Suolaista tarjottavaa yllätysvieraille

sp_suolaista-tarjottavaa3

Usein joulun seutuun ja yllätysvieraiden piipahtaessa yhtäkkiä kylään tarvitaan nopeasti jotain pientä suolaista purtavaa. Pikkujouluna ja vaikka uudenvuoden aattona helposti ja nopeasti syntyvät tarjottavat ovat kullan arvoisia, ja sellaisia ovat nämä nopeat piiraset, joita on helppo soveltaa.

sp_suolaista-tarjottavaa2

Kasvis-vuohenjuustopiiraset

Laatikko lehtitaikinalevyjä
Pötkö vuohenjuustoa (n. 200 g)
10 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
Balsamicomarinoitua sipulia
1 iso paprika siivutettuna ja grillattuna (tai pannulla paistettuna)
15 oliivia paloiteltuna
Kananmunaa voiteluun

Sulata lehtitaikilevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levyt hieman isommiksi, ja jaa jokainen kolmeen osaan.
Paista tai grillaa paprika, valmista balsamicosipulit ohjeen mukaan. Paloittele oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Viipaloi juusto n. sentin paksuiseksi.
Lado päälle täytteet tasaisesti, älä täytä liikaa. Täytteissä on vahva maku, joten piiraiden ei tarvitse peittyä niihin.
Voitele reunat munalla, ja paista piiraita 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes reunat ovat kullanruskeat.
Piiraat maistuvat parhailta hieman jäähtyneinä, ja ovat valtavan hyviä kylminäkin, jopa seuraavana päivänä.
Jos kotona ei satu olemaan vuohenjuustoa vieraiden yllättäessä, muukin käy, esim. fetajuusto tai mozzarella. Kasviksista jonkun voi jättää poiskin ja laittaa vähän enemmän muita.

sp_suolaista-tarjottavaa1

Balsamicomarinoidut punasipulit

3 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
1 tl kuivattuja yrttejä (timjamia, rosmariinia ym. mielesi mukaan)
Mustapippuria
½ dl balsamicoviinietikkaa

Kuori ja lohko sipulit n. sentin paksuisiksi. Kuullota sipuli läpikuultavaksi öljyssä pannussa, älä ruskista. Lisää valkosipuli silputtuna, ja kuullota hetki.
Lisää loput ainekset ja kiehauta seosta sen verran, että liemi keittyy hieman kasaan. Kaada sipulit ja liemi tölkkiin, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *