Hyasintit edestä ja takaa – ja ylösalasin

Joulukukat ovat nyt kyllä vallanneet tämän huushollin täysin! Aikaisemmin esiteltyjen kukkien lisäksi meiltä löytyy myös hyasintteja. Hyasintit ovat lemppareitani, sillä niiden tuoksusta tulee minulle hyvin jouluinen fiilis. Kun olin pieni, meillä oli kotona aina paljon hyasintteja joulun aikaan, kunnes kerran sain niistä allergisen reaktion. Iän myötä allergia on onneksi jo lieventynyt.

Nämä hyasintit sain Huiskulasta, joka on nyt myös avannut verkkokaupan, www.huiskulakauppa.fi. Verkkokaupan valikoimasta löytyy sisustus-, lahja- ja hemmottelutuotteita ja tuotteet voi tilata kätevästi kotiin tai työpaikalle. Verkkokaupasta voi tilata myös kukkia, mutta ne täytyy noutaa myymälästä (Turussa, Salossa tai Nokialla).

Meillä ei ollut kaikille hyasinteille sopivaa ruukkua, joten sovelsin näihin samaista silkkipaperipussukkaideaani – laitoin pussukoiden ympärille vain paperinarua. Sattumalta pussukat olivat juuri sopivan kokoisia myös näille hyasinttien ruukuille. Näin muovinen ruukku jäi pussin sisälle piiloon.

Huiskulan verkkokaupasta löytyy myös alla olevissa kuvissa näkyvä, kaunis Boskken Sky Planter -ruukku, johon kasvi istutetaan hauskasti ylösalaisin.

Sky Planter on tosi kätevä, sillä lapset tai lemmikit eivät pääse korkealla roikkuvaan kasviin käsiksi. Kovasti pikkukisua kyllä kiinnosti roikkuva hyasintti. Myös kastelu on Sky Planterissa kätevää, sillä ruukun yläosassa on vettä läpäisevä savisäiliö, johon vettä lisätään ja siitä se imeytyy tasaisesti kasvin juuriin. Luulenpa, että tällä systeemillä saan minäkin kasvit säilymään kauemmin. 😉

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, on joulukuu arvontoja täynnä tässä blogissa. Niinpä sinullakin on nyt mahdollisuus voittaa Boskken Sky Planter (pieni koko, arvo 39,00 €)!

Osallistut arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen:
millaisia joulukukkia sinun kodistasi löytyy tai aiot hankkia, vai hankitko ollenkaan?

Muista täyttää kommentointilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitan sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua.
Sähköpostiosoitteita ei julkaista mikäli ne on täytetty niille varattuun kenttään.

Arvonta-aikaa on tämä viikko; arvonta päättyy perjantaina 21.12.2012 klo 21.00, jonka jälkeen arvon voittajan.

ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJA JULKISTETAAN PIAN.

Arpaonnea ja mukavaa joulunalusviikkoa kaikille!

Kommentit
 1. 1

  Lenny sanoo

  Hyasinteista tykkäisin ulkonäöllisesti, mutta nenä ei kestä tuoksua. Joten kotiutan meille tänään punaisen joulutähden kauppareissulta.

 2. 2

  noora sanoo

  Joulukukista minusta kaikkein kaunein on ylhäinen amaryllis, mutta ehdottomasti mahtavin tuoksu tulee hyasinteista!

 3. 3

  Katri sanoo

  Minun jouluuni kuuluu joulukukista tulppaani, amaryllis ja hyasintti. Valkoinen on väreistä paras, mutta tänä vuonna taidan ostaa yhden ison hyasintin korostamaan vasta mustaksi maalaamaani portaikkoa! 🙂

 4. 4

  sanoo

  Aijon hankkia valkoisia hyasintteja(jotenkin en ole muka vielä kerinnyt) ja valkoisen amarylliksen. Vaikka ehkä vähän hölmöä hankkia kun olemme uuteen vuoteen saakka pois kotoa.

 5. 5

  Molly sanoo

  Meiltä löytyy nyt yksi valkoinen hyasintti ja tästä postauksesta innostuneena taidan väsätä siihen tuollaisen silkkipaperipussukan ympärille ja hankkia vielä toisen samanlaisen ihanaa jouluntuoksua ja tunnelmaa luomaan! Valkoinen amaryllis täytyy kyllä myös käydä maljakkoon hankkimassa…

 6. 6

  Maikki sanoo

  Valkoinen amaryllis löytyy leikkokukkana, ja on muuten todella näyttävä! Lisäksi ajattelin pari valkoista hyasinttia vielä hankkia joulun tuoksua tuomaan.

 7. 7

  Jenna sanoo

  Joulukotiin aion hankkia valkoisia ruukkuamarylliksia ja vaaleanliiloja ja -punaisia hyasintteja; ihania tuoksuja ja kauniita asetelmia… 🙂

 8. 8

  Liina sanoo

  Meiltä löytyy valkoisia hyasintteja, valkoisia tulilatvoja ja aikeena on ostaa vielä muutama amaryllis.

 9. 11

  Johanna sanoo

  Valkoinen amaryllis, jonka ostin tarpeeksi ajoissa ennen joulua jotta se aukesi kauniiseen kukkaan jouluun mennessä. Leikkokukkia olisi vielä tarkoitus hankkia luultavasti tulppaaneita valkoisena ja punaisena.

 10. 12

  Sari sanoo

  Jouluruusu on ehdoton suosikkini! Viimeksi siirsin sellaisen kesällä ulos ja ihanasti kukki sielläkin.

 11. 13

  Jenni sanoo

  En hanki joulukukkia kotiini, koska olemme joulun pois kotoa. Tuliaisiksi vien hyasintin tai tulppaaneja.

 12. 14

  lentoemo sanoo

  Hyasintit kuuluvat ehdottomasti jouluun. Niitä siis hankin. Samalla ostan mahdollisesti nipullisen valkoisia tulppaaneja.

 13. 15

  Kati sanoo

  Hyasintteja löytyy, ja ne pitää ehdottomasti olla valkoisia. Joulutähtikin on ja ihana tuuhea kuusi. Oi tätä tuoksujen sinfoniaa. 🙂 Ehkä huomisella kauppareissulla tulee vielä joku kukka hankittua. Tänään muuten aamulla pelastin jonkun kukan, mies osti kaupasta joulutähden ja meinasi kävellä se kädessä ulos. Ja pakkasta oli 13 astetta. Se raukkahan olisi kuollut heti. Komensin takasin sisälle pakkaamaan sen sanomalehteen. 🙂

 14. 16

  Katri82 sanoo

  valkoisia hyasintteja vanhoissa lasipurkeissa sammaleen, vlkoisella sprylla värjättyjen käpyjen ja hopealangan kanssa, niissä on sekä joulun tuoksua, että yksinkertaista kauneutta ♥

 15. 17

  sanoo

  Yleensä lähden jouluksi reissuun, joten joulukukkia ei ole tullut hankittua. Tänä vuonna joululoma on kuitenkin niin lyhyt, joten päätin hankkia oman kodin koristukseen perinteisen joulutähden. Myös hyasintin ostin jo joulukuun alussa, mutta se kerkesi jo kuihtua patterin kuumuudessa.

 16. 18

  Saila sanoo

  Vielä en ole hankkinut jouluksi kukkaa, mutta ehkä joulutähden käyn ostamassa.

 17. 19

  ruu sanoo

  Meillä ei erikseen osteta jouluksi kukkia, mutta kasvit saavat jouluisen ulkonäön uusilla ruukuilla! Ruukkuihin on myös helppoa kiepauttaa vaikka joulunauhaa tuomaan uutta ilmettä.

 18. 20

  heidi sanoo

  Jouluun kuulu aina hyasintit! tän vuonna ekaa kertaa kotiin hankittu myös jouluruusu, katsotaan miten sen kanssa käy…

 19. 21

  Maarit sanoo

  Amaryllis löytyy jo valkoisena. Hyasintteja täytyy vielä hakea. Niiden tuoksu kuuluu ehdottomasti jouluun. Ja ehkäpä punaisia tulppaaneja. Joulutähti ei tänä vuonna jotenkin iske.

 20. 23

  Saija sanoo

  Kyllä jouluun tietysti kukkia kuuluu. Meillä ne ovat aina joulutähtiä. Minä pidän niistä ehdottomasti eniten 🙂

 21. 24

  Heppuli sanoo

  Tällä hetkellä ei vielä kukkia ole, mutta yksi valkoinen hyasintti on kyllä pakko käydä hakemassa. Ihanan näköisiä! 🙂

 22. 25

  sanoo

  Meillä on miehen ostamat valkoinen amaryllis ja valkoinen iso joulutähti : )

  Jos arpaonni suosii niin täytyy varmasti hankkia vielä hyasinttikin!

 23. 26

  Anne sanoo

  Joulukuusen virkaa suorittaa meillä tänä vuonna sypressi. Tein siihen valkoisesta paperista tähtiä sekä oksille että latvaan. Valkoinen amaryllis kelpaisi vielä, sekä tietenkin hajusintti ’kivassa ruukussa’. Hyvää joulua!

 24. 28

  Tiia sanoo

  Meiltä löytyy valkoisia hyasintteja, kaksi joulutähteä ja sypressi. Enemmänkin hankkisin, mutta tasot ei riitä ja kukat pitää pysyä pikkukäsien ulottumattomissa.

 25. 29

  LauraH sanoo

  Muutama hyasintti on pakko aina hankkia luomaan tunnelmaa ihanalla tuoksullaan. Lisäksi yleensä kodistani löytyy valkoinen joulutähti.

 26. 30

  Linneab sanoo

  Jouluna pitää olla paljon kukkia! Punaisia tulppaaneja maljakossa, asetelma jossa havujen keskellä valkoisia amaryllyksia. Lisäksi valkoknen irkidea, joka käy juhlaan kuin juhlaan!

Trackbacks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *