Kukkakimpun sitominen

Kävi taas niin mukavasti, että sain kukkakimpun, joka jäi ylimääräisenä eräästä tilaisuudesta. Kimppu oli melko perinteinen, runsas ja korkea. Onneksi sentään kaikki kukkaset olivat valkoisia. Kotona rikoin kimpun ja kokeilin sitoa sen itse uudestaan oman näkemykseni mukaisesti.

korkea_kimppu

rikottu_kimppu

kimput

oma_kimppu_lahi

oma_kimppu

lehdet_maljakossa

Omaan versiooni laitoin vähemmän vihreitä oksia ja katkoin varret lyhyemmiksi. Pidän enemmän matalista kimpuista kuin korkeista. Sekakimput ovat minusta ihania, jos ne ovat sellaisia rentoja ja huolettoman näköisiä. Mutta ei huolettomasti kauniiden kimppujen tekeminen kovin helppoa ole!

Loppuen lopuksi taidan pitää eniten tuosta kuvasta, jossa kaikki kukkaset ovat sikin sokin – mutta niinhän ei toki voi kukkasia pitää. Pari suurta lehteä maljakossakin näyttää kivalta.

Translation: I got a left-over flower bouquet from an event where I helped in organizing everything. At home I decided to break the bouquet in pieces and tried making one myself. I like mixed flower buoquets if they are not too high and have quite a relaxed and not too fancy look. It certainly is not easy to make a beautiful bouquet! At the end, I like the picture where all the flowers are on the table the most. The large leaves on a vase also look nice. 🙂

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Mun makuun valmiskimpuissa on yleensä liikaa vihreää. Ostan monesti kukkakaupasta yksittäisiä kukkia, jotka sitten itse asettelen oman maun mukaan. Lähikukkakauppiaani tämän jo tietääkin.:) Kukkakimppusi näyttää uudelleen sidottuna paljon kauniimmalta.:)

  • 1.1

   sanoo

   Niin onkin tosi paljon sitä vihreää! Tekeehän se kyllä muhkeutta kimppuun, mutta ei vähän pelkistetympi ilme ole yhtään huonompi. Ihanaa, että sinulla on noin asiakkaan tunteva lähikauppias. 🙂

  • 2.1

   sanoo

   Onpa kiva kuulla! 🙂 Ei kyllä ole yhtään helppoa ja olisihan tuota omaa kimppuakin voinut vielä säätää vaikka miten… Vaikeaa oli myös saada kukkaset pysymään haluamallaan kohdalla, kun ei ollut kunnon narua tai muita niksejä.

 2. 3

  Kielo sanoo

  Floristiainesta 🙂 Paljon kivemman näköinen tuo sinun sitomasi kimppu. Kukkakaupoissa laitetaan jostain syystä kauhean innokkaasti tuota ”pihlajanlehden mallista” vihreää (mikä sen nimi sitten lieneekään). Itselläni tulee siitä mieleen hautajaiskukkalaitteet. Pyydän kukkakauppiasta aina jättämään sen pois.

  • 3.1

   sanoo

   Heh, kiitti! 🙂 Hauskaahan tuo oli. Niinpä, tosi usein on tuota samaa lajiketta. Luulisi, että niitä vihreitä lehtiä on vaikka minkälaisia, että voisi enemmänkin vaihdella…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *