Phrena 2

phrena

phrena3

phrena2

phrena4

Siellä arvattiinkin oikein: uusi valaisin on Karl Zahnin suunnittelema ja Artecnican valmistama Phrena (minulla Phrena2-malli). Ihastuin valaisimeen ensi silmäyksellä Design Boulevard -liikkeessä! Tämä oli siis ihan heräteostos – voin myöntää sen. Mutta järkeilin, että valaisin sopii kauniisti moneen eri tilaan: yhtä hyvin esimerkiksi niin makuu- kuin työhuoneeseen. Nyt aluksi sijoitin sen olohuoneeseen tv-tason viereen, subbarin päälle. 😉

Tämä valaisin on siinäkin mielessä monikäyttöinen, että sen kuvun voi suunnata joko ylös tai alaspäin, jolloin raoista muodostuu erilainen valaistus. Tai valaisimen voi asettaa myös katosta roikkumaan, kuten alkuperäinen Phrena oli suunniteltu. Nyt vasta huomasin muuten, että se löytyy myös MoMa:n kokoelmasta. Klassikkoainesta sanoisin (valaisin on suunniteltu vuonna 2009).

 

Translation: I bought a new lamp: ”Phrena2” designed by Karl Zahn and manufactured by Artecnica. This is a versatile lamp, since it can be used as a table lamp as well as a hanging lamp. And you can also place the shade either way up and it forms a different kind of lighting. I figured that I can place it anywhere in our house; now it is in our living room.

Kommentit
 1. 3

  sanoo

  Oi miten upea valaisin. Tuleepa muuten tuosta valaisimen muotoilusta mieleen tuo vieressä oleva hortensian kukka. 🙂 ihan mieletön!

  • 3.1

   sanoo

   Minäkin ajattelin, että niissä on jotain samaa. 🙂 Valaisin on kaunis kuin kukka, niin kuin aiemmin otsikoin.

 2. 4

  elina sanoo

  heippa. haaveilen ja suunnittelen uuden kotini sisustamista. olen ajatellut beat light fatin ostamista, pientä tulevaa keittiötä koristamaan. samainen valo löytyy teiltä eteisestä, joten ajattelin kysäistä käyttö kokemuksia. voisitko suositella tätä ruokapöydän yläpuolelle? rakastan kotiasi <3

  • 4.1

   sanoo

   Beat-valaisin on upea! Se on enemmänkin tunnelman luoja kuin tehokas valaisija. Joten jos kaipaat ruokapöydän päälle oikein tehokasta valaistusta, kannattaa harkita jotain muuta valaisinta. Mutta ulkonäöllisesti Beat-sarjan valaisimet sopivat hyvin ruokapöydän ylle. Kiitos mukavasta palautteesta! 🙂

 3. 5

  Mari sanoo

  Ihana valaisin! Yritän painaa mieleen tämän, sitten joskus kun valaisimien valinta on meillä ajankohtaista…

 4. 6

  sanoo

  Hortensia + valaisin = kuin kaksi marjaa. Upea valaisin ja sopii varmasti moneen eri tilaan. Hyvä ostos! Rentoa viikonloppua!

  • 7.1

   sanoo

   Hinta oli vähän päälle 100 euroa (ihan tarkkaa summaa en nyt tähän hätään muista ja kuittikin taisi mennä jo roskiin). Ei kovin pahan hintainenkaan siis.

  • 8.1

   sanoo

   Siinäpä ne kaverukset vierekkäin. Hortensia on kyllä nyt jo kupsahtanut, mutta valaisimesta on iloa päivästä toiseen. 🙂

  • 10.1

   sanoo

   Minäkin tykkään tuosta muotoilusta. Siinä on vähän myös 50-luvun henkeä, mutta kuitenkin nykypäivän otteella.

 5. 11

  sanoo

  Kaunis valaisin! Erityisesti lampun jalka on silmää miellyttävän kevyt. 🙂 En ole ennen Prena-valaisimeen törmännyt missään.

  • 11.1

   sanoo

   Minustakin tuo jalka-osuus on hurjan nätti. En ollut minäkään aiemmin törmännyt tähän valaisimeen. Se oli heti ”rakkautta ensi silmäyksellä”. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *