Punaista hehkua

sp_ruska10

Ruska on hiipinyt vaivihkaa puihin ja pensaisiin. Kuiva syyskuu, aurinkoiset päivät ja kylmät yöt tekevät ruskasta tänä vuonna erityisen komean. Luonnon hidas laskeutuminen syksyyn ja talvilepoon saa aikaan uskomattoman värinäytelmän, jota ei lakkaa ihailemasta.

sp_ruska7

Lehdet hehkuvat punaisen eri sävyissä vasten huikean sinistä taivasta kuin jalokivet. Pakkasten myötä lehdet sitten putoavat, joten nautitaan tästä!

sp_ruska9

sp_ruska8

sp_ruska6

sp_ruska4

sp_ruska5

sp_ruska3

sp_ruska2

sp_ruska1

Kommentit
 1. 1

  voikukka sanoo

  Ihania syksyn värejä! Olen ollut havaitsevinani, että nimenomaan punaiseksi värittyvät lehdet ovat olleet erityisen kauniita, kun taas keltaiseksi värittyvät ovat olleet ennemminkin ruskehtavia. Ilmeisesti sateinen kesä teki sen, että koivut varsinkaan eivät olleet kovin kauniita tänä syksynä, ainakaan meillä päin. Mutta tosiaan. On edelleen paljon kaunistakin, joten katsellaan sitä :).

  • 1.1

   sonja sanoo

   Luin jostain, että kuiva alkusyksy ja aurinkoiset päivät saavat värit hehkumaan erityisen voimakkaina. Ja tietysti pakkanen sitten pudottelee lehdet aikanaan, mutta sitä ei meillä ole vielä onneksi ollut. Olen alkanut arvostaa yhä enemmän näitä syksyn värejä, ja valinnut tarkoituksella kauniisti värittyviä kasveja. Ihanaa, nyt pihalla näyttää siltä, kuin joku olisi heilunut punaisen maalipurkin ja siveltimen kanssa. :))

 2. 2

  sanoo

  Syksyn väriloisto on kaunista katsottavaa.
  Lievästi ihmeissäni kuuntelin autolla ajellessani radiosta juttua, että puutkin stressaantuvat syksystä ja siksi tämä väriskaala… Oi ei, stressaantuneita puita 🙁 🙂

  • 2.1

   sonja sanoo

   Mielenkiintoinen aihe! Juuri samaa olen miettinyt tässä tomaattien sielunelämää tutkiessani. Nekin kuulemma pitää saada stressaantumaan, että hedelmät valmistuvat aikaisemmin, ja myös, jos haluaa niiden saavan vastustuskyvyn tauteihin. Ehkä kasvien ja eläinten stressi on onneksi vähän eri juttu kuin meillä ihmisillä? Normaali stressi kai kuuluu asiaan, elämässä pitää olla sopivasti yllättäviä tilanteita, mutta ihmisten stressitilanteet ovat niin jatkuvia, että ne rasittavat jo liikaa. Meillä ainakin kissa järjestää itse itselleen jännitystä näkemällä olemattomia, jos stressiä ei ole tarpeeksi. :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *