Maa-artisokkaa lautaselle

sp_maaartisokkasalaatti

Viime kuussa kirjoitin maa-artisokan kasvattamisesta. Mehevät mukulat alkavat olla lokakuussa korjuukypsiä, ja nyt niitä täytyy hyödyntää! Esim. samettinen maa-artisokkakeitto on ihana syyspäivän lämmittävä herkku, ja valmistu nopeasti. Maa-artisokka sisältää inuliinia, joka sopii erityisen hyvin diabeetikoille.

Jaan tässä kanssanne grillattujen maa-artisokkien ohjeen. Helppoa, ja onnistuu ilman grilliäkin, sillä uunipaahdetut mukulat ajavat saman asian. Nämä sopivat lisukkeiksi, kasvisruoksi sellaisenaan ja ovat ihania myös lämpimänä salaattina. Itse asiassa, miksei kylmänäkin. Kannattaa kokeilla, näihin jää koukkuun.

Grillatut maa-artisokat

Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla juoksevassa vedessä. Jos kuoret eivät ole paksut, käytä maa-artisokat kuorineen, rapsuta silloin jokainen poimu puhtaaksi mullasta.

Halkaise artisokat pitkittäin, laita ne kulhoon ja kierittele ne öljyssä. Suolaa kevysti. Laita artisokat grilliin ja grillaa kypsäksi ja pehmeiksi molemmin puolin. Älä grillaa liian kuumalla ja varo polttamasta! Maa-artisokassa on hedelmäsokeria, joka palaa herkästi. Mausta kypsät mukulat halutessasi yrttisilpulla.

Voit valmistaa artisokat myös uunissa, paahda silloin puolikkaita n. 200 asteessa. Aika riippuu mukuloiden koosta, maa-artisokkien pitää olla täysin pehmeitä mutta ei rikkoutua haarukalla koetettaessa.

sp_maa_artisokka2

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *