KASVIKUULUMISIA

Syksyllä kirjoittelin tuijista, jotka hankin sisäänkäyntimme yhteyteen. Myöhemmin postailin siitä, kuinka kiedoin ruukut ”talvikääreeseen”. Toivon kovasti, että kasvit säilyisivät talven yli! Sunnuntaina paistoi aurinko niin kauniisti, että päätin käydä nappaamassa muutaman kuvan ulkoa. Tuijat näyttävät vielä melko elinvoimaisilta, mutta vasta keväällä selviää, mikä niiden kohtalo on. Seuraava operaatio on lehtien suojaaminen kevätauringolta – kellastumista on jo havaittavissa, joten suojakangasta täytyy hankkia ihan tässä lähipäivinä…

Kommentit
  1. 2

    Susanna sanoo

    Hei, kaupoista saa havuille ja tuiijille sopivaa lannoitetta mikä ruiskutetaan neulasille keväällä (huhtikuu-toukokuussa muistaakseni). kummasti kirkastaa kellastuneet neulaset, suosittelen!

  2. 3

    tuija sanoo

    Hei, pakko kommentoida, että kasvien kääriminen perustuu siihen, että suojataan neulaset silloin kun aurinko alkaa paistamaan. Aurinko herättää kasvin talviunilta, mutta jos multa on vielä jäässä ei kasvi saa tarvitsemaansa vettä ja näin ollen kuolee. Suojauksella siis estetään kasvin herääminen ennen kuin maa on sula.

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *