Pieni pärekori

Pärekorit ovat olleet kovin pop jo jonkin aikaa. Näyttää niin kivalta, kun moderniin sisustukseen yhdistää jotain hyvin perinteistä ja käsintehtyä. Yllätyin tänään, kun poikkesin Anttilassa ja näin siellä pärekoreja ale-laarissa. Piti napata yksi mukaan. Hinta oli pikkuisen vajaa kuusi euroa. En vielä ole päättänyt mitä tuossa säilytän, mutta kyllä sille käyttöä löytyy. Nurkissa lojuu aina kaikenlaista sekalaista pikkuroinaa, mikä tarvitsee säilytystä.

Viime kesänä kirjoitin ”Juthbackan kirppistaivas -postauksessa” Juthbackan markkinoilta ostamastamme isosta pärekorista, jota kaavailin pyykkikoriksi. Se oli siihen tarkoitukseen kuitenkin aivan liian tikkuinen. Kori päätyi sitten meidän saunatupaan polttopuiden säilytykseen ja onkin sopinut siihen tehtävään täydellisesti.

Onko teillä pärekoreja?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  löytyy kuusi jos oikein muistan, isoin on isomummoni vanha pyykkivakka ja se on olohuoneen komeron päällä kätkien naamiaisjuttuja sisäänsä, takan vieressä on kirpparilta löytynyt kori puille. Työpöydällä on kaksi pärelokerikkoa laskuille ja muille papereille. Toinen on isältäni ja toinen kirpparilöytö. Lisäksi pari pikkuisempaa joista toisessa kyniä ja toinen maljakkomallinen on koristeena. Enempää ei tällä tietoa ole tulemassa, liika on liikaa 😀

 2. 2

  Hannah sanoo

  Oi kun on kivan näköinen, en tiennytkään että niitä on tuollaisia pienempiäkin! Sopii kyllä teidän tyyliseen sisustukseen tosi hyvin tuomaan kontrastia.

  • 2.1

   sanoo

   Minä tykkään myös! Meidän tytöllä on tuotakin vielä pienempi ”pärekori”, mutta se on tehty muovista. Hänen piti saada se viime kesänä sieltä Juthbackan markkinoilta. Ja tietenkin se on vaaleanpunainen. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Meidän seinäkello on Kriptonite-merkkinen. Kulkenut mukana ihan ensimmäisestä omasta kodistani saakka. 🙂

 3. 4

  Nasu sanoo

  Silitettävälle pyykille löytyy isoisäni tekemä pärekori sekä ulkokäytössä on iso ”pahnakori”, johon on kätevä heitellä rikkaruohot yms. tai kantaa puita sisään. Tämä isompikin kori on isoisäni tekemä.

 4. 5

  Mape sanoo

  Itse en kauheasti noista pärekoreista innostu, mutta tuo kuva on ihan täydellisen kaunis <3

  • 5.1

   sanoo

   Juu, eihän ne varmastikaan kaikkien mieleen ole. Kiva jos kuva miellyttää. Äkkiä sen vain räpsäisin ja jälkeenpäin katsoin, että olisi voinut siirtää koria vähän lähemmäs lyhtyä. Mutta ei se ole niin tarkkaa. 😉

 5. 6

  sanoo

  Makin tykkaan parekoreista ja mulla onkin pari aidilta ja tadilta perittya sellaista. Ovat kovin rakkaita mulle ja nain ulkomailla asuessa jotenkin kivasti muistuttavat mua ihanasta koti-Suomesta.

 6. 7

  sanoo

  Hei! Mahtava vinkki, kiitos! Olen juurikin pähkinyt, miten säilöisin takkapuita ensi talvena. Pärekorihan olisi aivan oiva vaihtoehto.

  • 8.1

   sanoo

   Oli kyllä niin söpis, että piti napata mukaan. 🙂 Vähän huteraa tekoa kyllä tuntuu olevan, mutta ehkä se kestää meidän menossa.

 7. 9

  Nimetön sanoo

  Onpas ihana kuva 🙂
  Meidän perhe tykkää pärekoreista! Takan edestä löytyy pärekori, sillä myöskin kannetaan halot sisälle. Ensiksi ostettiin Oulun makasiineilta isompikin malli mutta siihen tulee jo enenpänsä painoa jos sen lataa täyteen joten se on ollut rokulissa jonkin aikaa. Sipuleita säilytän pienessä pärekorissa 🙂

  • 9.1

   sanoo

   Kiva kuulla. 🙂 Kovin suuri pärekori tulee varmasti painavaksi haloista…ehkä keksitte sille jotain toista käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *