Olohuoneen uusi ilme

Olin jo pidemmän aikaa miettinyt, että olohuoneeseemme voisi koettaa vaihteeksi uutta järjestystä. Viime lauantaina toteutimme tuon idean aamukahvin lomassa. Aiemmin ikkunoiden edessä ollut sohvamoduli siirtyi keskelle tilaa ja kiikkutuoli ikkunan eteen. Käänsimme vielä maton toisinpäin uuteen järjestykseen paremmin sopivaksi. Pienellä vaivalla syntyi uutta ilmettä.

livingroom6

livingroom1

OH_kirjahylly

livingroom3

olohuone

livingroom4

oh_ruokailutilasta

livingroom2

olohuone_eteisesta

Sisustusharrastajalle iloa tuo se, että tilat ovat tällä tavalla muunneltavissa. Adean Band-modulisohvaakin voi asetella monella eri tavalla. Tämä taitaa olla nyt kolmas variaatio olohuoneemme huonekalusijoittelusta (aiemmat versiot näet esim. täältä ja täältä). Tämä uusi järjestys sopii hyvin lähestyvään kevääseen ja kesään, sillä sohvilta on esteetön näkymä pihalle; ja tänä keväänä nurmikkokin toivottovasti kasvaa, niin ei tarvitse enää katsoa mutaista pihaa.

Seuraavaksi vaihdan olohuoneeseen keväisempiä pikkutyynyjä.

 

Translation: Last Saturday we moved the furniture around in our living room. One of the sofa modules moved to the centre of the room and I placed the Eames chair in front of the window. I’m happy that this space is so versitile that it is possible to arrange the furniture in different ways. This is the third variation that we’ve had so far. As the spring and summer are approaching, it is nice to have an open view to the garden.

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tuo on kyllä niin totta, että isossa rauhallisessa tilassa voi pyöritellä huonekaluja monella tapaa ja aina näyttää hyvältä. Hieman piti hymähdellä tuossa alussa, kun mainitsit homman tapahtuneen aamukahvia lomassa. Niin tuttua! Silloin pitää toimia, kun inspis iskee.

  • 1.1

   sanoo

   Siinä kävi just niin, että istuskeltiin sohvalla ja tokaisin, että ”Vaihdetaanko sohvien paikkaa”. Muutama minuutti siinä meni sitten. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   On ihanaa, kun aurinko on viimein tullut esiin niin monen kuukauden jälkeen. 🙂 Rakastan suuria ikkunoita ja valoisuutta. 🙂

 2. 6

  Aila sanoo

  Kiva muutos, ulos on kiva katsella näin kevään kynnyksellä. 🙂 Onko sohvaryhmä jonkin verran lähempänä telkkariakin nyt?

  Kiitos muuten toissapäiväisistä mattovinkeistä, mulla oli jostain kumman syystä mennyt toi Dorri Stripe totaalisesti ohi, joten nyt se on tilattu. Ihanaa, pari päivää ja meilläkin on uusi olohuoneen ilme! 🙂

  • 6.1

   sanoo

   Toinen sohvista on kyllä nyt lähempänä tv:tä kuin aiemmin.
   Kiva jos sait täältä vinkkiä maton ostoon. 🙂

 3. 7

  Hanna sanoo

  Ihanan valoisalta ja keväiseltä teillä näyttää! Onko tuo Asko-matto oikeasti livenäkin voin vaalean oloinen? Mekin harkitsemme sitä tulevaan asuntoon, mutta kaupassa se näyttää huomattavasti tummemmalta. Riippuukohan se siis valaistuksesta aika paljon?

  • 7.1

   sanoo

   Kyllä matto on aika vaalea. Toki ympäristö ja maton ympärillä olevat kalusteet ja lattiamateriaali vaikuttavat siihen millaiselta matto näyttää. Ehkä voisitte ottaa sen maton kotiin sovitteille?

   • 7.1.1

    Hanna sanoo

    Meillä ei vaan ole vielä sitä kotia, mihin matto on tulossa… Koti valmistuu vasta kesällä, mutta mielellään tilattaisiin matto jo valmiiksi. Ja nykyisessä kodissa valaistusolosuhteet on tosi erilaiset kuin tulevassa, eli sikäli hankalaa. Mutta kivalta se ainakin näyttää teillä, ehkäpä siis uskaltaudumme sen ostamaaan.

 4. 9

  sanoo

  Kätevää todellakin, että huonekaluja voi pyöritellä uusiin asentoihin. Nopea muutos, mutta tuo ihan uutta näköä ja näkymiä olohuoneeseen. Kaunis tila teillä!

 5. 10

  sanoo

  Siis tuo teidän isän maalaus on aivan loistava.
  Sori, mulla menee ihan mööbelimarssit ohi kun sitä ihailen :).
  Tykkään eniten näistä vaihtoehdoista, joissa sohvamoduulit ovat erillään.
  Parasta on tietysti se että voi vaihdella.

  • 10.1

   sanoo

   Minustakin tuo taulu on aivan ihana! Yksi suosikeistani. 🙂
   Ja siitäkin olen kanssasi samaa mieltä, että pidän tuosta sohvasta eniten niin, että modulit ovat irti toisistaan. 🙂

 6. 11

  elina sanoo

  rakastan isäsi tauluja!! Mistä minulle yksi? 🙂 blogisi ja sisustuksesi ykkönen, numero uno!

  • 11.1

   sanoo

   Kiva kuulla! Isäni taulut ovat tärkeä osa kotimme sisustusta. 🙂
   Niitä voi hankkia Turusta esim. Turun taidelainaamosta tai Sisustuksen Koodista, tai Kokkolasta Art Anna Mariasta.

 7. 12

  sanoo

  Tosi kiva näin ja ihana kun teillä voi laittaa moneen erilaiseen järjestykseen. Itse ainakin tykkään katsella ikkunasta ulos.

  • 13.1

   sanoo

   Se on Therese Sennerholtin printti, jota valmistettiin rajoitettu erä Sisustuksen Koodille. Niitä ei enää valitettavasti taida saada, mutta muita Theresen printtejä on kyllä myynnissä yllin kyllin. 🙂

 8. 14

  sanoo

  Kyllä vain muutamakin kasvi tuo mukavasti kodikkuutta huoneisiin. Peikonlehti on ihana! Mullakin oli ennen sellainen. Se vain kasvoi tosi isoksi ja kun muutin ei se mahtunut enää mukaan. Nyt haaveilen sitruspuusta.

  • 14.1

   sanoo

   Meilläkin tuo peikonlehti on haaroittunut jo aika leveäksi. Pitää varmaan jollain narulla vetää varsia lähemmäs toisiaan, ettei se leviä aivan käsiin. 😉

 9. 15

  Sarah sanoo

  Could you tell me where you’ve bought your lovely couch/sofa?

  Best regards, Sarah

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *