Lukuhetki

Kävin tänään pikkuneidin kanssa ruokakaupassa ja mukaan tarttui uusin Elle Interiör. Se on lempilehteni ja ostan sen joka kerta. Olin saanut päivällä postista paketin, jossa oli uusia Leafin Tupla Suffle paloja ja ajattelin, että vietän pienen herkutteluhetken niiden ja lehden parissa, kun olen saanut lapset nukkumaan. No, kotiin tullessa selvisi, että suurin osa Suffle-paloista oli jo menneet parempiin suihin. No, onneksi minulle jäi muutama pala ja Elle…

Lempparilehti, lempparikuppi ja ehkäpä lempparikeksikin…

(Mikähän siinä muuten on, että kaikki juomat maistuvat paremmilta lempikupista…? Minun lempikuppini on tuota Marimekon Siirtolapuutarha-sarjaa. Onneksi meillä on niitä nyt 2 kappaletta, kun äiti toi toisen viime visiitillään.)

En ole vielä ehtinyt syventyä kunnolla tuohon uusimpaan Elle Interiörin numeroon, mutta poimin tähän muutamia juttuja, jotka pistivät silmiini ensimmäisellä selailulla.

Suurin syy miksi luen sisustuslehtiä on inspiraation etsiminen. Tästä lehdestä sitä löytää helposti. Minusta tuo mattoidea on hieno! Voisi sopia meidänkin olohuoneeseen ennen kuin päätämme, minkälaisen maton hankimme. Valkoista teippiä vaan lattiaan…

Sisustuslehdissä on paljon myös asioita, jotka jäävät vain unelmaksi omalta kohdalta, mutta kauniita kuvia on ihana katsella. Aiemmin tänään mietin, että iso puu olisi mahtava omalla pihalla (esim. tammi) ja nyt bongasin tämän kuvan Ellestä. Oi, haluaisin niin tuollaisen kutsuvan, kodikkaan ja hiukan ”rouhean” puutarhan. Sellaisen oikein rehevän ja runsaan kontrastiksi modernille talollemme. Mutta vie vuosia ennen kuin puutarhamme on kasvanut sellaiseksi…ja miten osaisin sellaisen edes toteuttaa…? En tiedä kasveista mitään!

Sisustuslehdistä on myös mukava bongata tavaroita ja huonekaluja, joita itseltäkin löytyy. On mielenkiintoista nähdä sama tavara eri ympäristössä ja katsoa minkälaisten huonekalujen kanssa se on yhdistetty. Yllä olevista kuvista löytyy meidän ruokailutilan valaisin (Kartell Fly) sekä Artekin tuolit, joita meillä on neljä kappaletta yhtä patinoituneessa värissä kuin tuossa kuvassa. Olemme ajatelleet, että maalaisimme ne valkoisiksi…

Ruotsalaiset lehdet herättävät minussa aina myös ajatuksen, että miten heillä on niin hyvä maku niin  monessa asiassa. Kiinnittäkääpä huomiota esim. ruotsalaisten talofirmojen mainoksiin. Niissä on aivan ihania taloja! Usein ne ovat kokovalkoisia. Juuri tuollaisen yllä olevan kaltaisen talon haluaisin jos rakentaisimme romanttisemman tyylisen talon.

Kiinnitättekö samoihin juttuihin huomiota sisustuslehdissä?

Nyt otan sen rennon hetken ja syvennyn lehteen tarkemmin…

Kommentit
 1. 1

  Malia sanoo

  >Tämä postaus oli aivan ihana! Täytyy huomenna heti ostaa tuo lehti, se on myös minun lempparini. Ruotsalaiset ovat rohkeampia sisustajia, meillä pelataan enemmän varman päälle. Valintoja mietitään liian kauan ja minkään ei haluta rikkovan kokonaisuutta – vaikka juuri kokonaisuuden rikkomisessa se itu yleensä juuri on. Sitäpaitsi naapurilla on paljon vanhempi kulttuuri sisustamisessa yms. se näkyy hyvän designin arvostamisessa. Meillä tulee useinmiten kuitenkin ensin hinta, sitten tunnettuus ja sitten vasta ehkä joku muu seikka. Tulipas sepustus 🙂

 2. 2

  Mia sanoo

  >Samaa mieltä kuin Malia, meillä pelataan enemmän varman päälle. Pieni 'särö' ja eri tyylien yhdistäminen sen tekee. Siitä syntyy kiinnostavuus. Tietysti em. jutut täytyy tehdä hyvällä maulla, ja sen ruotsalaiset osaavat. 🙂 Ihailen myös aina noita ruots. talofirmojen mainoksia (ja vertaan mielessäni niitä suomalaisiin vastaaviin..), pidän tosi paljon noista Trivselhusin country-malliston taloista. Sellainen meillekin tulisi, jos olisi sille sopiva tontti, nyt mennään modernimmalla linjalla.

 3. 3

  RUMBO sanoo

  >Yks parhaimmista lehdistä. Omistan kaikki irtonumerot jo monen vuoden takaa.Tuo puutarhakuva on ihana, tuota tunnelmaa kun saisi luotua. Meillä alkaa pian pihan rakentaminen ja rouheeta pintaa on luvassa ja tuota värimaailmaa, mustaa, tummanharmaata, harmaantunutta puuta, valkoista ja vihreää.Mä haluan rikkoa niitä tarkkaan harkittuja kokonaisuuksia(vaikka tarkkaan mietittään että mitä ja millain) enkä valita esim. puutarhasetiks jotain samaa sarjaa olevaa, mutta kiireessä sitä tulee varmaan valittua joku setti vaan kun pitäs päästä äkkiä nauttimaan terdestä. Jos malttaisin odottaa. Pöydän olen kyllä delegoinut isälle tehtäväksi. Ja muutamia sisustusjuttuja olen jo ostellut.

 4. 4

  turkulainen lukija sanoo

  >Mun lempilehtiä on viime aikoina ollut Australian sekä Ranskan Vogue livingit, brittiläinen Homes & Gardens ja (hollantilainen?) Objekt, ja jos näitä ei saatavilla ole niin brittien Elle decoration ja Livingetc sekä Sköna Hem tahi tuo Elle interiör käyvät korvikkeena. Sen sijaan Italian Elle decoriin olen kyllästynyt jo vuosia sitten. Ja Attitude on muuten ainakin semi-suosikki :)Ruotsalaislehtien talofirmojen mainoksissa olen kiinnittänyt huomiota että kuvien taloissa on pääsisäänkäynti usein talon päädyssä, harjan korkeimman kohdan alla, mikä näyttää erikoiselta suomalaiseen silmääni (toinen silmäni onkin turkulainen, hah ha).Varsinkin DEKO esittelee niin paljon tanskalaiskoteja että jo riittäisi, ja ulkomaisissa Elleissä harmittaa kun käyttävät samoja artikkeleita.

 5. 5

  Anonymous sanoo

  >Heis! Minkälaisella lampulla nuo teidän Artemiden Tolomeot ovat, kun kuvissa näytti ainakin tuon seinämallin valo niin ihanan valkoiselta 🙂 ?

 6. 6

  Anonymous sanoo

  >Minun suosikkini on Skönä Hem, sekin ruotsalainen. Oma suosikkityylinen onkin ruotsalainen herrastyyli aitoinen mattoinen, kustavilaisine huonekaluineen ja pisteenä i:n päällä vähän väriä tauluissa ja tyynyissä. Minäkin olen kiinnittänyt huomiota ruotsalaisten talofirmojen mainoksiin, joissa toinen toistaan ihanampia taloja.

 7. 8

  suvi m sanoo

  >Malia: Tämä postaus syntyi ihan vahingossa, itsestään. Hassua! :)Ja noin se varmasti on niin kuin kirjoitit. Jos kaikki sopii "liian hyvin yhteen", niin vaikutelma jää jotenkin ontoksi.Mia: Aivan, olen samaa mieltä kanssasi! :)RUMBO: Ihanaa, että pääsette jo tekemään pihaa! Me maalataan talo ensin ja sitten varmaan rakennetaan terassit ja vasta sitten piha…Ei jaksais odottaa!turkulainen lukija: Samoja lehtiä minäkin luen. 🙂 Living ETC oli joitakin vuosia sitten ykkössuosikkini. Suomalaisista lehdistä pidän eniten Dekosta ja Divaanista.Anonyymi: Keittiön Tolomeossa on meillä Osramin Halogen Es -lamppu 230V. Oli siinä joku toinenkin luku, mutta en saanut siitä selvää… 🙂

 8. 9

  Terhi sanoo

  >Löysin nuo Nanna Lagermanin kuvat Elleen vähän aika sitten ja postasin niitä. Aivan ihania. Itse haen sisustuslehdistä sitä ihanaa mielihyvää, kun näkee jotakin kaunista ja saa inspiraation johonkin minkä ehkä voisi toteuttaa. Juuri kannoin kirppareille n sata sisustuslehteä. Kaikkea kun ei voi säästää. Toistaiseksi pysynyt vain kotimaisissa kuten Deko, Glorian koti ja muut vaihtelevasti.

 9. 10

  suvi m sanoo

  >Terhi: Ahaa, pitääpäs käydä kurkkaamassa postauksesi! :)Minä en tahtoisi raaskia heittää vanhoja lehtiä pois, mutta eipä kaikkea voi todellakaan säästää. Ja harvemmin niitä vanhempia lehtiä tulee enää luettuakaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *