Kumpi tyyli iskee?

Ahmin viikonloppuna sisustuslehtiä ja se herätti minut pohtimaan tarkemmin omaa sisustustyyliäni. Oikeastaan ajatukset lähtivät liikkeelle, kun vertasin kahden lempparisisustuslehteni kansia: ruotsalaista Residenceä ja Plaza Interiöriä. Residencen kansi on melkoisen pelkistetty, kun taas Plaza Interiörin kannessa on paljon enemmän yksityiskohtia sisältävä kuva. Molemmista pidän kovasti.

interior_magazines

Ihailen tosi paljon pelkistettyä, skandinaavista sisustustyyliä. Kuitenkin omassa kodissani minun on vaikea ylläpitää sellaista ja sisustus lähteekin aina väistämättä rönsyilemään runsaammaksi. Päätin tehdä pienen sisustuskokeilun: pelkistin meidän olohuoneen ilmeen ja testailin osaisinko sisustaa sillä tavalla. Tällaista jälkeä tuli:

olohuone_minimalistinen

minimalistic_livingroom

artek_wir

normann_copenhagen

livingroom_minimal

Yritin miettiä kuinka minimalistisen tyylin omaava sisustaja sisustaisi olohuoneemme. Karsin koristetyynyt ja torkkupeitot pois – ehkä hän jättäisi yhden yksivärisen koristetyynyn sohvalle…? Koriste-esineitä ei saisi olla juurikaan, yksi kynttilä riittää. Myös sisustuslehtien määrää oli karsittava. Sivupöydällä ei rehottaisi ainakaan hetki sitten hankkimani medinilla ja vaihdoinkin sen tilalle fiikuksen.

Tykkäsin tästä pelkistetystä ilmeestä kyllä paljon! Varsinkin kuvissa se näyttää hyvältä, mutta luonnossa olohuone tuntui vieraalta. Niinpä sisustin olohuoneen takaisin oman tyylini mukaiseksi:

livingroom_interior

olohuone_poydat

livingroom_1

details

olohuone_sisustus_pysty

Vaikka ihailen paljon pelkistettyä sisustustyyliä, en itse voisi asua niin. Kaipaan pehmentäviä elementtejä (koristetyynyjä, torkkupeittoja, kivoja asetelmia) ja kutsuvampaa ilmettä. Se on kodikkuutta minulle – jollekin toiselle taas se ihan pelkistetty tyyli edustaa kodikkuutta.

tyylit

Kumpi sisustustyyli sinulle on mieluisampi: ihan pelkistetty vai ”modernisti runsaampi” tyyli?

Translation: I really like simple scandinavian interior style, but I find it hard to keep that style at my home. Today I tried. I simplified the look in our living room and here are the results. Which style do you like more: pure and simple scandinavian or the one that is a little more cosier (on the right)?

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Kiva idea! Kyllä mun mieleen on enemmän tuo runsaampi moderni.:) Meidän koti on vielä tuosta jonkun verran romanttiseen kallellaan, mutten minäkään siedä liikaa tavaraa ja rönsyilyä.;D

 2. 2

  Riikka sanoo

  Modernisti runsaampi on minun mieleeni.
  Niin kaunista, sopivan pehmeästi 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Mukava kuulla. Kyllä se on varmaankin enemmän myös minun mieleeni, mutta pidän myös pelkistetystä versiosta. 🙂

  • 3.1

   sanoo

   Joskus kyllä toivoisin, että voisin pitäytyä noin pelkistetyssä linjassa. Mutta ei, aina lähtee rönsyilemään. 😀

 3. 4

  Anne sanoo

  Noiden välimuoto sopisi minulle. Omani on aika mini ja rönsyilee aina siivouspäivää kohden (enkä tarkoita sisustuksellisesti). Asetelmia en aikaan tietoisesti osaa tehdä.

 4. 5

  sanoo

  Uskoisin pitäväni pelkistetystä enemmän, mutta tosiasiassa ekat kuvat jättävät aika kolkon fiiliksen. Tulee tunnelma kuin olisi juuri muutettu sisään taikka ihan just ulos. Eli runsaampi näyttää paremmalta. Tai se kultainen keskitie 🙂

  • 5.1

   sanoo

   Niin, pelkistetystä saattaa kyllä tosi helposti tulla vähän sellainen huonekaluhallifiilis. Silloin pitää saada kontrastia jostain muualta, vaikkapa rosoisista seinistä….

 5. 7

  Jonna sanoo

  Ehdottomasti modernisti runsaampi! Voi että niin ihailen sinun taitoa sisustaa!!

 6. 8

  mapsi sanoo

  Molemmat näyttää hyvältä ja voisin kuvitella, että siivouspäivän jälkeisenä päivänä meillä näyttäisi noin pelkistetyltä, kuin ensimmäisissä kuvissa ja perjantaita kohden koti on tullut asutummaksi ja tavallaan kodikkaammaksi kun se on pehmeämpi, eikä kaikkea ole niin aseteltu!
  Eli siis molemmat parempi 🙂

  • 8.1

   sanoo

   Juuri niin. 😀 Paitsi että normaalisti meillä on koristetyynytkin sikin sokin, paitsi silloin kun otan kuvia…

 7. 9

  Iipu sanoo

  Kuten aiempikin kommentoija sanoi, ekat kuvat tosiaan jättävät kolkon fiiliksen! Liian persoonatonta ja kliinistä minun makuun, kyllä jälkimmäinen tyyli on miellyttävämpi!

  • 9.1

   sanoo

   Ymmärrän tuon pointin, vaikka ihan pelkistetystäkin tyylistä tykkään tosi paljon. Se ei vaan ole minun oma tyylini.

 8. 10

  Valkoinen tähdikki sanoo

  Modernisti runsaampi miellyttää minuakin. Siinä on mielestäni mukana enemmän persoonaa ja pehmeyttä, mutta ei kuitenkaan mitään liikaa.

  Tämä oli kiva postaus. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

 9. 13

  Mi sanoo

  Ei tuo sinun normaali tyylisikään kovin rönsyilevä ole. Mutta se on enemmän minun makuun!
  Jotain kodikkuutta pitää olla, vaikka melko modernin ja pelkistetyn linjan kannattaaja olenkin.

  • 13.1

   sanoo

   No ei niin olekaan kovin rönsyilevä. 🙂 Niistä lisätyistä elementeistä syntyy minulle kodikkuus, jollekin toiselle se on jotain muuta. Ja toki se on muutakin kuin tavaroita – se on koko arki siinä ympärillä. Ja se harvemmin blogikuvista välittyy…

 10. 14

  sanoo

  Yksinkertaiselle yksinkertaista. 🙂
  Eli pelkistetympi miellyttää minun silmää. Vaikkakin kauniita molemmat.

 11. 15

  sanoo

  Näistä stailauksistasi tuo runsaampi aivan ehdottomasti! Minimalistisesta jotenkin huokuu, ettei se ole ”sinun juttu”, kun taas runsaammassa on fiilistä ja sydäntä mukana, mikä välittyy. Mutta lehdistä ja niiden kansista tykkään Residencestä ehdottomasti enemmän. Plazan kannessa tapahtuu makuuni vähän liikaa vaikka ihania juttuja siinäkin… 🙂 Tosi kiva postaus!

  • 15.1

   sanoo

   Voi että, olipa kivasti sanottu! Kiitos! <3

   On muuten kumma miten Suomen Plaza on ihan erilainen kuin tämä ruotsalainen!?

 12. 16

  Jessy sanoo

  Täytyy sanoa, että kovin pelkistetyiltä näyttävät molemmat, hirveäksi revittelyksi en vielä jälkimmäisiäkään kuvia sanoisi 😉 Itselläkin on nyt tavoite karsia ja yksinkertaistaa, mutta en jotenkin yhtään osaa… Rönsyilee, rönsyilee.

  Jessy

  • 16.1

   sanoo

   Juu, tarkoitus olikin kuvata pientä eroa, joka kuitenkin tulee muutamista pehmentävistä elementeistä. 🙂 Ei minun tyylini mikään runsas ole…

 13. 17

  Paula Turusta sanoo

  Pelkistetty on kaunis ja niukan harmooninen, uskon, että tuollaisessa voi moni hyvinkin viihtyä.

  Modernisti runsaampi miellyttää enemmän ja on jotenkin selkeää sinua; kun blogeja lukee aikansa, niin bloggaajan kädenjäljen alkaa usein jo tunnistaa, mikä on vain hyvä asia). Sinulla on taito yksittäisten juttujen yhteen nivomiseen (materiaalit, muodot, värit) sekä asetelmien tekoon. Asetelmiin käyn täältä usein katsomassa vinkkejä, ne ovat minusta vaikeita, mutta opin koko ajan.

  PS: Vaikken ole kommentoinut, niin Sisustusuutiset-postaukset ovat tosi kiinnostavia! Tykkään myös erityisesti siitä, ettäuseampi uutuusjuttu on samassa postauksessa, jotenkin kivampi lukea useampi uutuusjuttu kerralla.

   • 17.1.1

    sanoo

    Voi et arvaakaan kuinka kommenttisi piristi! Kiitos! 🙂 Tosi kiva saada palautetta, kun kommentointi blogeissa on yleisestikin niin paljon vähentynyt…

    Enkä edes huomannut kirjoitusvirheitä! 🙂

  • 18.1

   sanoo

   Ok. Olisi jännä pelkistää koko koti ja katsoa mikä on lopputulos… Kyllä minäkin siitä pidän, mutta en osaa sitä tyyliä ylläpitää… 😀

 14. 20

  Saara sanoo

  Runsaampi on enemmän mieleeni, täysin pelkistetty tuo mieleen jonkin yrityksen odotustilan tai vastaavan. Runsaampi on aika lähellä sitä mitä meidänkin kotona on (paitsi lelukasoja on kaikkialla kun neiti niitä kiikuttaa joka paikkaan sitä mukaa kun kerään niitä pois :D) ja sinulle ominaisempi. Teillä on kaunis koti.

  • 20.1

   sanoo

   Kiitos Saara! 🙂 Kyllä meilläkin niitä leluja ajelehtii tavallisesti ympäri kotia. Ja paljon muutakin roinaa. Sellainen arki ei vain näissä blogikuvissa näy.

 15. 21

  M sanoo

  Runsaampi näyttää kyllä kuvissa houkuttelevammalta, mutta oma sisustustyylini on kyllä selkeästi enemmän tuota pelkistettyä. Varmaan osittain tähän vaikuttaa sekin, että olen todella laiska imuroimaan ja pyyhkimään pölyjä, pelkistetty sisustus helpottaa huomattavasti!

  Mistä muuten on tuo tummanharmaa torkkupeitto? Täydellinen kaikinpuolin!

  • 21.1

   sanoo

   Ok. Olen omaksunut niin kätevän pölyjen pyyhkimistavan etteivät tavarat minua niin paljon häiritse. Imuroin siis yleensä pölyt pois tasoilta imurin pienellä päällä siinä samalla kun imuroin lattiaa (vaihdan vain pään).

   Harmaa torkkupeitto on Balmuirin. Se on kyllä minustakin ihana! 🙂

 16. 22

  Tiina sanoo

  Kyllä sinun oma tyylisi miellyttää silmääni enemmän. Tosin minun kotini näyttää hyvin pelkistetyltä. Kadehdin ihmisiä, jotka osaavat tehdä kauniita astelmia ja tuoda kodikkuutta kotiinsa. No, pelkistetyn hyvä puoli on, että siivoaminen on helppoa 🙂

  • 22.1

   sanoo

   Kiva kuulla! 🙂 Minä taas joskus toivon, että sisustaisin aina oikein pelkistetysti. Tuntuu, että se on se ”oikein tapa” ja maailmalla ihannoiduin. Tai ainakin sisustusmaailmassa. Mutta se ei vaan ole minua….

 17. 23

  Tanja sanoo

  Plazan kansikuva on oma suosikkini. Kivan kotoisa ja paljon kauniita esineitä, etnisyyttä, josta tykkää tosi paljon tällä hetkellä.

  Sinun kotisi kuvista ”runsaampi” on enemmän omaan makuun kuin ”pelkistetty”, mutta ero on kuitenkin hyvin pieni näiden kahden välillä. Sisustustyylisi on selvästi enemmän pelkistetty kuin ”runsas”, mitä sanaa en käyttäisi kummankaan kuvan ilmeestä.

  • 23.1

   sanoo

   Juu, oikeassa olet. Ei oma tyylini missään nimessä runsas ole ja halusinkin näyttää vain kuinka ero täysin pelkistettyyn tulee vain muutamista jutuista. 🙂

 18. 25

  Maarit sanoo

  Kiva postaus, näki niin konkreettisesti, pelkistetty ehdottomasti vastaa omaa tyyliänikin mutta ne on makukysymyksiä, sinunkin koti on kaunis ja seuraan aina blogiasi mielen kiinnolla.

 19. 26

  Laur sanoo

  Onpas kiva idea kokeilla tuolla lailla sisustuksia ja inspiraationa vielä kaksi sisustuslehden kantta! En ole täysin minimalismin ystävä itsekään. Minimalismikin voisi olla lämpöisempi esim. käyttämällä lämpöisempiä ja tummempia värejä. Näin saisi luotua tunnelmaa, ilman tavaraa. Oma kotini on valkoinen ja se on höystetty asusteilla. 😉

 20. 27

  Sipsu sanoo

  Pysy omassa tyylissäsi … se on kodikasta, mutta kuitenkin modernia. Nämä sinun sivut ovat aivan huiput,niistä huokuu oikea kodin tunnelma. Harvoin koti on tip top, jos siellä eletään ja perheessä asuu lapsia ja mies….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *