Puutarhaharrastajalla on joulu joulun perään

sp_jaatyneet-omenat

Joulu on käsillä, mutta ihan kohta sen jälkeen tulee meille viherturaajille toinen joulu. Sillä kohta ne julkaistaan, meidän mullantonkijoiden jokatalviset lukemistot, katalogit, joihin tartumme ahnaasti kädet täristen kuin teinitytöt uuden Demi-lehden numeroon! Siemenluettelot!

Miten paljon haaveita, toiveita ja unelmia voikaan mahtua pienen vihkosen kansien väliin. Miten hanakasti hakee haukankatseemme uudet tulokkat ja vanhat, hyväksi havaitut, kuinka syvästi suremme tuttujen luottolajikkeiden mahdollista puuttumista, ja aprikoimme syytä siihen. Euroopan Unioniko on syynä, vaiko huono siemenvuosi, vai onko piskuinen maamme taas katsottu liian pieneksi markkina-alueeksi, jotta siementoimittajat haaskaisivat tänne kallisarvoisimpia löytöjään?

Luetteloita selatessa iskee tavattoman helposti vauhtisokeus. Yksi tuollainen, ai sitä on sinisenäkin, voi ihanaa! Sitä merkkaa kaiken haluamansa ylös ja ynnää lukemat, eikä usko silmiään. Ihan vain muutaman pussinhan minä… Tai tulikohan niitä sittenkin kolmekymmentä? Pehtoori sanoo, että siemenliikkeiden myyjät ulkomailla näkevät silmieni kiilumisen jo kaukaa, ja kaivavat kiireellä kaikki varastot tiskille.

Joka vuosi sitä vannoo, että tälle kaudelle en hanki mitään uutta, kun laarit on jo pusseja täynnä. Mutta sitten ne kaikki ihanuudet näyttävät niin houkuttelevilta ja lupailevat ties millaista satoa ja kukkaloistoa ensi kesälle, ja ennen kuin huomaakaan… Mutta hei, siemenpussit ovat kuitenkin halpaa lystiä verrattuna moneen muuhun harrastukseen, joten antaa mennä!

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Voi mitä ihania sanoja sydämen pohjasta…juuri noin, noilla mennään täälläkin! Ihanaa aikaa joulu! Olen kyllä joskus päättänyt olla avaamatta siemenluetteloa ennen uudenvuoden päivää, pyrin siihen, mutta en takaa mitään 😀

  Instasta löysin muuten ihanan krassin – ’Phoenix a flaming colors’ – pakko saada, onko Sinulle tuttu? Ainakin M&T myy noita ihanuuksia!

  • 1.1

   sonja sanoo

   ’Phoenix’ näytti ihanalta, terälehdet kuin perhosen siivet. Hankintaan menee, kiitos vinkistä. :)) En ole minäkään malttanut olla tutkailematta uutuuksia, ja esim. Ruotsin Impectahan lähettää sähköpostitse noita uusien houkutuksien kuvia lähes joka viikko. Ah ja voi, olisipa jo kevät ja pääsisi kylvämään. Mutta juhlitaan nyt tämä joulu ja vuodenvaihde tästä ensin alta pois. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *