Miljoona ruusua

SP_juhannusruusu1

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua, tai ainakin melkein! Juhannusruusut ovat puhjenneet kukkaan hyvissä ajoin ennen juhannusta, varmaankin lämpimän toukokuun yllyttäminä. Ja kukkia on paljon! Jossain kuulin kukkarunsauden selitykseksi viime loppukesän lämpimän jakson, silloin pensaat nimittäin tekevät seuraavan vuoden kukka-aiheet.

SP_Juhannusruusu5

Ihanasti tuoksuvat juhannusruusut ovat meidän puutarhassamme erityinen muistutus tärkeästä hetkestä. Pehtoori ja minä vietimme häitämme juhannuksena tasan kymmenen vuotta sitten. Silloin juhlapöydän juhannusruusut tuotu kirjaimellisesti meren takaa, sillä meidät vihittiin Bengtskärin majakkasaarella. Siellä ei juhannusruusuja kasva, korkeintaan paikan päältä olisi voinut poimia merikaalin kukinnon.

SP_Juhannusruusu4

Siispä rakas sisareni, majakan ehtoisa emäntä oli pyytänyt poimimaan ruusut Hiittisistä, lähimmältä isolta saarelta. Sieltä ne sitten laivattiin luodolle juhlistamaan vihkivaloja, ja siksi vaatimattomalla juhannusruusulla on ihan erityinen paikka sydämessäni.

SP_Juhannusruusu2

Kommentit
  • 1.1

   sonja sanoo

   Eikö olekin! Osa on vielä nupullaan, joten ehkä kukkia saadaan ihailla hyvässä lykyssä vielä juhannuksenakin. Siinä mielessä tämä viileämpi sää on hyvä, kukinta jatkuu pitkään. Muuten saisi kyllä jo veden tulo riittää ainakin täällä etelässä. 🙂

 1. 2

  sanoo

  Meillä aukesi ensimmäiset kukat tällä viikolla ja nyt näyttävät surkeilta rankkasateiden jälkeen. Vesi tuli ihan tarpeeseen, mutta liika on liikaa:)
  Moni muukin kasvi on kukkinut etuajassa ja meidän sireenikukkien väri oli oudon valju tänä vuonna. Siihen kyllä saattoi vaikuttaa alkutalven aiheuttamat lumivauriot.
  Aurinkoista juhannusta!

  • 2.1

   sonja sanoo

   Jokohan sitä vettä olisi tullut tosiaan jo tarpeeksi! 🙂 Vähän näyttäisi kirkastuvan ainakin täällä pääkaupunkiseudun horisontissa. Viime talven älytön lämpötilojen sahaus teki kyllä tuhojaan, ei mikään ihme, jos syreenienkin kukat olisivat kärsineet. Meidän puutarhassamme heitti henkensä jo viisi talvea hyvin pärjännyt persikkapuu. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *