Onnellista uutta vuotta!

sp_uusi-vuosi

Vuodenvaihde lähestyy, vanhaa vuotta ei ole enää montakaan tuntia jäljellä. Miten nopeasti vuosi 2016 kuluikin, vasta äskenhän sen tuloa juhlittiin!

Nyt on hyvä aika luoda vielä silmäys kuluneeseen vuoteen. Ainakin tammikuun lopussa satovat ennätyslumet – ja Pehtoori oli Fär-saarilla teatteria tekemässä peräti pari kuukautta, joten kasvihuoneen katon lumen pudottelut ja muutkin lumityöt jäivät kotiväen eli minun ja kissan kontolle. Kissa ei muuten paljon lunta lapioinut, yllätys, yllätys.

SP_lumenluonti-kasvarista1.jpg

sp_taimikasvatusta

Hankien keskelläkin oli ajateltava tulevaa, ja esikasvatus aloitettiin maaliskuussa.

sp_kevaan-sipulikukkia

Sipulikukat toivat kevään, ja niitä odottelen jo nytkin.

Kesäkuu ei ollut paras mahdollinen säiden puolesta, mutta eihän se ole sitä viime vuosina ollut. Ilmastonmuutosta? Heinäkuun alussa olimme risteilemässä Moskovasta Pietariin.

SP_Istutus kirkko Venäjä

SP_punainen tomaatti

Syksy oli pitkä, leuto ja satoisa, omia tomaatteja poimittiin vielä lokakuun lopulla, ja viimeiset tuoreet syötiin joulupöydässä.

sp_thaimaa4

Marraskuun alussa talvi yritti tehdä tuloa, mutta pari, kolmen lumisen pakkasviikon jälkeen yritykseksi jäi. Kuun lopussa ihmettelimme kasvillisuutta Thaimaassa.

sp_joulupallo

Ja nyt on jo joulukin takana, mutta kuusi saa kyllä könöttää paikallaan loppiaiseen, en raaski sitä vielä pois viedä. Imuroidaan sitten tammikuun puolella neulasia…

Mutta joka vanhoja muistaa, sitä tikulla ja niin eespäin. Raotetaanpa siis vähän tulevaakin. Uusi puutarhakirjani ”Tomaatti!” menee ihan kohta painoon, ja ilmestyy helmi-maaliskuun vaihteessa. Ihanaa, vaikka vähän jänskättää. Vaikka kyseessä on jo neljäs puutarhakirjani, aina jännittää yhtä paljon. Miltä teksti ja kuvat näyttävät painettuna, löytääkö yleisö kirjan. Suhteellisen varmaa on, että toista näin laajaa kirjaa rakkaasta tomaatista ei ihan heti kirjoiteta.

sp_tomaatti_sl

Uuden vuoden kynnyksellä täytyy tietysti tehdä myös uudenvuodenlupaus. Me puutarhurit elämme koko ajan vähän kuin tulevaisuutta odotellen. Suunnitellaan seuraavaa kesää, kasvatellaan taimia ja tähdätään tulevaan, sitten odotellaan kukintaa ja satoa. Näin pitääkin, mutta huomaan ainakin itse välillä unohtavani tämän hetken tulevaa odotellessa. Se olkoon siis lupaukseni: tulevana vuonna lupaan muistaa nauttia ja olla kiitollinen jokaisesta juuri nyt kohdalla olevasta päivästä ja hetkestä.

sp_maisemakuva

Ja nyt on tullut aika kiittää kuluneesta vuodesta teitä, rakkaat lukijat. Kiitos ihanista kommenteista ja mielenkiinnosta, toivottavasti viihdytte sivulla myös tulevana vuonna. Uuden vuoden myötä blogini palaa takaisin vanhaan tuttuun osoitteeseen www.sonjanpuutarhassa.com. Facebookissa matka jatkuu entiseen malliin.

Hyvää uutta vuotta ja menestystä meille kaikille tulevalle puutarhakaudelle 2017!

sp_perhoset-kukassa

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tuohon uudenvuodenlupaukseesi on helppo yhtyä!

  Oikein ihanaa, kukkaisan kaunista uutta vuotta, lempeitä säitä ja vähän rikkaruohoja, iloisia yllätyksiä, iloisia kohtaamisia, hymyjä vastaantulijalta…siis hyvää uutta vuotta!

  Odottelen kirjaasi innolla, tomaatinystävä kun olen myös!

  • 2.1

   sonja sanoo

   Kiitoksia ja hyvää uutta vuotta Sinullekin. Odotan innolla, millaisia upeita väkerryksiä näemme sivuillasi ensi vuonna! ;))

 2. 3

  voikukka sanoo

  Olipa kiva postaus kera menneen vuoden kuvien ja muistojen.

  Mukava kuulla, että sinulta ilmestyy uusi kirja. Olen pitänyt aikaisempien kirjojesi sujuvasta ja konstailemattomasta kerronnasta sekä hyvistä vinkeistä. Uskon, että saamme taas hyvää laatua.

  Kukoistavaa vuotta 2017!

  • 3.1

   sonja sanoo

   Kiitos toivotuksista ja kauniista sanoista! Kun aihe on tuttu ja rakas, ongelmana on lähinnä materiaalin karsiminen, ettei kirjasta tule 500-sivuista. 😀 Olkoon alkanut vuosi Sinulle suotuisa ja onnellinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *