Tunnelmia Kevätmessuilta

SP_Kevätmessut16_tulppaanit

Helsingin Kevätmessuilla on sen verran paljon ihmeteltävää, että ainakin näin töiden lomassa pikaisesti katsastaen riittää nähtävää jokaiselle päivälle. Oman yrttiesitelmän jälkeen säntäsin kierrokselle, ja tässä hieman tunnelmia.

Sadekin kuuluu kevääseen

Sadekin kuuluu kevääseen

SP_Kevätmessut16_metsän hirviö

Koti hyönteisille

Koti hyönteisille

Hiirulainen

Hiirulainen

Kehys on käynyt kukkimaan

Kehys on käynyt kukkimaan

SP_Kevätmessut16_sydämet

Toivomuslähde

Toivomuslähde

Tänä vuonna mieltä lämmitti fantasiametsä hahmoineen ja hauskoine yksityiskohtineen. Kasveja olisi – jälleen kerran – toivonut enemmänkin tarjolle, erityisesti kiinnostavia erikoisuuksia. Mutta se taitaa olla niin, että sitä tarjotaan, mitä kysytään. Vikaa saattaa siis olla meissä kuluttajissakin, emme osaa oikein vaatia ja kertoa toiveistamme.

SP_Kevätmessut16_piknik

SP_Kevätmessut16_kasvihuone1

SP_Kevätmessut16_puutarha pullossa2

SP_Kevätmessut16_omenaheinä

Messuesitykset Viherpihan osastolla jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina, tulkaahan moikkaamaan. Monet ovat jo käyneetkin, tosi kiva tavata vanhoja ja uusia tuttuja. Sitä jää monta kertaa päivässä aivan ihanasti suustaan kiinni!

Kevätkeiju vai metsänhenki? Jokainen saa päästää oman mielikuvituksensa valloilleen satumetsässä

Kevätkeiju vai metsänhenki? Jokainen saa päästää oman mielikuvituksensa valloilleen satumetsässä

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tuohon olen usein myös törmännyt, ettei kasvierikoisuuksia messuilla löydy, mutta harvoin niitä löytyy puutarhakaupoistakaan eli kysynnän ja tarjonnan laki pelaa! Messuilla nautin valtavista kukkaistutuksista, yksityiskohdista ja siitä että puutarhamessuilla on hyväntuulisia ihmisiä liikkeellä. Ihana tuo hotelli ja lasipurkkiin tehty istutus, taidan napata idean, kiitos! Upeita kuvia!

  • 1.1

   sonja sanoo

   Aloitteellinen tosin saattaa keksiä messuilla muitakin tapoja kartuttaa kasvivalikoimaansa. 🙂 Minunkin yrttipöydältäni on käyty pyytämässä pistokkaita monivuotisesta basilikasta ja persikkasalviasta. Yksi messuvieras kävi kysymässä, onko messuilla köynnöspinaatin taima saatavana. No, eipä tietenkään ole, mutta lupasin hänelle omistani yhden.

    • 1.1.1.1

     sonja sanoo

     Taimet hankin naapurimaasta, Suomessa en ole juuri noita nähnyt. Siellä tarttui mukaan myös ihan uusi tuttavuus sieniyrtti (Rungia klossii). Maistuu sieneltä. Monivuotisia meillä sisätiloissa.

 2. 2

  sanoo

  Kiitos ihanista kuvista! Tuli käytyä Turun messuilla ja nämä jäivät väliin:)
  Kiva idea tuo purkki-istutus 🙂

  • 2.1

   sonja sanoo

   Turun messut jäivät taas minulta tänä vuonna käymättä, mutta tulipahan messuiltua senkin edestä Helsingissä. Minipuutarhat ovat ihan mahtavia. 🙂

 3. 3

  voikukka sanoo

  Ihania tunnelmakuvia! Keväinen tulppaanimeri hypähti iloisesti silmille. Ruusukehys ja minipuutarha lasipurkissa olivat hauskat.

  En taaskaan pääse kevään messuille tunnelmoimaan. Olen harmitellut samaa kuin sinä ja kommentoijat, eli kasvien vähyyttä puutarhamessuilla. Puutarhaharrastus on nykyään niin laajaa ja sitä kautta tosiharrastajien määrä on lisääntynyt hurjasti, joten luulisi että tätä puolta kannattaisi lisätä. Vai onko niin, että suurien kustannusten vuoksi messuille osallistuvat vain isot toimijat, jolloin ainakin kasvierikoisuudet jäävät pois. Mitä jos puutarhamessujen sijaan olisikin pienemmät kasvimessut?

  • 3.1

   sonja sanoo

   Kasvimessut olisivat varmaan hyvä idea, ja onhan niitä jo jonkin verran näkynytkin. Taitaa vain olla niin, että kasvimessujen potentiaalinen ja innokas kävijäkunta on mieluista ”riistaa” myös isoille toimijoille. Ne hakeutuvat nopeasti mahdollisille markkinoille, sitten nousevat myyntipaikkojen hinnat, ja pienemmillä toimijoilla eivät enää rahkeet riitä messupaikkojen lunastamiseen. Tämä on ehkä vähän turhan kyyninen tarkastelutapa, mutta saattaa olla ainakin osittain selitys niiden kasviosastojen puuttumiseen.

   • 3.1.1

    voikukka sanoo

    Juu, näin se varmaan on. Pieni ei pärjää, kun isot ovat liikkeellä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *