Näppärä ikkunanpesu (+arvonta)

Auringonpaiste tuntuu mahtavalta pitkän harmaan kauden jälkeen ja antaa valtavasti energiaa. Kevät herättää minussa tyypillisesti aina entistäkin voimakkaamman sisustusvimman ja väistämättä myös siivousvimman. Tapaavathan ne sisustusalan ammattilaisetkin sanoa, että paras sisustusvinkki on siivota koti. Auringonsäteiden kulkua on rentouttavaa ihastella kotosalla, mutta raadollisesti ne paljastavat myös kaiken lian. Ajatelkaa, että lika voi viedä valon tehosta jopa 40 %! Nyt äkkiä ikkunanpesuhommiin!

Sain SINI-tuotteelta yhteistyön myötä uuden Tripla-ikkunanpesimen oheistuotteiden kera. Innoissani lähdin testaamaan kuinka näppärää ikkunanpesu on Tripla-ikkunapesimellä, jonka juju on kolmionmallinen lähes 360 astetta kääntyvä pesinosa. Näin ollen se on aina oikeassa asennossa.

ikkunanpesu_sini

Aloitin homman pyyhkimällä pölyt ikkunanpuitteista. Siihen sain uuden apurin SINI:n mikrokuituisesta pölykintaasta. Olin itse asiassa testannut sitä heti, kun sain paketin kotiini, sillä kinnas vaikutti niin kätevältä pölyjen pyyhintään yleisestikin. Ja sitähän se on! Meillä kun on kaikenlaisia asetelmia siellä täällä, sujuu pölyjen pyyhkiminen niistä tällä kintaalla helposti ja käsituntuma antaa tukevamman otteen koko hommaan. Myös herkimpiä lasivalaisimia uskaltaa tällä pölykintaalla puhdistaa.

sini_ikkunapesutuotteet

Sitten vain ikkunanpesupuuhiin! Koska SINI:n Tripla-ikkunapesin kääntyy lähes 360 astetta, on se aina oikeassa asennossa pestävää ikkunapintaa vasten ja pesimen pesupintaa voi vaihdella tarpeen mukaan. Pesimessä on mikrokuituinen päällinen, joita on saatavilla myös erikseen. Aloitin yläikkunasta ja sen pesussa käytin apuna SINI:n lasikuituvartta. Nyt ei tarvitse enää kiipeillä jakkaralla ja ikkunanpesu sujuu turvallisesti. Tripla-ikkunanpesimen on luonnollisesti yhteensopiva SINI-välinevarsiin.

ylaikkunan_pesu

tripla_lahi

suihkepullo

Päätin kokeilla ikkunoiden pesua myös suihkepullon avulla. Perinteisessä ikkunanpesussa minua vähän tympii se, että vettä roiskuu ympäriinsä, kun pesintä kastaa ämpäriin ja vesiämpäriä pitää kuljetella ympäri taloa. Suihkepulloa käyttämällä veden määrä vähenee, eikä ylimääräisiä vesiroiskeita tule niin paljon. Lisäsin veden joukkoon muutaman tipan astianpesuainetta, mutta mikrokuituisella Tripla-ikkunanpesimellä voi pestä kyllä ilman pesuaineitakin.

ikkunan_kuivaus2

Ja sitten vain SINI:n ikkunankuivaimella ikkuna kuivaksi. Ikkunankuivainta on saatavilla myös pienemmässä koossa, ruutukuivaimena, joten pienempienkin ikkunoiden ja ruutujen kuivaaminen onnistuu kätevästi. Pesu-urakan edetessä hoksasin, että mikrokuituinen ikkunaliina on kätevä asettaa ikkunanpuitteelle aina sille kohdalle, josta ikkunaa on kuivaamassa. Näin suurin osa vesiroiskeista kohdistuu suoraa liinaan. Liinalla voi sitten vielä pyyhkäistä ikkunanpuitteetkin jos tarvetta on.

lastan_kuivaus

Mikrokuituliina oli tässä vaiheessa kätevä myös kuivauslastan kuivaamiseen. Suositeltavaahan on, että lastan kuivaa jokaisen vedon jälkeen eikä näin ollen synny rantuja ikkunaan. Lisää ikkunanpesuvinkkejä löytyy SINI-tuotteen nettisivuilta.

Oikein näppärästi tuli ikkunat pestyä, eikä onneksi jäänyt yhtään rantuja. Tripla-ikkunanpesin on tukeva ja käytännöllinen, eikä tässä perinteisemmässä tyylissä ole sähkölaitteiden aiheuttamia haittapuolia: akku ei lopu, eikä melua tule. Iso plussa tulee myös siitä, että pesimeen sopivat SINI-tuotteen jatkovarret eikä tarvitse kiipeillä jakkaran päällä. Kätevimmin minusta ikkunanpesu sujuu vain suihkepullon ja Tripla-ikkunapesimen ja lastan avulla; ei välttämättä tarvitse kulkea vesiämpärin kanssa ympäri kotia. Tässä hommassa ei kauaa nokka tuhise!

ARVONTA!

Nyt sinullakin on mahdollisuus saada SINI-siivousvälineet helpottamaan kevätsiivousta, sillä saan arpoa lukijoideni kesken SINI-tuotteen todella kattavan ikkunanpesusetin! Monet palkintopaketin tuotteista soveltuvat muunkinlaiseen siivoukseen kuin ikkunanpesuun. Arvonnassa seuraavanlainen setti:

SINI_arvonta

Näin osallistut arvontaan:
Kerro kommenttilootassa oma ikkunanpesuniksisi ja pääset mukaan SINI-tuotteen ikkunanpesusetin arvontaan!

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 22.3.2015 klo 23.59 saakka.
Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

ARPAONNEA!

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

Sini_logo

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Onpa muhkea paketti! Minulla on perusniksit. Huuhteluveteen tilkka etikkaa ja lopuksi sanomalehdellä ikkuna kiiltäväksi ja täysin puhtaaksi. Mukana arvonnassa!

 2. 2

  Murunen sanoo

  Minun salainen aseeni on käyttää pesuaineena tiskiainetta, jon olen lorauttanut tuulilasinpesunestettä. Kuivuu nopeasti eikä tule rantuja. Mukana arvonnassa-se onkin ajankohtainen, kun meillä näkyy hämähäkit tehneen seittejä ylikkunoiden kulmiin.

 3. 3

  Laurast sanoo

  Heippa! Kiva arvonta, edottomasti mukana! Oikeastaan mitään erityisempää niksiä mulla ei ole, mutta pesuaineen olen aina suihkuttanut suoraan ikkunaan, juurikin tuon vedellä läträämisem vuoksi.

 4. 5

  PW sanoo

  Minulla on vanha sini-setti joka kaipaa kylla jo paivitysta, sen verran on vuosia ja kayttoa jo kertynyt.

 5. 6

  Sanna sanoo

  Mukana arvonnassa. Otan mielelläni kaikki hyvät niksit käyttööni (ja miksei uudet välineetkin), sillä ikkunoiden pesu ei kuulu lempipuuhiini.

 6. 7

  Vivi sanoo

  Isoäidiltä opittua. Laita pesuveteen loraus etikkaa ja kiillota sanomalehdellä. Kuulostaa erikoiselta, mutta ikkunapinnoista tulee erityisen kirkkaat.

  Ihanaa kevättä! Nautitaan myös ikkunanpesusta.

 7. 9

  Johanna sanoo

  Oi mikä arvonta. Mulla oiskin uusien ikkunanpesuvälineiden hankinta edessä, joten nyt jos voitto osuis niin ois tosi jees. 🙂 Mitään erityistä niksiä ei ole, tupperwaren mikrokuituliinan ostin talvella ja sitä aion kokeilla nyt keväällä, suihkepullo on verraton kaveri niin ikkunoiden kuin peilien kanssa. 🙂

 8. 10

  iituliina sanoo

  Juuri viime viikolla oli ikkunanpesu puheena eräällä lounaalla ja jouduin nolona tunnustamaan, etten ole eläissäni pessyt ikkunoita. Nyt olisi kyllä aika pestä, uusi koti sijaitsee sen verran vilkkaan kadun varressa, että ovat järjettömän likaiset ulkopuolelta. Ehkä tällä setillä uskaltautuisi tositoimiin 😀

  Omaa niksiä ei siis ole jakaa (tai no, jos vetää verhot eteen, niin voi leikkiä, että on puhtaat ikkunat?), mutta jokainen keskusteluseuralainen oli sitä mieltä, että ehdottomasti parhaan kuivaustuloksen saa sanomalehdellä!

 9. 11

  SuviAnni sanoo

  Voi, miten voi siivousvälineistä näin innostua? 😀 Juuri viikonloppuna katselin kauhuissani ikkunoita, hyvä kun ulos näki. Mun ikkunanpesu- ja siivousvinkki: paremmilla välineillä tulee parempaa jälkeä ja tulee sitten tehtyäkin useammin, kun homma ei ole niin vastenmielistä ja hankalaa 🙂 Tämä kikka muuten toimii, siivous on välineurheilua!

 10. 12

  Anne-Mari Gabrielsen sanoo

  Jag använder en liten skvätt diskmedel och en liten skvätt ättika i tvättvattnet!
  Hoppas på att få testa detta fina setet!

 11. 13

  Jonna sanoo

  Siinäpä se juuri onkin kun ei ole kunnon välineitä ja ikkunat suorastaan huutaa pesua! 🙂 Suihkepulloa kannatan minäkin ikkunanpesussa!

 12. 14

  Maamu sanoo

  Paras ikkunanpesuniksini on laittaa mies asialle; hän pesee ikkunat minua puolta nopeammin, eikä jää tuijottelemaan olemattomia vesirantuja lasissa. 😀 Yhtä puhtaat tulee ja puolta nopeammin!

 13. 15

  sanoo

  Tuommoset mie kyllä niin tarviisin ku aina kipitän anopin siivouskaapille ikkunoiden pesun lähestyessä koska en omista omia välineitä 8) ja mitään kummosta niksiä itellä ei kyllä oo kertoa ikkunoiden pesuun kun oon siinä tumpelo muutenkin mutta suihkepullolla minäkin olen pesuveden/pesuaineen ikkunoihin suihkutellut ! 🙂

 14. 16

  Deede sanoo

  Niksejä ei juuri ole, ikkunoidenpesu on niin pakkopullaa.. Jospa uusilla välineillä se muuttuisi mukavammaksi.

 15. 17

  Sari Koutonen- Puolimatka sanoo

  Olen kokeillut kaikkia konsteja; höyrypesurista normi lastaan,etikkaa ja sanomalehtiä,tupperin liinaa ja ikkunasuihkeita. Paras jälki tulee perinteisellä laatalla. Ja kiitos vinkistä sille,joka laittaa tuulilasi nestettä. Uskaltaiskohan kokeilla.Mukana arvonnassa! Kevättä kaikille!

 16. 18

  Miiri sanoo

  Paras niksi on kauhistella ääneen anopille kuinka ikkunoista ei meinaa nähdä läpi, apu saapuu parin päivän sisään ja johan kiiltää 😀
  Ehkä näillä välineillä uskaltaisi jo itsekkin ryhtyä toimeen ! Jos ei, niin ainakin anopin työ helpottuisi 😉

 17. 19

  Heli sanoo

  Hei! Taas kerran ihana arvonta! Minun niksini on kuivata ikkunat sanomalehdellä pesun jälkeen. Kyllä ikkunat kiiltelevät 🙂

 18. 20

  sanoo

  Ikkunanpesu; tuo joka keväinen ja syksyinen ”pakkopulla”…mullakin työvalineet kaipaisi jo päivitystä, joten mukana ollaan! Oma niksini on se, että tien puoleiset tai muuten vain likaisemmat ruudut olen pessyt auton ikkunanpesuaineella ja pyhkäissyt pesun jälkeen lasin pintaan sellaista ainetta, joka estää sadevesien valumajäljet. En vain muista tuotteen nimeä, mutta mies voisi muistaa…

 19. 21

  Henni sanoo

  Olisipa kiva paketti, juuri suunnittelut ikkunanpesua 🙂 Ehdottomasti mukana arvonnassa!

 20. 22

  tiina sanoo

  Lorautan pesuveden joukkoon vähän autoihin tarkoitettua Lasolin itikkatiivistettä, lähtee kärpästen ym. sonnat helposti irti 🙂

 21. 23

  Tii sanoo

  Vai ei tullut rantuja… Itse pesin taas ikkunat enkä välttynyt raidoilta. Mietinkin, että taito lienee salattua perimätietoa. Kokeilisin siis kernaasti!

 22. 24

  sanoo

  Paras ikkunanpesuniksi on peräisin mummolta, kannattaa aina pestä ikkunat joko varjon puolelta tai pilvisellä säällä, auringon paahtaessa ikkunaan jää rantuja 🙂 Mukana arvonnassa!

 23. 25

  Jaana Airaksinen sanoo

  Wau mikä setti!! Tietysti mukana arvonnassa!
  Aiemmin oli mummon niksit kehissä, eli tiskiainetta ja vettä. Ja kuivaus sanomalehdellä.
  Vaan Sinin vanhemmalla setillä on pesty jo useampi vuosi, jonka kyllä mielläni vaihtaisin jo uuteen

 24. 26

  Jeanette sanoo

  Ainakin 3-4 puhdasta mikrokuituliinaa pyyhkimään ikkunoiden reunat pesun jälkeen ettei jää sinnekään mitään jälkiä. Ilman sitä lastaa ei pärjää, ihan paras!

 25. 27

  Katri sanoo

  Ihan mahtavan ajankohtainen arvonta! Niksini ovat niitä perinteisiä, mitä jo aiemmatkin kommentoijat kertoneet: hieman tiskiainetta ja lopuksi kiillotus sanomalehdellä. Vanhan talon vinkki talveksi syksyn ikkunapesusession jälkeen on laittaa puhtaiden ikkunoiden väliin jäkälää, eivät huurustu niin helposti ja on kauniin näköistäkin. Yksi vinkki on muistaa se, että voit huokailla likaisia ikkunoita kuukausikaupalla ja peseminen on kuitenkin suht nopeaa tyylillä kuin tyylillä. Nyt vaan peukut pystyyn! 🙂

 26. 28

  Tiia sanoo

  Ihana arvonta, ehdottomasti mukana 🙂 Täällä pestään ikkunat aina suihkuttamalla aine suoraan ikkunaan, ämpärin kanssa on niin hankala kulkea ja ei tule niin paljon sotkua 🙂

 27. 29

  Rouva V sanoo

  Mahtava arvonta! Uudet siivousvälineet antaisi uutta puhtia siivoukseen. 🙂

 28. 32

  sanoo

  Kiitos hyvistä vinkeistä, tulee tarpeeseen! Meillä oli ikkunaremontti marraskuussa, enkä ole vielä ikkunoita sen jälkeen pessyt ja voin kertoa, että sen kyllä huomaa! Josko näillä vinkeillä homma sujuisi mahdollisimman kivuttomasti 🙂

 29. 34

  Tiina T sanoo

  Minulla ei ole mitään erityisiä vinkkejä ja olisi tosi ihana voittaa tuo setti.

 30. 36

  Fevejii sanoo

  Apua, en voi antaa niksiä, kun en ole koskaan pessyt ikkunoita :’D Nyt olen skarpannut muussakin kuin imuroinnissa, pölyjen pyyhkimisessä, tiskaamisessa ja pyykkäämisessä ja ostanut kylppäriinkin kunnon aineita.. ikkunat olis nyt myös kevään projektina, kun olohuoneen ikkunat on niin isot ja edeltävä asukas ei ole niihin selkeästi koskenut 🙂 Muutama noista Sinin tuotteista löytyy jo omasta kaapista, mutta toden totta kynnys poistuisi, kun saisi vain tarvittavat siivousvälineet käsiin ja lähtisi kokeilemaan 🙂

 31. 37

  Hennas sanoo

  Aivan mahtava arvonta! Nämä tuotteet helpottais ikkunoiden pesua aivan varmasti! Oma ikkunanpesuniksini on säämiskäliina. Eli jos/kun ikkunoihin jää pesun jälkeen niitä ärsyttäviä rantuja, ne saa kätevästi pois pyyhkimällä ikkuna säämiskäliinalla. Toimii niin ikkunoissa kuin peileissäkin!

 32. 38

  Kirsi sanoo

  Jos totta puhutaan, niin en ole pessyt ikkunoita yli kymmeneen vuoteen, joten vinkkini on houkutella mies hommiin 🙂

 33. 39

  jussi sanoo

  mulla talossa 23kpl ja siihen iso-lasiterassi pääle(joka viime kesänä valmistui ,eikä vielä pesty laseja ollenkhaan) niin mie kyllä suosittelisin kaikille Kärcher ikkunanpesuria ,tosin senkin käyttö pitää ensin harjoitella ja sit vasta kehua ,mulla ei meinaan sitä ole .vain kuulopuheita naapurista et son hyvä ja piste.

 34. 40

  Nöppönen sanoo

  Mieheni ei anna minun pestä ikkunoita, en tiedä johtuuko siitä ettei luota jälkeeni vai siitä että putoan ikkunasta kun asutaan niin korkealla.
  Hän varmaan ilahtuisi tuosta paketista!

 35. 41

  Annika L. sanoo

  Vettä, etikkaa ja fairia vatiin, ratti uuttaa vatiin ja sitten pyyhitään ikkuna. Lopuksi kuivaus sanomalehdellä. Ei tule raitoja taikka rantuja ikkunaan tällä äidiltäni opitulla niksillä ja ikkunat ovat taatusti puhtaat.

  Tällä niksillä arvonnassa mukana, josko Sini-tuotteilla pääsisi sittenkin helpommalla siistiin jälkeen?

 36. 42

  Annika L. sanoo

  Edelliseen kommenttiini lipsahti kirjoitusvirheitä… eli rätti uitetaan vatiin, jossa vettä, etikkaa ja fairia. Sillä pestään ikkuna ja kuivataan sanomalehdellä ja puhdasta tulee.. 🙂 arvonnassa mukana! Mielelläni kokeilisin jotain muuta, helpompaa keinoa 😉

 37. 43

  Mi sanoo

  Vanhan kansan mukaan kannattaa kuivataa sanomalehtipaperilla – toimii oikeasti.

 38. 44

  Hay sanoo

  Ikkunoiden sisäpinnat pesen valmista lasinpesusuihketta käyttämällä. Pika-apu.

 39. 45

  pauliinak sanoo

  Erityisiä niksejä minulla ei ole takataskussa mutta kunnon lasta on ikkunanpesun a ja o 🙂

 40. 48

  Saara sanoo

  Mummolta saatu neuvo: yhtä tärkeää kuin ikkunan pesu, on muistaa pyyhkiä/pestä ikkunalauta/pelti ulkopuolelta. Muuten kaikki noki ja lika roiskuu takaisin ikkunaan ensimmäisen sateen tullen.

 41. 49

  Iisa sanoo

  Äidiltä saatu niksi on aloittaa varjon puolelta, ettei jää rantuja. Mukana kivassa arvonnassa!

 42. 50

  Adalmina sanoo

  Ikkunanpesuniksejä ei minulla valitettavasti ole, mutta tällä setillä se taatusti sujuisi astetta mukavammin! 🙂

 43. 51

  Kati sanoo

  Voi kyllä olis uusille vempeleille käyttöä. 🙂 Kuumaa vettä, fairyä ja etikkaa. Kyllä tulee puhtaat ja kiiltävät ikkunat. Ja helposti.

 44. 52

  sanoo

  Hmm.. Niksini? En osaa sanoa varsinaisesti, mutta sen olen huomannut, että kunnon välineillä siivous on monin verroin palkitsevampaa! Ikkunanpesussa niksejä kaipaan itse siihen, miten vältän ne rannut. :/

 45. 54

  sanoo

  Ei ole valitettavasti niksiä! Musta tuntuu, että epäonnistun ikkunanpesussa aina. Siksi hyvin suurella innolla olenkin tässä arvonnassa mukana. Jos tää onkin vain välineurheilua =D

 46. 55

  Nina sanoo

  Erityistä niksiä ei minulla ole, suihkepulloa olen käyttänyt aina vesiämpärin sijasta. Olisipa hyödyllinen setti, antaisi kaivattua motivaatiota siivoamiseen!

 47. 56

  Marjo sanoo

  Vuosia jo pessyt ikkunat pelkällä vedellä ja Sini-tuotteen mikrokuituisilla ikkunaliinoilla. Toisella hankaan märkänä ikkunan ja toisella kuivaan. Joskus jopa intoudun käyttämään ikkunalastaa kuivaamiseen. Helpottaisi kummasti urakointia kun saisi tuollaisen varteen sopivan mikrokuituhässäkän 🙂

 48. 57

  solkku sanoo

  Älä ahmi liikaa kerralla, muuten hommasta niin suuri, että tekosyyt siivouksen aloittamiselle on liian helppo keksiä

 49. 58

  sanoo

  Mahtava arvonta!! Mä voisin ottaa kaikki Sini- tuotteet kotiini <3 Paras ikkunanpesuniksi raidattomaan lopputulokseen on ns. loppukiillostus sanomalehdellä. Vanha kikka, mutta toimii kun häkä 🙂

 50. 59

  Anneli sanoo

  Itse pesen ikkunat näin; muutama tippa fairya ämpärilliseen vettä ja ikkunaliinalla pesen. Huuhteluveteen vähän etikkaa, niin ei tuu raitoja. Kuivauksen suoritan joskus vanhanaikaisesti sanomalehdellä, jonka ryttään ns. ilmavaksi ja puhdasta tulee.

 51. 60

  Maria sanoo

  Ehdit luettelemaan jo kaikki niksini tuossa tekstissä, mutta olen silti mukana arvonnassa!

 52. 61

  Tsirputus sanoo

  Ainoa vinkkini (äidiltä opitun etikankäytön lisäksi) on laittaa hyvät musiikit soimaan ja nautiskella siitä itseensä tyytyväisestä olosta mitä urakointi saa aikaan!

 53. 63

  Eeva sanoo

  Niksini on houkutella äitini mukaan, kaksin on kivempaa…Sujuu työ helpommin. Tuota etikkaa pitää kokeilla.

 54. 64

  Johanna sanoo

  Valmis pesuneste ja talouspaperi oli tänään testissä… eikä lopputulos miellyttänyt. Mukana arvonnassa 🙂

 55. 66

  Opiskelijatyttönen sanoo

  Minun vinkkini on, että ikkunanpesuun kannattaa ottaa mukaan laadukkaat pesuvälineet ja reipasta mieltä, pesuveteen voi lorauttaa tilkan astianpesuainetta. Reipasta mieltä ja astianpesuainetta minulla jo on, mutta vasta opiskelupaikkakunnalle muuttaneena ikkunanpesuvälineet puuttuvat. Tämä setti tulisi kyllä tarpeeseen!

 56. 67

  anna.m sanoo

  Kaikenlaiset niksit on kokeiltu, mutta aina yhtä ikävää puuhaa ja rantuja jää. Uusilla välineillä voisi jopa innostua ikkunoiden pesusta.

 57. 68

  Kata sanoo

  Mulla ei erityisiä niksejä oo, mutta mitään lempipuuhaa se ei kyllä oo. Hyvillä välineillä siitä saa kuitenki vähä mukavampaa..

 58. 69

  annaM sanoo

  Paras vinkki on kuohuviini! Ei pesuveteen, vaan ihan juotavaksi 😉 Paljon mukavampaa koko ikkunoiden pesu!

 59. 70

  virpi sanoo

  yleensäkin ottaen inhoan ikkunanpesua ja talossamme on paljon lasipintaa. Jospa uusien välineiden myötä homma hoituisi

 60. 71

  Elma sanoo

  Oi mä vihaan ikkunoiden pesua. Jos tän voittais ja alkaiskin tykätä 😉

  – Elma –

 61. 72

  Himatuikku sanoo

  Voi hyvät hyssykät, minkäänlaista ikkunanpesuvinkkiä ei ole! Niinpä ikkunoiden pesu onkin se aivan vihoviimeinen kotiaskare. Viimeksi venyin siihen toissakesänä ja ikkunat ovat sen mukaiset. Huoh, auttaisikohan kunnon välineet?

 62. 74

  Katja sanoo

  Uudet ikkunanpesuvälineet ovat juuri hankintalistalla, joten tarpeeseen tulisivat! Perusvälineillä ja -nikseillä olen tähän asti aina mennyt…

 63. 76

  Sari sanoo

  Hyvät välineet innostavat ikkunanpesuun! Mikrokuituliina, lasta ja hiukkasen astianpesuainetta.

 64. 78

  Laura sanoo

  Minun salainen aseeni on äiti <3 juurikin siksi kun välineitä en vielä omista, äiskä tuo lainaan ja tietty haluaa jäädä auttamaan 🙂

 65. 79

  Eve sanoo

  Mukana arvonnassa, tämmöinen setti innostaisi sopivasti aloittamaan tuon pesu-urakan 🙂

 66. 80

  Sari sanoo

  Mummo opetti kuivaamaan ikkunat sanomalehdellä koska ei jää viiruja eikä nukkaa…oppia olen noudattanut

 67. 81

  kaija sanoo

  en saa ikinä puhtaaksi ikkunoita, aina jää rantuja. Ikkunat on nelinkertaiset ja jo olohuoneessa 6 ikkunaa eli 6×4 pestävää…… kevättä odotellessa…uudet välineet ois ihanat…

 68. 82

  sanoo

  Ei ole mitään niksiä ja kamala määrä olisi taas parvekelaseja ennen kesää pestävänä. Huh. Mukana arvonnassa!

 69. 84

  Lisebet sanoo

  Paras ikkunanpesuvinkkini on käyttää tavallista astianpesuainetta pesemiseen. Sillä tulee kirkasta ja puhdasta jälkeä :).

 70. 85

  Janet sanoo

  Mukana arvonnassa! Myös minä vannon astianpesuaineen ja hyvien pesuvälineiden nimiin 🙂 Hyvää fiilistä tuomaan ja työtä motivoimaan sopivan reipasta musiikkia taustalle ja loppusilaus sanomalehteä hyödyntäen, niin hyvää tulee! Meillä usein mies avaa ikkunat valmiiksi ja imuroi ikkunan puitteet, jolloin pääsen itse suoraan lasien kimppuun.

 71. 86

  sanoo

  Vaikka ikkunoidenpesu aurinkoisella säällä houkuttelisi, niin suosin pilvisempiä päiviä, ettei aurinko kuivata rantuja. Itse en myöskään tykkää raahata ämpäriä ympäri kämppää, joten suihkupulloniksi ollut käytössä täälläkin. Näillä vinkeillä mukana arvonnassa 🙂

 72. 88

  kiruska sanoo

  monet niksit jotka itselläkin käytössä on jo lueteltu kommenteissa , mutta yksi ei osunut silmään , eli älä pese ikkunoita auringon paisteella 🙂

 73. 90

  Helssunen sanoo

  Salainen aseeni on äitini jonka avulla ikkunat saa puhtaaksi hienosti. Mukana arvonnassa.

 74. 91

  Sirkku sanoo

  Aivan mahtava palkinto. Olen koettanut kuivata sanomalehdellä, ei se paljon raitoja jätä, ja tilkka etikkaa pesuveteen tai ihan vain astianpesuainetta.

 75. 93

  Päivi sanoo

  Ikkunapesu on kevään merkkejä. Itse en vielä ole löytänyt sopivaa välinettä jolla ei tulisi raitoja ikkunaan. Erilaiset pesuaineet ja vinkit kokeiltu. Kercher ikkunanpesu laite tän hetkinen hankinta. Siihen kuuluva pesuaine toimii käsinpesuun jota kokeiltu peiliin. Täytyy testata vielä ikkunoihin ilman laitetta. Jos säät sallii on pääsiäiseksi ikkunat pestävä. Sinin tuotepaketti kiinnostas ja tulisi tarpeen ns siivoushullulle. Toivottavasti onnetar suosii.

 76. 94

  Ansa-Maria sanoo

  Kuivaan ikkunat pesun jälkeen ensin lastalla ja sitten kiillotan puhtaaksi sanomalehdellä.

 77. 95

  Phil sanoo

  oih ja voih, minun siivousintoisen yksi heikkouksista, nimittin nämä ikkunat. Niksejä eijjole, ikkunapesuri joka kevät ja syksy mielessä mutta sinni ei anna periksi:D
  Paitsi niin, yks niksi. Nimittäin positiivinen asenne. Sitä mä tarvin ja sen mä otan käyttöön niin saan suoritettua tuon joka syksyisen ja -keväisen rutiinin.

 78. 96

  Lispe sanoo

  Kevätaurinko on paljastanut kyllä ikkunanpesutarpeen… Itse laitan usein sanomalehtiä ikkunan alle lattialle, jolloin likavesiroiskeet imeytyvät niihin ja loppusiivous helpompaa. Olisipa mukava voittaa tuollainen setti! 🙂

 79. 98

  paula sanoo

  Lasten ollessa pieniä, salainen aseeni oli anoppi joka antoi joka kevät syntymäpäivälahjaksi ikkunanpesun.
  Nykyisin joudun itse ikkunat pesemään, ja sinin hyvillä tuotteilla se onnistuu.

 80. 99

  Leena sanoo

  Olen juuri oppinut, että ikkunoita ei kannata kuivata – mummon opettamalla tavalla – sanomalehdillä, vaan kahvinkeittimen suodatinpaperilla!

 81. 100

  laura sanoo

  Jos ikkunat eivät ole hirmuisen likaiset saa puhdasta kahdella mikrokuituliinalla. Ensin kostealla ja kuivalla sen jälkeen

 82. 101

  Marika sanoo

  Itse käytän ikkunan pesussa laimeaa fairyvettä. Pyyhin ensiksi kostealla ikkunakarmit, sen jälkeen pesuvedessä kasteltu sini pesusieni jolla pesen ikkunat ja sen jällkeen kuivaus sini kuivaimella. Tarvetta olisi uusille tuotteille. Toivottavasti arpaonni suosii minua:)

 83. 102

  Olivia sanoo

  Lastalla kuivaamisen jälkeen on reunat käytävä vielä läpi, ettei yhtään jälkeä jää. Ja paras tähän on talouspaperi.

 84. 103

  Minna sanoo

  Muita erityisiä niksejä inhokkipuuhaani ei ole, kuin olen luottanut Sini-tuotteisiin. Siksi olisikin kiva päästä kokeilemaan uusia tuotteita.

 85. 105

  Ella sanoo

  Huippu arvonta! Toivottavasti voitan, tulisi todella tarpeeseen! Muuta niksiä minulla ei ole tiedossa kuin kaikkien jo tietämä sanomalehti.

 86. 106

  Tuula H sanoo

  Minä pesen viime vuosisadalta olevilla ohjeilla vedellä roiskien. Lattioita suojaan vanhoilla tai pesuun menevillä päiväpeitteillä. Eiköhän olisi aika päivittää siivouskomeroa ja ikkunanpesua. Nimi arvontaan mukaan!

 87. 107

  Nina sanoo

  Mullakin salaisena aseena tuo monien käyttämä etikka plus sanomalehti.. Mukana arvonnassa!

 88. 109

  suvi sanoo

  Minun niksi on se, että jos haluaa pikaisen ”pesun” (esim. puhdistaa lasten sormenjäljet), niin pyyhkii vaan sellaisella lasinputsaus liinalla. Mukana arvonnassa, saisi uutta intoa kevään ikkunanpesuun! 🙂

 89. 110

  Lilli sanoo

  Sanomalehti-niksiin luotetaan täällä. Sen on mummu opettanu, ja hyvin toimii!

 90. 111

  E sanoo

  Salainen aseeni on Kiillon ikkunanpesuaine (tiiviste) – ei vaahtoa ja on helppo poistaa lastalla. Pieni investointi helpompaan pesuun. Lisäksi mies kaveriksi avaamaan vanhoja ikkunoita ja imuroimaan rapisevia maaleja :(.

 91. 113

  Nina sanoo

  Pesu on tehty muutamalla tipalla astianpesuainetta, mikrokuituliinalla sekä hyvällä lastalla.
  Tuon lasta kuivauksen onkin sitten mies hoitanut.

 92. 114

  Nina Ertiö sanoo

  Samat on niksit kuin muillakin, tiskiainetta ja tilkka etikkaa. Mutta ennen kaikkea hyvät pesuvälineet.
  Tosin omat vanhat Sinit alkaa olemaan loppuun ajetut, kun ikkunapinta-alaa on paljon ja lisäksi
  2 lasitettua parveketta. Tuo uusi varsi voisi jopa toimia alempien parvekelasien putsaukseen ulkopäin!

 93. 115

  Elli-Maija sanoo

  Mitään kummempia vinkkejä ei ole tarjota. Perinteinen tapa voittaa mennen tullen sähköiset härvelit ja omat välineet kaipaisivat päivitystä. Mukana arvonnassa siis.

 94. 116

  Joliel sanoo

  Aivan mielettömän hieno siivouspaketti! Mitään erityisempiä niksejä ei ole ikkunanpesuun, tosin meilläkin laitetaan pesuaine suihkepulloon ja lisätään siihen pari tippaa Fairya. Mummoni niksiä, eli sanomalehdillä kuivaamista en enää harrasta, sillä mielestäni mikrokuituliinalla saa hyvää jälkeä, eikä siitä jää raitoja.

  Olen ”joutunut” ulkoistamaan ikkunanpesun melkein kokonaan miehelle, sillä olen auttamattoman lyhyt koko hommaan. Siivousjakkarasta olisi kyllä apua muuten tällaiselle pätkälle, mutta korkeanpaikankammoisena en uskalla sille kiivetä. Tuollainen ikkunanpesin olisi kyllä tosi kätevä, sillä jatkovarren avulla minäkin kykenisin vihdoin pesemään ikkunat ilman varvistelua. Tähän mennessä olen vain tyytynyt ajoittaiseen kissojen nenänjälkien pyyhkimiseen ikkunan alaosasta.. sinne sentään yletän minäkin! 😀

 95. 118

  Ansku sanoo

  Kevätaurinko on näyttänyt ihanat pikkuruiset kädenkuvat ikkunalaseista..siivousvälineille olisi käyttöä

 96. 120

  Kati sanoo

  Ikkunoiden pesu alkaa olla kohta käsillä. Ruutuja on paljon ja pelkkä ajatus niiden pesusta puistattaa 🙂 Jospa arpaonni suosisi ja pääsisin aloittamaan projektin uusilla välineillä.

 97. 121

  Maikki sanoo

  Vaikka likaiset ikkunat pistää eniten silmään kirkkaassa auringonpaisteessa, niin ikkunan pesussa kannattaa välttää suoraa auringon paistetta, ettei pesuvesi pääse kuivumaan ennen kuivaamista ikkunassa ja jätä jälkeensä täpliä ja rantuja. Myös toimivat välineet tekee hommasta miellyttävää ja tyytyväisyys oman työn jälkeen paranee. Siksipä olisi ihanaa saada uudistusta omiin ikkunan pesuvälineisiin 🙂

 98. 122

  Hansku K sanoo

  Mukaan arvontaan. Niksit on aika vähissä, mutta sanomalehteä ja etikkaa olen yleensä käyttänyt.

 99. 123

  sanoo

  Uudet välineet antais kyllä puhtia tarttua uuden asunnon ikkunohin. Samat niksit on itelläkin käytössä, vielä olis mukava oppia se yhdellä vaakavedolla kuivaaminen.

 100. 124

  Alisa sanoo

  Ikkunanpesuvinkkini on kuivauslasta, sen avulla tulee puhdasta ja siistiä 🙂 Mukana arvonnassa!

 101. 125

  Janna sanoo

  Kuppi kahvia ja pala suklaata siihen hetkeen kun voi istahtaa ihailemaan lopputulosta. 🙂
  Mukana arvonnassa!

 102. 127

  Laura sanoo

  Ikkunanpesuvinkkini on oma äitini. Yhdessä homma sujuu mukavammin ja nopeammin ja samalla on kiva jutella ja juoda kahvia :).

 103. 128

  Hanna sanoo

  Tää olisi niin täydellinen voitto! Oon välineurheilija siivouksessa ja juuri ikkunakamat on nyt tosi huonoja! Mun niksi.. hmm.. ehkä se, että pese ne + peilit aina kun näyttää likaiselta. Esim. likaiset peilit saa koko kodin näyttämään likaiselta, vaikka muuten olisi tosi siistiä.

 104. 131

  sanoo

  En ole vielä tähän ikään mennessä (33 v) koskaan pessyt itse ikkunoita.
  Sopivasti kun ”vinkkailee” on anoppi porhaltanut paikalle ja hoitanut homman 😀

 105. 132

  Hanna sanoo

  Ååh, vilken tävling! Jag tvättar mina fönster med enbart vatten och mikrofiberduk 🙂

 106. 134

  Kaija sanoo

  Kaksi ämpärillistä lämmintä vettä, toiseen loraus ikkunanpesuainetta ja toiseen ns. huuhteluveteen loraus etikkaa:) kyllä tulee kirkasta pintaa. Vanhalla pellavapyyhkeellä kuivaan lopuksi mahdolliset raidat ja pisarat karmeista.

 107. 136

  katri sanoo

  Itse olen joskus jopa lattiamopilla pessyt korkean paikan ikkunat 😀
  Nämä tulisi nyt tarpeen, sillä minulla on muutto edessä..

 108. 137

  Kaisa sanoo

  Parasta on aloittaa ikkunanpesu, kun on yksin kotona. Laittaa menevää musiikkia soimaan ja päästä oikeaan fiilikseen. Uudet siivousvälineetkin kyllä antaa potkua! Ikkunoista ja mielestä tulee kirkkaat!
  🙂 Viiden tahmatassun äiti

 109. 138

  sanoo

  Olen tehnyt kauan niin, että pesen saippuavedellä, hinkaan rätillä ja kuivaan sellaisella astiankuivausliinalla. Paljon helpompaa kuin sillä perinteisellä lastalla, tai niin ainakin luulin. Tuo näyttää kyllä niin kätevältä, että olen miettinyt, josko tänä keväänä koittaisin taas tuolla perinteisellä tavalla. Nimittäin kuivausliinasta jää joskus nukkaa, ja rantujakin saan aikaiseksi.. 🙁

 110. 139

  Erika sanoo

  Edessäpäin vielä myös minulla…27 ikkunaa, joissa kaikissa neljä lasia. Aloitus tuottaa tuskaa mutta vauhtiin kun pääsee niin kyllä se aina siitä. Kaikista nihkeintä on se armoton ränklääminen johtuen nuista välilaseista. Mun niksit on yksinkertaisuudessaan hyvä lasta ja laadukas ikkunaliina, jolla saa heti kerralla nurkat kuiviksi. Mukana siis arvonnassa! 🙂

 111. 140

  Asta sanoo

  Osallistun arvontaan. Olisi kiva aloittaa ikkunanpesuruljanssi uusilla välineillä.
  t. Asta

 112. 141

  klaara sanoo

  Minulla ei ole mitään niksiä ikkunanpesuun, aina samanlaista tuskaa se on. Josko näistä olisi apua. vapuksi tai pääsiäiseksi ne kuitenkin pitäisi pestä.

 113. 142

  Pippa sanoo

  Mikään ei ole toistaiseksi voittanut vanhoja kikkoja, eli Fairya pesuaineena ja vanhaa sanomalehteä kiillottamisessa 😀

 114. 143

  Heini sanoo

  Mukana arvonnassa! Pitkä varsi ja ikkunoille/peileille tarkoitettu oma liina ovat ehdottomat pesussa!

 115. 145

  o_O sanoo

  Mukana arvonnassa! 🙂
  Alussa paksu likakerros pois Ciffillä ja huuhtelulla, sitten varsinaiseen pesuveteen tippa Fairya! Etikkaa viimeistelyyn kirkastaan lasit.

 116. 146

  Sini sanoo

  Vinkkini ikkunanpesuun on pestä varjoisalta puolelta hyvillä välineillä:-). Ja koska merkki on hyvä, niin
  mukana arvonnassa.

 117. 147

  Marjoo sanoo

  Ei ihmeempää niksiä täällä. Veteen fairya jne. Haaveillu olen kärcherin ikkunanpesijästä, mutta tälläinenkin tuotepaketti olisi tervetullut! 🙂 mukana siis mukavassa arvonnassa.

 118. 148

  sanoo

  En keksi mitään niksejä, sillä vaikka olenkin siivoushullu, niin ikkunoiden pesua inhoan. Kunnon välineillä se tosin voisi olla ihan hauskaakin :). Ainoa vinkkini onkin, että Kärcherin kuivain on ihan kätevä, etenkin parvekelasien pesussa.

 119. 149

  Kukka sanoo

  Paras niksini on ystävältä opittu: ikkunanpesu tulee jakaa ystävän kanssa. Eli yhtenä päivänä ikkunat puhtaaksi meillä ja toisena teillä. Ikkunat on nopeasti pesty keskustelun lomassa. Sitten työn jälkeä hartaasti ihaillaan ja kohotetaan lasi kuohuviiniä kevään kunniaksi.

 120. 150

  _marika_ sanoo

  Äidiltä perittyjen oppien mukaan mennään. Veteen hieman astianpesuainetta (fairya). Kiillottamisessa tarvittaessa käytän pyyhettä.

 121. 153

  saya sanoo

  Eipä ihmeempiä vinkkejä minulla ole, tippa fairya veteen ja suihkepulloon, niin olen asian hoitanut 🙂 Mukana kivassa arvonnassa!

 122. 154

  Sari sanoo

  Aloitan pesuprojektin aina liinavaatekaapista.
  Tämä sen takia, että valitsen sieltä kerran/kaksi kertaa vuodessa sen vanhimman tai muuten vain poistumisvuorossa olevan lakanan ja revin sen räteiksi, joita hyödynnän ikkunoiden pesemisessä.
  Ja mikä parasta, näin saan hyvän syyn palkita itseni uudella lakanasetillä sen jälkeen kun ikkunat on pestynä!

 123. 155

  sanoo

  Minulla on kyllä epäortodoksiset niksit. Pesen ikkunat ulkopuolelta pääasiassa ruiskuttamalla puutarhaletkulla. Osassa ikkunoitamme on itsepuhdistuva pinnoite, ja niitä tarvitsee siis vähempi pestä. Mutta olen huomannut että tavalliset ikkunatkin voi pestä samalla lailla. No niin, tunnen itseni huonoksi emännäksi nyt

 124. 156

  Ellu sanoo

  Pesuveteen perinteikkäästi Fairya, etikkaa+vettä, ikkunapuut puunataan tavallisella siivousrätillä, ikkunaliinalla pestään ikkunat, lastalla kuivataan, nurkat ja reunat kuivataan pehmeällä rätillä.

 125. 157

  MSE sanoo

  Oho, todellakin mukana arvonnassa, ikkunan pesu odottaa vielä ja ne välineetkin itseasiassa puuttuu.

 126. 158

  jane sanoo

  Minä käytän yleensä kuivaa mikrokuituliinaa ja suihkutettavaa ikkunanpesuainetta.Tupperilla on tosi hyvä ikkunaliina!Tämä ei ole vinkki varsinaiseen pesuun,mutta viikkosiivouksen yhteydessä tai sormenjälkien syntyessä näppärä tapa.Uudet välineet pari kertaa vuodessa suoritettavaan kunnon pesuun tulis kyllä tarpeen.:)

 127. 159

  Johanna sanoo

  Tähän mennessä menty fairylla, etiikalla ja sanomalehdillä, uutta innostusta kaipaisin ikkunoiden pesuun 🙂

 128. 160

  Eka80 sanoo

  Kiva arvonta, mukana ollaan… 🙂 Jos arpaonni suosisi, niin varmaan saisi ihan uutta virtaa tuohonkin hommaan! Itsellä ei kummempia niksejä ole, astianpesuainetta hiukan yleensä pesuveteen lisään… 🙂

 129. 161

  Tintti sanoo

  Ikkunoiden pesu on niin inhottavaa hommaa, ainoana niksinä mulla onkin tehdä se aurinkoisena päivänä niin mikään ei voi ärsyttää! Toisaalta pesuvehkeiden päivitys voisi tehdä tästä puuhasta huomattavasti miellyttävämpää…

 130. 162

  Lartsa sanoo

  Viimeiset kosteuden rippeet kannattaa pyyhkiä sanomalehdellä ikkunoista. Tulee muuten kiiltävää jälkeä!

 131. 163

  sanoo

  Mun mielestä ikkunoiden pesussa kaikista aikaa vievintä ja ärsyttävintä, on tavaroiden siirtely, että saa ikkunoiden edustat puhtaaksi ja pääsee pesemään. Tämän takia mies siirtelee tavarat, minä pesen ja mies siirtää tavarat takaisin. Erittäin toimiva niksi 😀

 132. 164

  anna sanoo

  Ikkunoiden ja peilien kuivauksessa käytän sanomalehteä, kuten aika moni muukin kommentin jättänyt kertoo tehneensä. Opiskelu aikoina kämppiksen äiti antoi tämän mainion vinkin.;)

 133. 166

  Elisa n sanoo

  Arvonnassa mukana:) itse pesen perinteiseen vanhanaikaseen tyyliin ikkunat. Sanko, jossa on vettä, tilkka astianpesuainetta ja sitten mikrokuituliinan ja ikkunakuivaimen avulla.

 134. 167

  elinah sanoo

  Meillä neljä pientä lasta, joten ikkunoita saa sisäpuolelta kyllä olla puhdistelemassa tämän tästä. Jos aikaa on vähän, parhaiten tulee puhdasta KIILTO-merkkisellä ikkunanpesusuihkeella ja kuivalla mikrokuituliinalla. Eikä jää raitoja.:) Mutta ikkunoiden perusteelliseen pesuun haluaisin kyllä uudet välineet.

 135. 168

  Leena sanoo

  Niksini on: Tuumasta toimeen. Työ tekijäänsä kiittää. Ei muuta kuin pesimet esiin ja hommiin. 🙂 Mikrokuiturätti erittäin hyvä ikkunanpesussa. Välipesut kunnon ikkunanpesujen välissä pelkällä vedellä erittäin toimivaksi todettu.

 136. 169

  memuli sanoo

  sanomalehdellä hinkaten kuivaksi saa todella kirkasta ja nukatonta jälkeä. osallistun arvontaan

 137. 170

  sanoo

  Jaan kavereiden huikean niksin: Pestään samana päivänä ikkunat useammalta kaverilta, yhteistyössä joka osoitteessa. Kun voi tehdä seurassa ja saa koko ajan apua, ei homma ärsytä niin paljon. Rupeaman tauoilla ja paikasta toiseen siirtymisen yhteydessä saa kuohuviiniä. Urakan lopussa ikkunat ovat puhtaat ja jokainen osallistuja tyytyväinen. Mahdollisesti myös iloisessa hiprakassa.

 138. 171

  Anni sanoo

  Mun ikkunanpesuvinkki on iloinen mieli ja hyvää musiikkia suurella volyymilla 🙂 jos vähän vielä itse laulaa mukana niin aina parempi!

 139. 172

  Unikeko09 sanoo

  Mieheni meni arvostelemaan ikkunoiden pesutapaani suhteemme alussa. Siitä lähtien tämä homma on ollut hänen vastuullaan. Uudet pesuvälineet taatusti ilahduttamiseksi häntä

 140. 173

  Jolana sanoo

  Ostin äidilleni ikkunapesurin, mutten ole kokeillut sitä! Mutta olen kuullut hyvää noista ikkunapesureista 🙂 Nyt mul on kyllä aika surkeat ikkunapesuvälineet! NÄmä kelpaisivat 🙂

 141. 174

  evelius sanoo

  Kikkakolmosia ei ole, inhoan ikkunanpesua! Tämä setti tulis hyvinkin tarpeeseen. 🙂

 142. 175

  paju sanoo

  Mukana arvonnassa! Meillä ikkunat pestään akkukäyttöisellä ikkunanpesurilla. Laitteeseen kuuluu suihkepullo, jossa mikrokuituliina kiinni sekä veden poistoon imuri. Hyvin toimii! Itsekin inhoan vesiämpäreitten kanssa kulkemista. Lisäksi vesi ei valu lastalla kuivatessa pitkin karmeja lattialle saakka, kun vesi imuroidaan ikkunasta.

 143. 176

  Terttu sanoo

  Samanlaiset tavat ja välineet ovat jo käytössä, paitsi hanska. Kuivauslasta vetelee viimeisiään, joten uudelle olisi tilausta. Niksihän se on tämäkin eli jos ulkona joutuu heilumaan tikkailla, niin siihen tehtävään laitetaan mies asialle: mies seisoo tikkailla ja pesee ikkunat ja minä ojentelen oikeat välineet!

 144. 177

  E sanoo

  Mulla ei taida mitään erityisiä niksejä olla. Pesen ikkunat tosi märällä luutulla ja fairyvedellä, kuivaan lastalla. 🙂

 145. 178

  Susanna sanoo

  Hyvät välineet on kaiken a ja o! Ja riittävästi aikaa ja oikea asenne. Sillä ja sinillä siivous sujuu:)

 146. 180

  velmu sanoo

  Mulla ei ole niksejä koska, en ole koskaan pahemmin ikkunoita pessyt, joten setti tulisi tarpeeseen. Uudessa talossa vielä ristikko ikkunat joten toi 360 astetta kääntyvä juttu kuulostaa hyvältä 🙂

 147. 181

  lindat sanoo

  paras niksi on laittaa joku muu pesemään ikkunat niin ei häiritse olemattomat viirut, mitä tulee tiirailtua, kun itse pesee. 🙂

 148. 182

  Terhi J. sanoo

  Ikkunanpesu niksi on tupperwaren mikrokuituliina, jolla lähtee liat ilman pesuainettakin.

 149. 184

  finsku sanoo

  Suomalaiset tuotteet ikkunoiden ja peilien pesussa: Sinin mikrokuituliina ja pieni määrä Erittäin hienoa suomalaista shampoota pesuveteen! Innolla mukana arvonnassa, uusilla välineillä työ sujuu suorastaan huomaamatta…

 150. 186

  onerva sanoo

  Sanomalehdellä minäkin olen kuvannut, äidiltä opittuna. Tiskiaineen sijaan olen käyttänyt ikkunan pesuun tarkoitettua liuosta. Minunkin sini-settini kaipaisi jo päivitystä!

 151. 187

  Kasu sanoo

  Oi mikä arvonta, kelpais ehdottomasti! Pitäisi 4. kerroksen vuokrakämpän ikkunat pestä ensimmäistä kertaa ja korkeanpaikankammoisena henkilönä se vaikuttaa ihan pakkopullalta. Jospa kunnollisilla välineillä uskaltautuisi hommiin. Oma vinkki on mummilta peritty: pestään ikkunat kun niihin ei paista aurinko, ei kuivu rantuja (:

 152. 188

  Mari sanoo

  Mitään uusia niksejä mulla ei ole, mutta täältä saakin liudan uusia. Ehdottomasti mukana arvonnassa!

 153. 189

  Laura Sippala sanoo

  Kyllä ehdottomasti hyvät välineet ovat paras niksi 😉 Ikkunat voi kuitenkin pestä vähemmän sotkuisesti suihkuttamalla ikkunanpesuainetta suoraan ikkunaan ja pyyhkimällä ikkunaliinalla, niin ei tarvitse läträtä välttämättä veden kanssa. Toimii varsinkin jos ikkunat eivät ole kovin likaiset.

 154. 190

  Laura sanoo

  Ihana arvonta! 🙂 Minä pesen ikkunat siten, että laitan pienen tipan fairya pesuveteen ja kuivaan sanomalehdellä.

 155. 192

  Piia sanoo

  Ei ole vinkkejä antaa ja ikkunanpesu on viimeiseen asti lykättyä pakkopullaa. Nyt keväällä on tulossa isot juhlat ja koko kodin ikkunat pitäisi saada tosi puhtaaksi senkin takia. Siivousvälineet kaipaisivat muutenkin päivitystä.

 156. 193

  Leena sanoo

  Tässä omia ikkunoita katsellessani tulee mieleen, että ikkunoiden pesu olisi kyllä ajankohtainen. Mitään erityistä vinkkiä minulla ei ole, mutta otin vinkistä vaarin ja päätin, että seuraavan kerran laitan itsekin ikkunanpesuaineen (vesi + muutama tippa fairya) suihkepulloon, jolloin todellakin se veden kanssa läträäminen vähenee.

 157. 194

  Asta sanoo

  Uudet ikkunat on pitänyt pestä useaan kertaan, koska niissä on ollut jotakin likakalvoa. Höyrypesuri on auttanut. Syksyllä on ikkununoista pesty siis raksajämät ja nyt keväällä toimisi myös tuo Sinin setti.

 158. 195

  Arja sanoo

  ikkuna pesu on mukavaa puuhaa!!! näkee tuloksen heti!=)
  itse pesen ikkunan pesuaineella ja lastalla! ja lopuksi pyyhkäisen sanoma lehdellä ,ja kiiltävää tulee!

 159. 196

  jutska sanoo

  ikkunan pesu on asia ,jota lykkään eteenpäin kunnes on pakko laittaa hihat heilumaan!
  eli tippa fairya ämpäriin ja lopuksi kunnon kuivaus ! kirkasta tulee!

 160. 197

  sanoo

  Onpas kiva arvonta ja sattui hyvään aikaan, olisi nimittäin muuton takia kahden asunnon ikkunat pestävänä… 😀 Oma ikkunanpesukikkani on lähinnä tuo etikka, mutta välineistöäkin voisin vielä kasvattaa ikkunanpesun suhteen.

  – Eppu

 161. 198

  sanoo

  Täytyy sanoo, että edelleen käytän mummoni opettamaa tapaa, astianpesuainetta ja sanomalehteä, joten olisi jo aika päivittää ikkunanpesuun tarkoitetut välineet.

 162. 199

  jenni sanoo

  Wau! Mun inhokkihommaa, mutta ehkä kunnon välineillä siitäkin saisi siedettävää 😉 Mun niksi on pyyhkäistä mahdolliset raidat aina kuivalla talouspaperilla, tulee siistiä jälkeä 🙂

 163. 200

  Ripi sanoo

  Ihan perusmeiningillä mennään ja rantuja jää aina… Hyvät välineet on kyllä kaiken a ja o niin ikkunan pesussa kuin muussakin siivouksessa. Tämän setin kotiuttaisin oikein mielelläni!

 164. 201

  Erika sanoo

  Opiskelijana ei oikestaan ole tuollasia laadukkaita siivousvälineitä, joten rätillä, pesuaineella ja sanomalehdellä vaan ikkunoiden pesuun.:D

 165. 202

  Tanja sanoo

  Äidin ikkunat pesin juuri etikkavedellä ja lastalla kuivasin.
  Pesuvälineet kaipaisi uudistusta, joten siinä toivossa arvonnassa mukana.

 166. 203

  Maria sanoo

  Mukana arvonnassa! 🙂 Meijän taloudessa ikkunat pesee mies. Hän suihkauttaa liinaan pesuainetta ja pyyhkäisee liinalla ikkunan, lopuksi vielä kuivalla liinalla jos tarvetta.

 167. 204

  Eeva sanoo

  Oma niksini on se että kuivaan sanomalehdellä, ikkunaan jää ”likaa hylkivä pinta”

 168. 205

  sanoo

  Ei oo ikkunanpesu vinkkejä! :(( Mun ikkunat on NIIIIIIN hirveen näköset kun oon aivan onneton ikkunanpesijä.
  Tässä siis pyhästi lupaanki, että jos voitan, laitan sulle ennen ja jälkeen kuvat meiliin niin et saatte koko blogosfääri tyrskähdellä kahvikuppeihinne katsellessa niitä mun ikkunoita ja miten hirveessä hapessa ne nyt on 😀

 169. 206

  Jaana Heikkilä sanoo

  Moi!
  Tärkeitä ja oivallisia välineitä arvonnassa ! Itse lorautan pesuveteen astianpesuainetta ja tilkan etikkaa, mutta kunnon välineet ovat tervetulleita. Vanhat ovat huonossa hapessa ja lisäksi tulossa
  tyttären valmistujaisjuhlat, joten välineille olisi todellakin tarvetta 🙂

  t. Jaana

 170. 207

  Tiina sanoo

  uusi talo, ei niksejä, valtavat ikkunat+pienet lapset. Tarviisin pesimet+pesijän 🙂

 171. 208

  Sasa sanoo

  Vanhan kansan tapaan annan ikkunoille viimeisen silauksen mytätyllä sanomalehden sivulla. Sillä lähtee viimeiset vesipisarat ja raidat jos niitä on jäänyt.

 172. 209

  Annika sanoo

  Niksit ovat vähissä, ja tällainen välinesetti olisi tarpeen. Mukana arvonnassa! 🙂

 173. 210

  Hande sanoo

  Eka kerran pestyt ikkunat jo tälle keväälle, mutta ei viimeiset. Lattiaan asti ulottuvat, pikku sormenjälkiä välittömästi esillä. Pakko ottaa niksiksi, että anna elämän näkyä. Muuten tulisi hulluksi 🙂

 174. 211

  Marika sanoo

  Parhaaksi koetut niksit ikkunanpesussa ovat tiskiaine, etikka ja sanomalehti. Sinin kuivaimet olleet aina parhaat. Pian ikkunanpesu taas edessä joten uudet välineet voisivat inspiroida aloittamaan! 🙂

 175. 212

  Jonanna sanoo

  Vanhalla sinisetillä mennään ja lasit kuivataan perinteisesti sanomalehdellä.

 176. 213

  Maiqqu sanoo

  Mulla on vanha ja jo elämää (ja ikkunoita) nähnyt sini ikkunasetti, joka kaipaisi päivitystä uudempaan. Mitään erityisiä niksejä minulla ei ole.

 177. 214

  Marcie sanoo

  Ihan huippu vinkkejä kaikilla!! 😀 Olen nähtävästi niiden harvojen joukossa jotka RAKASTAVAT pestä ikkunoita!

 178. 215

  Mari sanoo

  Mukana arvonnassa! Meillä olisi todellakin tarvetta tälle paketille – uuden kodin ikkunat kaipaavat kipeästi pesua 🙂

 179. 216

  Tanja Järvinen sanoo

  Salainen niksini on ÄITINI, koska minä en tunnetusti omista yhtäkään ikkunan pesuun liittyvää välinettä. Olenkohan 10 vuoden aikana mitä olen asunut poissa vanhempieni nurkista niin kerran pessyt ikkunat 😀

 180. 217

  sanoo

  Tämä setti olisi tarpeen, joten mukaan arvontaan!!

  Täälläkin käytössä on etikkatilkka ja sanomalehti. Ihan hyväksi havaitut konstit, mutta vielä kun nuo välineet olisi kohdallaan niin sujuisi entistä paremmin 🙂

 181. 221

  Sari sanoo

  Mukava arvonta, lisää rekvisiittaa hyvistä ikkunanpesuvälineistä olisi kiva juttu niin ikkunanpesukin sujuu.

 182. 222

  Johanna sanoo

  Ei ole ollut mitään erikoista kikkaa ikkunoiden pesuun. Ihan vaan pisara astianpesuainetta veteen ja menoksi 😉 Kenellä olisi sitten hyviä neuvoja sälekaihdinten pesuun, se on se ’inhottavin’ homma ikkunoita pestessä.

 183. 223

  Sara sanoo

  Oikeilla välineillä saa hieman vastenmielisemmänkin ja työläämmänkin homman tehtyä, huonot välineet vaan turhauttaa.

 184. 224

  Mira sanoo

  Pesu onnistuu ihan perinteisesti kulkemalla penkin kautta ympäri taloa ja pesuaineena toimii fairy

 185. 227

  Tuija sanoo

  Tilkka Fairyä pesuveteen. kuivasus Sini lastalla ja puhdasta tulee. Siivousvälineiden päivitys olisi ajankohtaista, joten tämä arvonta tuli ’just in time’!
  Jospa kerrankin arpaonni suosisi 🙂

 186. 228

  sanoo

  Samat niksit näkyy olevan muillakin, etikka ja sanomalehti :). Eipä vaan ole tullut noita vinkkejä tullut noudatettua, en ole itse tainnut vielä reilut pari vuotta vanhan talomme ikkunoita pestä! Joku muu sentään on, mutta se ei taida enää riittää, siivoussetti taitaisi tulla enemmän kuin tarpeeseen :).

 187. 229

  Sara sanoo

  Oikeilla välineillä saa hieman vastenmielisemmänkin ja työläämmänkin homman tehtyä, huonot välineet vaan turhauttaa. En myöskään kulje ympäriinsä vesisangon kanssa vaan vesi, tiskiaine ja tilkka etikkaa on suihkepullossa. Kerran olen vesisangon vahingossa lattialle kaatanut ja opin kerrasta!

 188. 230

  Mari sanoo

  Mukana arvonnassa! Näille olisi käyttöä niin kotona kuin töissä 🙂
  Kunnon välineet pitää olla, niin ikkunoiden pesemisestä tulee mielekästä ja nopeaa 🙂

 189. 231

  TinttiS sanoo

  Omaa ikkunan pesu-urakkaa on helpottanut Kärcherin pesuri mutta Sinin setti ois hyvä täydennys ja erityisesti tarvetta olisi ”lisäpituudelle”. 🙂

 190. 233

  Tuula sanoo

  Ompa kiva setti arvonnassa.Toivottavasti osuisi minun kohdalle voitto nytten.Itse käytän ikkunanpesussa etikkaa ja vileda ikkunaliinaa.Puhdasta tulee !

 191. 236

  Elise H. sanoo

  Vau, mikä mahtava palkintopaketti! Ilman muuta olen mukana arvonnassa 🙂 Annoit kyllä niin hyvät vinkit ikkunanpesuun, että mitään tuon parempaa niksiä minulla ei ole kertoa.

 192. 237

  Leena sanoo

  Ikkunanpesuun ei kannata alkaa silloin jos ei ole yhtään fiilistä peseminen. Jospa arpaonni suosisi ja saisin fiiliksen.

 193. 238

  Ninnu sanoo

  Ihan huippu arvonta! Olen käyttänyt Sinin tuotteita niin pitkään kuin olen omaa kotia asunut, mutta nyt uuden kodin myötä olisi tarvetta päivittää välineet. Nikseinä ikkunoiden pesussa on ollut täälläkin perinteiset Fairy ja etikka. Lisäksi tykkään lopuksi pyyhkäistä lastan karmin viereen jättämän kosteuden pois vanhalla vauvan harsolla. Imee hyvin eikä jätä nukkaa.

 194. 240

  Jessy sanoo

  Tuolla sanomalehtitempulla olen joskus kokeillut, mutta mitään suurempaa taikaa en siinäkään huomannut. Peruspelillä mennään, mutta tuo setti olisi kyllä paikallaan. Pölykinnas näyttää tosiaan näppärältä – mahtaisiko sopia myös lasten käsiin…? 😉

 195. 241

  kati takkunen sanoo

  Pesen aina pilvisenä päivänä tai varjon puolelta. Lisäksi paljon astianpesu ainetta pesuveteen ja pesen reilulla vedellä. Sitten näin lapsi perheessä käytän sormenjälkien poistamiseen auton tuulilasin pesunestettä laimennettuna ja sinin sieni mikro kuitu liinaa kuivana. Toimii ja kiiltää 😉

 196. 242

  Marketta sanoo

  Ikkunanpesuun minulla ei valitettavasti ole antaa mitään vinkkejä. En ole koskaan tykännyt ikkunanpesusta koska juurikin ne rantut ovat asia mikä saa minut aina raivonpartaalle:-) Viime vuosina olen kokeillut kaikenlaista, perinteistä pesua lastan ja ämpärin kanssa, suihkepulloa, lastaa ja liinaa, viime vuonna ostin jopa (halvan) ikkunanpesurin eikä mikään näistä tuottanut tyydyttävää raidatonta lopputulosta.
  Osallistun innostuneena tähän arvontaan, jospa tällä pesusetillä saisin raidattomat ikkunat:-)
  -Marketta

 197. 243

  Sari Tervo sanoo

  Mukana arvonnassa. Sanomalehden käyttö kuivaukseen niin ei jää rantuja.

 198. 244

  Marianne sanoo

  Sunnuntaina sitten kirkastin olohuoneen ja keittiön ikkunat. Sinillä putsaten tietysti. Yhdellä miedolla fairyvedellä; vanha pesin, lasta, niistämiseen rätti ja juovien siistimiseen mikrokuituliina.

 199. 245

  MariaR sanoo

  Veteen laitan hiukan fairya ja etikkaa, ikkunanpuitteet imurilla ja helpoiten pääsen kun laitan lapset tekemään työn 😉

 200. 246

  Katri Mukkala sanoo

  vuosia pessyt ilman pesuainetta mikrokuitupesimellä, mutta nyt olisi varmana aika testata tätä uutta joten mukana ollaan 🙂

 201. 247

  Elina sanoo

  Ikkunan pesu onkin ehkä se ikävin puoli kodinhoidossa. Niimpä se on ulkoistettu miehelle. 😉 Useimmiten se on myös se osa kotitöitä joita vain yrittää aina siirtää ja siirtää. Syy tähän on myös se, että välineet ovat suorastaan huonot. Tai niitä ei edes ole. Rätti ja suihkepullo. Niillä mennään. Uusilla ikkunanpesuvälineillä uskoisin innostuvani jopa itse ikkunanpesusta.

 202. 248

  PIrjo Vauhkonen sanoo

  Fairy on paras pesuaine <3 , viimeistelen sanomalehtipaperilla ja ikkunat kiiltää 🙂
  Verhojen tuulettuessa ulkona , ikkunoissa koreilee väliaikaisesti sanomalehtiverhot 😀 😀

 203. 250

  sanoo

  Monta ikkunaa odottaa pesua ja hyvillä välineillä se sujuu.
  Sanomalehdellä ennen kiilloitettiin mutta nyt paperi ei ole enää samanlaista.

 204. 251

  Nitta sanoo

  Paras konsti on laittaa mies töihin! Hän olisi superiloinen tästä setistä! Mukana!

 205. 252

  marika.t sanoo

  Arvonnssa mukana 🙂 Pesen fairyvedellä aina ikkunat ja lopuksi kuivaan ikkunat vanhalla lakanakankaalla. Ei jätä nukkaa.

 206. 253

  Tea sanoo

  Arvonnassa mukana! Paras vinkkini ikkunanpesuun on delegoida pesuhomma miehelle 🙂 Noilla uusilla Sini-välineillä pesisin kyllä mielellään itsekin.

 207. 254

  Leena sanoo

  Mun niksi on sama kuin sinun käyttämä eli suihkepullon kanssa pesen. Etenkin sisäpuolelta sillä saa kätevästi, ja ei roisku ja kastu kaikki paikat niin kuin ämpäreiden kanssa pelatessa. Jos ikkunat on hirmu likaiset niin kuin ulkopuolelta tavallisesti on, suihkepullo on kyllä liian kevyt kapistus.

 208. 255

  Jane.R sanoo

  Ikkunan pesu onkin työlistalla,kun ehtisi jossain välissä pesemään.Mahtava setti onkin palkintona.
  Astianpesuainetta,vettä , nukkaamattonta rättiä ja lastaa minä olen aina käyttänyt,en tiedä liekkö paras konsti,mutta kyllä ikkunat puhtaiksi saa.

 209. 256

  Helinä sanoo

  Ihana arvonta! Perusniksien avulla mennään, sanomalehteä rantuihin ja suihkepullolla suihkuttelen veden. Välineet kaipaisivat kyllä jo päivitystä.

 210. 257

  Anniina sanoo

  Samanmoisesti oon pessyt ikkunat jo vuosia, kuin tässäkin postauksessa ja puhdasta tulee. Äiti vielä avuksi, niin työ nopeutuu 😀

 211. 258

  Liinu sanoo

  Itse olen oppinut pesemään laittamalla fairya pesuveteen ja kun ikkuna on pesty ja enimmät vedet kuivattu, niin uusintakierros etikkavedellä, ja kyllä ikkuna kiiltää. Kuivaamiseen ehdoton on lastan lisäki ikkunasta riippuen sanomalehti.

 212. 259

  P sanoo

  Oma niksini on käyttää valmista ikkunaan suihkutettavaa pesuainetta. Ei jää rantuja! 😀

 213. 260

  salla sanoo

  Muutama tilikka etikkaa ja tippa fairia nii hyvä tulleep! setti tulis oikeenki tarpeen, eli arvonnassa mukana!

 214. 261

  Inna sanoo

  samolla Sinin vanhoilla vehkeillä aina pessyt- ja aina on puhdasta tullut. Mutta eikös sitä kehoiteta pesemään puolipilvisellä, ei aurinkoisella 🙂

 215. 262

  maarit sanoo

  Kolme tippaa fairya ja loraus etikkaa, hyvä lasta ja mikrokuituliinoja. Ja pese vain yhden huoneen ikkunat päivässä, niin ei stressaa 🙂

 216. 263

  Henu sanoo

  Ostin pari vuotta sitten Kärcherin ikkunankuivaimen ja se on kyllä ollut loistotuote! Ikkunoiden/peilien pesu käy nopeammin, eikä tule raitoja! Myös Sinin tuotteet ovat ahkerassa käytössä! 🙂

 217. 264

  Hanna sanoo

  Ehdottomasti tarvitisisin uuden pesimen vanhan Sinini tilalle. Paras konsti hankalien yläikkunoiden pesemiseen on muutama suihkaus valmista ikkunanpesuainetta suoraan pesimeen. Ei tarvitse lastata ollenkaan!! Muuten homma sujuu perinteisen vanhanaikaisesti.

 218. 265

  svii sanoo

  Kiva arvonta! Minun niksini on houkutella olutpalkalla mies pesemään ikkunat, itse voi sitten suoraan siirtyä tuloksista nauttimiseen ;D

 219. 266

  Suvi sanoo

  Voih, siivousaddiktin lempi arvonta :). Sen kummempaa niksiä minulla ei ole, olen pessyt ikkunat ihan perinteisesti ämpärin kanssa kulkien. Äiti aina hehkuttaa sanomalehden käyttöä, mutta itse en ole kokeillut.

 220. 268

  jode sanoo

  ikkunanpesua,ah:) niin mukavaa hommaa kun on hyvät välineet! ja sanomalehdellä saa kuivattua hyvin reunat,eikä jää raitoja;)

 221. 269

  Maikki sanoo

  Ikkunanpesu on mukavaa puuhaa. Oon tykännyt siitä aina ja välineet pitää olla ehdottomasti kunnossa. Oma Sini-settini on tullut tiensä päähän ja olisi aika hankkia uudet. Siispä todella hyvää arpaonnea ootellessa 🙂

 222. 270

  Mekku sanoo

  Minä myös kiillotan sanomalehdellä ikkunat, vaikkakin se on väliin melko sotkuista puuhaa. Uusi siivoussetti tulisi kovasti tarpeeseen.

 223. 272

  KaisaL sanoo

  Oi, uudessa talossamme ikkunoita/lasipintaa riittää, tämä olisi loistava 🙂 Paras niksini on laittaa mies asialle ikkunanpesuun 😉

 224. 273

  suvi Kuosmanen sanoo

  Moi! Mulla ei muita niksejä ole kuin että musa täysille soimaan niin homma on paljon mukavampaa

 225. 274

  Susan Möller sanoo

  sen salaisempaa niksiä ei mulla ole mutta justiinsa noilla Sinin tuotteilla olen ikkunoita pessyt jokusen vuoden ja lastalla kuivaus tapahtuu aina vaakatasoon, ylhäältä alas niin ei tule raitoja 🙂

 226. 275

  Kaisa sanoo

  Niin on likaiset ikkunat täällä, ja uudet välineet pitäis hankkia, että tarpeeseen tulisi!

 227. 276

  Kati Ruotsalainen sanoo

  Pitäis varmaan kysyä niksejä mieheltä, kun se ne ikkunat aina pesee, hahaha 🙂 vanhat alkaa olla aika kuluneet jo!

 228. 278

  Henna sanoo

  Mukana arvonnassa.
  Pohjalaistalon ruutuikkunoissa riittää pestävää kahdessa kerroksessa. Uudet välineet kelpaisi. Tykkään kyllä pestä ikkunoita, mutta välineisiin en hirveästi ole panostanut 😀 Joskus kouluaikana oli ikkunanpesusta koekin, hyvin pärjäsin. Sanonta: ”puhtaasta likaisempaan” on jäänyt mieleeni pesujärjestyksessä. Pesuaineena toimii fairy, rätillä pesen ja kuivaimella kuivaan. Vauvaharsolla pyyhin ikkunanpuitteet ja mikrokuituliinakin on mukana tarvittaessa.

 229. 279

  Jaana sanoo

  Niksi / motivaattori on auringonpaiste, jolloin likaisia ikkunoita ei kehtaa kauaa katsella. Sitten täytyy vain odotella pilvistä päivää että voi ryhtyä ikkunanpesuun. 🙂 Sinillä siivous sujuu, toivotaan että onnetar suosisi! 🙂

 230. 280

  Mai sanoo

  Ikkunanpesu ei tosiaan ole lempipuuhaa, kuten ei tunnu olevan monella muullakaan. Pikkuiset rähmäkäpälät ja kissannenä on jättäneet kyllä jälkensä ikkunoihin ja aurinko paljastaa ne karusti…

  Fairya olen lorauttanut pesuveteen pikkuisen. Tuota etikkaa ja sanomalehdellä kuivaamista täytyykin testata.

 231. 282

  alias sanoo

  Kyllä perinteiset niksit pesevät modernit ikkunanpesulaitteet mennen tullen! Enää en moisiin haksahda, vaan täytän ämpärini fairy-vedellä ja lähden hommiin

 232. 283

  Waikiki sanoo

  Mikrokuituliinalla pesen. Mulla on kaks ämpäriä, toisessa lasipintojen vesi, toisessa pokien. Tippa fairya ja kuivaus lastalla. Lastan pyyhkäisen vanhaan pyyhkeeseen. Löytyy myös vanhanaikasenpi sinin ikkunanpesin, mutt se on jäänyt käyttämättömäksi. Jospas ottaiski sen käyttöön nyt parvekelasien pesuun, ei tulis kiipeiltyä 🙂

 233. 284

  Marianne Viita sanoo

  Tippa fairya veteen ja ei kun putsaushommiin. Säämiskään kuivataan ylimääräiset vedet pois niin ei tuu turhaan nukkaannu lasta.

 234. 285

  Jussi K sanoo

  Moi!

  Minun niksi on se, että aloitan uloimmasta ikkunasta ja hyvä taustamusiikki antaa puhtia työhön 🙂

  Aurinkoista kevättä kaikille!

 235. 286

  Miau sanoo

  Mukana arvonnassa! Ikkunanpesu kun olisi hyvin ajankohtaista…
  Niksinä minullakin tuo etikka pesuvedessä, mutta rantuja tulee silti, ehkä kyse onkin näistä pesuvälineistä? 😀

 236. 287

  Anne sanoo

  Rätti,lasta ja fairyvesi,ja koko asunto näyttää kirkkaamalta ikkunapesun jälkeen.

 237. 288

  Sofia sanoo

  Yritän viimeiseen asti vältellä ikkunan pesua,ja joskus kun tarpeeksi kauan odottaa joku muu tekee sen.

 238. 289

  Viivi sanoo

  Säkekaihtimet alas, kun saapuu vieraita. Sitten kun tosissaan aletaan pesemään, niin kaupan valmista (sitä myrkynsinistä) ikkunanpesuainetta suoraa ikkunaan ja rätillä pyyhin pois. Ei edes lastaa tarvita! Tuosta setistä eniten kiinnostaa pölykinnas, olis varmasti kätevä monessakin paikassa!

 239. 290

  Anna Aurinko sanoo

  Ikkunanpesu ei tosiaankaan kuulu lempipuuhiini, vaikka lopputulos on kyllä aina nähdyn vaivan arvoinen. Suurin osa liasta lähtee pelkällä vedellä. Pikapesun saa ihan vaan nihkeällä mikrokuituliinalla. Priimaa sitten tiskiaineella. Jos vaan saisi homman aloitettua 😉

 240. 291

  Tommi Lahtinen sanoo

  Juuri tänään pesin ikkunat. Eipä siihen mitään ihmeitä tarvita vaan ainoastaan esim. Fairya sekoitettuna veteen (peini siivousämpäri) ja uusi käyttämätön tiskirätti sekä ikkunankuivain (pienellä varrella), sitten vain ikkunat kirkkaiksi!
  Tuo on minusta nopein ja tehokkain tapa!

 241. 292

  Anna-Maija Virkki sanoo

  Niksi minkä oppinut lapsena oli sanomalehdellä viirujen kuivaus, tosin riskinä on painomusteen tarttuminen joten löysin toisen eli säämiskällä vetäisee jäljelle jääneet viirut mitä ei lastalla lähde niin tulee siistiä jälkeä 🙂

 242. 294

  Ella sanoo

  Mukana arvonnassa!! Me emme omista ikkunanpesuvälineitä, muutimme vuosi sitten ensimmäiseen omaan ja yhteiseen asuntoon puolisoni kanssa ja kun keväällä koitti ikkunoiden pesuaika lainasimme vanhemmiltani muutaman välineen sitä varten. Aikeissa on ollut ostaa omat tarvikkeet, mutta saa nähdä kuinka käy. Jospa tämä palkinto osuisi kohdalleni, olisin varmasti heti ikkunoiden kimpussa 🙂 Lähipäivien kaunis auringonpaiste on nimittäin tuonut likaiset ikkunat taas esiin..

 243. 295

  Minna P sanoo

  Minulla ei sen kummempia niksejä ole, muuta kuin että kaikista kokeilemistani pesuaineista Fairy on kyllä paras ikkunanpesuun. Uudet pesuvälineet tulisi kyllä tarpeessen… innostaisi pesemään taas nuo ikkunat 🙂

 244. 296

  salli sanoo

  Astianpesu aineella ja sanomalehdellä pesen. Si kuivaan kuivalla pyyhkeellä.

 245. 298

  Teemu Lempiäinen sanoo

  teen ämpäriin astiapesuainnesta pesuveden. Pesen sillä ikkunan siihen tarkoitetun rättiä apuna käyttäen ja lastan kanssa lopuksi pyyhin. Viellä lopuksi kuivaan toisella ratillä ikkunan pokat!

 246. 299

  jemu sanoo

  Minun paras vinkki on: Mies! Mies hinkkaa lasit puhtaaksi ja minä kuivaan perässä. Tehokasta ja nopeaa!

 247. 300

  Minna sanoo

  Mummoni neuvoi, että ikkunat on hyvä kuivata sanomalehdellä, ei jää inhottavia viivoja pitkin ikkunaa ja ikkunoista tulee loistavan puhtaat. Jos ei sanomalehteä ole, kun päätän ikkunat pestä, pääsee kulahtanut Sini-ikkunakuivain töihin. Olisi kai viimeinkin paras siirtyä nykyaikaan ikkunanpesussa, mutta sanomalehti on toiminut oikein hyvin. 🙂 Mukana arvonnassa ja peukut pystyyn.
  -Minna

 248. 301

  AnnaH sanoo

  Eipä tuohon touhuun paljon niksejä ole, pakko vaan ryhtyä toimeen=). Itse käytän aina Fairya pesuaineena ja kuivalla puhtaalla pyyhkeellä kuivaan reunat.

 249. 302

  Saija Niemikorpi sanoo

  Olen jatkuvasti etsinyt hyviä ikkunanpesuvinkkejä kun itsellä niitä ei oikein ole :/ Tämä olikin hyvä postaus.

 250. 303

  Riina sanoo

  Ihana ja ajankohtainen arvonta! Minulla on käytössä tutut niksit: käsitiskiaine ja etikka. Ja kuivaus ehdottomasti lastalla, joka muuten kaipaisi jo päivitystä 🙂

 251. 304

  iines sanoo

  Kiva arvonta! Mulla ei oo mitään niksiä eikä vinkkiä. Inhoan ylikaiken ikkunanpesua, aina jää rantuja vaikka mitä tekis. Kunnolliset pesuvehkeet tietty varmasti edes vähän auttais asiaa jotta sais puhdasta

 252. 305

  Nionella sanoo

  Ikkunoiden pesu vasta pahimman siitepölykauden jälkeen heinäkuussa tai syksyllä. Ei tarvitse montaa kertaa kesässä pestä. Vastaavanlainen ikkunanpesin minulla on ollut vuosia ja on kätevämpi kuin pelkkä rätti. Siihen ei vain saa uutta liinaa, joten uusi setti olisi kiva.

 253. 306

  -j- sanoo

  Oma niksini on aina vastata ’kyllä’ kun äitini kysyy saako hän tulla pesemään ikkunamme. Joten pesusettikin luonnollisesti menisi hänen käyttöön 😉

 254. 307

  MarjaH sanoo

  Minun niksini ovat aika perinteiset: pari pisaraa astianpesuainetta ja viimeistelyyn sanomalehteä, jos viirut tuppaavat harmittamaan. Näitäkin tärkeämpää on hyvä seura ja aurinkoinen mieli! Hyvässä seurassa tulee huomaamatta pestyä vaikka kahden talon ikkunat! =)

 255. 309

  Mariska sanoo

  Ikkunat pesen vasta siitepölykauden jälkeen. Laitan sumutepulloon pesuaineveden ja pesutilanteessa mukana myös ikkunalasta ja mikrokuituliina. Liina kuivaa hyvin vesipisarat pois.

 256. 310

  Elisa sanoo

  Suihkepullo tulee meillä testauksen, vaikka en tässä arvonnassa voittaisikaan. Kiitos siis vinkistä!

  Oma niksini liitty laiskuuteen: pesen ikkunoista vain ulko- ja sisäpinnan joka pesukerralla. Väli-ikkunat saavat tyytyä joka toiseen pesukertaan, kun ne eivät pääse likaantumaan kovin nopeasti.

  Mukana arvonnassa!

 257. 311

  SatuK84 sanoo

  Äh, minulla ei ole mitään muita vinkkejä kuin että musiikki soimaan ja lapset ulos leikkimään niin saa rauhassa siivota – eikä ole ihan sillä sekunnilla uusia sormenjälkiä ikkunoissa..
  Mukana arvonnassa siis 🙂

 258. 312

  hele sanoo

  ei oo totta,ikkunan pesu rupes kiinnostamaan kun näki tuon voittosetin 🙂 tähän asti ei oo niksiä muuta jakaa kuin siirretään sitä pesua =D aikuisten oikeesti siivoushommista ärsyttävin 🙂

 259. 313

  Marianne sanoo

  Paras niksi on päättää etukäteen, että pesen tänään vain yhden tai kaksi ikkunaa, niin hommaan viitsii ryhtyä. Puhtaat ikkunat palkitsevat ja työ sujuu kuitenkin aika joutuisasti, eli yleensä niitä kerralla peseekin useamman:) Hankalinta ainakin minulla on työn aloittaminen. Uudet ikkunanpesuvälineet tulisivat kyllä tarpeeseen!

 260. 314

  magda sanoo

  Voi ei, niin haluaa tuon upean paketin! Kyllähän kunnon välineet helpottavat valtavasti mitä tahansa siivousta, ja tekevät siitä myös hauskempaa ja mielekkäämpää.

 261. 315

  kati sanoo

  Minäkin ruutaan pesuaineen suoraan ikkunaan enkä lotraa vedellä. Tuo setti tulis tarpeeseen, pölyä ja hiekkaa ikkunat täynnä kun kaivinkoneet kaivaa talon nurkalla:)

 262. 316

  Jansku sanoo

  Mukana ollaan! kaikki hyvät vinkit on jo tainnu tulla, itselläni apurina super-aktiivinen siivoaja, neiti 3 ja risat, ilmoitti juuri viikko sitten, että äiti nyt olis aika pestä yhdessä ikkunat. 😀

 263. 317

  Minna Romppanen sanoo

  Viimeiseen huuhteluveteen hieman etikkaa, näin ikkunat tulevat entistä kirkkaimmiksi.

 264. 318

  Tuula sanoo

  Laitan vatiin lämmintä vettä ja tipan Sunlightia tai Tolua. Teen vanhoista vuodevaatteista rättejä, joilla pyyhin suurimmat liat ulkoikkunoista. Sitten pesen mikroliinalla ikkunan, toisessa vadissa on huuhteluvesi, jolla huuhdon ikkunan, sen jälkeen kuivaan ikkunan Sini kuivauslastalla. Ikkunoiden reunat pyyhin kuivalla kankaalla. Työlästä hommaa, etenkin jos aikoo pestä kaikki ikkunat, sillä yhdessä ikkunassa on kuusi pestävää pintaa, kun on vanhan ajan väli-ikkunat. Vanhemmiten en jaksa enää pestä kaikkia ikkunoita samana päivänä. Olisin ikionnellinen, jos saisin tuollaisen paketin, kyllä työ helpottuisi paljon.

 265. 320

  Siinatar sanoo

  Eipä sen kummempia niksejä ole kuin että pesuaineena riittää parisen tippaa Fairya =). Mukaan arvontaan!

 266. 321

  Mimmi56 sanoo

  Hei, kauan odotettu aurinko on meitä hellinyt ja samalla paljastanut mitä pitäisi tehdä seuraavaksi kun pahin katupöly on asettunut. Mukana arvonnassa ikkunoita riittää kaupungissa ja mökillä. Vinkkinä : hyvää terapiaa

 267. 322

  Ulla sanoo

  Paras vinkki on juurikin käyttää tuota suihkepulloa, välttyy märiltä lattioilta. Kyllä lopputulos aina palkitsee vaikka inhottavasta hommasta onkin kyse.

 268. 323

  Lisa sanoo

  >Hei, siivoan paljon, pesen lattiat vaikka joka päivä jos olisi tarvetta, mutta ikkunoiden pesussa olen onneton, yleensä maksan siitä lystistä ammattilaiselle!

 269. 325

  angry bird sanoo

  Pari tippaa Fairya pesuveteen ja etikkaa sitten huuhteluveteen.
  Olisipa muuten mahtava tuotepaketti …ja muutahan ei sitten tarvitakaan kuin sitä arpaonnea 😉

 270. 327

  Eija sanoo

  Heips,

  Ikkunanpesu ja kaikki lasipinnat hoituu mukavasti etikkavedellä. Etikkaa kaadan aina pullosta pienen lorauksen. Mökillä myös puupinnat tulevat puhtaiksi. Ikkunat kuivaan ensin lastalla ja sitten talouspaperilla tai pellavaliinalla. Käytössä on myös mikrokuituliina. Kohta on aika pestä taas ikkunat, myös mökillä…iso urakka edessä.
  Aurinkoista kevätpäivää kaikille!

 271. 328

  Teuvo sanoo

  Paras niksi kohdallani on se että olen delogoinut ikkunanpesut rakkaalle vaimolleni, muistan antaa kiitosta kun ikkunat säihkyvät kirkkaina ja näin takaan homman jatkuvuuden 😉
  Aikuisten oikeesti en osaa pestä ikkunoita niin että vaimo ne kelpuuttaisi, tai ainakin uskon niin.
  Olisihan se mielenkiintoinen kokemus kunnon välineillä yllättää vaimo 🙂

 272. 329

  late sanoo

  Pari tippaa fairya pesuveteen ja huuhteluveteen pari tippaa etikkaa.
  Kiva palkinto

 273. 330

  hukka sanoo

  Minulla on vinkki siihen, miten saa aikaiseksi aloittaa ikkunanpesun. Järjestää vaikka isot synttäri – tai nimipäiväjuhlat niin on pakko pestä ikkunat, kun hävettää niin kovasti likaiset ikkunat. 😉

 274. 331

  allu sanoo

  Pese ikkunat vähintään kerran vuodessa, sillä lika verottaa valon tehoa jopa 40 prosenttia.

 275. 334

  Viola sanoo

  Meillä pestään Kärcherillä 🙂 sinulla taisi olla siitä vehkeestä viime keväänä postaus… Mukana arvonnassa!

 276. 335

  Pirkko sanoo

  Tiskinpesuainetta pikkuisen haaleaan veteen ja ikkunat puhdistuvat kirkkaiksi.
  Pesen ikkunat aina koko huushollista kerrallaan,aloittelen aikaisin aamulla aina sen mukaisesti missä ikkunat ovat kulloinkin varjon puolella.
  Kirkkaalla ilmalla ja suoralla auringonpaisteella ei puhtaita ikkunoita saan.

 277. 337

  Marjut sanoo

  Mukaan arvontaan. Olen opettanut lapset pesemään ikkunoita pientä korvausta vastaan. Homma on yllättävän haluttu ja itselleni jää yleensä vain pari hankalinta ikkunaa pestäväksi

 278. 338

  paula sanoo

  Täälläkin sanomalehti kuivaa rannut ja varjonpuolella ikkunoita pestään kun hyvä draivi on päällä.

 279. 339

  Heidi sanoo

  Ehdottomasti mukana arvonnassa. Paras ikkunanpesuniksi on se, että sisko on rahapulassaan halunnut pestä meidän ikkunat joka kevät 😉

 280. 340

  santtu sanoo

  Paras sää ikkunoiden pesuun on pilvipouta. Kirkas auringonpaiste kuivattaa ikkunan liian nopeasti.

 281. 342

  Hanna sanoo

  Vanha Sinin setti löytyy, mutta uusi olisi tarpeen. Kiillolta löytyy hyvä pesuaine.

 282. 343

  anne kouki sanoo

  Pesen ikkunat tuulilasinpesunesteellä , tulee kirkasta liinalla ja kuivaimella. Oikeet välineet olis kiva omistaa ja hommat sujuisi. mukana arvonnassa. mukavaa kevättä.

 283. 344

  lilja sanoo

  Imuroi tai pyyhi pölyt sälekaihtimista ennen kuin aloitat pesemään ikkunoita.

 284. 345

  Vuokrakämpän törkeän p*skaset ikkunat sanoo

  moneen kertaan tullutkin minunkin vinkit, fairya pesuveteen ja kuivaus sanomalehdellä.
  Mä niin tahtoisin voittaa tän, muutin juuri uuteen asuntoon ja tässä asunnossa on viimeksi pesty ikkunat varmaan viime vuosituhannella. Eli työnsarkaa riittäis ja mukavampi työ on kunnon välineillä tehdä 😀

 285. 346

  Sippura sanoo

  Pirkka-ikkunanperuspray on kätevä, koska se ei jäädy talvellakaan. Spray suoraan ikkunaan, levitys mikrokuituhanskalla, pyyhkäisy kostealla liinalla ja lopuksi kuivaus/kiilloitus toisella mikrokuituliinalla. Ei meillä mitään vesisankoja roudata pitkin taloa, spraypullo ja pari liinaa olkapäällä, suitsait helppo homma. Pidän ikkunanpesusta ja ihana kun on puhtaat ikkunat 🙂

 286. 347

  Leena sanoo

  En kauheasti pidä ikkunoiden pesusta, joten teen sen nopeasti valmiilla suihkupullossa olevalla pesunesteellä ja talouspaperilla. On kelvannut minulle mutta noista vinkeistä aion kokeilla muutamaa 🙂

 287. 348

  Sanna sanoo

  Kattava setti! Mukana arvonnassa! Minulla ei mitään uutta niksiä ole, mutta etikka pesuveteen + sanomalehdellä viimeistely toimii.

 288. 349

  Sanna sanoo

  Ihana setti! Niksejä otetaan myös täällä vastaan! Itse kanssa suihkutan lasinpesuainetta suoraan ikkunaan. Ehkä näin hienot välineet olisi niksi, jolla saisi projektin hoidettua!

 289. 352

  sanoo

  Kuivaa ikkunat mikrokuituliinalla, niin ei jää rantuja. (Ja vinkki tulee suoraan ikkunoiden pesun hoitavalta poikaystävältä! :))

 290. 354

  sanoo

  Wou mikä setti! Olisipa hienoa voittaa noin täydellinen satsi.
  Hevostalli.netin keskustelupalstalla joku aloitti topicin parhaista ikkunanpesuvinkeistä. Sieltä hauskin lukemani oli: ”Äiti!”

 291. 355

  marja sanoo

  Samat niksit, kuin monella täällä: karmit ensin puhtaaksi, sanomalehdellä kuivaus, pilvinen sää. Lastalla voi kuivata yhden pinnan vaakaan ja toisen pystysuoraan, näin näkee heti kummalla puolella rantu on ja pääsee putsaamaan sen. Rantuja minulla tulee aina. Välineet kaipaavat uusimista.

 292. 357

  päivi sanoo

  Ei mitään ihmeellistä niksiä mulla, mutta tarvitsisin uudet pesuvälineet.

 293. 358

  Anne sanoo

  Paras keino ikkunoiden pesuun on hyvät työvälineet ja sprayattava ikkunanpesuaine, itse käytän sellaista mitä saa kaupasta itselaimennettavaksi. Valmiit käyttöpullot turhaa haaskausta 🙂

 294. 359

  Heljä sanoo

  Oma niksini on pestä ikkunat pilvisenä päivänä, niin ikkunoihin ei jää rantuja. Varsinkin jos ikkunaan on päivän porottanut aurinko ja vaikka jo varjon tullen pesisi ikkunat, niin vesi kuivuu pinnalta liian nopeasti -> rannut.

 295. 360

  Kristiina sanoo

  Suurin ongelmani on saada itseni tsempattua ikkunanpesun aloitukseen. Joka kevät se on kuitenkin hyvissä ajoin tehtävä. ja vielä kesällä ulkopuolelta uudelleen muutamaan kertaan. Niksejä on vaikea antaa, hyvä lasta on todella tärkeä. Tämänhetkinen lastani jättää koko ajan ihmeellistä viirua kuivatessa, joten uusille välineille olisi todella tarvetta.

 296. 363

  Sonja sanoo

  Kunhan on toimivat välineet sekä aikaa ja hyvää musiikkia, niin ikkunanpesu sujuu 🙂

 297. 364

  sanoo

  Empä tiedä koska viimeksi on tämän huushollin ikkunat pesty… Mutta ikkunoista tulee mukavan kirkkaita sanomalehdellä kuivaten 🙂 Osallistun kilpailuun!

 298. 365

  Marita sanoo

  Olen huono ikkunanapesijä. Työllistän mielelläni jonkun työn tekemään

 299. 366

  Marja Helena sanoo

  Loraus etikkaa pesuveteen ja jos tarmoa riittää vielä kiillotus lastakuivauksen jälkeen sanomalehdellä ja puhdasta tulee. Täytyy kyllä tunnustaa, että mieheni pesee useinmiten ikkunat, vältyn kiipeilyltä 🙂

 300. 367

  Marju sanoo

  Tänä vuonna ikkunan pesu niksini on vaihtaa kokonaan uudet ikkunat 🙂 Mutta yleensä kun pesen ikkunoita ulkopuolelta, leikkaan vanhoista lakanoista tai vaatteista läjän rättejä. Nämä rätit kastelen valmiiksi ja kun rätti tulee oikein likaiseksi otan sangosta vain uuden rätin. Näin ei tarvitse yrittää pestä hämähäkin verkkoja, tomua yms. likaa pois vaan aina on puhdas pesurätti.

 301. 368

  Jaana H. sanoo

  Paras vinkki on pysyä kaukana niistä sinisiksi värjätyistä suihkutettavista ikkunanpesuaineista, ellei halua valkoisiin ikkunanpuitteisiin likaisen sinisiä raitoja!

 302. 370

  Reeta sanoo

  Fairyvettä suihkepullosta ja lastalla vedän. Sähköistä laitettakin kokeilin viime syksynä… Tulisipa setti tarpeeseen 🙂

 303. 371

  Ulla Strömberg sanoo

  Pesemme porukalla ystävieni kanssa ikkunat vuoron perään jokaisen luona. Yhdessä se on paljon hauskenpaa.. uudet välineet kelpaisi meidänkin porukalle.

 304. 372

  Sirpa Forsten sanoo

  Astianpesuaineesta ja muistakin pesuaineista olen luopunut kokonaan ja vain etikkaa veteen ja sillä pesu. Ei tarvitse sitten huuhteluvettäkään enää erikseen.

 305. 373

  Sumi sanoo

  Olen todella laiska pesemään ikkunoita, joten niksini on tämä: pyyhi pahimmat tuhrut pois silloin kun ne huomaat ja voit lykätä ikkunoiden varsinaista pesua myöhemmäksi 🙂

 306. 375

  Katajanmarja sanoo

  Mulla ei ole mitään niksejä, koen ikkunoiden pesemisen erittäin rasittavana puuhana. Siksi tämä Sinin tuotesetti olisi mitä loistavin ratkaisu pesuhaasteisiin! 🙂

 307. 376

  Hanna sanoo

  Pesen ikkunat perinteisin menetelmin. Jos omistaa hyvän mikrokuituliinan, sillä on helppo viimeistellä ikkunasta pois mahd. pisarat ja vesivanat.

 308. 378

  AnnaMm sanoo

  Fairy, etikka ja sanomalehti siinä tärkeimmät. Parasta tietenkin olisi, jos saisi delegoitua pesemisen esim. miehelle.

 309. 381

  EveliinaP sanoo

  Vaihdoin viime vuonna perinteisen sangon käytön suihkutettavaan ikkunanpesuaineeseen. Käyttövalmiista puhdistusaineista Tolun Lasin- & Ikkunanpuhdistusspray on mielestäni paras tuote. Tärkeintä puhdistusaineissa ei ole myrkyn voimakkuus ja teho, vaan tuotteen toimivuus ja miellyttävä käyttökokemus, kuten pesuvälineidenkin kohdalla.
  Olisi ihana päästä kokeilemaan tätä uutta Tripla-pesintä käytössä!

 310. 382

  Inka sanoo

  Ikkunan kuivaus hesarilla. Tälle vuodelle kertaalleen jo pesty ikkunat, mutta tavarat alkaa olemaan vanhaa laatua.

 311. 383

  silja sanoo

  Fairyvesi, itse ruukaan kunnolla vaahdottaa ikkunan ja sitten lastalla kuivata niin ei jää rantuja ku ei ehdi kuivahtaa. Märkää puuhaa mutta ihan mukavaa

 312. 384

  Helen sanoo

  Äitini neuvoi, että kirkkaat ikkunat tulee, kun lastaamisen jälkeen hankaa ne vielä sanomalehti myttyrällä. Aina se tulee tehtyä 🙂

 313. 386

  Tiina sanoo

  Ikkunat kaipaa pesua ja minä välineitä =P Vinkit luen täältä, koska itsellä ei juuri erityisiä vinkkejä löydy…

 314. 387

  Tanna sanoo

  Viime keväänä sain ystävältä lainaksi ikkunanpesimen, joka olikin tosi kätevä. Ikkunapintaa tosin riittää, joten akkua piti aina välillä ladata. Olisikin kiva kokeilla SINI-tuotteita, joten mukana arvonnassa 🙂

 315. 388

  Päivi sanoo

  Astianpesuaineen ja sanomalehtikuivauksen voimalla ikkunat pesen. Kiva olisi päästä kokeilemaan Sini-settiä.

 316. 390

  moonangel sanoo

  Olen niin laiska pesemään ikkunoita, siksi mies meillä peseekin ne joten vinkkejä täältä ei ainakaan heru 😀 Saisisikohan tuollaisella setillä innostuksen kasvamaan 🙂

 317. 393

  sonia sanoo

  Ei ole mitään erityistä niksiä, auringonpaisteella ei kuitenkaan kannata pestä, ettei tule raitoja ikkunaan 🙂 minä olen ollut lapsuudenkodissani se, joka on pesysyt koko (ison!) talon ikkunat, siksi en olekkaan omassa asunnossani koskaan pessyt ikkunoita. Nyt olen vuoden asunut samassa asunnossa ja ikkunanpesu olisi keväällä ajankohtainen, mutta ikkunanpesuvälineet tosiaan puuttuvat! Nämä tulisivat tarpeeseen.

 318. 394

  Arhippa sanoo

  Vanhat vuodevaatteet ja pyyhkeet, joista ei irtoa enää nukkaa kun ovat jo niin vanuneita, ovat parhaita ikkunoiden pesuun

 319. 397

  ansku sanoo

  Palasin taannoin vanhaan, elikä kuivaus sanomalehdellä ja kiltävää jälkeä tuli. Joskin mukavampaa olisi pienemmällä vaivalla!

 320. 398

  Mari sanoo

  Vanha keino, etikkaa ja tiskiainetta pesuveteen. Kokeilen pari vuotta sitten kuivaamista sanomalehdellä mutta se jätti ikkunan aivan nuhruiseksi. Eli käytän ikkunapesintä ja vettä.

 321. 403

  Jessica Maunus sanoo

  En omista minkäänlaisia ikkunanpesuvälineitä, mutta olen käyttänyt lasipinnoille tarkoitettua pesunestettä sekä pyyhkinyt sanomalehdellä tai talouspaperilla.

 322. 404

  Karkku sanoo

  Ei niksejä. Niin vastenmielistä, mutta kun saa aloitettua, niin kyllähän se sitten sujuu.

 323. 405

  Anna sanoo

  Vanhat pyyhkeet, tyynyliinat tai vaikka T-paidat ocaovat parhaita kuivaukseen, niistä ei irtoa enää nukkaa. Itse käytän pesemiseen ihan perinteisesti rättiä ja astianpesuainetta, kuivaukseen lastaa. Uudet välineet tulisivat kyllä tarpeeseen, myös muuhun siivoukseen. Sitä kun koiraperheessä riittää.

 324. 407

  Sarianna sanoo

  Voi ei tämä on siivouksista se ikävin juttu…onneksi ei tarvitse tehdä viikottain.Meillä on edelleen uuden talon yläikkunat pesemättä kun siihen tarvitaan telineet. Ehkäpä uudet työvälineet auttaisi alkuun pääsyyn. Näyttää kuvissasi niin helpolta ja mukavalta.

 325. 409

  Auroora sanoo

  vauvalta jääneellä harsolla on hyvä kuivata viimeiset roiskeet ikkunoiden reunoilta. 🙂

 326. 411

  Susanna sanoo

  Kun pesee miehen kanssa yhdessä ikkunoita niin homma sujuu nopeammin ja mukavimmin 🙂

 327. 412

  Tuula V sanoo

  Ikkunanpesu on inhokki numero 1, perinteisellä tavalla menee,
  veteen vähän astianpesuainetta,lasta kuivataan välillä johonkin rättiin ja lopuksi sanomalehtipaperi tollosilla hangataan kiiltäväksi,näin opetti äiti ja kyllä kelpaa meille.

  Palkinto on todella hieno!

 328. 413

  Seikku A sanoo

  Perinteiset niksi täällä käytössä; tilkka astianpesuainetta ja kuivaus sanomalehdellä.
  Pian valmistuvan talon ikkunoita kelpaisi uusilla työvälineillä pestä =)

 329. 414

  leena sanoo

  Mukana arvonnassa. Itselläni vielä tuo homma tekemättä, jos odottaisi arpaonnea 😉

 330. 417

  tarja sanoo

  Arvonnassa mukana. Minun ikkunan pesuvälineet kaipaisivatkin päivitystä 😉 Itse pesen ikkunat etikkavedellä.

 331. 419

  Eeva sanoo

  Arvonnassa mukana 🙂 Niin kuin moni muukin täällä oli jo kirjoitellut niin tilkka etikkaa pesuveteen ja puhdasta tulee. Silloin kuin erityisen paljon laiskottaa käytän pikapuhdistukseen autojen/koneiden tuulilasinpuhdistukseen tarkoitettua puhdistusvaahtoa, tulee suoraan spraypullosta ja puhdistus/kuivaus talouspaperilla ja puhdasta tulee 🙂

 332. 421

  Sahrami sanoo

  Minulla on loistava Tupperwaren ikkunaliina, jolla pyyhin ikkunat viikkosiivouksen yhteydessä. Näin pestävää on vähemmän, kun oikea ikkunoiden pesu- päivä tulee 🙂 Arvonnassa mukana!

 333. 422

  Raisa sanoo

  Pari tippaa Fairya ja loraus Sinolia pesuveteen. Pesu ja kuivaus mikrokuituliinalla.

 334. 426

  Katri sanoo

  Kiva arvonta! Minulla ei ole sen kummempaa niksiä, joskus lurautan pesuveteen hiukan sinolia ja kirkasta tulee

 335. 427

  annak sanoo

  Sanomalehteä minäkin olen ikkunanpesuun käyttänyt! Edessä olisi tuo operaatio täälläkin, vaikka ei kyllä kauheasti nappaa. Uusilla välineillä olisi varmasti mukavampaa :).

 336. 429

  Arja Norrgård sanoo

  Ihan on perussettiä meikäläisen niksit. Ikkunanpesuainetta pullosta suihkaus, joka levitetään rievulla, minkä jälkeen kuivaus lastalla.

 337. 430

  Emilia sanoo

  Mahtava setti arvonnassa, siis mukana!
  Oma vinkkini ikkunan pesuun on anopilta lainattu kärchen ikkunanpesin. Tulee nopeasti puhdasta jälkeä! 🙂

 338. 431

  Sarkku sanoo

  Olisipa mukava saada uudet ikkunanpesuvermeet. Perinteisellä tyylillä pesen, muutama tippa Fairya pesuveteen ja lastalla kuivaan.

 339. 432

  Anna E. sanoo

  Oi mikä arvonta. Eipä olisi enää tekosyytä olla pesemättä ikkunoita jos arpaonni suosii… Hyvältä näyttää! 🙂

 340. 434

  EssiE sanoo

  Sattuisipa sopivasti jos arpaonni suosisi, takana juuri muutto uuteen kotiin jossa ikkunoita tuplasti edellistä enemmän. Fairy on ollut niksini tähän mennessä.

 341. 435

  JohannaRN sanoo

  Ikivihreitä ysärihittejä taustalle soimaan, ei kirkasta akkunoita mutta lievittää tuskaa.

 342. 436

  rousku sanoo

  Oma ”paras” niksini on ollut se, että jotenkin olen saanut miehen aina pesemään ikkunat. En muka saa ikkunoita avattua enkä ole tarpeeksi pitkä. Toki meillä olisi varsin iloinen ja miehekäs ikkunanpesijä, jos onni sattuisi suosimaan. 😉

 343. 437

  Anja sanoo

  Ei minulla sen kummempia niksejä, hyvät välineet toki helpottavat työtä. Kun siihen ikkunanpesuun lopulta saa aikaiseksi ryhtyä, koitan ensimmäisen ikkunan kohdalla kovasti huijata itseäni luulemaan että ikkunanpesu on kivaa, mutta kun alkuun pääsee ja ikkunat kirkastuu, tulee oikeasti hyvä mieli ja loppu sujuukin helpommin. 🙂

 344. 438

  Viv sanoo

  Olen just pohtinut parvekelasien pesua, vain välineet ja pitkä varsi puuttuu 😀
  En ole kovin kummoinen ikkunanpesijä, talouspaperilla ja pesuaineella menty tähän asti…

 345. 441

  Julia sanoo

  Erityisiä niksejä ei ole, mutta nuo välineet tulisi tosi tarpeeseen.. Nimittäin remonttipölyiset ikkunat tulisi saada puhtaiksi. Jokaisessa ikkunassa kun vaan on 6 pestävää ruutua (kyllä!! vanhat ”monikerroksiset” ikkunat)! Joten arvonnassa ollaan ehdottomasti mukana! 🙂

 346. 442

  Maria.S sanoo

  Perusjutuilla mennään. Astianpesuainetta tilkka veteen ja ikkunalastalla vedellään. Lopuksi vielä sanomalehteä 🙂 Mukana ollaan!

 347. 443

  Sanna sanoo

  Yritän olla maltillinen ikkunanpesun kanssa ja tehdä sen useampana päivänä. Niskoissa tuntee välittömästi, jos on liian paljon ahkeroinut kerralla. Uudet välineet voisivat myös tehdä terää. Jospa ergonomian saisi vielä paremmaksi niiden myötä;) Mukana ollaan siis!

 348. 444

  kirsi sanoo

  astianpesuainetta veteen,ikkunanpesimellä ja kuivaimella lisänä jatkovarsi setti olisi tarpeen nykyiset ovat huonoksi menneet ikkunoita olisi pestävänä paljon 3 asunnon ikkunat+parvelasit(vanhempien,isoveljen ja oman asunnon ikkunat)

 349. 445

  Siimis sanoo

  Yksi pisara fairya pesuveteen niin johan kiiltää 🙂
  Rakastan ikkunanpesua- eikä siihen kuuluvia välineitä voi koskaan olla liikaa! Eli mukana arvonnass ehdottomasti. Ihanaa kevättä!

 350. 448

  Maria sanoo

  Ihana arvonta ja palkinto. Olisin hyvin epäitsekäs ja mieheni saisi tämän palkinnon, jos arpaonni minulle osuisi. Hän osaa pestä ikkunat paremmin kuin minä 🙂

 351. 449

  Arto sanoo

  Pesee sen verran ikkunoita kerralla kuin mieli tekee. Aloittaminen on siten helpompaa kun ei ole pakkourakka edessä.

 352. 450

  sanoo

  Paras ikkunanpesuvinkki on se, että ulkoistaa koko pesuhomman 🙂 Ikkuinoiden pesu on ikävin siivoustyö, jonka tiedän.

 353. 451

  Iita sanoo

  Salainen aseeni on fairy ja tulikuuma vesi. Ämpäriin höyryävää vettä ja tippa fairya. Hanskat käteen ja hommiin. Kaikki lika irtoaa luutulla todella hyvin kuuman veden ansiosta. Pesu aloitetaan sisältä ulos päin, eli puhtaammasta likaisempaan. Olen kuivannut lastalla ja välillä testannut erilaisia ikkunaluutuja. Molemmat on ihan hyviä.

 354. 452

  Mma sanoo

  Paras niksini on käyttää kuivaamiseen rypistettyä sanomalehteä, ei jätä nukkaa.

 355. 453

  SatuKoo sanoo

  Helpoimmalla olen ikkunanpesussa päässyt käyttämällä mikrokuituista ikkunaliinaa, jolla tarvitsee vain pyyhkiä ikkuna. Kuivuu itsekseen ilman mitään raitoja ja jälkiä. Laiskan ikkunanpesijän pelastus 🙂

 356. 454

  maarit sanoo

  niksejä ei ole, mutta sinituotteilla olen pessyt jo monta vuottta. sanomalehdet ja pellavaliinat olen jo ajat sitten unhoittanut 😉 .

 357. 456

  Maarit sanoo

  Olen samoilla linjoilla monien muiden kanssa: tilkka etikkaa pesuvedessä kirkastaa ikkunat!

 358. 458

  Eevee sanoo

  Niksejä ei ikkunanpesuun ei ole, eikä kunnon välineitäkään siihen, joten täytyy toivoa, että onni potkaisisi juuri minua! 🙂

 359. 459

  Johanna sanoo

  Vanha kunnon ETIKKA! pieni ripaus ja johan kirkastuu.
  Mutta setti olisi ihana voittaa! Toivottavasti kevään mittaan tulee myös ulkokuvia blogiin, tätä on kyllä ihana lueskella.

 360. 460

  Miisukka sanoo

  Runsaasti astianpesuainetta pesuveteen, niin ei valu pitkin seiniä ja varjoinen päivä.

 361. 461

  Sanna sanoo

  kyllä nyt tulisi oikeaan osoitteseen jos arpaonni osuisi kohdalleni! Kuva arvonta 🙂

 362. 462

  Kati sanoo

  Apua, vaikea antaa niksejä kun oman pesun jäljiltä jää aina hirveät rannut ikkunaan 🙂 jospa näillä Sinin uusillta tuotteilla onnistuisin paremmin.

 363. 463

  PaulaKoo sanoo

  Mun vinkki on enemmän tunnelmaan kuin itse ikkunanpesuun liittyvä. 🙂 Itse laitan ikkunanpesupäivänä lapset sekä miehen pihalle ja laitan popit soimaan, kyllä tulee puhdasta. Toki liian kovaa ei voi laulaa mukana, ettei naapurit häiriinny.
  Mukana setin arvonnassa siis!

 364. 464

  sanoo

  Paras niksini on soittaa himosiivooja tätini ”kaffeelle” ja tuskailla ikkunaan jäävien viirujen kanssa .))

 365. 465

  anna-liisa sanoo

  Niksini on töistä keräämäni (käytetty) tutkimuspöytäkreppi. Eli terveyden huollossa kun vedetään pritsille aina puhdas paperi, niin tälle paperille ikkunanpesu on mitä mainiointa uusiokäyttöä! Ei nukkaa eikä suttaa eikä se ole yhtään tuhraantunut siitä, jos sen päälle on joku ihminen kerran kellahtanut. Suosittelen kokeilemaan, jos on mahdollista saada sellaista.

 366. 466

  Heidi sanoo

  Minä pesen ikkunani perinteisillä menetelmillä eli jotain pesuainetta veteen, ikkuna pestään puhtaaksi ja vedetään lastalla kuivaksi.

 367. 468

  Jenni M sanoo

  Hyvillä välineillä homma sujuu ja kun on kiinteät ikkunat niin ei ole kuin kaksi pestävää pintaa. Ja reippaaseen tahtiin vaan pesee,eikä jää mitättömiä rantuja hinkkaamaan, niin koko talon lasit on parissa tunnissa pesty. Näillä nikseillä ikkunan pesu on vaivatonta ja jopa kivaa (missä muussa näkisi yhtä hyvin työnsä tuloksen?) ja ikkunat viitsii pestä useammin kuin vain kerran keväällä ja kerran syksyllä.

 368. 469

  Maija P sanoo

  Ihan vaan yksinkertaisesti Sinin-ikkunapesin (”teddykarvainen”)+vesi ja muutama tippa astianpesuainetta. Kuivaus lastalla.Talouspaperilla kuivaan ikkunoiden reunasta. Siihen pitäisi keksiä nukkaamaton liina tilalle.

 369. 470

  Niina sanoo

  Tässä ollaan odoteltu millon se into iskisi ikkunanpesuun..:) tällä setillä innostuisi varmasti 😀

 370. 471

  Sanna sanoo

  Jos,tollaisen setin voittaisi,siivous sujuisi ,sanoisinko aika mallikkaasti:)

 371. 472

  Miia sanoo

  Pesen ikkunat silloin kun aurinko ei paista -ei jää raitoja ikkunaan. Käytän ikkunanpesusuihketta ja lastaa, helppoa!

 372. 475

  Samsam sanoo

  Nyt täytyy myöntää, ettei ole mitään vinkkejä, en ole ikkunoita vielä pessyt kun ekassa omassa kämpässä asustan. Mutta hyviä vinkkejä on tässä ketjussa ollut 🙂 Ei ole edes ikkunanpesutarpeita, eli kyllä nämä tarpeen olisivat

 373. 476

  Mirkkulainen sanoo

  Minä käytän ikkunanpesussa kainemaailman vanhoja tekstiilejä, lakanoita yms. Sellaisia joista ei irtoa enää nukkaa. Niillä saa rannut pois

 374. 477

  Sari P sanoo

  Ikkunanpesussa ja siivouksessa yleensäkin kannattaa olla hyvät työvälineet, jotta tekeminen sujuu rattoisammin. Ikkunoiden paras kirkastaja on pieni määrä etikkaa pesuvedessä, ja siihen on moni muukin täällä jo vannoutunut 🙂

 375. 479

  Riikka sanoo

  Sinin vanhalla pesurilla pesen, pesuvedessä fairia ja huuhteluvedessä etikkaa, lastalla isommat kuivailen ja sanomalehdellä loput 🙂

 376. 480

  Anne L. sanoo

  iik! Nyt on huippu arvonta. Ikkunoiden pesuun tarvitaan iloinen mieli ja hyvää musaa taustalle.
  Ikkunat kannattaa pestä pilvisenä päivänä tai ainakin, niin ettei niihin paista aurinko.

 377. 481

  Anna E. sanoo

  Mun niksi on tehdä itseni kanssa sopimuksia; lastenhuoneista ei tarvise pestä tuplaikkunoiden välistä, eteisestä ei ehkä ollenkaa, olohuone tosi hyvin jne…

 378. 484

  Tetere sanoo

  Mun niksini on kaverit kylään, musa soimaan, niin johan ikkunanpesukin maistuu. Mielellään sit vielä mukaan se kaikkein pisin kaveri 🙂

 379. 485

  TiinaE sanoo

  Ikkunanpesu ei ole kotitöistä mieluisimpia joten niksini on käyttää siinä miestä apuna 😉 puhdasta tulee eikä jää rantuja, hän on siinä tarkka.

 380. 486

  Marja-Liisa sanoo

  Fairylla pesen ja sanomalehdellä loppusilaus. mutta ei tosiaankaan mitään lempipuuhaa.

 381. 488

  Liisukka sanoo

  En pese ikkunoita. Suljen sälekaihtimet ja odotan ihmettä tapahtuvaksi. Uusilla ikkunanpesuvälineillä voisin saada itse tuon ihmeen aikaan.

 382. 491

  Riikka H sanoo

  Paras on tippa Fairya, vesi pitää keittää kuumaksi ja kunnon hyvä kuivain.

 383. 492

  katariina sanoo

  Oi miten upea palkinto, täytyy osallistua. Suihkepullolla suihkun ja kuvaamiseen käytän tupperwaren mikrokuituliinoja

 384. 493

  Niina sanoo

  Ihanalta kuulostaa palkinto! Täälläkin se tippa astianpesuainetta on tehnyt puhdasta jälkeä.

 385. 496

  sanoo

  Perus fairyvedellä ikkunat pestään meillä. Sisäpuolelta kuivataan kärcherin imurilla ja ulkopuolella kuivataan lastalla 🙂

 386. 501

  sanoo

  Ikkunanpesussa mulla on ollut apuna Kärcherin ikkunanpesukone, mutta sen palvelusaika alkaa olla lopuillaan ja uudet niksit ovat tervetulleita.

 387. 503

  Sallu sanoo

  Ensin pyyhin kostealla ikkunapuut ja pelkällä vedellä irtopölyn ikkunoista. Sitten puhdas vesi ja tilkka tiskinpesuainetta ja ihan luutulla pesen ikkunat, puhtaalla vedellä huuhtelen ja lopuksi vielä puhdas vesi ja lastaa apuna käyttäen kuivaan ikkunat ja joka vetäisyn jälkeen kuivaan ikkunalastan kuivaan luutuun, jotta saan irtoveden lastasta pois. Niin on puhdasta taas……..mut toi pitkä varsihan voisikin olla kova sana.

 388. 507

  Kalla sanoo

  Fairya vain sen verran pesuveteen, että kitka vedestä katoaa. Hyvä niksi on myös hankkia ikkunapesuintoinen puoliso ;).

 389. 508

  Virve sanoo

  Ehdottomasti delegointi ikkunanpesun paremmin taitavalle miehelleni. Niin ja kivat ja hyvintoimivat välineet.

 390. 509

  Kati sanoo

  Tärkeintä on vaihtaa puhdas vesi riittävän usein, niin ei tarvitse lainkaan pesuainetta eikä tule rantuja.

 391. 512

  Heidi sanoo

  Arvonnassa mukana. Mulla ei ole ikkunanpesuvinkkejä antaa, koska en oo vielä ikinä pessyt itse ikkunoita 😀 Aina on viimeistään heinäkuussa äiti tullut apuihin, kun ei tytär ole saanut itse aikaiseksi. Jospa näillä välineillä sitten…

 392. 515

  Aurinkoinen sanoo

  ”Perusniksi”: Astianpesuaine, mikrokuituliina, Sini-lasta ja talouspaperi.

 393. 516

  MiiaK sanoo

  Niksini on suihkepullo ja mies joka oli jo ostamassa uutta ikkunanpesintä mutta kaupan hylly oli tyhjä.Ikkunan pesu on ajankohtaista!

 394. 517

  Martta sanoo

  Mitään kummempia niksejä en valitettavasti tähän hommaan ole keksinyt. Jospa uudet välineet olisivat nyt se kaivattu niksi:)

 395. 518

  Tanja sanoo

  Aikaisemmin íkkunanpesu tapahtui lasten ja isän mummolareissulle aikana. Hyvää musiikkia taustalla ja ikkunanpesun lomassa herkkuruokia. Nyt kun lapset ovat isompia, onnistuu ikkunoiden peseminen myös arjen keskellä. Aloittaminen on hankalaa, mutta työn tulos palkitsee:)

 396. 519

  Anita sanoo

  Ikkunan pesu vaatii sellaisen päivän, ettei tarvitse keskittyä juuri muuhun siivoukseen. sitten vain poppi soimaan ja ikkunoiden kimppuun, olen testannut monia tapoja ja tyylejä. Tärkeintä on ettei laita pesuveteen paljoa pesuainetta, ihan tippa fairyä riittää. Parhaan lopputuloksen saa kun viimeisenä kuivaa lasin sanomalehdellä… Tämä keino käytössä kommenttien perusteella jo monella, mutta se toimii… Mukana arvonnassa, uudet välineet eivät olisi pahitteeksi.

 397. 520

  Päivikki sanoo

  Minulla ei ole antaa vinkkejä, mut ite mielellään otan niitä vastaan. 🙂 Mukana arvonnassa.

 398. 521

  ML sanoo

  Niksini on toimivat (ja mahdollisimman kauniit) välineet 🙂 Sini hyväksi havaittu!

 399. 522

  anni sanoo

  Swipen sinistä ainetta laimeimpana suihkutan suoraan ikkunaan, märällä rätillä pyyhin ja sinin lastalla kuivaan, lastan kuivaamiseen olis kyllä mikrokuituliina tarpeen, nyt käytän vanhoja astiapyyhkeitä… Ikkunapellit ja karmit pyyhin eri rätillä, mutta samalla suihkepullolla aineet suihkuttelen.

  Peilit, ikkunoiden alaosat ym. mihin tulee lasten sormen jälkiä, pyyhin samalla aineella ja talouspaperilla.. ja aikaa ei mee montaa sekuntia viikkosiivouksen yhteydessä, kun samaa suihkepulloa käytän kaikkeen muuhunkin siivoukseen, mihin vaan pesuainetta tarvii.. (paitsi wc).

  Aiemmin inhosin koko swipe hehkutusta, mutta on näköjään oikeasti kätevä aine. Kun suihkepullo tyhjenee niin tiivistepullosta saa helposti lisää, ja se tiivistepullo ei ihan hetkessä tyhjene, siihen laimeimpaan liuokseen menee tosi vähän tiivistettä. Tulipa mainos, enkä oo mikään swipe myyjäkään tai edes myyjän tuttu;).

 400. 523

  Azlak sanoo

  Ei mulla oo kummempia konsteja. Tiskiaineella oon pessy kun ei yleensä sitä ihmeempiä pesuaineita tai välineitä ole 🙂

 401. 524

  sanoo

  Ei mulla varsinaisesti mitään niksejä oo jaettavana, mutta ite suihkutan aineen suoraan ikkunaan suihkepullosta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *