Puutarhamatkoista haaveillen

SP_Kimppu1tammi.jpg

Eilinen päivä meni laulaessa matkamessuilla. Keikkojen jälkeen ehdin vähän kiertelemäänkin, ja jotenkin kaikki aurinkoiset ja lämpimät kohteet vetivät puoleensa…

SP_keikalla_matkamessut.jpg

Pysähdyin ihailemaan jalokivien väreissä hehkuvia strelitzioita eli kolibrikukkia, niistä muistuivat mieleen reissut Madeiralle, Teneriffalle ja miksei Havaijillekin. Joltain tuollaiselta matkalta toin tuliaisiksi strelitzian taimen. Sain sen kyllä kukoistamaan viherkasvina, lähes metrin mittaiset lehdet olivat syvän vihreät ja komeat, mutta kukkia ei koskaan kuulunut. Kaipa kasvi olisi kukkiakseen tarvinnut enemmän valoa ja lämpöä, etelän herkkä kaunotar kun on. Ihanan pröystäileviä nuo rehvakkaat kukinnot kyllä ovat, nimensä mukaisesti kuin eksoottisia lintuja.

Strelitziat hehkuivat Matkamessuilla

Strelitziat hehkuivat Matkamessuilla

Puutarhamatkoja on luvassa tänä keväänä lähemmäs ja kaemmas. Tukholman messut ja Viron tapahtumat täytyy käydä katsomassa, ja toukokuun alussa odottaa risteily Välimeren maisemiin. Lontoossa yksi lempikohteistani on Chelsea Physic Garden, vuonna 1673 apteekkariopiskelijoita varten perustettu puutarha, jossa kasvavat sulassa sovussa niin eksoottisemmat lääkekasvit kuin kotoisat perunat ja persiljat. Siellä saivat opiskelijat tutustua kasvien lääkinnällisiin käyttömahdollisuuksiin ja opiskella niiden kasvatustakin. Puutarha on rauhallinen keidas muurien suojassa keskellä Lontoon vilskettä, ja ehdottomasti visiitin arvoinen.

SP_ChelseaPhysic_kyltti

Latva-artisokka Lontoon Physic Gardenissa

Latva-artisokka Lontoon Physic Gardenissa

SP_ChelseaPG_punainen_kärry

Aino-kissa on pysytellyt sisätiloissa näillä pakkasilla, vaikka viihtyykin yleensä ulkona tarhassaan talvellakin. Mutta liika on liikaa, toteaa Ainokin, ja tyytyy tiirailemaan oravia ikkunanlaudalla istuen.

SP_Ainokurkkaus.jpg

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *