Pieni hylly keittiöön

Olen jostain saanut kehiteltyä itselleni tarpeen pienelle avohyllylle keittiössä. Kaappieni uumenissa majailee monta kaunista kermakkoa ja muuta astiaa, joita mieluusti ihastelisi päivittäin avohyllyssä. Siitä niitä tulisi varmaan herkemmin napattua ihan käyttöönkin. Meidän keittiössä on oikeastaan vain yksi sopiva paikka avohyllylle ja se näkyy tässä alla olevassa kuvassa:

hyllyn_paikka

Nyt tuolla paikalla on liitutaulu, johon olen kiinnittänyt kalenterin sekä sekalaisen asetelman kortteja yms. Kalenterin voi kiinnittää muuallekin, eikä liitutaulun paikka ei ole välttämätön tässä.

Hyllyn leveys saisi olla enintään 50 cm, eikä sen tarvitsisi olla kovin syvä. Selailin nettikauppojen valikoimista erilaisia pieniä hyllyjä ja valikoima oli kieltämättä aika niukka. Joitakin sain kuitenkin koottua alla olevaan kollaasiin:

pienia_hyllyjaNäistä vaihtoehdoista minua miellyttäisi eniten Vippin hylly, mutta sekin saattaa ehkä olla liian suuri. String pocket on ainakin liian iso. Muuton ”Mini Stacked” tai SB Nodin ”Line” voisivat olla kooltaan sopivia, mutta eivät muuten säväytä mitenkään erityisesti. Muuton hyllystä pidän eniten sellaisessa isommassa kokoonpanossa.

Niinpä luulen, että tulemme itse nikkaroimaan jonkinlaisen viritelmän. Nykyisinhän näkee sisustuslehdissä paljon sellaisia itsetehtyjä naru-lautahyllyjä. Ehkäpä voisimme koettaa nikkaroida sellaisen…

Translation: I’d like to buy a small shelf for our kitchen to display some of my favourite tableware. I already have a place for the shelf (below the Tolomeo lamp where I now have a small chalkboard), but now I just need to find one that I really like and that is small enough. I think we’re going to make it ourselves…

Kommentit
  • 2.1

   sanoo

   Eikös olekin hyvä paikka! Kyllä se liitutaulukin on kiva tuossa, mutta niin mielelläni laittaisin kauniita astioita jonnekin esille. Nyt vain aloin miettiä, että uskaltaisinko sittenkään laittaa niitä itsetehtyyn ”naruhyllyyn”…jos se rätsähtääkin….?

 1. 6

  PäiviH sanoo

  Vipp ja String sopisivat mielestäni tuohon paikkaan, mutta itse tuunaaminen on kyllä hauskempaa. 🙂

 2. 7

  Minttu sanoo

  Onko tauluhylly ihan liian kapea? Sen levyinen että menee esim. iittalan kivi tuikku siihen.. Siihen ei kyllä paljon kermakoita ja sokerikoita laiteta. Lehtorinne design studio myy metallisia tauluhyllyjä. Heiltä löytyy muutakin mukavaa…. http://www.lehtorinne.fi 🙂

  • 7.1

   sanoo

   Juu, Lehtorinne on tuttu: meillä on heidän tauluhyllyt olohuoneessa, tv:n yllä. Tauluhylly ei vaan ole tarpeeksi syvä….

 3. 8

  Tiina sanoo

  Itse etsiskelin pitkään vastaavaa avohyllyä keittiöömme. Kivoja vaihtoehtoja ei tuntunut löytyvän, kun String Pocket oli liian leveä:( Ilokseni löysin kuitenkin tämän Lehtorinteen tauluhyllyn: http://www.lehtorinne.fi/fi/design-tuotteet/7/wall-shelf-50/

  Löytyy 50 cm ja 100 cm leveänä, valkoisena ja mustana. Meillä kolme mustaa hyllyä uppoaa loistavasti liitutaulumaalilla maalattuun seinään.

 4. 9

  Elina sanoo

  Hei, Meillä on keittiössä niemekkeen yllä tuo Vipp, ja on kyllä kiva, etenkin kun siinä on kuminen ”matto” hyllyillä. Lasit ja vaikkapa kukkamaljakot pysyvät jotenkin napakasti paikoillaan;). Mutta diy- projektia jään odottamaan mielenkiinnolla:)

 5. 10

  Vakkarilukija sanoo

  Hei,

  Kapea tauluhylly voisi sopia siihen. Onkohan tuo Vipp liian syvä? Hylly saattaa olla tiellä, kun avaat mikron tai kun työskentelet pöytätason ääressä. Ja hei, String on niin nähty kyllästymiseen saakka jokaisessa sisustusblogissa:)

  • 10.1

   sanoo

   Tauluhylly on aivan liian kapea tähän tarkoitukseen. Mutta kuten totesitkin, moni hylly on taas sitten liian syvä. Mikron ovi ei avaudu tuohon seinälle saakka, mutta kaapin ovi avautuu kyllä. Niinpä paras varmaan tulisi itse tekemällä…

 6. 13

  Kata sanoo

  Onko Ikealla joku saman tapainen hylly kuin tuo vippin. Ihan niinku olisin nähny jossain blogissa, mut en kyllä äkkiseltään löytänyt ikean sivuilta.

  • 13.1

   J sanoo

   Kata, tarkoitat varmaan Botkyrka-hyllyä? Se on kyllä kivannäköinen, mutta liian leveä (80 cm) tuohon kohtaan.

   Meillä on eteisessä tuo anninan linkkaama Enudden-hylly ja se on tosi kiva. Eteisemme on niin kapea, että pöytää ei mahdu, mutta tuolle hyllylle mahtuu juuri sopivasti pieni valaisin ja kippo avaimille.

 7. 15

  Jutta sanoo

  Uusimmassa Divaanissa oli monta kivaa hyllyä, mutta monet olivat harmi kyllä 80 senttisiä.

  -Jutta

 8. 16

  Jonna sanoo

  Hei

  Onko ongelmallinen paikka hyllylle, lähinnä mietin uunin käyttöä ja kaappien sekä tason läheisyyttä, liian syvä hylly tulee varmasti aiheuttamaan päänvaivaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *