Paras valkosuklaajuustokakku

marimekko-ss17-0309

Tässäpä vielä eilisessä Marimekko-postauksessa näkyneen valkosuklaajuustokakun resepti. Tästä kakusta on vuosien mittaan tullut meidän perheen suosikki ja tätä valmistetaan kaikkiin meidän perheen juhliin. Tämä on niin hyvää!

Mankun suussasulava valkosuklaajuustokakku

Pohja:
1 paketti Digestive-keksejä
n. 100 g voita

Täyte:
250 g valkosuklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
3 dl kermaa
1/2 rkl vanilijasokeria
3 kananmunan valkuaista
3 kananmunan keltuaista
6 liivatelehteä

Koristeeksi:
sulatettua suklaata viiruiksi

*

Murskaa Digestive-keksit muruiksi ja sekoita ne voisulan kanssa massaksi. Pohjusta irtoreunaisen vuoan pohja (n. 23 cm halkaisija) pyöreäksi leikatulla leivinpaperilla. Levitä murumassa irtopohjavuokaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vaahdota kerma. Sekoita valkosulklaa tuorejuustoseoksen joukkoon.

Kun liivatteet ovat pehmenneet, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita liivatteet juomalasiin ja kaada päälle kuumaa vettä 0,5 dl. Sekoita hyvin. Kaada liivatteet varovasti suklaa-, tuorejuusto- ja sokerisekoituksen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto seokseen. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita hyvin.

Kaada seos keksipohjan päälle. Laita kelmu kakun päälle ja laita se jääkaappiin n. viideksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Koristele kakku suklaaviiruilla ennen tarjoilua.

*

marimekko-ss17-0512

Nautinnollisia herkkuhetkiä!

 

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *