Terveellistä napostelua

SP_Lehtikaalisipsit3

Edellisestä lehtikaalipostaukseen liittyen tässä vielä lehtikaalisipsien resepti. Samantapainen reseptihän on ollut monilla ruokasivustoilla, mutta jos joltain on jäänyt näkemättä ja kokematta, niin tässä vielä kerran. Tämä on hyvä tapa käyttää lehtikaalia ja nämä sipsit ovat paljon, paljon terveellisempiä iltanaposteluun kuin ne tavalliset perunalastut. Lehtikaalin sijaan voi käyttää palmukaalia. Mutta varoituksen sana: näihin tulee kyllä himo.

SP_Lehtikaalisipsit1

Lehtikaalisipsit

  1. Pese lehtikaali, kuivaa huolella ja poista kova lehtiruoti. Revi kaali sopiviksi suupaloiksi, pienestäkin määrästä tulee palasia aika paljon. Sekoita kulhossa 1-2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruunamehua, ripaus suolaa ja paprikajauhetta. Lisää lehtikaali ja pyörittele palat öljyssä, niin että kaalinpalat maustuvat kauttaaltaan.
  2. Levitä palat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunissa, 150 astetta ja 20-30 minuuttia. Älä lataa peltiä liian täyteen äläkä laita sipsejä päällekäin. Käännä sipsit paiston puolivälissä, tarkkaile, etteivät ne pala. Sipsit saavat kyllä ruskistua hieman.
  3. Laita rapsakat lehtikaalisipsit tarjolle ja nauti! Voit kokeilla maustamista myös omilla lempimausteillasi, chili- tai sipulijauheella, soijalla ja raastetulla sitruunankuorella.

SP_Lehtikaalisipsit2

Kommentit
  1. 1

    voikukka sanoo

    Täytyy varmaan antaa lehtikaalisipseille uusi mahdollisuus ja kokeilla sinun reseptiäsi. Tein innolla viime syksynä kehuttuja sipsejä, mutta jotain meni pieleen, kun eivät niin herkullisia olleetkaan. Tänä vuonna jätin lehtikaalin myös kasvattamatta, mutta näin lähikaupassa sitä melko edulliseen hintaan. Vaikka eihän se nyt ihan sama ole kuin jos olisi itse kasvattanut…

    • 1.1

      sonja sanoo

      Tänä vuonna tuholaisia on ollut niin paljon, että ovat saattaneet jopa lehtikaalitkin mennä parempiin suihin ennen sadonkorjuuta. Niin että varmempaa on itse asiassa ollut hakea kaalit torilta. Mikähän oli sitten pielessä niissä sipseissä? Onhan niissä selvä kaalimainen maku, mutta ainakin meillä ovat kyllä maistuneet. Tai olisiko kaali sitten ollut jostain syystä kitkerämpää sorttia? Ehkä kannattaa vielä antaa sipseille tilaisuus ja kokeilla uudestaan. Jos ei vieläkään maistu, eivät ehkä vain sitten kertakaikkiaan ole makuusi. Ja makuasioistahan ei tosiaan voi kiistellä! Kerro sitten, kuinka kävi. :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *