Näppärä ikkunanpesu (+arvonta)

Auringonpaiste tuntuu mahtavalta pitkän harmaan kauden jälkeen ja antaa valtavasti energiaa. Kevät herättää minussa tyypillisesti aina entistäkin voimakkaamman sisustusvimman ja väistämättä myös siivousvimman. Tapaavathan ne sisustusalan ammattilaisetkin sanoa, että paras sisustusvinkki on siivota koti. Auringonsäteiden kulkua on rentouttavaa ihastella kotosalla, mutta raadollisesti ne paljastavat myös kaiken lian. Ajatelkaa, että lika voi viedä valon tehosta jopa 40 %! Nyt äkkiä ikkunanpesuhommiin!

Sain SINI-tuotteelta yhteistyön myötä uuden Tripla-ikkunanpesimen oheistuotteiden kera. Innoissani lähdin testaamaan kuinka näppärää ikkunanpesu on Tripla-ikkunapesimellä, jonka juju on kolmionmallinen lähes 360 astetta kääntyvä pesinosa. Näin ollen se on aina oikeassa asennossa.

ikkunanpesu_sini

Aloitin homman pyyhkimällä pölyt ikkunanpuitteista. Siihen sain uuden apurin SINI:n mikrokuituisesta pölykintaasta. Olin itse asiassa testannut sitä heti, kun sain paketin kotiini, sillä kinnas vaikutti niin kätevältä pölyjen pyyhintään yleisestikin. Ja sitähän se on! Meillä kun on kaikenlaisia asetelmia siellä täällä, sujuu pölyjen pyyhkiminen niistä tällä kintaalla helposti ja käsituntuma antaa tukevamman otteen koko hommaan. Myös herkimpiä lasivalaisimia uskaltaa tällä pölykintaalla puhdistaa.

sini_ikkunapesutuotteet

Sitten vain ikkunanpesupuuhiin! Koska SINI:n Tripla-ikkunapesin kääntyy lähes 360 astetta, on se aina oikeassa asennossa pestävää ikkunapintaa vasten ja pesimen pesupintaa voi vaihdella tarpeen mukaan. Pesimessä on mikrokuituinen päällinen, joita on saatavilla myös erikseen. Aloitin yläikkunasta ja sen pesussa käytin apuna SINI:n lasikuituvartta. Nyt ei tarvitse enää kiipeillä jakkaralla ja ikkunanpesu sujuu turvallisesti. Tripla-ikkunanpesimen on luonnollisesti yhteensopiva SINI-välinevarsiin.

ylaikkunan_pesu

tripla_lahi

suihkepullo

Päätin kokeilla ikkunoiden pesua myös suihkepullon avulla. Perinteisessä ikkunanpesussa minua vähän tympii se, että vettä roiskuu ympäriinsä, kun pesintä kastaa ämpäriin ja vesiämpäriä pitää kuljetella ympäri taloa. Suihkepulloa käyttämällä veden määrä vähenee, eikä ylimääräisiä vesiroiskeita tule niin paljon. Lisäsin veden joukkoon muutaman tipan astianpesuainetta, mutta mikrokuituisella Tripla-ikkunanpesimellä voi pestä kyllä ilman pesuaineitakin.

ikkunan_kuivaus2

Ja sitten vain SINI:n ikkunankuivaimella ikkuna kuivaksi. Ikkunankuivainta on saatavilla myös pienemmässä koossa, ruutukuivaimena, joten pienempienkin ikkunoiden ja ruutujen kuivaaminen onnistuu kätevästi. Pesu-urakan edetessä hoksasin, että mikrokuituinen ikkunaliina on kätevä asettaa ikkunanpuitteelle aina sille kohdalle, josta ikkunaa on kuivaamassa. Näin suurin osa vesiroiskeista kohdistuu suoraa liinaan. Liinalla voi sitten vielä pyyhkäistä ikkunanpuitteetkin jos tarvetta on.

lastan_kuivaus

Mikrokuituliina oli tässä vaiheessa kätevä myös kuivauslastan kuivaamiseen. Suositeltavaahan on, että lastan kuivaa jokaisen vedon jälkeen eikä näin ollen synny rantuja ikkunaan. Lisää ikkunanpesuvinkkejä löytyy SINI-tuotteen nettisivuilta.

Oikein näppärästi tuli ikkunat pestyä, eikä onneksi jäänyt yhtään rantuja. Tripla-ikkunanpesin on tukeva ja käytännöllinen, eikä tässä perinteisemmässä tyylissä ole sähkölaitteiden aiheuttamia haittapuolia: akku ei lopu, eikä melua tule. Iso plussa tulee myös siitä, että pesimeen sopivat SINI-tuotteen jatkovarret eikä tarvitse kiipeillä jakkaran päällä. Kätevimmin minusta ikkunanpesu sujuu vain suihkepullon ja Tripla-ikkunapesimen ja lastan avulla; ei välttämättä tarvitse kulkea vesiämpärin kanssa ympäri kotia. Tässä hommassa ei kauaa nokka tuhise!

ARVONTA!

Nyt sinullakin on mahdollisuus saada SINI-siivousvälineet helpottamaan kevätsiivousta, sillä saan arpoa lukijoideni kesken SINI-tuotteen todella kattavan ikkunanpesusetin! Monet palkintopaketin tuotteista soveltuvat muunkinlaiseen siivoukseen kuin ikkunanpesuun. Arvonnassa seuraavanlainen setti:

SINI_arvonta

Näin osallistut arvontaan:
Kerro kommenttilootassa oma ikkunanpesuniksisi ja pääset mukaan SINI-tuotteen ikkunanpesusetin arvontaan!

Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 22.3.2015 klo 23.59 saakka.
Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua. Sähköpostiosoitteita ei julkaista, mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

ARPAONNEA!

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

BlogiyhteistyoYhteistyössä:

Sini_logo

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Ikkunanpesussa mulla on ollut apuna Kärcherin ikkunanpesukone, mutta sen palvelusaika alkaa olla lopuillaan ja uudet niksit ovat tervetulleita.

 2. 3

  Sallu sanoo

  Ensin pyyhin kostealla ikkunapuut ja pelkällä vedellä irtopölyn ikkunoista. Sitten puhdas vesi ja tilkka tiskinpesuainetta ja ihan luutulla pesen ikkunat, puhtaalla vedellä huuhtelen ja lopuksi vielä puhdas vesi ja lastaa apuna käyttäen kuivaan ikkunat ja joka vetäisyn jälkeen kuivaan ikkunalastan kuivaan luutuun, jotta saan irtoveden lastasta pois. Niin on puhdasta taas……..mut toi pitkä varsihan voisikin olla kova sana.

 3. 7

  Kalla sanoo

  Fairya vain sen verran pesuveteen, että kitka vedestä katoaa. Hyvä niksi on myös hankkia ikkunapesuintoinen puoliso ;).

 4. 8

  Virve sanoo

  Ehdottomasti delegointi ikkunanpesun paremmin taitavalle miehelleni. Niin ja kivat ja hyvintoimivat välineet.

 5. 9

  Kati sanoo

  Tärkeintä on vaihtaa puhdas vesi riittävän usein, niin ei tarvitse lainkaan pesuainetta eikä tule rantuja.

 6. 12

  Heidi sanoo

  Arvonnassa mukana. Mulla ei ole ikkunanpesuvinkkejä antaa, koska en oo vielä ikinä pessyt itse ikkunoita 😀 Aina on viimeistään heinäkuussa äiti tullut apuihin, kun ei tytär ole saanut itse aikaiseksi. Jospa näillä välineillä sitten…

 7. 15

  Aurinkoinen sanoo

  ”Perusniksi”: Astianpesuaine, mikrokuituliina, Sini-lasta ja talouspaperi.

 8. 16

  MiiaK sanoo

  Niksini on suihkepullo ja mies joka oli jo ostamassa uutta ikkunanpesintä mutta kaupan hylly oli tyhjä.Ikkunan pesu on ajankohtaista!

 9. 17

  Martta sanoo

  Mitään kummempia niksejä en valitettavasti tähän hommaan ole keksinyt. Jospa uudet välineet olisivat nyt se kaivattu niksi:)

 10. 18

  Tanja sanoo

  Aikaisemmin íkkunanpesu tapahtui lasten ja isän mummolareissulle aikana. Hyvää musiikkia taustalla ja ikkunanpesun lomassa herkkuruokia. Nyt kun lapset ovat isompia, onnistuu ikkunoiden peseminen myös arjen keskellä. Aloittaminen on hankalaa, mutta työn tulos palkitsee:)

 11. 19

  Anita sanoo

  Ikkunan pesu vaatii sellaisen päivän, ettei tarvitse keskittyä juuri muuhun siivoukseen. sitten vain poppi soimaan ja ikkunoiden kimppuun, olen testannut monia tapoja ja tyylejä. Tärkeintä on ettei laita pesuveteen paljoa pesuainetta, ihan tippa fairyä riittää. Parhaan lopputuloksen saa kun viimeisenä kuivaa lasin sanomalehdellä… Tämä keino käytössä kommenttien perusteella jo monella, mutta se toimii… Mukana arvonnassa, uudet välineet eivät olisi pahitteeksi.

 12. 20

  Päivikki sanoo

  Minulla ei ole antaa vinkkejä, mut ite mielellään otan niitä vastaan. 🙂 Mukana arvonnassa.

 13. 21

  ML sanoo

  Niksini on toimivat (ja mahdollisimman kauniit) välineet 🙂 Sini hyväksi havaittu!

 14. 22

  anni sanoo

  Swipen sinistä ainetta laimeimpana suihkutan suoraan ikkunaan, märällä rätillä pyyhin ja sinin lastalla kuivaan, lastan kuivaamiseen olis kyllä mikrokuituliina tarpeen, nyt käytän vanhoja astiapyyhkeitä… Ikkunapellit ja karmit pyyhin eri rätillä, mutta samalla suihkepullolla aineet suihkuttelen.

  Peilit, ikkunoiden alaosat ym. mihin tulee lasten sormen jälkiä, pyyhin samalla aineella ja talouspaperilla.. ja aikaa ei mee montaa sekuntia viikkosiivouksen yhteydessä, kun samaa suihkepulloa käytän kaikkeen muuhunkin siivoukseen, mihin vaan pesuainetta tarvii.. (paitsi wc).

  Aiemmin inhosin koko swipe hehkutusta, mutta on näköjään oikeasti kätevä aine. Kun suihkepullo tyhjenee niin tiivistepullosta saa helposti lisää, ja se tiivistepullo ei ihan hetkessä tyhjene, siihen laimeimpaan liuokseen menee tosi vähän tiivistettä. Tulipa mainos, enkä oo mikään swipe myyjäkään tai edes myyjän tuttu;).

 15. 23

  Azlak sanoo

  Ei mulla oo kummempia konsteja. Tiskiaineella oon pessy kun ei yleensä sitä ihmeempiä pesuaineita tai välineitä ole 🙂

 16. 24

  sanoo

  Ei mulla varsinaisesti mitään niksejä oo jaettavana, mutta ite suihkutan aineen suoraan ikkunaan suihkepullosta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *