Puutarha aalloilla

IMG_1218.jpg

Tänään lähdetään taas merille. Viking Mariella suuntaa kohti Tukholmaa, ja minä sekä yrtit matkaamme mukana. Huomio siis kanssamatkustajat: kello 19.30 konferenssiosaston auditoriossa kerron kevään puutarhapuuhista ja uutuusyrteistä. Mitenkään sitä perinteistä musiikkiviihdettä mollaamatta täytyy kyllä kiitellä laivayhtiötä myös puutarhaharrastajien huomioimisesta risteilyohjelmassa.

Vajaat kolme viikkoa sitten Turku-Tukholma välillä bongattiin kymmenittäin joutsenia muuttomatkalla. Nämä ovat kylläkin Norjan serkkuja.

Vajaat kolme viikkoa sitten Turku-Tukholma välillä bongattiin kymmenittäin joutsenia muuttomatkalla. Nämä ovat kylläkin Norjan serkkuja.

Ennen lähtöä täytyy tarkistaa ihanalta tuoksuvan persikkasalvian (Salvia dorisiana) kunto, viikko sitten Vaasan Kaupunginkirjastossa puutarhaluennon yhteydessä jaoin pistokkaita niin huolettomasti, että koko kasvi oli aika kynityn näköinen. No, julistan aina, että puutarha on jakamista varten, joten täytyy elää kuin saarnaa. 😊 Vaan leikkelystähän nuo tuuhistuvat. Sydäntä lämmittää aina kovasti, kun joku kertoo saaneensa antamani pistokkaan juurtumaan ja jatkamaan elämää. Kuin olisi lähettänyt lapsen maailmalle…

Sitruunaverbena kukkii taas kevään kunniaksi

Sitruunaverbena kukkii taas kevään kunniaksi

Ja torstaina pääsenkin sitten Nordiska Trädgårdar-messuille Tukholmaan. Nämä messut ovat pohjoismainen tapaus, ja sieltä poistuu aina pää ideoita pursuten. Epäilemättä niin käy tälläkin kertaa, mutta mahtaakohan neljä tuntia kiertelyä riittää oikein mihinkään?!

Paluumatkalla Tukholmasta Helsinkiin pidän taas Mariellalla esityksen, tällä kertaa aiheena ovat tomskut ja muu hyötykasvitarha. Tämän vuoden tomaateistani saatte kuulla enemmän ensi viikolla,  ne vaativat oman postauksensa. Noin 50 lajiketta ojentelee lehtiään ikkunanlaudalla, ja että ne mamman kullat ovat somia.

Lauantain ja sunnuntain olenkin sitten Porissa puutarhamessuilla juontamassa ja esitelmöimässä. Mutta sitä ennen pistän teille vielä kuvia ja kuulumisia Tukholman messuilta!

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *