Anna mulle tähtitaivas

Eletään vuoden pimeintä aikaa ja joulukin alkaa lähestyä, joten pikkuhiljaa voi jo alkaa astella jouluisia valoja paikoilleen. Pimeyden keskelle pitää saada tunnelmallista valoa. Itse pidän eniten yksinkertaisista ja perinteisistä valosarjoista, joissa on kirkas lämminsävyinen valo. Tykkään myös asetella ne perinteisesti pensaiden ympärille tai lyhtyjen sisälle.

Sain blogiyhteistyön merkeissä uusia soft cable LED-valosarjoja Konstsmidelta ja tästä inspiroituneena päätin toteuttaa ”tähtitaivaan” meidän Harmaja-koristeporttiin pääsisäänkäynnin yhteyteen.

terassin_jouluvalot

koristeportti_jouluvalot

konstsmide_valoverkko

Kätevimmin tähtitaivaan saa toteutettua valoverkosta. Asettelimme verkon rimojen päälle ja kiinnitimme sen sieltä täältä nippusiteillä. Porttiin meni kaksi valoverkkoa. Konstsmiden valosarjoissa on uutuuskaapeli, ns. soft cable, joka ei jäykisty pakkasessa. Sen ansiosta valosarja on siis miellyttävävämpi asentaa ja se kestää entistä paremmin sään aiheuttamia rasituksia.

konstsmide_jouluvalot

Konstsmide 24 v System -sarjaan voi kytkeä erilaisia valosarjoja aina 100 metriin tai tuhanteen LEDiin asti. Muistelin kuinka ensimmäisessä talossamme asensimme pitkän valosarjan pensasaitaan ja kuinka kauniilta se näyttikään, kun lumi peitti maan ja valot tuikkivat hangessa:

jouluvalot ekassa talossa

Niinpä päätimme nytkin asentaa jatkettavaa valosarjaa pensasaitaamme. Lunta täällä ei vielä tosin ole, joten näkymä ei ole yhtä tunnelmallinen. Mutta kyllä sitä luntakin kohta saadaan.

valosarja_pensasaidassa

Lyhyempiä valosarjoja voi astella terassille astelmiin ja lyhtyihin. Minä kiepsautin 40-osaisen LED-valosarjan rennosti terassin hyllykköön:

valosarja_hyllyssa1

Haluaisitko sinä samanlaisen valosarjan? Se voi olla mahdollista, sillä sain arvottavaksi näitä 40-osaisia Konstsmiden valosarjoja peräti kuusi kappaletta.

voita_valosarja

Näin osallistut arvontaan:
Kommentoi tähän postaukseen vastaamalla kysymykseen:
Millä tavoin sinä asettelisit valosarjan pihalle, terassille tai parvekkeelle?

Muista täyttää kommenttilomakkeen sähköpostikenttä, jotta tavoitamme sinut mikäli arpaonni suosii juuri sinua.
Sähköpostiosoitteita ei julkaista mikäli osoite on kirjoitettu sille varattuun kenttään.

Kilpailuun on mahdollista osallistua ti 19.11.2013 klo 24.00 saakka.

ARPAONNEA!

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT. VOITTAJILLE ILMOITETAAN HENKILÖKOHTAISESTI.

Konstsmiden soft cable valosarjoja myydään mm. Stockmannilla, Bauhausissa, Hong Kongissa sekä J.Kärkkäisellä.

P.S. Kurkkaa myös viime vuotinen postaukseni ”Tunnelmaa monelle”, jossa kuvasin kuinka askartelin Konstsmiden LED-kynttilöille tunnelmalliset paperipussukat ja kirjoittelin LED-ulkokynttilästä, joka yllä olevissa kuvissakin näkyy taustalla.

BlogiyhteistyoKonstsmide_1

Kommentit
 1. 2

  Enkuli sanoo

  Ihania valoja 🙂 Parvekkeelle tarvitsisinkin jotain piristystä, joten sinne ehdottomasti nämä sitten pääsisivät.

 2. 4

  Minttu sanoo

  Valosarjalla saisi tunnelmaa terassille varsinkin kun takapiha on muuten täysin pimeä….Valoa siis kaivataan kipeästi!

 3. 5

  Minna sanoo

  Ihana arvonta! Jos voittaisin niin antaisin nämä äidilleni, sillä kotona on ihana terassi johon nämä saisi laitettua ihan täydellisesti 🙂

 4. 6

  Anna sanoo

  Valoa marraskuuhun! Laittaisin valosarjan roikkumaan terassin säleikköön ja parvekkeelle.

 5. 7

  Saara sanoo

  Todennäköisesti kiepauttaisin pihapuun ympärille. Valoa kaivattaisiin tännekin 🙂

 6. 8

  Saila sanoo

  Klassisesti havuihin, mutta pihallamme on myös suuria kiviä ja niitä on hauskan näköisesti hyödynnetty tyyliin kivikuusi. Lenkillä on ihana katsella ihmisten valosarjoja miten kauniita ja kekseliäitä ratkaisuja ovat keksineet.

 7. 10

  Leena sanoo

  Hei!
  Hienosti toteutettu tähtitaivas,
  Itselläni menisi ehkä kylpytynnyrin pyyhetelineeseen ….

 8. 12

  Nina sanoo

  Aion laittaa valot takapihalla olevaan omenapuuhun sekä etupihan korkeaan jasmikkeeseen, lisäksi ehkä suureen lyhtyyn ovensuuhun.

 9. 16

  Sini sanoo

  Voi meidän uuden kodin parveke odottelee valoa tähän pimeään aikaan. Isän askaroima pajupallo tarvitsisi ympärilleen juuri tuollaiset valot! 🙂

 10. 18

  Valma sanoo

  Olen rakentanut kahdesta kuormalavasta viherseinän parkevekkeelle ja nyt talvella siinä koristaa muutamista eri sammaleista koottu asetelma. Led-valot toisivat huiman lisäefektin lavan ja sammaleen väleihin!

 11. 19

  MMaria sanoo

  Mukana arvonnassa ollaan! Parvekkeelle ikkunan ympärille taitaisin näitä asetella 🙂

 12. 20

  Tanja sanoo

  Puolihuolimattomasti kötystäisin oven viereen kauniisiin oksiin 🙂 Niin kiva tulla kotiin kun oven vieressä loistaa valot!

 13. 23

  lentoemo sanoo

  Laittaisin varmaan isoihin kartiotuijiin, jotka ovat pihatien molemmin puolin..

 14. 24

  Leena sanoo

  Olemme juuri muuttamassa, joten tällaiselle valosarjalle olisi käyttöä ainakin etupihalla sisääntulon yhteydessä! Tai sitten hyödyntäisin sitä takapihan tuijarivistöön… 🙂

 15. 26

  sanoo

  Hei, olenkin miettinyt uusia ajatuksia puutarhanb valaisemiseen. Tähtitaiavs idea on ihana, samoin puutarhan aidan valaiseminen. Laitoin valosarjan omenapuuhun ja se on ihastuttava. Aiemmin olen myös ostanut sypressejä jotka olen koristellut valoissa. VAloja vaan ei voi olla liikaa!

  Olisi ihana jos ehtisit käydä jakamssa sinun kauniit valo-ideasi Talvivalo inspiraatiota linkkilistaan (eli tämän postauksen blogilinkin) joka löytyy Karolinan Puutarha blogista (linkki yllä). Olen varma että lukuisat puutarha ihmiset ilahtuisivat tästä inspiroivasta postauksesta (elleivät jo enenstään ole blogisi lukijoita).

  Kiitos ihanasta blogista, tätä on ilo seurata!

 16. 28

  Jane sanoo

  Ihana tähtikatos, meillä kanssa valmistuu ok-talo ja tulee vastaavanlainen katos oven eteen. Kiitos vinkistä 😀

 17. 29

  Johanna Vantaalta sanoo

  Voisin laittaa minäkin valosarjan sisääntulon kattoon 🙂 Kiitos ideasta.

 18. 30

  Pia K sanoo

  Voisin laittaa käyttöullakolle menevien portaiden kaiteeseen, portaat korostuisivat ihanasti 🙂

 19. 31

  Heijji sanoo

  Meillä nököttää sisääntulo terassilla kaksi isoa lyhtyä, jotka kaipaisivat sisälleen valoa. Olisi ihana tulla kotiin, kun lyhdyissä olisi valot! Kynttilöitä kun ei viitsi polttaa lyhdyissä kotoa poissa ollessa.

 20. 32

  SatuK sanoo

  Meillä saisi etukuistin kattoon ihanasti laitettua esimerkiksi tuollaisen valoverkon. Tekaterassille keitaisisin yläpalkkiin ja rimoitukseen valoja, niin saisi pimeälle takapihallekin jotain kirkasta talven pimeyteen.

 21. 33

  Milla sanoo

  Onneksi ehdin vielä mukaan! Noille olisi kyllä varmasti käyttöä, kun piha kaipaisi piristystä valoista juuri tähän vuodenaikaan 🙂

 22. 36

  Sanna sanoo

  Tekisin parvekkeelle valoseinän tai asettelisin sen kaiteen ympärille. Tai hankkisin parvekkeelle ison tuijan ja laittaisin siihen 🙂 parveke on ihan keskeneräinen kun vasta kesän jälkeen muutin ensimmäisenn parvekeelliseen asuntooni, joten olisi kiva edes jotain sinne saada 😛

 23. 39

  Aaro sanoo

  Verkko sopisi juuri passelisti meidän pergolan katoksi. Ensimmäinen talvi uudessa kodissa!

 24. 42

  Monica sanoo

  Ehdottomasti kauneimpia jonkun puun tai pensaan ympärillä, tuo sinun pensaskuva oli ihana 🙂

 25. 45

  sanoo

  Tämä on aivan ihana idea! Teimme tästä inspiroituneina meillekin vastaavan tähtitaivaan tänään, vaikkakin terassin katon alapuolelle. Ajattelin että olisi vielä kiva laittaa myös etuoven puolelle, tämä niin ihanasti toivottaa kaikki joulunajan vieraat ja itsemmekin tervetulleiksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *