja, porkkanaa, hernettä, reitiisiä… Ja kaksi laatikollista mansikkaa, lempimarjaani

  -voisin haluta myös yhden kukkapenkin, josta jaksaisin pitää todella hyvää huolta. Siinä voisi olla vaikka sinisiä, valkoisia ja oransseja kukkia

  -mielestäni terassit ovat olennainen osa pihaa. Niitä olisi kiva olla kaksi: toinen talon aurinkoisella puolella ja toinen varjon puolella

  -myös arjen askareita helpottamaan pihalla olisi hyvä olla pieni vaja ja totta kai pyykinkuivausteline ja mattojen tamppausteline

  terveisin

  Sanna

 5. 5

  Elma sanoo

  Unelmien puutarhassani kukkisi aina kauniita värikkäitä kukkia.
  Siellä olisi kaunis puutarhakalusto lehtevän puun suojissa.. Muuten pihalla saisi olla
  Paljon luonnon omia elementtejä, kiviä, kalliota ja puita.

 6. 6

  Tinde sanoo

  Unelmien puutarhani olisi sen kokoinen, että sinne mahtuisi vähän kaikkea: pari omenapuuta, marjapensaita ja ehdottomasti pieni kasvimaa. Myös pieni kukkapenkki täytyisi olla väriä tuomaan ja terassille sitten kukkaruukkuja enemmän 🙂

 7. 7

  M sanoo

  Unelmapuutarha: helppohoitoinen, aina siisti pelkistetty puutarha, kasveja ruukuissa, yrttejä, suuri ruokailuryhmä, grilli ja hyvää seuraa 🙂

 8. 8

  sanoo

  Unelmapuutarhassani on omenapuu ja pari marjapensasta, mansikkamaa ja nurmikkoa lasten leikkejä varten. Lisäksi pieni, helppohoitoinen kukkapenkki.

 9. 9

  Jossu sanoo

  Omenapuita ja eri aikaan kukkivia kukkia, enimmäkseen perennoja. Ja helppohoitoinen tietty…

  Jossu

 10. 10

  Susamari sanoo

  Minun unelmapuutarhassani on paljon kauniita kukkia, hedelmäpuita, marjapensaita ja pieni kasvimaa. Nyt kasvatan tomaatit ja kurkut lämpimällä seinustalla, mutta kasvihuone olisi ihana. Unelmapuutarhassa pitäisi olla paljon aurinkoa, mutta myös varjoa. Ja paljon, paljon ihania tuoksuja!

 11. 11

  kirsimilja sanoo

  Me ollaan juuri rakentamassa 1,5 kerroksista Kannustalo Auroraa, ja unelmissani jo näen tulevan pihamme: Isoilla kivilohkareilla pengerretty piha, sopivasti nurmikkoa ja hiekka-alueita, omenapuita ja valkoisena kukkivia syreenipensaita. Ja metsämansikoita leikkimökin reunaan.

 12. 12

  Leenah sanoo

  Jaahas, aika paha alkaa luettelee unelmien pihaa.. ü Kun ei ole ihan selvillä itsellekään. Pihaprojekti kesken.. Pihalla tulisi olla jonkin verran suojaa. Atriumpiha olis ihana ja sit lisäks tavallinen taloa ympäröivä. Pihalla olisi melko paljon luonnon puita: mäntyjä ehkä eniten ja sit lehtipuita, kuten koivuja, haapoja. Tontin laidalla voisi olla ihana vanha känkkärä vaahtera ja siitä roikkuisi keinu. Nurmikko ehdottomasti puiden lomassa. Hyötypuutarhaa reilusti ja aikaa myös sen hoitamiseen.ü Kivat terassit kesäkeittiöineen. Kukkia sekä ruukuissa että jotain monivuotisia tarkoin harkituissa paikoissa. Katotaan 20 vuoden päästä.. ü

 13. 13

  lentoemo sanoo

  Unelmapuutarhani olisi mahdollisimman monimuotoinen ja luonnonmukainen. Kallioita, niittykukkien aluieta, luonnonkasveja, isoja puita, pieniä piilopaikkoja, tilaa majoille, keinuille, riippumatoille..

 14. 14

  Tiinaf sanoo

  Mukana kans! Unelmien puutarhassani on mansikoita, marjapensaita sekä omenapuita. Aurinko paistaa puutarhaan, mutta varjopaikkojakin on oltava. Mahdollisimman helppohoitoinen myös.

  Vihertävää peukaloa odotellessa,
  tiinaf

 15. 15

  ensu sanoo

  Unelmien puutarha olisi puutaloalueella valkoisella aidalla aidattu kokonaisuus. Vanhoja kasveja ja paljon mukavia paikkoja jonne levittää huopa tai kantaa lukutuoli. Iso säänkestävä pöytä ruokailuun ja fiksu kulkuyhteys sisälle.

 16. 16

  tiiti66 sanoo

  Unelmien puutarhassa kasvaa monenlaista hyödyllistä, erityisesti marjoja, mutta on myös tilaa nautiskeluun ja pihapeleihin. Mitään ei tarvitsisi erityisesti varoa, vaan unelmien puutarha kestää ja venyy monenlaiseen touhuun. Sireenejä täytyy toki olla ja muitakin ajallaan tuoksuvia kasveja.

 17. 17

  Sussu sanoo

  Unelmapuutarhani olisi vehreä, yksinkertaisen kaunis, helppohoitoinen ja suojaisa. Siellä olisi grillikatos, leikkimökki ja omenapuita sekä pieni mäki jossa talvella voisi laskea pulkalla. Lisäksi patio, jossa ihanat loikoilutuolit. Äiti voisi loikoilla ja lukea lehtiä ja katsella kun lapset leikkii idyllisesti omalla pihalla, ja tietty aurinko paistaisi _aina_, just niinkuin lapsuuden kesinäkin.

 18. 18

  Kate sanoo

  Minun unelmapuutarhani on kyllä aika lähellä perinteistä englantilaista puutarhaa, paljon ja kaikkea. Toteutus vaan on vielä hyvin keskeneräinen.

 19. 19

  sanoo

  Mukavaa olisi saada työkaluja juuri aloitettavan saaressa sijaitsevan ”merellisen puutarhan” aloitukseen.Peukut pystyyn…

 20. 20

  ahle sanoo

  Unelmien puutarha on suojaisa piilopaikka, jossa voi huoleti kuljeskella aamuvarhaisella paljasjaloin yöpuvussa aamukahville tai jossa voi ottaa iltapäivänokoset ilman häiriöitä. Ehkä siihen tarvitaan lauta-aita ja portti? Tai riittävän syrjäinen sijainti, mikä puolestaan muuten ei oikein houkuta..

 21. 21

  Rosa sanoo

  Unelmieni puutarhassa riittäisi puuhaa sekä aikuisille että lapsille. Lapsille olisi tilaa temmeltää ja pelata palloa. Itse taas kaipaan pientä puuhastelua ulkona ollessa, joten puutarhassa tulisi olla marjapensaita, muutama omenapuu ja istutuslaatikoissa pieni kasvimaa. Lisäksi pihalla tulisi olla pensaita ja puita niin, että ne antaisivat suojaa naapureiden katseilta.

 22. 22

  kiiu sanoo

  Tykkään puutarhassa kivistä ja vedestä, mutta en paikalletuotuna vaan paikalle aikojen alussa asettuneena. Harmi vain, että erityisesti tuo veden läsnäolo nostaa puutarhan hinnan pilviin tai ainakin sijainnin hankalaksi.

 23. 23

  Johanna sanoo

  Unelmapuutarhani olisi pieni ja helppohoitoinen, suojaisa paratiisi. Omenapuut notkuisivat kypsiä hedelmiä ja pienissä istutuslaatikoissa olisi kasvimaan vihreys. Puutarhan perällä pienehkö ulkosauna ja saunan ulkoseinää vasten pihasuihku, suuri unelmani.

  Kesä-heinäkuun aamuihin tilaisin aamukosteutta nurmelle ja auringon lämpöä. Aamiaisen nauttisin taloni kuistilla, pitkässä yöpaidassani avojaloin. Päiväuneni nukkuisin riippukeinussa unelmoiden. Elokuun iltoihin tilaisin lämpöä ja tähtitaivaan. Saunaiholla hipsisin ulkosuihkuun rakkaani kanssa <3

 24. 24

  Terhi T. sanoo

  Unelmapuutarhassani olisi jonkin verran kukkia ja jonkin verran ns. hyötykasveja – sekä silmillä että suulla syötävää, siis! 🙂 Olemme juuri mieheni kanssa ostaneet omakotitalon, johon muutamme parin kuukauden päästä, joten olisi ihanaa päästä kuopsuttelemaan ihka omaa puutarhaa tuliterillä välineillä.

 25. 25

  Merja sanoo

  Unelmapihani on helppohoitoinen, valoisa. Ei kukkapenkkejä, vaan selkeitä kokonaisuuksia esim. tuijista. Hedelmäpuita ja herukkapensaita olisi omaksi iloksi. Lapsille haluaisin omat omenapuut (ne tulemmekin istuttamaan pihallemme). Kiitos ihanasta blogista, johon olen hurahtanut.

 26. 26

  Kristiina sanoo

  Unelmapuutarhani olisi rikkaruohoton 😉 …heh.. Pidän tuijista ja perennoista, mutta jossain nurkassa voisi olla monivuotisia sipulikukkia, jotka sitten eri vuodenaikoina ilahduttaisivat väreillään.

 27. 27

  Unea sanoo

  Unelmapihani olisi vähän rähjäinen ja vanha, paljon omena- ja muita hedelmäpuita.

 28. 28

  Ansku sanoo

  Unelmapuutarhani olisi helppohoitoinen, jossa olisi muutama omenapuu, ja kukkapenkkien ja istutusten keskellä puutarhapenkki, jossa voisi nauttia kesästä. Grilli pitää myös ehdottomasti olla.

 29. 29

  MariT sanoo

  Unelmieni piha/Puutarha olisi yksinkertaisen selkeä, moderni. Siellä olisi ikivihreää; kuusia talvella tuomaan vihreää, kesällä lehtipuut toisivat siihen kauniin lisänsä. Suuria kiviä, tai kaunis asetelma pyöreistä kivistä tilataideteoksena mikäli piha olisi suuri. hyötykasveina marjapensaita ja omenapuu:) Rakastan kukkia, siksi pihassani olisi monivuotisia kukkia sekä perennoja, yksivuotisia kukkia kauniisti aseteltuna;)(-Niilläkin tarkka paikkansa;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *