Oikeat sävyt

Meidän ruokailutila oli jonkin aikaa ilman tauluja, sillä syksyn myötä kodin sisustuksen tehostevärit muuttuivat harmaan ja vaalean pellavan sävyisiksi ja halusin muuttaa myös ruokailutilan ilmeen sävyiltään pehmeämpään suuntaan. Aluksi mietin, että maalaisin tai ”värkkäisin” itse ruokailutilaan uuden taulun…hmmm…missähän välissä olisin sen ehtinyt tekemään…? No, pyörähdys isin työhuoneella riitti ja mukaan tarttui kookas maalaus, jossa on ruskean ja harmaan pehmeitä sävyjä.

juhani_melender_taide

ruokailutila

jacobsen_seven_chairs

flos_lamp

Tämä maalaus sointuu täydellisesti yhteen myös keittiön kaapiston päällä olevan Iittalan ”Leimu” valaisimen kanssa. Työhuoneelle jäi vielä yksi saman tyyppinen maalaus, mutta vieläkin isommassa koossa. Tekisi mieli sovittaa sitäkin tähän ruokailutilaan.

Herttainen Lisbet heitti minulle taidehaasteen jonkin aikaa sitten ja olkoon tämä vastaukseni siihen. Haaste kuului näin:
Mona Lisa makuuhuoneeseen, Edelfeltiä eteiseen? Minkä olemassa olevan taideteoksen haluaisit kotiisi ja miksi? Mihin sen sijoittaisit? Taiteilija voi olla kuka hyvänsä Schjerfbeckistä tuntemattomaan nuoreen lahjakkuuteen ja teos kooltaan pieni tai suuri. Laadi postaukseen visualisointi kuvankäsittelyohjelmaa käyttäen ja lähetä haaste eteenpäin.

Minä pidän eniten abstraktista taiteesta, sillä arvostan sitä, että abstraktin maalauksen toteuttamiseen vaaditaan paljon luovuutta, mielikuvitusta ja värisilmää. Ideat syntyvät omasta päästä, eivät mallin mukaan ja se viehättää minua. Jokainen voi tulkita abstraktin maalauksen omalla tavallaan, mutta joskus myös maalausten nokkelat nimet saattavat avata aivan uuden näkökulman maalauksen tulkintaan. Meidän isin, Juhani Melenderin, taulut ovat minusta tietenkin parhaita! En oikeastaan haaveile edes muista tauluista, sillä pidän isäni tyylistä ja voin vaihdella tauluasetelmia usein.

Annan tämän haasteen eteenpäin Esmeralda’s blogin Essille sekä Time of the aquarius blogin Minnalle!

Translation: The colours in our home have turned into shades of grey and beige, so I removed the colorful paintings from our dining room walls. I was planning to make or paint a new painting myself, but I cannot find the time to do that. Lucky me, my father Juhani Melender is a painter so I found this painting from his collection. The colours are just right for our decoration at the moment!

Kommentit
  • 1.1

   sanoo

   Kiitos, onpa mukava kuulla että olet sitä mieltä. 🙂 Taulu viimeistelee tilan – näytti niin tyhjältä ilman sitä.

 1. 2

  Elina sanoo

  Kaunis taulu ja kaunis sisustus. Minäkin tykkään enemmän abstrakteista tauluista, esittävät taulut eivät ole oikein ikinä iskeneet. Kauniita nuo isäsi taulut muutenkin.

  • 2.1

   sanoo

   Kiitos mukavasta kommentista! 🙂 Abstraktit taulut ovat kyllä hienoja! Joistakin esittävistä tauluistakin pidän kyllä, kunhan tunnelma on saatu vangittua.

 2. 3

  sanoo

  Hieno taulu jälleen isältäsi, ihana rytmi. Ja hyvin sijoitettu tuohon tilaan, nyt se ei pöydän suunnassa symmetrisesti katsottuna kilpaile valaisimen kanssa.

  Esittävällä kuvataiteella ei taida tässä valokuvien ja videon kyllästämässä maailmassa olla enää samaa funktiota kuin ennen. Minäkin pidän abstraktista taiteesta, mutta pidän myös sellaisesta esittävästä taiteesta, joka saa näkemään asiat uusin tai toisen ihmisen silmin.

  Oletko itsekin taiteillut, kun kirjoitit että maalaisit taulun itse?

  • 3.1

   sanoo

   Hienosti analysoitu Lisbet! 🙂 Minä ihastelen esittävissä tauluissa usein sitä tarkkuutta, jolla taulu on maalattu – kuinka todenmukaiselta taulu voi näyttää. Mutta myös tunnelma on minulle tärkeää ja se saattaakin joskus jäädä ohueksi jos tekniikka on liian täydellinen….

   Juu, olen silloin tällöin maalannut itsekin, mutta aika vähän lasten syntymän jälkeen. Enää ei oikein tahdo olla aikaa. Ne minun tauluni ovat enemmän sellaisia askarteluita. 😉

  • 5.1

   sanoo

   Onpa mukava kuulla! Se iso olisi upea, mutta se on kyllä todella iso…en tiedä mahtuisiko edes meidän autoon… 😀

  • 6.1

   sanoo

   Kiva kuulla, että tykkäät. 🙂 On ihanaa, kun vihdoin sain kokonaisuuden valmiiksi. Se on aina isompi homma, kun vaihtaa olohuoneen ilmettä, niin täytyy säätää ruokailutilassakin, kun ne ovat yhtenäistä tilaa.

 3. 8

  Lisa sanoo

  Ihana sopii täydellisesti tuohon, värit ja etenkin pyöreät kuviot taulussa matsaavat hyvin valaisimen kanssa!

  • 8.1

   sanoo

   Juu, kivasti minustakin sopii tuo taulu valaisimen kanssa yhteen. Tai molempien valaisimien (myös sen Leimun, joka on keittiön kaapin päällä). 🙂

 4. 9

  Lissu sanoo

  IIIIHANIA KAIKKI!!!

  Miten jotkut, kuten sinä osaatte laittaa kaikki niin kauniisti ja järkevästi. Ei mitään teennäistä, eikä mitään yliammuttua vaan hienostuneen hienostunutta.

  • 9.1

   sanoo

   Voi, onko niin? Kiitos kauniista sanoistasi. 🙂 Minä vain hääräilen ja säädän sen mukaan mikä omaa silmää miellyttää. Siksi se kai onkin niin helppoa, kun ei tarvitse miellyttää ketään muuta. Isäntäkin antaa vapaat kädet sisustuksen suhteen.

 5. 10

  sanoo

  Todella upea kokonaisuus! Taulu sitoo jotenkin kauniisti kaikki sisustuselementit yhteen. Aika jännää, miten paljon taulu voi vaikuttaa koko sisustuksen tunnelmaan. Taulun eri ruskean sävyt saavat koko sisustuksen heräämään eloon uudella tavalla. Tykkään kovasti!

  • 10.1

   sanoo

   Kiitos Mimosa! 🙂 Minusta tämä taulu viimeisteli koko tilan. Aiemmin tyhjä seinä näytti niin keskeneräiseltä. En vain heti hoksannut tuota taulua isin työhuoneelta.

  • 11.1

   sanoo

   Se on kyllä kätevä! 😀 Se vaan harmittaa, että jotkin lempparitaulut on myyty, mutta eihän niitä kaikkia voikaan pitää.

 6. 12

  Tuuli sanoo

  Onpa taas ihana asetelma! Lissu tuolla aikaisemmin ilmaisi asian hyvin osuvasti. Teillä tuo hyvä maku taitaa kulkea suvussa.

 7. 13

  sanoo

  Hieno taulu! Rauhalliset muodot, joissa on kuitenkin liikettä ja kolmiulotteisuutta. Ennen kaikkea pidän sävyistä. Hyvin sopii tuohon tilaan

  • 13.1

   sanoo

   Hyvin analysoitu! Minäkin tykkään siitä, että osa väreistä on häivytetty, jolloin kolmiulotteisuus korostuu. Se tuo myös pehmeyttä lisää.

 8. 15

  sanoo

  Kiitos Suvi haasteesta. Valitettavasti en ole pahemmin Photaria käytellyt eli en osaisi luoda sillä ”unelmieni taideseinää” 😉 Mutta, latasin ohjelman viime viikolla ja opettelen pikkuhiljaa käyttöä.

 9. 16

  Päikkä sanoo

  Mielettömän upea taulu ja sopii tilaan paremmin kuin hyvin! On sulla taitava isi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *